Sevgilimle maddiyat için ayrıldık

Ben kendi akraba cevremde ev hanimi pek görmedim, calışan kadin da eşiyle işleri bölüyor da yapiyor zaten. Adamlar da kadinlardan cok beklentili degil.
Kendim de yan gelip yattigim için ev hanimlik bu kadar büyük olay gibi gelmiyor.
Cocugun kucuk oldugu yaşlar zor oluyordur sadece ona bir sey diyemem.

oy dramatiklikten isim sisti .calisan anneyim cicek gibi yapiyorum valla .ikizlerim 4 yasinda sabah beraber evden cikip aksam beraber geliyoruz .onlar uyuyunca esimle ertesi gunun yemeginni yapiyoruz .hafta ici robot geziyor cumartesi de ailecek temizlik yapiyoruz .bitti gitti

Bir gün bakmayınca bişey olmuyor eve yahu, yerinde duruyor. Çalışmadığım, evden çalıştığım ya da esnek çalıştığım zamanlar da oldu, şu an tam zamanlı çalışıyorum. Ev hanımlığının da çalışan kadınlığın da her türünü tecrübe ettim, en kolayı vallahi ev hanımlığı. Canın istediğinde yataktan kalkıyorsun, istersen temizlik yapıyorsun istemezsen yapmıyorsun, yemek aynı şekilde. Evi temizlemedin diye çöp eve dönmüyor ya da yemek yapmayınca açlıktan ölünmüyor. Ev temizliği dediğiniz günlük 1 saat, yemek de maksimum 1 saat. Sonrası tv karşısında yaymaca ya da komşu gezmece falan. Anneniz gereksiz yere kendini yıpratmış gibi görünüyor burdan bakınca.

Toplumumuzda eksik olan şey işte saygı düşüncelere karşı kimsenin kimseye saygısı yok isteyen çalışır isteyen çalışmaz kimseyi ilgilendiren bir durum değil bu çalışan kadınlarda nedense şunu farkettim çalışmayan kadınlara karşı genelinde bir kin nefret gibi aşağılama hırsı .

Cocugun donanimli olmasi calisip calismamayla ne kadar alakali bilemiyorum. Iki türlü de tersi örnekler gördüm.
Herkesin hayati, sartlari bam başka.

İstisnalar var diye söyledim zaten. Anne baba çalışınca daha güzel şartlar da sunabiliyor eğitim ve herşey tabi ki iş çocukta bitiyor. Ama herşeyin maddiyatla da alakası var diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bun saydiklarina ek olarak, bunlarin icinde alisverise bile gitmeyenleri var, butun gun sadece ev.
Her seye ragmen kosusturmali, eve gelince yemek yetistirmemizi, hatta ne yicez simdiii diye tartismalarimizi bile seviyorum ben, cuma günü bayramdir mesela, ertesi tatil, gec yatıp salonda koltukta pineklemek, bayiliyorumm

Bunlara rağmen aldatmasına göz yumabiliyor.
kendi babanız için özelden dediklerinizi ekleyeyim isterseniz de kendi annenizin nasıl göz yumduğunu da görelim.Önce kendi ailenize bakın siz milletin ailesine dil uzatmadan önce.Ooo alıştım diyordunuz hatta babamın aldatmalarına

İçiniz şişsin kabız mı oldunuz hayır ola ? ben kendi annemin yaşantısını anlattım çalışan kadın yapamaz edemez demedim ne bu saldırı yahu.Ev hanımı hiçbir şey yapmıyor gibi bakılıyor bu algıyı sevmiyorum sadece.

İstisnalar var diye söyledim zaten. Anne baba çalışınca daha güzel şartlar da sunabiliyor eğitim ve herşey tabi ki iş çocukta bitiyor. Ama herşeyin maddiyatla alakası var diye düşünüyorum.

Tabi ki maddiyat cocuga sunulacak imkanlarda önemli.
Turkiyenin %50si asgari ucret veya biraz uzerinde maas aliyor diye haber görmüstüm bilmiyorum ne kadar dogru. Yani bu tabloda buyuk bir kisim tek gelirle yapamaz cocuk olmasa da yapamaz şu devirde.

Hafta sonu ne yapsak planları benim en çok sevdiğim

Maaşı baban mı yatırıyor yoksa Aile dizisi Devin' in kaynanası gibi kaynanası mı var gelin maaşı veriyor tirik hesabına.

Bu terbiye bu ahlakla nasıl bu yaşa geldiniz şaşkınım .Anneme kimse maaş bağlamadı ama bu size niye bu kadar dert oldu onu anlamadım.Kaç mesajdır meslek dememin sebebi özveri istiyor oluşu demiştim ,para karşılığı olmasa da dedim.Keşke okuduğunuzu anlama yetiniz olsa ama gördüğüm şey o yok sizde ne yazıkki

o zaman calisan kadinlarin cocuguna laf etmiceksiniz dimi calisan kadin cocuguyla ilgilenemiyor falan diyin kimdi dur bi daha bakayim ?

o zaman calisan kadinlarin cocuguna laf etmiceksiniz dimi calisan kadin cocuguyla ilgilenemiyor falan diyin kimdi dur bi daha bakayim ?
Evet yeteri kadar ilgilenemiyor işte oluyor çünkü günün çoğu saatinde,hala aynı fikirdeyim.Çlışan anne kötü anne değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…