Sevgilimle maddiyat için ayrıldık

Herkese merhaba,
6 aylik bir ilişkim vardı. İlişki içerisindeyken sevdiğim bey pek bonkör davranmamis tanışma aşamasındayken dahi şimdi yemek şu kadar TL tutar veya kafe cikisinda evlenince sen de elini taşın altına koyarsın gibi söylemlerde bulunmuştu. Bu durum da beni düşündürdü. Artık 30 yaşındayım sevgim kadar da çok mantigima uyan bir evlilik istiyorum. Şu an işsizim ve ne zaman iş bulacağımı bilmiyorum. Beyefendi de hep gelmek istemek istiyor ama bu adam bana bakar mı yoksa herşeyin hesabını mi tutar diye kararsizligimdan ayrılmak istedim. Ayrılma gerekcemi de yarınını düşünmeden harcama yaptığını bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim. O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi. Ben de istersem calisicagimi ama zorunda olmadığını soyledigimde anlaşamadık . Zaman zor biliyorum ben de uygun bir işte çalışırım ama tavrı yaklaşımı evlenebilevek bir adam gibi mi kızlar ilerde pişman olmak istemiyorum lütfen yorum yazın. Bir kadın olarak o güveni vermesi i istemiştim cok mu şey istedim?
Yiyip içip s.çıp gezeceksin ne demek yaaaaa:skandal:
Hala evlenilecek adam mı diye mi soruyorsunuz?

Herkese merhaba,
6 aylik bir ilişkim vardı. İlişki içerisindeyken sevdiğim bey pek bonkör davranmamis tanışma aşamasındayken dahi şimdi yemek şu kadar TL tutar veya kafe cikisinda evlenince sen de elini taşın altına koyarsın gibi söylemlerde bulunmuştu. Bu durum da beni düşündürdü. Artık 30 yaşındayım sevgim kadar da çok mantigima uyan bir evlilik istiyorum. Şu an işsizim ve ne zaman iş bulacağımı bilmiyorum. Beyefendi de hep gelmek istemek istiyor ama bu adam bana bakar mı yoksa herşeyin hesabını mi tutar diye kararsizligimdan ayrılmak istedim. Ayrılma gerekcemi de yarınını düşünmeden harcama yaptığını bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim. O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi. Ben de istersem calisicagimi ama zorunda olmadığını soyledigimde anlaşamadık . Zaman zor biliyorum ben de uygun bir işte çalışırım ama tavrı yaklaşımı evlenebilevek bir adam gibi mi kızlar ilerde pişman olmak istemiyorum lütfen yorum yazın. Bir kadın olarak o güveni vermesi i istemiştim cok mu şey istedim?
Kurduğu cümleden anlaşılıyor zaten basitliği daha ne arıyorsunuz.

O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi.
😱😱Bu sözleri söyledikten sonra bir de konu mu açtınız 😱😱şimdi gelirler ee sen de çalışacaksın adamdan mı bekleyeceksinciler

Ammmaaa kadın çalışınca çocuk da bakıyor evi de temizliyor kocayla da ilgileniyor dım dım dım dım bir sürü sayarım yazarım buraya valla değmez üç kuruşun lafını yapan insanla bir yola çıkmaya neden yarın öbür gün çalışacaksın çalışırken çocuk büyütürken eve yardımcı alsan kendi imkanın varsa tut benden bekleme der kalırsın öyle bir de totosunu yayıp iş güç yapmaz TV karşısında telefonla oyun oynar sen uğraş didin dur kaç yafrum kaç cimri adamdan kaçacaksın

Evet kimse kimseye bakmakla yükümlü değil ben de zaten iş bulmama rağmen evde duracak biri değilim ama bunun hastalığı var doğumu var belki bebeğime bir süre bakmak isteyeceğim ilerde bu durum o zaman da onun gözüne batabilir gibi geldi kadın erkek eşit evet ama kadın el üstünde tutulmasi gerekir bence her kadın hak eder bunu
Tabii ki de kadın el üstünde tutulması gerekir kadının yükü evlilikte ne kadar çok kendini yıpratmaya değmez burada konuları okuyoruz neler var böyle cimri adamlardan

Eklentiler

• IMG_1047.jpeg
    IMG_1047.jpeg
    161,2 KB · Görüntüleme: 60
aklı başında erkekler de çalışmayan etmeyen kadınlara saygı duymuyor hanımlar
Saygı duymuyor mu 😱hangi kafayı yaşıyorsunuz hanımefendi evde çalışan kadının haklarını ne de güzel yediniz her şey eve para getirmek demek değildir ev hanımlarını çatur çutur yediniz valla 😂

Başkalarına olan kininizi bana dökmeyin ben kimsenin sözcü temsilcisi değilim kendi adıma konuşacak olursam da ev hanımlığının büyük bir özveri gerektirdiğini düşünüyorum diyelim, tamam para kazanılmıyor diye meslek olmayacaksa olmasın ama 1 gün bile ev işi yapılmadığında evdeki değişim büyük olabiliyor.Keza bunun çocuğu var,evet eşte ilgilenir ama ben şahsen işten gelen kocama sırf beraber yapalım diye iş yıkmak için bir sürü şey yüklemem yani onun da dinlenmesi lazım.Yardım eder ama işin büyük çoğunluğu evdeki insana kalır.Bide konu sahibinin birlikte olduğu adamdan yola çıkarsak adam çocuk olsa bile bu cimrilikle zaten kadına o 3 senede bile baskı yapar.Konu sahibinin üslubu da yanlış benim annem 20 yılı aşkın ev hanımı evlenmeden önce hep çalışmış sonra çalışmak istememiş.Çoğumuzun annesi ev hanımıydı bu ev hanımlarının yorulmadığı iş yapmadığı düşüncesi de beni sinir ediyor.Asıl işe giden tek şeyle uğraşıyor ama evdeki insan bir sürü şeye bakmalı bitti mi bitmedi mi takibi temizlik yemek alışverişler gerekiyorsa tesisat bile yapanlar var.
Çatır çutur yediler ev hanımlarını para getirmiyorlar ya zaten kadın olan bu zihniyetle bakarsa erkek ne yapmaz.

Herkese merhaba,
ayrılmanız en doğrusu olmuş

erkeklerin hepsi hizmet beklentisi icinde degil .lutfen cevrenizdeki garip iliskileri herkes boyle diyerek normallestirmeyin
Burada okuduğum konulardan yola çıkarak konuşuyorum erkeklerin yüzde 70 i kadından hizmet bekliyor maalesef bizim toplumumuz o kadar uygarlık seviyesine ermedi aşık olur evlenir ama çamaşır makinesine çamaşır atan erkek nadirdir bu akşam da mutfağı ben toplayım diyen erkek sayısı oldukça azdır lütfen yabana atmayalım sayıları epey az

Herkese merhaba,
Valla kadının çalışmasından yanayım ama asla eşit olduğumuzu düşünmüyorum. Bu eşitlik adı altında kadınlara her türlü işi kaktırmışlar resmen. Akşam eve gelip bulaşık çamaşır yemek koştururken erkekler hiç eşitsiz hayatım dur sen demiyor ya da çocuğun bakımı eşit falan değil. O yüzden erkek çalışmalı, kadın erkeğin eline bakmamak için çalışmalı.
Ben de çalışıyorum ama her ay paramdan iyi bir birikim yapıyorum, tatillerimizi vs alıyorum. Eşim ise kuruşu kuruşuna eve harcıyor, kendi kredi kartımı asla harcamıyorum eşimin kredi kartını kullanıyorum.
Kimse sosyal hayatta eşit olduğumuzu düşünmezken, iş çalışmaya gelince bir eşitiz türküsü tutturmuşlar gidiyor.
Kadın isterse çalısır istemezse çalışmaz bunu sağlayamayacak erkeklerle evlenmeyin. Çalışmanıza izin vermem diyenlerden de ayaklariniz poponuza vurarak kaçın. Ayarlayın işte ortasını tatlı tatlı...

Burada okuduğum konulardan yola çıkarak konuşuyorum erkeklerin yüzde 70 i kadından hizmet bekliyor maalesef bizim toplumumuz o kadar uygarlık seviyesine ermedi aşık olur evlenir ama çamaşır makinesine çamaşır atan erkek nadirdir bu akşam da mutfağı ben toplayım diyen erkek sayısı oldukça azdır lütfen yabana atmayalım sayıları epey az
Benim cevremde sizin dediginiz hizmet bekleyen profilde erkek artik kalmadi .Evlenirken duzgun secimler yaparsaniz sizden hizmet bekleyen degil sizinle hayati paylasmaya niyetli bir erkekle evlenerek bu sorundan kurtulabilirsiniz

Valla kadının çalışmasından yanayım ama asla eşit olduğumuzu düşünmüyorum. Bu eşitlik adı altında kadınlara her türlü işi kaktırmışlar resmen. Akşam eve gelip bulaşık çamaşır yemek koştururken erkekler hiç eşitsiz hayatım dur sen demiyor ya da çocuğun bakımı eşit falan değil. O yüzden erkek çalışmalı, kadın erkeğin eline bakmamak için çalışmalı.
Ben de çalışıyorum ama her ay paramdan iyi bir birikim yapıyorum, tatillerimizi vs alıyorum. Eşim ise kuruşu kuruşuna eve harcıyor, kendi kredi kartımı asla harcamıyorum eşimin kredi kartını kullanıyorum.
Kimse sosyal hayatta eşit olduğumuzu düşünmezken, iş çalışmaya gelince bir eşitiz türküsü tutturmuşlar gidiyor.
Kadın isterse çalısır istemezse çalışmaz bunu sağlayamayacak erkeklerle evlenmeyin. Çalışmanıza izin vermem diyenlerden de ayaklariniz poponuza vurarak kaçın. Ayarlayın işte ortasını tatlı tatlı...
Tüm yorumlara ne de güzel cevap niteliğinde olmuş ağzınıza sağlık bu kadar yazmaya üşendim valla 😂 kadın isterse çalışır.

Benim cevremde sizin dediginiz hizmet bekleyen profilde erkek artik kalmadi .Evlenirken duzgun secimler yaparsaniz sizden hizmet bekleyen degil sizinle hayati paylasmaya niyetli bir erkekle evlenerek bu sorundan kurtulabilirsiniz
Tabii ki hayatımızı paylaşmak isteyen biriyle evleniyoruz ama bu toplumda yüzde 70 i hizmet bekler biz o kadar uygarlık seviyesine henüz ulaşmadık sizin çevrenizde böyle erkeklerin olması toplumda hizmet bekleyen erkeklerin yüzdesini azaltmıyor

Tabii ki hayatımızı paylaşmak isteyen biriyle evleniyoruz ama bu toplumda yüzde 70 i hizmet bekler biz o kadar uygarlık seviyesine henüz ulaşmadık sizin çevrenizde böyle erkeklerin olması toplumda hizmet bekleyen erkeklerin yüzdesini azaltmıyor
Sizi hizmetci gibi goren erkeklerle evlenmeyin o zaman siz de .sayilari az demiyorum zaten boyle tiplerle evlenmeyin diyorum direk zaten

Para kazanılmıyor ama demek istediğim büyük bir özveri iş takibi vs istiyor o yüzden meslek dedim.Erkek işte olunca işlerin çoğu kadına kalıyor çocuğa bakmakta buna dahil beraber yapılarak iş bölümü olabilir ama ben evde olduğum halde işten gelen eşimden çok fazla yardım istemem mesela ona da yazık çalışıyor.Bence komik değil siz komik görebilirsiniz benim annem ev hanımı mesela ve çoğu kadının yapamayacağı bi koşuşturma içerisinde bu hayatı kendisi seçti ama sırf evde diye hiçbir şey yapmıyor gözüyle bakılmasını hoş bulmuyorum.Kendim görüyorum yani çocuktu ev işiydi temizlik yemek vs.Bi ara babamla ayrıydık mesela 2 yıl kadar yaklaşık ve o süreçte maddi olarak sorunumuz olmasa da dışarıda yapılması gereken normalde babamın yaptığı tüm işleri annem yaptı aslanlar gibi.Yani herkes çalışmayı tercih etmek zorunda değil ev işlerini bırakın bakalım 1 güne ne hale geliyor.Ben ev hanımı güzellemesi yapmıcam diye annemin emeğini göz ardı edemem.
Babanızdan ayrı olduğu dönemde maddi geliri nasıl sağladı anneniz? Sonuçta yıllardır evde oturmuş kadını bütün işler kapısını açmış beklemiyordur.

Benim annem de 15 senelik iş hayatından sonra maddi olarak da karı koca olgunluğa ulaşıp çocuğumu artık bakıcılarla değil kendim büyüteceğim diyerek iş hayatını bırakmış. Ama bu deneyim ve birikimiyle kendi emeklisi, evi var. Bir sıkıntı olduğunda boşansa ne ailesine ne kocasına muhtaç durumda kalırdı. 20lerin başında evlenip evde kocasını bekleyen kadınlar 30 una geldiğinde kocam beni aldatıyor, dövüyor, sövüyor diye ağlıyor ama bir kiraya bile çıkamama durumu nedeniyle ayrılamıyorlar. Kocası istediği kadar zengin olsun ayrıldığında bir şekilde para bile kaçırabilir. Baki kalan tek şey bizim kendimize kattığımız eğitim ve deneyim. Ev hanımlığı meslek değildir diyenler bunu savunuyor.

Çalışan insanların evinde bu işleri kim yapıyor sanıyorsunuz?
Benim kediler yapıyor. Akşama yemeğimi hazırlarlar. Robot süpürgeye de uzaktan emir veriyorum hop süpürüyor. Bitti gitti. Çalışan kadın olarak bir de ek iş ev hanımlığı mı yapayım?

X