İyi de konu benim çalışmak istemem değil çalışmadığım da bana nasıl davranacagi beni nasıl gorecegiydi ben de çalışmak isterim ama işsizim bu da elimde olan bir şey degil
Ben sizi gayet iyi anladım.
Eş olmak için yola çıkılacaksa, eve giren her katkı illa maddi olmak zorunda değil. Hele de bir kadın için. Benim en dayanamadığım insan tipi hayatta bir amacı, bir katkısı, kendinde keşfettiği bir şeyi olmayan bir insan.
Şu an kendine mümkünse memur, öğretmen sabit maaşlı bir eş arayan, çift maaşa çıktığı an alacağı araba hayalini kuran, akşamları da hizmeti eksiksiz bekleyen adamları bir kenara koyarak konuşacağım.
Ben bu profilde olmayan, kariyerli, maddi kaynakları yerinde eğitimli adamların bu işe takıldığına asla inanmıyorum. Babam da bunlardan biriydi, annem de hayatı boyunca çalışan bir kadın olmasına rağmen ki annem kardeşimi büyütmek için erken emekliliği seçip evde olmak istedi. Ben çocukken annem çalışıyordu, neredeyse babam kadar maaşla.
Buradaki kilit nokta şu; bu kadın aman benim evde oturmak, tv izlemek dışında, avm gezmek dışında bir hedefim yok, çocuk büyütür geçerim, temel "kadınlık görevlerini" yapar köşeme çekilirim mi; yoksa kadın eğitimini almış, hayatta her an kendini geliştiren bir sanata hobiye spora hayat boyu yönelen biri mi?
Herkesin çok beğendiği Mehmet Aslantuğ'nun eşi Arzum Onan evlenince oyunculuğu bıraktı mesela, fakat kadın heykeltraş, yıllardır ve sergiler açtı. Eminim Mehmet Aslantuğ ben setten sete koşuyorum sen evde çamurla oynuyorsun dememiştir.
Bir diğer örnek, çok severim, Zeynep Demirel, Volkan Demirel'in eşi. Kadın yurtdışında güzel seçildikten sonra evleniyor, eğitimini yarıda bırakıyor Volkan'ın programından dolayı, 2 çocukları var ve kadın Bilgi Üniversitesinden Radyo Sinema'dan mezun oldu yıllar önce. Bitirme projesi yurtdışında ödül almış, ve sevdiği bölümü okumuş. Sporunu yapan, kendini geliştiren, çocuklarını iyi yetiştiren çok akıllı bir anne. Eminim Volkan da "sen evde popo büyütüyorsun" dememiştir.
Bu kadınlar belki para kazanmadı, ama meslek, iş, deneyim sahibi oldular.
Dolayısıyla; Hayatta tek maaş bu krizde ne ev alırım ne araba, çift maaş olayım; bir de donum yıkansın, gömleğin ütülensin diyen adamlar bayılıyorlar sağmalık inek bakmaya.
Emin ol o konuştuğun adamda bundan 40 kat fazla para, varlık olsa o da kendi kriterlerine göre seçer. Size karşı duygusu yok, o nedenle siz de onun koyduğu kadar koymak zorundasınız.
Keşke "eşitlik" ya da "değer" eşit kahve yemek parası koymakla olsaydı. O zaman her şey çok kolay olurdu biz kadınlar için.