- 11 Aralık 2018
- 39.650
- 245.658
-
- Konu Sahibi blueberry5
Çalışmayan kadınla evlenilmez demedim, çalışmak zorunda değilim diyen kadınla evlenilmez dedim. Ben erkek olsam evlenmem bu cümleleri kuran kadınla.Niye evlenilmesin ki her kadın çalışmak zorunda değil ev hanımı olmakta bi meslek,çalışan kadın isteyen erkek öyle bi kadınla evlenir .Ev hanımı güzellemesi yapmıyorum ama bi kadın bence çalışmaya zorlanmamalı,gayette çalışmama lüksü var.Sanarsınız tr de her kadın çalışıyor,bi süre çalışıp çocuk olduktan sonra işini bırakan kadınlar var.Herkes kriteine uyanla evlensin
ev hanımı olmakta bi meslek,
Yorumunuz için teşekkür ederimEşit “ama”dan sonrası çok saçma. Sizin istediğiniz eşitlik değil ki. Sizin mantığınızdaki gibi bir eşitlik kavramı yok.
Siz adama mecburi durumlarda çalışamazsam dememişsiniz ki. İstemezsem çalışmam, zorunda değilim sen bana bakmak zorundasın demişsiniz. O cümleye de tam almanız gereken cevabı almışsınız. Ataerkil zihniyette olmayan, kadını bakıma muhtaç, kendi malı olarak görmeyen her erkek aynı cevabı verir o söylediklerinize.
Evet üslup önemli, bende şahsen evlendikten sonra çalışmayı düşünüyorum ama zaruri durumlarda veya çocuk olduktan sonra onu ben büyütmek istersem eşim baskı yapsın istemem çalış çalış diye.Benim çalışamadığım zamanları da hesaba katmalı ona göre evlenmeli ama gelipte ben çalışmaya mecbur değilim sen mecbursun da demem yani erkek eşek mi vur semeri .Çalışmayan kadınla evlenilmez demedim, çalışmak zorunda değilim diyen kadınla evlenilmez dedim. Ben erkek olsam evlenmem bu cümleleri kuran kadınla.
O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi.
Herkese merhaba,
6 aylik bir ilişkim vardı. İlişki içerisindeyken sevdiğim bey pek bonkör davranmamis tanışma aşamasındayken dahi şimdi yemek şu kadar TL tutar veya kafe cikisinda evlenince sen de elini taşın altına koyarsın gibi söylemlerde bulunmuştu. Bu durum da beni düşündürdü. Artık 30 yaşındayım sevgim kadar da çok mantigima uyan bir evlilik istiyorum. Şu an işsizim ve ne zaman iş bulacağımı bilmiyorum. Beyefendi de hep gelmek istemek istiyor ama bu adam bana bakar mı yoksa herşeyin hesabını mi tutar diye kararsizligimdan ayrılmak istedim. Ayrılma gerekcemi de yarınını düşünmeden harcama yaptığını bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim. O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi. Ben de istersem calisicagimi ama zorunda olmadığını soyledigimde anlaşamadık . Zaman zor biliyorum ben de uygun bir işte çalışırım ama tavrı yaklaşımı evlenebilevek bir adam gibi mi kızlar ilerde pişman olmak istemiyorum lütfen yorum yazın. Bir kadın olarak o güveni vermesi i istemiştim cok mu şey istedim?
Bu cümle banada söylense sanırım daha kibar ama benzer tepkiyi veririm. Kendinize baktırmak için mi evleneceksiniz?bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim
Ay gına geldi bu ev hanımlığı meslek geyiginden. Şu an istifa eden herkes ev hanımı olabilir, bunun adı calismamaktir. Bu bir meslek değildir.Niye evlenilmesin ki her kadın çalışmak zorunda değil ev hanımı olmakta bi meslek,çalışan kadın isteyen erkek öyle bi kadınla evlenir .Ev hanımı güzellemesi yapmıyorum ama bi kadın bence çalışmaya zorlanmamalı,gayette çalışmama lüksü var.Sanarsınız tr de her kadın çalışıyor,bi süre çalışıp çocuk olduktan sonra işini bırakan kadınlar var.Herkes kriteine uyanla evlensin
Neden size baksın? İşsiz kalırsınız, sağlık sorununuz vardır tabii ki insan olan sesini çıkarmaz ama ne kadın ne de erkek keyfi olarak çalışmamazlık yapamaz. Sürekli kadın erkek eşitliğinden bahsediyoruz, nerede kaldı eşitlik? Kadınlar çalışmak zorunda değil demek tamamen ikiyüzlülük. Eğitimli bir kadın böyle bir cümle zaten kurmaz.
Kendinize baktıracak bir erkek istiyorsanız ataerkil zihniyete sahip biriyle evlenip, hayatınızı onun istediği şekilde yaşayacaksınız. Onun sınırlarını aşma gibi bir lüksünüz de olmayacak, verdiği ile yetineceksiniz. Diğer türlü çok beklersiniz.
Kadın ya da her erkek olarak değil, her insan çalışıp kendine yetmek zorunda. Kimsenin çalışmama lüksü yok. Bu toplum bu yüzden bir adım ilerleyemiyor. Hane başına yaratılan katma değer o kdr düşük ki, asla günü kurtarmaktan ileri gidemiyoruz.Niye evlenilmesin ki her kadın çalışmak zorunda değil ev hanımı olmakta bi meslek,çalışan kadın isteyen erkek öyle bi kadınla evlenir .Ev hanımı güzellemesi yapmıyorum ama bi kadın bence çalışmaya zorlanmamalı,gayette çalışmama lüksü var.Sanarsınız tr de her kadın çalışıyor,bi süre çalışıp çocuk olduktan sonra işini bırakan kadınlar var.Herkes kriteine uyanla evlensin
Para kazanılmıyor ama demek istediğim büyük bir özveri iş takibi vs istiyor o yüzden meslek dedim.Erkek işte olunca işlerin çoğu kadına kalıyor çocuğa bakmakta buna dahil beraber yapılarak iş bölümü olabilir ama ben evde olduğum halde işten gelen eşimden çok fazla yardım istemem mesela ona da yazık çalışıyor.Bence komik değil siz komik görebilirsiniz benim annem ev hanımı mesela ve çoğu kadının yapamayacağı bi koşuşturma içerisinde bu hayatı kendisi seçti ama sırf evde diye hiçbir şey yapmıyor gözüyle bakılmasını hoş bulmuyorum.Kendim görüyorum yani çocuktu ev işiydi temizlik yemek vs.Bi ara babamla ayrıydık mesela 2 yıl kadar yaklaşık ve o süreçte maddi olarak sorunumuz olmasa da dışarıda yapılması gereken normalde babamın yaptığı tüm işleri annem yaptı aslanlar gibi.Yani herkes çalışmayı tercih etmek zorunda değil ev işlerini bırakın bakalım 1 güne ne hale geliyor.Ben ev hanımı güzellemesi yapmıcam diye annemin emeğini göz ardı edemem.Ev hanimligi meslek degildir. Guzelleme yapmiyorum diyip evde oturmayi da meslek yapmayin ya.
Bu arada ben çalismiyorum ama asla meslek oldugunu dusunmuyorum komik oluyor.
bırakın allah aşkına şu ev hanımlığı da bi meslektir edebiyatınıNiye evlenilmesin ki her kadın çalışmak zorunda değil ev hanımı olmakta bi meslek,çalışan kadın isteyen erkek öyle bi kadınla evlenir .Ev hanımı güzellemesi yapmıyorum ama bi kadın bence çalışmaya zorlanmamalı,gayette çalışmama lüksü var.Sanarsınız tr de her kadın çalışıyor,bi süre çalışıp çocuk olduktan sonra işini bırakan kadınlar var.Herkes kriteine uyanla evlensin
Bende biliyorum para kazanılmadığını büyük bir özveri istiyor manasında kullandım ne bu gerginlikbırakın allah aşkına şu ev hanımlığı da bi meslektir edebiyatını
düzenli para kazancı elde etmediğin hiçbir şey meslek falan değildir
meslek kelimesi bir kimsenin kendine temel çalışma alanı edindiği, geçimini sağlamak için yaptığı sürekli iş anlamına gelir
Ne garip bir yorum, elizabeth hayatı bence 30 yaşına gelip hiçbir baltaya sap olamamış koca parası yemek için can atan biri ile birlikte olmaktan iyidir. Ben de mesela, kriterlerime uymayan insanlarla yalnız kalmamak için birlikte olmaktansa yalnız olmayı tercih ediyorum. Annem babam beni bu yaşa işe yaramaz insanların kahrını çekeyim diye getirmedi.Valla sevgiline söyle çalışmıyorum, her dediğim oluyor + harçlık ve kredi kartım var.
Benim eşim onun gözünde ne oluyor…
Ben para avcısı eşimde enayi mi???
Delimi bu adamlar be…. Seda Sayan damarımı attırmasınlar şimdi çorap kadınıyım - kalk git be adam diye başlıcam.
Çok iyi yapmışsın evet kocan bir fabrikatör olmaz ama elinden ne geliyor ise yapabilir, ne demek çalışmayan kadına ekmek yok kafası.
Anasının dizinde, geceleri 90*190 tek kişilik yatağında elizabet elizabet yaşlansın….
Çalışmama lüksü yok diyorsunuz kime göre neye göre ? şartlar elveriyorsa gayet çalışmama lüksü vardır.Mesela benim teyzem yıllarca öğretmenlik yaptı avukat eşi var tüm takılarını ofis satıl alsın diye eşine verdi ve kendi evde bebeğine bakmayı tercih etti , bebek büyüdükten sonra mesleğine geri döner dönmez o onu ilgilendirir ama eşi ile arasındaki şeye onlar karar verir yani insanlar sırf siz öyle diyorsunuz diye o şekilde yaşamak zorunda değil.Kadın ya da her erkek olarak değil, her insan çalışıp kendine yetmek zorunda. Kimsenin çalışmama lüksü yok. Bu toplum bu yüzden bir adım ilerleyemiyor. Hane başına yaratılan katma değer o kdr düşük ki, asla günü kurtarmaktan ileri gidemiyoruz.
Para kazanılmıyor ama demek istediğim büyük bir özveri iş takibi vs istiyor o yüzden meslek dedim.Erkek işte olunca işlerin çoğu kadına kalıyor çocuğa bakmakta buna dahil beraber yapılarak iş bölümü olabilir ama ben evde olduğum halde işten gelen eşimden çok fazla yardım istemem mesela ona da yazık çalışıyor.Bence komik değil siz komik görebilirsiniz benim annem ev hanımı mesela ve çoğu kadının yapamayacağı bi koşuşturma içerisinde bu hayatı kendisi seçti ama sırf evde diye hiçbir şey yapmıyor gözüyle bakılmasını hoş bulmuyorum.Kendim görüyorum yani çocuktu ev işiydi temizlik yemek vs.Bi ara babamla ayrıydık mesela 2 yıl kadar yaklaşık ve o süreçte maddi olarak sorunumuz olmasa da dışarıda yapılması gereken normalde babamın yaptığı tüm işleri annem yaptı aslanlar gibi.Yani herkes çalışmayı tercih etmek zorunda değil ev işlerini bırakın bakalım 1 güne ne hale geliyor.Ben ev hanımı güzellemesi yapmıcam diye annemin emeğini göz ardı edemem.
senin büyük özveri dediğin şey hayatın akışında gayet doğal bişey çünküBende biliyorum para kazanılmadığını büyük bir özveri istiyor manasında kullandım ne bu gerginlik