Sevgilimle maddiyat için ayrıldık

Asla değil tabiki de ekonomik olarak çok zor şartlardayiz evet doğru ama ben ne olursa olsun yinede bir erkeğin kadına baskı kurarak zorla çalıştırması taraftarı değilim hiç bir zamanda olmam.
Kadin çalışmak ister çalışsın tabiki ama zorla değil haa kendine güvenmeyen erkekte evlenmesin bir zahmet.
Erkekler kadınlara bakmak zorunda mı peki? Ben erkek olsam ve hayatımdaki kadın ben çalışmayacağım sende bana bakacaksın dese bakacağım varsada bakmam. Enayi mi bu adamlar?

Ayrıca şöyle bir durumda var dünya hali bu kocanız yarın bir gün ölse ya da boşansanız ne yapacaksınız?

Adam cimri olabilir ona bir şey diyemem ama sizin düşünceniz de bir o kadar yanlış bence.

Karşı tarafın üslubu çirkin ama siz de kendinizden bakılması gereken bir evcil hayvan olarak bahsediyorsunuz farkında mısınız? Sonuç olarak siz de reşit bir bireysiniz. Çocuk da değilsiniz. 30 yaşına gelmiş bir kişi ister erkek ister kadın olsun kendine bakabilmelidir. Öyle tek maaşla düğün dernek kurulmuyor, ev özellikle büyükşehirlerde idare edilmiyor. Böyle tiplerin ağız kokusunu çekeceğinize bimde çalışın daha iyi. En azından kimse sizi para üzerinden ezemez.

Zaten bu kadın-erkek eşitliğini de erkekler lehine çevirdi. Yani kadın çocuk doğurmak gibi bir inisiyatifi erkeğe verebiliyor mu?
Eve geldiğinde de çalışan çoğu kadın temizlik, yemek, çamaşırla uğraşıyor.

Kadın için bildiğin kölelik oldu, tek farkı kıyafet ve makyaj malzemesi alabiliyorlar eşlerinden para istemeden ama evi ortak kullandığın birinin arkasını, kendi paranla aldığın ruju sürerek toplamanın bir cazibesini göremiyorum.

Bu herif o kadar itici ve erillikten uzak ki, Allah düşmanıma versin böylesini.
Aynen. Evlilik kapsami icinde, kadinin calismasi sadece erkegin isine geliyor/yariyor.

Erkekler kadınlara bakmak zorunda mı peki? Ben erkek olsam ve hayatımdaki kadın ben çalışmayacağım sende bana bakacaksın dese bakacağım varsada bakmam. Enayi mi bu adamlar?

Ayrıca şöyle bir durumda var dünya hali bu kocanız yarın bir gün ölse ya da boşansanız ne yapacaksınız?

Adam cimri olabilir ona bir şey diyemem ama sizin düşünceniz de bir o kadar yanlış bence.
Erkekler neden evleniyor o zaman ? Hepsi hizmet beklentisi icinde. Bence herkes kendi evini alsin kendi gecimini saglasin, istediginde birbirinde kalsin. En samimi cikarsiz ask bu olur sanirim. 😆

Bence sizinkisi standartlara uymuyor. Başkalarını kendinizle kıyaslamayın. Evde tek kişi yaşansa o dedikleriniz o sürede belki yapılır. Çoluk çocuk varsa ve eş dağınıksa, ki genelde dağınıklardır, uğraş dur. 1 saatte belki yemeğin ön hazırlığı yapılır eğer hazır gıda değilse.

Bulaşığı, çamaşırı, ütüsü, etrafı toplaması, dinlenmesi, alışverişe çıkılması günü yarılatıyor.

Ne zaman ev işleri bana kalsa illallah ediyorum, yorgunluktan ölüyorum. Gidip çalışsam o kadar yorulmam.
7 yildir evliyim hic bir saat suren yemek ön hazirligim olmadi 😬

Erkekler neden evleniyor o zaman ? Hepsi hizmet beklentisi icinde. Bence herkes kendi evini alsin kendi gecimini saglasin, istediginde birbirinde kalsin. En samimi cikarsiz ask bu olur sanirim. 😆
erkeklerin hepsi hizmet beklentisi icinde degil .lutfen cevrenizdeki garip iliskileri herkes boyle diyerek normallestirmeyin

Ben yarım saatte taze fasülye ve pirinç pilavı ocağa koydum deyince linçlenmiştim. Hatta 20 yıllık ev hanımı olan biri ben bile yetiştiremem yazmıştı
Hayir cok becerikli bir insan da degilim ama normal degil mi bu .manti,sarma vs gibi yemekleri saymazsak yarim saat surmuyor ki ocaga koymak .o pisirken de diger isleri hallediyorum oh mis

ma gerekcemi de yarınını düşünmeden harcama yaptığını bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim. O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi. Ben de istersem calisicagimi ama zorunda olmadığını soyledigimde anlaşamadık
Bana bakabileceğini sanmıyorum denir mi? Üç beş çıktın kafan sarmadıysa mesafe koyarsın anlamazsa da uygun olmadığımızı düşünüyorum falan dersin.
Açkcası kaşımışsın. O da öküzlüğünü meydanlara salmış. Baktın uyumsuzsunuz ufaktan uza böyle olmaz.

Senin maaşın benim dudak boyama yetmez/ senin maaşın benim benzin param etmez örnekleri aklıma geldi

Herkese merhaba,
6 aylik bir ilişkim vardı. İlişki içerisindeyken sevdiğim bey pek bonkör davranmamis tanışma aşamasındayken dahi şimdi yemek şu kadar TL tutar veya kafe cikisinda evlenince sen de elini taşın altına koyarsın gibi söylemlerde bulunmuştu. Bu durum da beni düşündürdü. Artık 30 yaşındayım sevgim kadar da çok mantigima uyan bir evlilik istiyorum. Şu an işsizim ve ne zaman iş bulacağımı bilmiyorum. Beyefendi de hep gelmek istemek istiyor ama bu adam bana bakar mı yoksa herşeyin hesabını mi tutar diye kararsizligimdan ayrılmak istedim. Ayrılma gerekcemi de yarınını düşünmeden harcama yaptığını bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim. O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi. Ben de istersem calisicagimi ama zorunda olmadığını soyledigimde anlaşamadık . Zaman zor biliyorum ben de uygun bir işte çalışırım ama tavrı yaklaşımı evlenebilevek bir adam gibi mi kızlar ilerde pişman olmak istemiyorum lütfen yorum yazın. Bir kadın olarak o güveni vermesi i istemiştim cok mu şey istedim?
Cimri insanlardan nefret ederim. Beraber takıldığım kişi arkadaşım bile olsa hesap muhabbeti yaparsa buz gibi soğurum. Cimrilik sadece bir tarafın bir tarafa maddi katkıda bulunup bulunmaması ile alakalı bir husus değil. İki taraf da çalışsa ve benzer maaşlar alsa bile harcama alışkanlıkları, ihtiyaç ve istek olarak gördükleri şeyler, öncelikleri çok önemli. Yani siz çalışıyor olsaydınız da maddi konularda bu adamla anlaşamama ihtimaliniz çok yüksekti. Ayrıca adamın üslubu çok çok kötü.

Fakat öte yandan 30 yaşındaki bir insanin iş güç sorunlarını çözmemiş olması da karşı taraf için çok büyük soru işareti. Bugün evlenmeye karar verseniz; ay evlilik hazırlığı, yeni evlendim, e yaşım belli çocuk yapmak için fazla beklemeyeyim, çocuğumu 3-4 yaşına getireyim deseniz zaten yaklaşık 35 yaşına kadar da düzenli bir iş hayatınız olmayacak. O saatten sonra da sizin anlatımınızla sadece kısa bir süre markette çalışma deneyimi dışında tecrübesi olmayan biri olarak kendi alanınızda iş bulmanız epeyce güçleşecek. Kendime baktırma niyetim yok ama çalışmadığım/çalışamadığım zamanlar için güven vermedi demişsiniz. Evet iyi niyetinizi anlıyorum ama çalışacak ışığı hiç görmemiş olabilir karşı taraf. Yani biraz da gerçekçi bakarsak çalışmama ihtimaliniz, çalışma ihtimalinizden baya yüksek geldi bana. O yüzden birileriyle mantık çerçevesinde görüşeceğiniz zaman bu durumu en başta netleştirin hiç uzatmadan bence.

Çalışılmalıdır mı, çalışılmamalı mı, çalışmadan olmaz mı konularına gelince benim fikrim önce iş iş iş.

18 yıllık evli tek çocuk sahibi bir kadın olarak evde oturan kadın olmayı çok isterdim şuan shshshshs
İt gibi çalışıyorsam bu düzene ayak uydurmak zorunda olduğum için.
Tek maaşla ev gecindirme dönemi bitti.
Hatta 3 sene önce asgari ücretle birikim yapıp, ev alan kadınlar yazardı bu foruma neyseki uzun zamandır yoklar da kafamız karışmıyor nasıl oluyor lan diye .
Bu arada sanat camiasından verilen örnekler beni benden aldı.
Her hobinin ucu paraya çıkarken kendi calistigim maaşla hobisizlikten geberiyorum.
Niye mi ?
Zengin değilim.
Evde oturup bugün hangi sergiye gidip, hangi hobimle ilgilensem ecebağ diye kafam karismiyor.
Daha ofisteyken kafamda elli tane ev,iş, çocuk mevzuları dönüp duruyor.
Bir sinema bileti olmuş 200 TL.
Kızımı alıp sinemaya bile gidemiyorum ağız tadıyla.
Şimdi oturup eşim için evi geçindirmek zorundasin nasıl diyeyim ?
Hastalık olursa ikimiz için de geçerli.
Sağlam olan çalışacak bu evin giderlerini karşılayacak.
Ama istemezsem çalışmam diyemem hele ki şu mikemmel ekonomide hiç diyemem.
Erkek arkadaşın da çok tamah biri değil ama erkek olsam seninle evlenmem.
30 yaşına gelmiş bir kadın artık iş hayatını çoktan düzene koymus olmalı.

Evde oturan da kendi icin oturuyor, calisan kadin da kendi için calisiyor. Her ikisinide tecrube etmis birisi olarak calismayi savunuyorum. Gunun sonunda cebinde paran varsa, cocuguna hic düşünmeden sucugundan, peynirine, montuna, botuna kadar herseyi cesit cesit hesap kitap yapmadan alabiliyosan o kadar mutlusun.
Tabi babadan zengin olup gidip arkeoloji okuyup o alanda calismayi, hobilerime yönelmeyi cok isterdim. Orasi bambaska bi konu.

Konu sahibi ister calis ister calisma hayat senin hayatin. Ama yinede forumda cocuguyla bosanan kadinlarin konularina, maddiyatin nelere engel olduğuna bir bak derim. Ayrica adamin uslubu leş, sırf bu uslup icin bile terk edilmeyi hak ediyor

Herkese merhaba,
6 aylik bir ilişkim vardı. İlişki içerisindeyken sevdiğim bey pek bonkör davranmamis tanışma aşamasındayken dahi şimdi yemek şu kadar TL tutar veya kafe cikisinda evlenince sen de elini taşın altına koyarsın gibi söylemlerde bulunmuştu. Bu durum da beni düşündürdü. Artık 30 yaşındayım sevgim kadar da çok mantigima uyan bir evlilik istiyorum. Şu an işsizim ve ne zaman iş bulacağımı bilmiyorum. Beyefendi de hep gelmek istemek istiyor ama bu adam bana bakar mı yoksa herşeyin hesabını mi tutar diye kararsizligimdan ayrılmak istedim. Ayrılma gerekcemi de yarınını düşünmeden harcama yaptığını bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim. O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi. Ben de istersem calisicagimi ama zorunda olmadığını soyledigimde anlaşamadık . Zaman zor biliyorum ben de uygun bir işte çalışırım ama tavrı yaklaşımı evlenebilevek bir adam gibi mi kızlar ilerde pişman olmak istemiyorum lütfen yorum yazın. Bir kadın olarak o güveni vermesi i istemiştim cok mu şey istedim?
Sugar daddy tam senlik😉

Üslubu iğrenç bir kere. Benim bir arkadasım var kız çocuk doğurdu adamın baskısından 3 aylık bebeğine bakıcı bulup işe başladı ki durumları gayet yerindeydi 3 ay çok bile oldu evde böyle hayat mı geçer bakımsızlaştında diye diye kızı sürekli demorilize etti ağlaya ağlaya işe gitti o kız aynı o cinsten bir adam

Evet hayat sartlari zor cift maas gerekebilir veya siz istersiniz calisirsiniz ama mazallah bi saglik problemi falan yasasaniz bir sure calisamayacak olsaniz kaşıkla verip kepçeyle alır böylesi uzak durun isabet olmuş.

Eşinizi seçerken sizi hizmetçi olarak mı alıyor yoksa hayat arkadaşı diye mi seçiyor bakarsanız sorun olmaz bence

Yemek hazırlığı 1 saat süren zaten yapmasın. Belli ki yapamıyor.
Valla ben becerikli bir kadın değilim Kerkenes. Ona göre yemekler seçiyorum. Hiç börek açmadım, 4-5 farklı tekniğin kullanıldığı yemeklere kalkışmam. Bizim buranın yağlaması, mantısı falan meşhurdur. Bunları yapamam mesela. Birincisi çok el işçiliği istiyorlar, ikincisi her baba yiğidin de harcı değil. Her yaptım diyeninki güzel olmuyor. :KK53:
Çocuksuz ev hanımlığı güzeldir bence ya. Ama çocuk adamın hayatını bir noktada bitiriyor bence. Toplumumuzda çocuğa anne bakar bakış açısı olduğundan zavallı kadınlar 1-2 sene uykusuz yorgun yorgun geziyor. Bir de üstüne çalışıyorsa tümden zor oluyor. Çalışmıyorsa en azından çocuk uyursa falan gündüz dinlenebilir evde biraz.
Denklemi alt üst eden tek şey çocuk bence.

X