- 16 Haziran 2011
- 14.641
- 60.084
- Konu Sahibi blueberry5
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Niye evlenilmesin ki her kadın çalışmak zorunda değil ev hanımı olmakta bi meslek
Çalışan kadın bir ev hanımına göre aynı vakti emeği harcayarak yemek, temızlik yapamıyor ama...vakti olmuyor ki.Çocuğuyla adam akıllı ilgilenemiyor gün içinde yanında olamıyor.Yapıyor da nasıl yapıyor yani,ki kimse yapamaz demedi.10 parçaya bölünerek yapmak zorunda kalıyordur hem ev hem iş ama hala bir şeyler eksik kalıyor çocukla ilgilenmek gibi.Kimse kimseden üstün değil ama ev hanımı yan gelip yatıyor anlayışı siniz bozucu.
oy dramatiklikten isim sisti .calisan anneyim cicek gibi yapiyorum valla .ikizlerim 4 yasinda sabah beraber evden cikip aksam beraber geliyoruz .onlar uyuyunca esimle ertesi gunun yemeginni yapiyoruz .hafta ici robot geziyor cumartesi de ailecek temizlik yapiyoruz .bitti gittiÇalışan kadın bir ev hanımına göre aynı vakti emeği harcayarak yemek, temızlik yapamıyor ama...vakti olmuyor ki.Çocuğuyla adam akıllı ilgilenemiyor gün içinde yanında olamıyor.Yapıyor da nasıl yapıyor yani,ki kimse yapamaz demedi.10 parçaya bölünerek yapmak zorunda kalıyordur hem ev hem iş ama hala bir şeyler eksik kalıyor çocukla ilgilenmek gibi.Kimse kimseden üstün değil ama ev hanımı yan gelip yatıyor anlayışı siniz bozucu.
Bir gün bakmayınca bişey olmuyor eve yahu, yerinde duruyor. Çalışmadığım, evden çalıştığım ya da esnek çalıştığım zamanlar da oldu, şu an tam zamanlı çalışıyorum. Ev hanımlığının da çalışan kadınlığın da her türünü tecrübe ettim, en kolayı vallahi ev hanımlığı. Canın istediğinde yataktan kalkıyorsun, istersen temizlik yapıyorsun istemezsen yapmıyorsun, yemek aynı şekilde. Evi temizlemedin diye çöp eve dönmüyor ya da yemek yapmayınca açlıktan ölünmüyor. Ev temizliği dediğiniz günlük 1 saat, yemek de maksimum 1 saat. Sonrası tv karşısında yaymaca ya da komşu gezmece falan. Anneniz gereksiz yere kendini yıpratmış gibi görünüyor burdan bakınca.Başkalarına olan kininizi bana dökmeyin ben kimsenin sözcü temsilcisi değilim kendi adıma konuşacak olursam da ev hanımlığının büyük bir özveri gerektirdiğini düşünüyorum diyelim, tamam para kazanılmıyor diye meslek olmayacaksa olmasın ama 1 gün bile ev işi yapılmadığında evdeki değişim büyük olabiliyor.Keza bunun çocuğu var,evet eşte ilgilenir ama ben şahsen işten gelen kocama sırf beraber yapalım diye iş yıkmak için bir sürü şey yüklemem yani onun da dinlenmesi lazım.Yardım eder ama işin büyük çoğunluğu evdeki insana kalır.Bide konu sahibinin birlikte olduğu adamdan yola çıkarsak adam çocuk olsa bile bu cimrilikle zaten kadına o 3 senede bile baskı yapar.Konu sahibinin üslubu da yanlış benim annem 20 yılı aşkın ev hanımı evlenmeden önce hep çalışmış sonra çalışmak istememiş.Çoğumuzun annesi ev hanımıydı bu ev hanımlarının yorulmadığı iş yapmadığı düşüncesi de beni sinir ediyor.Asıl işe giden tek şeyle uğraşıyor ama evdeki insan bir sürü şeye bakmalı bitti mi bitmedi mi takibi temizlik yemek alışverişler gerekiyorsa tesisat bile yapanlar var.
Adamin emekliligini bekliyordur, olunce bana kalir vs diyordur:)Bunlara rağmen aldatmasına göz yumabiliyor.
Her şeyi geçtik bunu diyen adamdan ne cacık olacakO da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi.
Cocugun donanimli olmasi calisip calismamayla ne kadar alakali bilemiyorum. Iki türlü de tersi örnekler gördüm.
Herkesin hayati, sartlari bam başka.
Bun saydiklarina ek olarak, bunlarin icinde alisverise bile gitmeyenleri var, butun gun sadece ev.Bir gün bakmayınca bişey olmuyor eve yahu, yerinde duruyor. Çalışmadığım, evden çalıştığım ya da esnek çalıştığım zamanlar da oldu, şu an tam zamanlı çalışıyorum. Ev hanımlığının da çalışan kadınlığın da her türünü tecrübe ettim, en kolayı vallahi ev hanımlığı. Canın istediğinde yataktan kalkıyorsun, istersen temizlik yapıyorsun istemezsen yapmıyorsun, yemek aynı şekilde. Evi temizlemedin diye çöp eve dönmüyor ya da yemek yapmayınca açlıktan ölünmüyor. Ev temizliği dediğiniz günlük 1 saat, yemek de maksimum 1 saat. Sonrası tv karşısında yaymaca ya da komşu gezmece falan. Anneniz gereksiz yere kendini yıpratmış gibi görünüyor burdan bakınca.
kendi babanız için özelden dediklerinizi ekleyeyim isterseniz de kendi annenizin nasıl göz yumduğunu da görelim.Önce kendi ailenize bakın siz milletin ailesine dil uzatmadan önce.Ooo alıştım diyordunuz hatta babamın aldatmalarınaBunlara rağmen aldatmasına göz yumabiliyor.
İçiniz şişsin kabız mı oldunuz hayır ola ? ben kendi annemin yaşantısını anlattım çalışan kadın yapamaz edemez demedim ne bu saldırı yahu.Ev hanımı hiçbir şey yapmıyor gibi bakılıyor bu algıyı sevmiyorum sadece.oy dramatiklikten isim sisti .calisan anneyim cicek gibi yapiyorum valla .ikizlerim 4 yasinda sabah beraber evden cikip aksam beraber geliyoruz .onlar uyuyunca esimle ertesi gunun yemeginni yapiyoruz .hafta ici robot geziyor cumartesi de ailecek temizlik yapiyoruz .bitti gitti
İstisnalar var diye söyledim zaten. Anne baba çalışınca daha güzel şartlar da sunabiliyor eğitim ve herşey tabi ki iş çocukta bitiyor. Ama herşeyin maddiyatla alakası var diye düşünüyorum.
Hafta sonu ne yapsak planları benim en çok sevdiğimBun saydiklarina ek olarak, bunlarin icinde alisverise bile gitmeyenleri var, butun gun sadece ev.
Her seye ragmen kosusturmali, eve gelince yemek yetistirmemizi, hatta ne yicez simdiii diye tartismalarimizi bile seviyorum ben, cuma günü bayramdir mesela, ertesi tatil, gec yatıp salonda koltukta pineklemek, bayiliyorumm
Maaşı baban mı yatırıyor yoksa Aile dizisi Devin' in kaynanası gibi kaynanası mı var gelin maaşı veriyor tirik hesabına.
Benim deee, hic calismayanlar haftasonunun güzelliğini asla bilemeyecek, bu yeter onlaraHafta sonu ne yapsak planları benim en çok sevdiğim
o zaman calisan kadinlarin cocuguna laf etmiceksiniz dimi calisan kadin cocuguyla ilgilenemiyor falan diyin kimdi dur bi daha bakayim ?İçiniz şişsin kabız mı oldunuz hayır ola ? ben kendi annemin yaşantısını anlattım çalışan kadın yapamaz edemez demedim ne bu saldırı yahu.Ev hanımı hiçbir şey yapmıyor gibi bakılıyor bu algıyı sevmiyorum sadece.
Evet yeteri kadar ilgilenemiyor işte oluyor çünkü günün çoğu saatinde,hala aynı fikirdeyim.Çlışan anne kötü anne değildiro zaman calisan kadinlarin cocuguna laf etmiceksiniz dimi calisan kadin cocuguyla ilgilenemiyor falan diyin kimdi dur bi daha bakayim ?