Sevgilimle nasıl barışabilirim?

Yok şükür siniri şiddeti hakareti hiç yok bende biraz sinir var onu da fazlasıyla yenmeye çalışıyorum çok azaldı. Oturup sakince konuşacağım dediğiniz gibi umarım işe yarar hiç sinirlenmeden sakince söyleyeceğim. Umarım bir şansı hak ederim

Yok daha 18 yaşındasın yok meslek sahibi ol tarzı seyler demeyeceğim çünkü bana mantıksız geliyor... Bunları birisiyle birlikteyken de yapabilirsin bilinçli birisiysen. Sadece erken yaşta evlilik düşünme ve ikinizden birisi sorun çıkarttığında ilişkini bitirebilecek soğukkanlılığa sahip ol, yeter Ki zaten güçlü bir kızsın, mantıklısın, ölüp bitmiyorsun da Hayattaki önemli şeylerin farkında gibi duruyorsun
Barısma konusuna gelince, bence ikinize de biraz zaman ver, belki de pişmanlık sandığın şey sadece yılların getirdiği alışkanlık ve zihninin değişen düzene tepkisidir Baktın aradan zaman gecti ancak aynı düsünüyorsun O zaman bulusup konusursunuz Olursa gittiği yere kadar devam edersiniz Olmazsa da için rahat olur

Son düzenleme:
Yorumun için çok teşekkür ederim :) Aslında ayrılmadan önce çok düşündüm birkaç ay aramız soğuktu gün içinde çok az konuştuk çok az buluştuk ve ben bu süreci hep ayrılmışız gibi değerlendirdim. Gerçekten seviyor muyum yoksa sadece alışkanlık mı diye. Anladım ki ayrılıkla aynı olmuyormuş... Ben bu ayrılığı biraz özleyelim, ikimiz de kendimizi düzeltelim ve ondan sonra tekrar birbirimize gelelim sorunlarımız azalsın iyice olgun düşünelim diye istedim. Fakat bunu isterken onu kırdım. Senin için konuşacak hiçbir şey kalmadı mı sorusuna hayır dediğimde bana dedi ki şu ana kadar hiçbir şeyim yoktu ama sanki boşluğa düşmüşüm gibi çok garip hissediyorum kalbim camdan yapılmış ve yere düşüp kırılmış gibiyim dedi. Ben ne yaptığımın ne dediğimin farkında bile değildim o zaman anladım Bu ayrılığın 3. günü yani daha acımız yeni... Ne zaman konuşmalıyım ve iletişime nasıl geçmeliyim ilk mesaj olarak sadece nasılsın mı demeliyim yoksa direk karşısına mı çıkmalıyım, aramalı mıyım, aylarca beklemem mi gerekir elimi çabuk tutmam mı gerekir, karşısına iyi halde mi çıkmalıyım yoksa onsuz günlerimin kötü geçtiğini anlaması için üzgün olduğumu belli mi etmeliyim, onun yazmasını mı beklemeliyim ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Aklımda binlerce soru var en çok da bunlara cevap arıyorum.

Bence daha çok küçüksün, bu ilişkiye emek vermişsiniz ama artık laçka olmuş, ısrar etmemeni kendi geleceğine odaklanmanı öneririm.. bu arada başka aşklar çıkar yoluna..

yok illa konuşacağım ama nasıl konuşayım dersen hemen konuş, bekleme. Onu anladığını, üzgün olduğunu, bundan sonrası için de nasıl olacağını anlat. Umarım mutlu olursun nasıl olursa olsun..

Elbette olmazsa yoluma bakacağım bu ikimiz için de geçerli ve şimdilik arkadaş kalalım düşman olmayalım dedik. Fakat ben verdiğim karardan pişmanım ve ilerde keşke çabalasaydım dememek için son kez bir çaba göstermem gerektiğini düşünüyorum.
Diğer konuda ise bana kalsa ayrıldığım an kırıldığını söylediğinde geri dönmek isterdim yani hatamı fark ettiğim ilk an. Ama bana bunları sindirmem için toplanmam için biraz gün geçsin demişti sanırım biraz özlemeye ve ikimizin de oturup iyice düşünmeye ihtiyacımız var. Bunun için 2 hafta mı beklemeliyim 1 ay mı 2 ay mı bilemiyorum. Tek bildiğim 1 hafta geçmeden gidersem daha çok yeni olmaz diyecek.

Bence iletişime geçmezsen birkaç ay sonra yazacaktır. Ayrılıp tekrar dönmek isteyince kendini bir şey sanmaya başlayabilir. Değiştirmesini istediğin bir davranışı olduğunda ilişkide bir sorun olduğunda adım atmaz emek harcamaz.

O zaman hiç adım atmayacak demektir 2 ay beklemek ve yazmazsa ben iletişime geçmeyi düşünüyorum fakat 2 ay beklemek de istemiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum.

Kaç gün üst üste ayrılalım demişsin ne bekliyorsun.
Senin de var ki şikayetin bu kadar basit sebeplerden ayrılalım demez kimse. Ben de eşimle lisede tanıştım ama aileler vs tanışması için erken değil mi?
Evlilikten önce iş güç biraz eğitime önem verin.

O zaman hiç adım atmayacak demektir 2 ay beklemek ve yazmazsa ben iletişime geçmeyi düşünüyorum fakat 2 ay beklemek de istemiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum.
Ben beklemenizi öneriyorum. İlişki konularında yapılacak en mantıklı şey hiçbir şey yapmamaktır. Sessiz kal kendinle ilgilen bekle. Hiç iletişim kurma arkadaşlarına haber yollatma storyde onun için şeyler paylaşma kıskandırmaya çalışma. Sadece sessiz kal ve bekle.

Peki bu ne kadar süre olmalı ve o yazmazsa o zaman ne yapmalıyım

Çocuk oyuncağı değil ki bu ayrıl barış ayrıl barış nereye kadar? Tabiki de istisnalar var ama 15-16 yaşlarında başlanan uzun süreli ilişkiler bana hiç sağlıklı gelmiyor. O yaşlardayken ilgi alanları, hayattan beklentiler, kriterler vs bambaşka oluyor. Yaş aldıkça bunlar değişiyor ve çoğu zaman ilişkiye de olumsuz anlamda etkileri oluyor.

Çevremde o yaşlarda başlayıp yıllarca devam etmiş ilişkilerden çıkan insanlarla konuştuğumda söyledikleri şey şu, “eğer bu yaşımda tanışmış olsaydım asla sevgili olmazdım.” Sana tavsiyem bu yıpranmış ilişkiyi daha fazla devam ettirmek için uğraşmamalısın. Yılların alışkanlığıyla çok kötü hissediyor olabilirsin ama zamanla geçecek

Sanırım yanlış anlaşılan bir kısım olmuş. Ben ayrılalım diye yalnızca 1 kez dedim akşam konuşalım dedi tamam dedim akşam buluştuk ve tekrar sordu söyledim. Bunun dışında ayrılmadan önce birkaç ay aramız soğuktu ikimizin de beklediği şeyler vardı ama ikimiz de biraz gurur yaptık sanırım ve bu yüzden beklentiler karşılanmadı. En son sinirlendim ve ayrılmak istediğimi söyledim.

Ailelerin tanışması konusu da şöyle 3 yıldır biriyle görüşünce ve niyetimiz ciddi olunca aileler de ister istemez bir şeyler seziyor. Zaten ben onun ailesini en başından tanıyorum onlar da beni. Sadece benim tarafım bir şeyler sezdi babam çağır tanışalım dedi tanıştılar bir süre sonra da ailesini görmek istedi akşam yemeği yedik tanıştılar. Tanışma dediğim öyle söz nişan bir şey olmadı sadece kiminle olduğumu görmek istediler :)

Peki bu ne kadar süre olmalı ve o yazmazsa o zaman ne yapmalıyım
Kişiden kişiye değişir ama deneyimlerime baktığımda çoğu yazıyor. Bir hafta sonra yazan da oldu 7 ay sonra yazan da. Kendinize zaman ayırın eğitiminizle ilgilenin dil öğrenin kitap okuyun film izleyin arkadaşlarınızla vakit geçirin. Ama hiç iletişim kurmayın bu süreçte. Ben illa döneceğini düşünüyorum. Ne zaman üzüldüğümü pişman olduğumu belli etsem geri dönmek istesem yaptığım tek şey egolarını tatmin etmek, ilişkiye ve bana olan saygılarını azaltmak oldu. Ne zaman umursamasam bir şekilde geri döndüler.

Onunla birlikte büyümek, alışkanlıkları birlikte kazanmak daha iyi değil mi? Yıllarca birbirini iyice tanımış oluyorsun. Kendimi suçlu hissettiğim ve gerçekten sevdiğim için çaba göstermek istiyorum

Bunu uygulamaya çalışacağım tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum umarım başarabilirim :)

Size emek verdiginiz biri uzun süreden sonra ayrılalım dese sonra pişman oldum barışalım dese kabul eder misiniz? Bırakın zaman geçsin. Şimdi düzelsin derseniz reddedileceksiniz.

Kendini suçlu hissetme. İlk sevgilin olduğu için deneyimsiz olmanın getirdiği hatalar bu. Dediğim gibi istisnalarda var ama çevremde o kadar çok gördüm ki yıllar sonra birbirlerine göre olmadığını anlayıp ayrılan. Eğer çabalamak istiyorsan yine de sen bilirsin. Hiçbir şey içinde kalmamalı

Zaten 15 yaşında ilişkiniz başlamış.evlenmek isterseniz ,okul bitsin ,iş bulalım derken en az 25 yaşını beklemen gerekecek.olacak 10 yıl..genelde çok uzun süren ilişkiler sonrası evlenen insanlar evliliği pek yürütemiyor.

Size emek verdiginiz biri uzun süreden sonra ayrılalım dese sonra pişman oldum barışalım dese kabul eder misiniz? Bırakın zaman geçsin. Şimdi düzelsin derseniz reddedileceksiniz.
Onu yarı yolda bırakmış gibi oldum ve çok kırdım farkındayım. Bugün gitsem ne yaparsam yapayım olumsuz cevap verecek biliyorum ben de aynı şekilde karşılık verirdim. En azından 2 ay kendimi zor da olsa tutmak istiyorum 2 ay boyunca hiç görüşmezsek yazmazsa 2 ay sonra ya tamamen bitirmek ya da hiç olmadığı kadar güzelce devam etmek için görüşmek istiyorum. Şu an o 2 ay geçip konuşana kadar kendimi ayrılmış gibi hissetmiyorum çünkü son konuşmada da tam olarak bittiğini fakat yine bir ihtimalin olduğu yönünde konuşmuştuk. Yani kestirip atmadık hep bir ihtimal var gibi bizim için. Umarım tekrar olabiliriz...

Benden ne istediğini bir anlayabilsem... Ne bu durumda olurduk ne ayrılığın a'sı geçerdi aramızda. Sadece bir şeyleri o söylemeden anlamamı istiyor. Ben de çözümü ayrılmak gibi düşündüm ama bunun çözüm olmadığını anladım. Tabii artık çok geç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…