mesele kızınızı sevgilisiyle tatile yollamak istememeniz değil, mesele konuşma tarzınız ve bize yansıttığınız bakış açınız.
valla kızınız neyi ne anlar bilemiyorum ama siz "ben onun kemiklerini kırarım, sonuçlarına katlanır" derseniz dışarıdan bakan insan bunu baskı olarak algılar. zaten ettiğiniz laflar asarım keserim tarzında olmasaydı kimse sizin "kızım sevgilisi ile tatile gidemez" lafınıza takılmazdı. kızı göndermek, kızın bu tatile gitmesini istemek zorunda değilsiniz.
çocuk sizin, hiç birimize dünyaya gelirken "sen gelmek istiyor musun" diye sorulmuyor, ailemizden memnun olsak da olmasak da yaşayıp gidiyoruz. bir zamanlar birileri istedi diye birilerinin çocuğu olmuşuz işte. ister baskıyla, kemik kırmayla, şiddetle yetiştirin isterseniz onun da birey olduğunun farkına vararak, baskı yapmayarak. sonuçlar hiçbir zaman tek taraflı olmuyor, bunu anlamak için çok zeki olmaya gerek de yok.
diyorum ve size başka bir cevap yazmıyorum, burada diğer insanlara da verdiğiniz cevaplardan, tavırlardan yediğiniz içtiğiniz bir şeylerin etkisi altında olabilirsiniz diye geçti aklımdan, neyse söylemeyeyim onu şimdi burada. iyi günler :)