Sevgilimle maddiyat için ayrıldık

Çalışmayan kadınla evlenilmez demedim, çalışmak zorunda değilim diyen kadınla evlenilmez dedim. Ben erkek olsam evlenmem bu cümleleri kuran kadınla.

Yorumunuz için teşekkür ederim

Çalışmayan kadınla evlenilmez demedim, çalışmak zorunda değilim diyen kadınla evlenilmez dedim. Ben erkek olsam evlenmem bu cümleleri kuran kadınla.
Evet üslup önemli, bende şahsen evlendikten sonra çalışmayı düşünüyorum ama zaruri durumlarda veya çocuk olduktan sonra onu ben büyütmek istersem eşim baskı yapsın istemem çalış çalış diye.Benim çalışamadığım zamanları da hesaba katmalı ona göre evlenmeli ama gelipte ben çalışmaya mecbur değilim sen mecbursun da demem yani erkek eşek mi vur semeri .

biz kadınlar tabi ki bi erkekle ilgili karar verirken bu adam aile olma sorumluluğu alabilir mi
ev geçindirebilir mi, çocuklarıma babalık yapar mı bu adam aile kurulacak bi adam mıdır diye
düşünüp ölçüp tartarız ve bu ölçüte uygun olmayan adamı hayatımızdan çıkarmak son derece doğaldır

cimri erkek ne kadar itici ise koca kadın olmuş ama hala aylak aylak gezen
bi kazancı olmayan , kendini erkeğe yaslamaya , baktırmaya çalışan maddiyatçı kadınlar da son derece itici emin ol

ha sen kendine göre bi erkek bulamaz mısın ? bulursun
toplumda çok var yani hala geleneksel kafada, ben karımı çalıştırmam gerekirse limon satarım eve para getiririm diyen erkekler
ama o erkekler de evlenince senden hizmet bekler, anasına danasına, kendisine
ne bileyim bayramda seyranda anasının evini temizlemeni bekler
akşam eve geldiğinde yemeğini çayını ayağına hazır bekler
adamın lütfedip verdiği harçlığa bağlı olursun sadece
o harçlığın hesabını sorar belki, benim verdiğim parayı neye harcadın der
atıyorum özel bölgene kuaförde yaptıracağın ağdanın parasını bile adamdan istemek zorunda kalırsın
evlilikte ciddi bi sorun olduğunda, dayak yediğinde, aldatıldığında falan boşanma kararını alırken 100 kere düşünürsün
çünkü maddi güvencen olmadığı için boşandıktan sonra kendi başıma nasıl ayakta kalıcam diye kaygılanırsın
boşansan bile anne baba evine dönersin bu defa anan baban sana bakıyor olur
sürekli onlara bağımlı olursun , belki sofrada 1 tabak fazla yedin diye ailenin gözüne batar ? böyle durumda olan kadınlar da var
ondan sonra ağlamayacaksın bu seçimlerin yüzünden . karar senin .

tamam maddiyatçı ve cimri erkeği sabahlara kadar linç edelim ona lafım yok ama
aklı başında erkekler de çalışmayan etmeyen kadınlara saygı duymuyor hanımlar
2024 yılındayız 1984 değil yani . kafalar, bakış açıları çok değişti artık .
yaptığınız iş, mesleğiniz toplumda ne kadar saygı göreceğinizi , nasıl var olabileceğinizi etkiliyor haberiniz olsun

Yani burada adam en başında kendisini, ne istediğini belli etmiş.seni kandırmamış. Sen nasıl evlenince ev hanımı olup, eve maddi destek olmak istemiyorsan o ise çalışan, eve maddi destekte olacak biriyle evlenmek istiyor. Anlaşamamışsınız, ayrılmışsınız.

Ay gına geldi bu ev hanımlığı meslek geyiginden. Şu an istifa eden herkes ev hanımı olabilir, bunun adı calismamaktir. Bu bir meslek değildir.

İnsanlar aralarında biri evle ilgilensin diğeri para kazansın diye anlaşabilir ama buna meslek demek komik oluyor. Hatta çocuk yoksa iş yükü açısından gerçekten acınası bir fark oluyor. Çocuk varsa kreş yaşına kadar zaten imkanı olan bakar, eşi de 3 sene idare etsin artık orda.

Olayı kadın erkek eşitliğine nasıl başladınız merak ettim. Madem konuyu eşitliğe bağladınız O zaman erkekte; ev işlerin kadınla eşit bir şekilde yapacak ve kadında çocuk doğurmasını istemeyecek. Sonuçta doğurup fiziksel olarak yıpranan kadın, çocuğa bakan yeni kadın oluyor. Eğer bu şartları kabul ediyorsa bakmak zorunda değil.

Bu adam asla evlenilecek biri değil. Ne demek yiyip içip sıçıp demek. Nasıl bir üslup bu.

Diğer yandan, birinin size bakmasına nasıl razı geliyorsunuz. Gençken ipleri elinize alın ki, yarın öbür gün başınıza bir şey gelirse orta yaşta sıfırdan başlamak zorunda kalmayın.

Kadın ya da her erkek olarak değil, her insan çalışıp kendine yetmek zorunda. Kimsenin çalışmama lüksü yok. Bu toplum bu yüzden bir adım ilerleyemiyor. Hane başına yaratılan katma değer o kdr düşük ki, asla günü kurtarmaktan ileri gidemiyoruz.

Ev hanimligi meslek degildir. Guzelleme yapmiyorum diyip evde oturmayi da meslek yapmayin ya.
Bu arada ben çalismiyorum ama asla meslek oldugunu dusunmuyorum komik oluyor.
Para kazanılmıyor ama demek istediğim büyük bir özveri iş takibi vs istiyor o yüzden meslek dedim.Erkek işte olunca işlerin çoğu kadına kalıyor çocuğa bakmakta buna dahil beraber yapılarak iş bölümü olabilir ama ben evde olduğum halde işten gelen eşimden çok fazla yardım istemem mesela ona da yazık çalışıyor.Bence komik değil siz komik görebilirsiniz benim annem ev hanımı mesela ve çoğu kadının yapamayacağı bi koşuşturma içerisinde bu hayatı kendisi seçti ama sırf evde diye hiçbir şey yapmıyor gözüyle bakılmasını hoş bulmuyorum.Kendim görüyorum yani çocuktu ev işiydi temizlik yemek vs.Bi ara babamla ayrıydık mesela 2 yıl kadar yaklaşık ve o süreçte maddi olarak sorunumuz olmasa da dışarıda yapılması gereken normalde babamın yaptığı tüm işleri annem yaptı aslanlar gibi.Yani herkes çalışmayı tercih etmek zorunda değil ev işlerini bırakın bakalım 1 güne ne hale geliyor.Ben ev hanımı güzellemesi yapmıcam diye annemin emeğini göz ardı edemem.

bırakın allah aşkına şu ev hanımlığı da bi meslektir edebiyatını
düzenli para kazancı elde etmediğin hiçbir şey meslek falan değildir
meslek kelimesi bir kimsenin kendine temel çalışma alanı edindiği, geçimini sağlamak için yaptığı sürekli iş anlamına gelir
kocadan alınan 3 kuruş harçlığı maaş olarak kabul ediyorsanız bu da ev hanımlığı değil hizmetçilik oluyor zaten
lütfen bi cümle kurmadan önce ne anlama geldiğinin önce kendiniz farkında olun .

Bende biliyorum para kazanılmadığını büyük bir özveri istiyor manasında kullandım ne bu gerginlik

Ne garip bir yorum, elizabeth hayatı bence 30 yaşına gelip hiçbir baltaya sap olamamış koca parası yemek için can atan biri ile birlikte olmaktan iyidir. Ben de mesela, kriterlerime uymayan insanlarla yalnız kalmamak için birlikte olmaktansa yalnız olmayı tercih ediyorum. Annem babam beni bu yaşa işe yaramaz insanların kahrını çekeyim diye getirmedi.

Çalışmama lüksü yok diyorsunuz kime göre neye göre ? şartlar elveriyorsa gayet çalışmama lüksü vardır.Mesela benim teyzem yıllarca öğretmenlik yaptı avukat eşi var tüm takılarını ofis satıl alsın diye eşine verdi ve kendi evde bebeğine bakmayı tercih etti , bebek büyüdükten sonra mesleğine geri döner dönmez o onu ilgilendirir ama eşi ile arasındaki şeye onlar karar verir yani insanlar sırf siz öyle diyorsunuz diye o şekilde yaşamak zorunda değil.

Emek vermis olabilir ama uzgunum yine de meslek degil.
Meslek, hayatini devam ettirmek icin para kazandigin iştir.
Adam calişiyor diye evin butun yükünü üstüne aliyorsa kadin evet cook emek veriyor ama yazik oluyor. Evin yükünü bedavaya ya da bir harclik karsilgiinda ustume alip kendimi yipratacagima gider calisirdim ben olsam. Kimse evin bütün yükünü almak için evde olmasin bana kalirsa emegine yazik

Ben de işten gelen adama hadi bi yemek yap yiyelim demiyorum ama butun evin işlerini üstüme de almiyorum. Eşimin de yaptigi işler var. Evden calistigi günler yemegi de benimle birlikte pişirir. Haftasonlaro kahvalti hazirlama işini de paylasiriz gibi...

Cocuk buyutmekte ortak bir iş aslinda. Bizde cocuk yok o kisma girmiyrium hic.

Son düzenleme:
Bende biliyorum para kazanılmadığını büyük bir özveri istiyor manasında kullandım ne bu gerginlik
senin büyük özveri dediğin şey hayatın akışında gayet doğal bişey çünkü
bir evin rutin işleyişiyle ilgilenmeyi çok büyük bi olay sanmasın kimse
tek başına yaşayan kadınlar da hem dışarıda çalışıp hem de evlerindeki bütün işlerle ilgileniyorlar
ek olarak evle alakalı dışarıdaki işlerle de ilgileniyorlar alışveriş vs çünkü bu görevleri bölüşebilecekleri kimse yok o evi paylaştıkları
ben annemle yaşıyorum ama annem kendi işini yapıyor, çalışma saatleri yoğun (daha doğrusu evde geçirdiği zaman kısıtlı ) o sebeple evin tüm işleri bende
ve bende çalışan bi kadınım. gündüz çalışıyorum akşam ev işlerimi yapıyorum
az önce çamaşırları topladım mesela
birazdan bulaşık makinesine kirlileri yerleştirip çalıştırıcam
yemeğimi dün yapmıştım .
atla deve bi olay değil yani ev işi ev işi deyip durulan şey . dram yapmaya gerek yok .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…