Sevgilimle maddiyat için ayrıldık

Kendi calismama tercihinize saygi duyulmasini beklerken ,adamin calisan es istegini yerden yere vuruyorsunuz . Adamin uslup les ama calisan es istemek onun tercihi olabilir konu sahibi de kendi gibi dusunen biriyle evlenir herkes mutlu olur .

Başkalarına olan kininizi bana dökmeyin ben kimsenin sözcü temsilcisi değilim kendi adıma konuşacak olursam da ev hanımlığının büyük bir özveri gerektirdiğini düşünüyorum diyelim, tamam para kazanılmıyor diye meslek olmayacaksa olmasın ama 1 gün bile ev işi yapılmadığında evdeki değişim büyük olabiliyor.Keza bunun çocuğu var,evet eşte ilgilenir ama ben şahsen işten gelen kocama sırf beraber yapalım diye iş yıkmak için bir sürü şey yüklemem yani onun da dinlenmesi lazım.Yardım eder ama işin büyük çoğunluğu evdeki insana kalır.Bide konu sahibinin birlikte olduğu adamdan yola çıkarsak adam çocuk olsa bile bu cimrilikle zaten kadına o 3 senede bile baskı yapar.Konu sahibinin üslubu da yanlış benim annem 20 yılı aşkın ev hanımı evlenmeden önce hep çalışmış sonra çalışmak istememiş.Çoğumuzun annesi ev hanımıydı bu ev hanımlarının yorulmadığı iş yapmadığı düşüncesi de beni sinir ediyor.Asıl işe giden tek şeyle uğraşıyor ama evdeki insan bir sürü şeye bakmalı bitti mi bitmedi mi takibi temizlik yemek alışverişler gerekiyorsa tesisat bile yapanlar var.

Şimdi bunu size nasıl anlatsam. İnsan sadece parası yok diye çalışmaz. Bu bir mentalitedir. Her insanın bir katma değer yaratması gerekir ki, yaşam şartları tüm toplum için gelişsin. Ya da boşverin ya, nasılsa anlatamıycam size.

Biz haftada 1 temizlik yapıyoruz eve de hiçbir şey olmuyor gayet yerinde. Bi günde evde 1 saatten fazla yapılacak bir şey yok zaten. Çalışan tüm insanlar ne bitti takibini, yemeği, temizliği zaten yapıyor. Artık nuh nebiden kalma ev hanimligi kavramını bir kenara bırakmanın vakti geldi. Anneniz 20 sene ev hanimigi yapmış ama ne emekliliği var ne eşinden ayrılsa hayat güvencesi. Üzücü ama durum bu.

Çalışmanın gerekli olduğuna bende inanıyorum kadınlar özellikle sosyal olmalı eve tıkılmamalı ama bi kadın çalışmamayı tercih etti topluma bir şey katmamış olmuyor teyzemden yola çıkarsak hayırlı bi evlat yetiştirmekte topluma faydalı bir şey.Hz. muhammed,Mustafa kemal atatürk ,bilim insanlarının hepsi tek kişiydi ve bir anne yetiştirdi onları.Faydali insan yetiştirmek çok zor bisi zaten

Ay ne alaka kimse almayacakmış.Küçümsemiş bide aklınca.Bence çok akıllıca düşünmüşsünüz ayrılmanız isabet olmuş

ama kadın el üstünde tutulmasi gerekir bence her kadın hak eder bunu
Kadınlar üstün ırk değil, kendinizi öyle görmeyin. İyi, dürüst, ahlaklı insanlar el üstünde tutulmalı. Bunun kadını ya da erkeği yok.

Zaten bu kadın-erkek eşitliğini de erkekler lehine çevirdi. Yani kadın çocuk doğurmak gibi bir inisiyatifi erkeğe verebiliyor mu?
Eve geldiğinde de çalışan çoğu kadın temizlik, yemek, çamaşırla uğraşıyor.

Kadın için bildiğin kölelik oldu, tek farkı kıyafet ve makyaj malzemesi alabiliyorlar eşlerinden para istemeden ama evi ortak kullandığın birinin arkasını, kendi paranla aldığın ruju sürerek toplamanın bir cazibesini göremiyorum.

Bu herif o kadar itici ve erillikten uzak ki, Allah düşmanıma versin böylesini.

Annemin ev hanımlığı yok ama başka güvencesi var hiçbir şey olmasa pırlanta gibi 5 kızı var annemizi ortada bırakmayız biz.Bizim ekonomik özgürlüğümüz bile yeter ona evet keşke çalışsaydı kendi için ama ben annemin çalışan bi kadın olmayıp benimle ilgilenmesi hepimzie büyük özveriyle yaklaşması çok güzel bir şey.Bu arada biz günlük temizlik yapmak zorundayız

Evlenme sakin bundan adam olmaz

Bence de kendine bakıcı koca arıyorsun gibi geldi annelik çocuk bakma olaylarına sığınmaya gerek yok 2 -3 aylık bebeklerini kreşe bırakanlar var elzem durumlarda ise hastalık vs bunlar bambaşka konular ayrı bir mesele. Eşinde hasta olabilir eve bakmayabilir yani.
O adayın da beş para etmez gerçi. Ama senin zihniyetini de pek güzel bulmadım. Kendinden kedi gibi bahsediyorsun çünkü.
Neyse yinede bonkör diyebileceğin erkekler belli yaş üstü erkeklerden çıkar ancak onlar da bulabilirsin.

Çalişan da cocuk yetiştiriyor. Bazi yorumlariniz sanki calisanin cocugu yokmus, calisan kadin evinin işine el surmuyormuş gibi.
Kendi anneniz adina yazdiniz uzun uzun ben de yazayim. Benim annem çalişan kadin, babannem de anneanem de emekli calisan kadinlardi ailemdeki butun kadinlar calisiyor kadinlarin calismasi bizde yeni nesilde ortaya cikmiş bir sey degil. Calismaya. bir iki benim gibi istisna var.
Bu calisan kadinlar da cocuk yetistirdi, yemek yapti. Calisan herkesin cocugu 7/24 dadiyla buyuyup evde ev işleri ve yemek icin özel hizmetlileri yoktu.

Komik yorumlar bende görüyorum ne kadar haklısın. Bir erkek arkadaşımın annesi eski polisti biri öğretmen çocuğu falan. Çalışan annelerin çocukları asıl donanımlı yetişiyor aksine tabi ki istisnalar var çalışmayan anneler de iyi anne ama çalışan anne çocuklari ilgilenmiyor diye atılan saçma argümanların hepsi şehir efsanesi

Son cumle nasil bir kafa yapisi?
O zaman size gore kadin vucudunu kullandiriyor ve her seyi sadece bu sayede hak ediyor, resmen buna inaniyor/savunuyorsunuz.
Bir de begenenler olmuş

Bunlara rağmen aldatmasına göz yumabiliyor.

Çalışan kadın bir ev hanımına göre aynı vakti emeği harcayarak yemek, temızlik yapamıyor ama...vakti olmuyor ki.Çocuğuyla adam akıllı ilgilenemiyor gün içinde yanında olamıyor.Yapıyor da nasıl yapıyor yani,ki kimse yapamaz demedi.10 parçaya bölünerek yapmak zorunda kalıyordur hem ev hem iş ama hala bir şeyler eksik kalıyor çocukla ilgilenmek gibi.Kimse kimseden üstün değil ama ev hanımı yan gelip yatıyor anlayışı siniz bozucu.

Anasının dizinde geceleri tek kişilik yatağında elizabet yapmaz ya, bulur hem hizmetini görüp hem de maaşını verecek bir koca yürekli.

Cocugun donanimli olmasi calisip calismamayla ne kadar alakali bilemiyorum. Iki türlü de tersi örnekler gördüm.
Herkesin hayati, sartlari bam başka.

İyi de konu benim çalışmak istemem değil çalışmadığım da bana nasıl davranacagi beni nasıl gorecegiydi ben de çalışmak isterim ama işsizim bu da elimde olan bir şey degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…