- 11 Aralık 2018
- 39.652
- 245.699
-
- Konu Sahibi blueberry5
Ne hoş. Bazı insanlar hayat arkadaşı yerine kukla tercih edebilir tabi ki, anormal değil.Her dedigime evet dedigi icin ve hep alttan aldigi icin , beni sevdigi icin evlendim
yahu bu sitede adam para vermediği için saçını başını boyatamayan kadınlar var kuaföre gidemeyipAhaha inan o kadar samimi ki.. bi de devlet memuruyum ben.İstersen işi bırak diye benim de çok demişliğim var eşime korka korka gerçekten de bırakmışlığı var daha iş bulmadan ve bu 2 kere oldu içeride kaporam var
Bana da karışmaz hiç eve maddi yönden katkıda bulunduğum söylenemez. Tüm harcalamaları onun kartından yaparım. Ama emekliliğimi haketmeden en azından bırakmam şımarıklık olur zaten ve düşünmem de yine samimiyetle üzülme istersen bırak demesi çok güzel bir şey.
Kesinlikle öyle. Muthaç olmamak güzel. Koca parası da güzel şimdi ne yalan diyeyimyahu bu sitede adam para vermediği için saçını başını boyatamayan kadınlar var kuaföre gidemeyip
konuları okuyoruz yani
kadın evlenince işi gücü bırakmış, kuaföre gitmesi gerekmiş adamda para vermemiş
kuaför parasını annesinden istemiş mesela kadın
sen en azından adam sana zart zurt yapsa saçını kendi paranla kuaförde boyatabilirsinmesela yani
muhtaç değilsin ve muhtaç olmamak da o kadar büyük bi nimet ki bunu herkes anlayamaz sanırım
keyfi olarak eşinin parasını harcamak başka, eşinin parasına muhtaç olmak başka
kendi fikrini dayatmaya calismayacak kadar kompleksiz anlamina geliyor bence. benim yapi itibariyla baskin bir karakterim var, emir almaya gelemem mesela. istifa ettigim de olmustur bu yuzden.Ne hoş. Bazı insanlar hayat arkadaşı yerine kukla tercih edebilir tabi ki, anormal değil.
bende ustunluk kompleksi var sanirim,kendi fikrini dayatmaya calismayacak kadar kompleksiz anlamina geliyor bence. benim yapi itibariyla baskin bir karakterim var, emir almaya gelemem mesela. istifa ettigim de olmustur bu yuzden.
sen kimsin ya diyerek kac tane "yuksek statu"suyle" beni etkilemeye calisan erkegi ghost'ladim meselabende ustunluk kompleksi var sanirim,
İstifa eden herkes ev hanımı olmuyor. Kadinlar işi bırakınca evi temizleyip yemek yapıp çocuğuna bakıyor.Çalışmayan erkekler ise çoğunlukla evde çocuk gibi yiyip için karısının iş yapmasını bekliyor. Burada işsiz bir erkek çalışmadığı halde çocuğuna bakmıyordu, kadının annesine bırakıyordu; kaç kadın bunu yapar? Erkekler kadınlar gibi ev işleri konusunda paylasimci olsun, o zaman çalışmayan kadın istemiyorum deme hakkına sahip olurlar. Yok öyle kadın hem işte çalışsın, para getirsin, hem de evde adamı rahat ettirsin.Ay gına geldi bu ev hanımlığı meslek geyiginden. Şu an istifa eden herkes ev hanımı olabilir, bunun adı calismamaktir. Bu bir meslek değildir.
İnsanlar aralarında biri evle ilgilensin diğeri para kazansın diye anlaşabilir ama buna meslek demek komik oluyor. Hatta çocuk yoksa iş yükü açısından gerçekten acınası bir fark oluyor. Çocuk varsa kreş yaşına kadar zaten imkanı olan bakar, eşi de 3 sene idare etsin artık orda.
Kadinlar da salak olmasın o zaman, ev isi yapmayan erkeklerle evlenmesinler, ben öyle yaptım. Yazdığınız hiçbir şey ev hanimligini meslek yapmıyor. Ev hanimligi bir meslek ya da iş değil, hayatta kalmak için temel hijyen ve beslenme sağlamak. Bunu da herkes yapıyor. İstifa ettiğiniz anda evde bir şeylerinizi kendiniz yapıyorsunuz ama çalışan insanlar da aynı şeyleri yapıyor zaten. Bir özellik gerektirmiyor bu durum. Çocuk bakmanın ise tam zamanlı bir uğraş olduğu için istisna olduğunu yazmışım zaten. Gerçi çocuk geliyor 10 yaşına, hala daha çocuk bakıyorum diyenler var, onlar çocuk da bakmıyor işte düz ev hanımı.İstifa eden herkes ev hanımı olmuyor. Kadinlar işi bırakınca evi temizleyip yemek yapıp çocuğuna bakıyor.Çalışmayan erkekler ise çoğunlukla evde çocuk gibi yiyip için karısının iş yapmasını bekliyor. Burada işsiz bir erkek çalışmadığı halde çocuğuna bakmıyordu, kadının annesine bırakıyordu; kaç kadın bunu yapar? Erkekler kadınlar gibi ev işleri konusunda paylasimci olsun, o zaman çalışmayan kadın istemiyorum deme hakkına sahip olurlar. Yok öyle kadın hem işte çalışsın, para getirsin, hem de evde adamı rahat ettirsin.
Pardon hiç girmek istemezdim ama yaş kaç? Ne kadar sığsınız.sen kimsin ya diyerek kac tane "yuksek statu"suyle" beni etkilemeye calisan erkegi ghost'ladim meselasen kimsin ben daha ustunum dedim
Üstünlük kompleksi, içindeki aşağılık kompleksini bastırmak için ortaya çıkan bir karmaşadır zaten.bende ustunluk kompleksi var sanirim,
İstifa eden kadının en az 9 saati kendisine kalıyor. Ha bence de herkesin ekonomik özgürlüğü olmalı fakat evde çalışmayan adamların çalışan kadın isteme hakkı yok, bu bambaşka bir konu . çalışan bir kadın ile ev hanimi aynı ev işini yapıyorsa demek ki o adam eşiyle eşit derecede ev işini paylaşmıyordur. Eşitlikten kastım şu: Kadın fasulye yapıyorsa erkek pilav yapar örneğin, ya da birisi bir odayı temizlerken diğer diğer odayı temizler. Siz çalışan kadınla çalışmayan aynı ev işini yapıyor demişsiniz, e o zaman o erkek evde göstermelik ev işi yapıyordur.Kadinlar da salak olmasın o zaman, ev isi yapmayan erkeklerle evlenmesinler, ben öyle yaptım. Yazdığınız hiçbir şey ev hanimligini meslek yapmıyor. Ev hanimligi bir meslek ya da iş değil, hayatta kalmak için temel hijyen ve beslenme sağlamak. Bunu da herkes yapıyor. İstifa ettiğiniz anda evde bir şeylerinizi kendiniz yapıyorsunuz ama çalışan insanlar da aynı şeyleri yapıyor zaten. Bir özellik gerektirmiyor bu durum. Çocuk bakmanın ise tam zamanlı bir uğraş olduğu için istisna olduğunu yazmışım zaten. Gerçi çocuk geliyor 10 yaşına, hala daha çocuk bakıyorum diyenler var, onlar çocuk da bakmıyor işte düz ev hanımı.
Ben fikrimi dayatırım ama kimse bana dayatamaz diyorsunuz yani. Muhteşem bir karakter çizdiniz şurda son birkaç saattekendi fikrini dayatmaya calismayacak kadar kompleksiz anlamina geliyor bence. benim yapi itibariyla baskin bir karakterim var, emir almaya gelemem mesela. istifa ettigim de olmustur bu yuzden.
Benim asagilik kompleksli oldugumu iddia edebilirsiniz, sorun yok.Üstünlük kompleksi, içindeki aşağılık kompleksini bastırmak için ortaya çıkan bir karmasadır.
Yorumlarınızdan o kadar belli ki tamda böyle olduğunuz.
Çalışan kadınla çalışmayan kadın aynı işi yapıyor demedim, çalışan insanlar da aynı şeyleri yapıyor dedim. Yani çalışmayınca sadece kadının yaptığı iş, iki kisi çalışırken de aynı oranda yapılıyor ama iki kişi arasında bir iş bölümü oluyor. Ben hiç öyle kadının iş yaptığı ilişki görmedim çevremde, kadın hem çalışıp hem akşam tek başına iş yapıyorsa bu ev hanimligi vs ile ilgili bir konu değil, ilişki ve zeka sorunu. Ve evet istifa ettiği anda insan ev hanımı olur zaten, özel eğitim almasına gerek yok anlamında yazıyorum. Meslek diyorlar ya hani, değil. Zaten bir insan eşi çalışıyor kendi evdeyken, işlerin çoğunu üstüne almıyorsa da kendi vicdanı. Kadın erkek hiç görmedim çevremde.İstifa eden kadının en az 9 saati kendisine kalıyor. Ha bence de herkesin ekonomik özgürlüğü olmalı fakat evde çalışmayan adamların çalışan kadın isteme hakkı yok, bu bambaşka bir konu . çalışan bir kadın ile ev hanimi aynı ev işini yapıyorsa demek ki o adam eşiyle eşit derecede ev işini paylaşmıyordur. Eşitlikten kastım şu: Kadın fasulye yapıyorsa erkek pilav yapar örneğin, ya da birisi bir odayı temizlerken diğer diğer odayı temizler. Siz çalışan kadınla çalışmayan aynı ev işini yapıyor demişsiniz, e o zaman o erkek evde göstermelik ev işi yapıyordur.
Bir de o evi düzenli olarak temizleyip yemek yapacak birisini tutsunlar bakalım, ne kadar tutuyor kadının emeği o zaman görürüz.
Aslında standart (bana gore stramdart) ilişkilerde hiç yozlaşma olmuyor emin olun. Misal ben eşimde üniversitede tanışmıştım. Mezun olduk, iş bulduk, evlendik. Diyaloglar:Bana yozlastiriyormus gibi geliyor, hesap kitap pesinde kosuyormusum gibi hissettiriyor. Araya bir sogukluk giriyor sanki...
evet kimse dayatamaz, ancak benle ayni fikirde olan kisilerle iliskide bulunabilirim. Ote yandan, benim her dedigime kendi fikrine ters dustugunu bildigim halde evet diyen insana acirim, hic muhattap olmam.Ben fikrimi dayatırım ama kimse bana dayatamaz diyorsunuz yani. Muhteşem bir karakter çizdiniz şurda son birkaç saatte
sen kimsin ya diyerek kac tane "yuksek statu"suyle" beni etkilemeye calisan erkegi ghost'ladim meselasen kimsin ben daha ustunum dedim
Sanırım sizi yüksek statüsüyle etkilemeye çalışan beyefendileri ghostlama sebebiniz tam olarak buydu. Sizden aşağıda görseniz bir tehdit olarak algılamazdınız.Siz beni a
Benim asagilik kompleksli oldugumu iddia edebilirsiniz, sorun yok.
Diger yandan, esimle gayet uyumluyuz ki, her fikrimi cok seviyor, evet diyor. Kendi fikri de benimkinden farkli degil. Ustunluk kompleksime bile gerek kalmiyor.
Asagilik kompleksi, kendimden ustun gordugum kisilerle muhattap oluyor olsaydim mantikli gelebilirdi.
Aynı oranda yapmıyor işte, sorun orada. Araştırmalarda Avrupa'da bile çalışan kadın 2 saat ev işi yaparken erkek yarım saat yapıyor örneğin. Bizde ise çalışan kadın 4 saat kadar ev işi yaşıyormuş, erkek ise 15 dakika.Çalışan kadınla çalışmayan kadın aynı işi yapıyor demedim, çalışan insanlar da aynı şeyleri yapıyor dedim. Yani çalışmayınca sadece kadının yaptığı iş, iki kisi çalışırken de aynı oranda yapılıyor ama iki kişi arasında bir iş bölümü oluyor. Ben hiç öyle kadının iş yaptığı ilişki görmedim çevremde, kadın hem çalışıp hem akşam tek başına iş yapıyorsa bu ev hanimligi vs ile ilgili bir konu değil, ilişki ve zeka sorunu. Ve evet istifa ettiği anda insan ev hanımı olur zaten, özel eğitim almasına gerek yok anlamında yazıyorum. Meslek diyorlar ya hani, değil. Zaten bir insan eşi çalışıyor kendi evdeyken, işlerin çoğunu üstüne almıyorsa da kendi vicdanı. Kadın erkek hiç görmedim çevremde.