-
- Konu Sahibi blueberry5
Benim yazmadığım ve yazmayacağım bir şeyi iddia edip kendi kendinize uzattınız.Aynı oranda yapmıyor işte, sorun orada. Araştırmalarda Avrupa'da bile çalışan kadın 2 saat ev işi yaparken erkek yarım saat yapıyor örneğin. Bizde ise çalışan kadın 4 saat kadar ev işi yaşıyormuş, erkek ise 15 dakika.
Bu kim haklı tartışması değil, daha fazla uzatmayalım bence, iyi akşamlar.
sorun suydu: kendisinden cok daha yuksek mertebede bir erkek, benim isimi takdir ederken, kendisi isimi elestirerek beni eksik hissettirmeye calisiyordu. Bu, bence kendi asagillik kompleksinden, dolayi beni ezmeye calsismasundan oturuydu.Sanırım sizi yüksek statüsüyle etkilemeye çalışan beyefendileri ghostlama sebebiniz tam olarak buydu. Sizden aşağıda görseniz bir tehdit olarak algılamazdınız.
Sözünü dinletecek, baskın gelecek biri olduğu için tedirgin olup kaçmışsınız.sorun suydu: kendisinden cok daha yuksek mertebede bir erkek, benim isimi takdir ederken, kendisi isimi elestirerek beni eksik hissettirmeye calisiyordu. Bu, bence kendi asagillik kompleksimden dolayi beni ezmeye calsismasunsan oturuydu. ben de sen kimsin ya, su su bana hayran, sen, elestirin kaile alinacak bir adam degilsin deyip birakmistim.
evet kimse dayatamaz, ancak benle ayni fikirde olan kisilerle iliskide bulunabilirim. Ote yandan, benim her dedigime kendi fikrine ters dustugunu bildigim halde evet diyen insana acirim, hic muhattap olmam.
Siz beni a
Benim asagilik kompleksli oldugumu iddia edebilirsiniz, sorun yok.
Diger yandan, esimle gayet uyumluyuz ki, her fikrimi cok seviyor, evet diyor. Kendi fikri de benimkinden farkli degil. Ustunluk kompleksime3 bile gerek kalmiyor.
Asagilik kompleksi, kendimden ustun gordugum kisilerle muhattap oluyor olsaydim mantikli
Sürekli aynı fikirde olamazsınız herhangi bir insanla. Her konuda aynı düşünüyor olduğunuzu sanmaniz sizin yanılginiz muhtemelen.evet kimse dayatamaz, ancak benle ayni fikirde olan kisilerle iliskide bulunabilirim. Ote yandan, benim her dedigime kendi fikrine ters dustugunu bildigim halde evet diyen insana acirim, hic muhattap olmam.
Keske calisan kadinlarin kocalari da anasina danasina baktirtmasa, evde bi işin ucundan tutsa, kadinin maaş kartina göz dikmese. Adamlari biraz da buna egitmek lazim. Benim kk da gordugum calisan kadinlar maddi manevi sömurulmeye devambiz kadınlar tabi ki bi erkekle ilgili karar verirken bu adam aile olma sorumluluğu alabilir mi
ev geçindirebilir mi, çocuklarıma babalık yapar mı bu adam aile kurulacak bi adam mıdır diye
düşünüp ölçüp tartarız ve bu ölçüte uygun olmayan adamı hayatımızdan çıkarmak son derece doğaldır
cimri erkek ne kadar itici ise koca kadın olmuş ama hala aylak aylak gezen
bi kazancı olmayan , kendini erkeğe yaslamaya , baktırmaya çalışan maddiyatçı kadınlar da son derece itici emin ol
ha sen kendine göre bi erkek bulamaz mısın ? bulursun
toplumda çok var yani hala geleneksel kafada, ben karımı çalıştırmam gerekirse limon satarım eve para getiririm diyen erkekler
ama o erkekler de evlenince senden hizmet bekler, anasına danasına, kendisine
ne bileyim bayramda seyranda anasının evini temizlemeni bekler
akşam eve geldiğinde yemeğini çayını ayağına hazır bekler
adamın lütfedip verdiği harçlığa bağlı olursun sadece
o harçlığın hesabını sorar belki, benim verdiğim parayı neye harcadın der
atıyorum özel bölgene kuaförde yaptıracağın ağdanın parasını bile adamdan istemek zorunda kalırsın
evlilikte ciddi bi sorun olduğunda, dayak yediğinde, aldatıldığında falan boşanma kararını alırken 100 kere düşünürsün
çünkü maddi güvencen olmadığı için boşandıktan sonra kendi başıma nasıl ayakta kalıcam diye kaygılanırsın
boşansan bile anne baba evine dönersin bu defa anan baban sana bakıyor olur
sürekli onlara bağımlı olursun , belki sofrada 1 tabak fazla yedin diye ailenin gözüne batar ? böyle durumda olan kadınlar da var
ondan sonra ağlamayacaksın bu seçimlerin yüzünden . karar senin .
tamam maddiyatçı ve cimri erkeği sabahlara kadar linç edelim ona lafım yok ama
aklı başında erkekler de çalışmayan etmeyen kadınlara saygı duymuyor hanımlar
2024 yılındayız 1984 değil yani . kafalar, bakış açıları çok değişti artık .
yaptığınız iş, mesleğiniz toplumda ne kadar saygı göreceğinizi , nasıl var olabileceğinizi etkiliyor haberiniz olsun
Annelik de ozveri istiyo, ana olmak diye bi meslek mi var, hayvan sahiplenmek de ayni sekilde, ne is yapiyosun diyene kedim var demiyoruz meselaBu terbiye bu ahlakla nasıl bu yaşa geldiniz şaşkınım .Anneme kimse maaş bağlamadı ama bu size niye bu kadar dert oldu onu anlamadım.Kaç mesajdır meslek dememin sebebi özveri istiyor oluşu demiştim ,para karşılığı olmasa da dedim.Keşke okuduğunuzu anlama yetiniz olsa ama gördüğüm şey o yok sizde ne yazıkki
evet kimse dayatamaz, ancak benle ayni fikirde olan kisilerle iliskide bulunabilirim. Ote yandan, benim her dedigime kendi fikrine ters dustugunu bildigim halde evet diyen insana acirim, hic muhattap olmam.
benden ust seviyede olduklarini soylemedim. belki muhatrap olduklari dSanırım sizi yüksek statüsüyle etkilemeye çalışan beyefendileri ghostlama sebebiniz tam olarak buydu. Sizden aşağıda görseniz bir tehdit olarak algılamazdınız.
Sorun, onun beni tehdit olarak algilamasi ve benim ozguvenimi asagi cekmeye calismasi idi. Ondan ust seviyede erkekler var, bence oncelikle onlarli diskalifiye edebilsin. O kim yani ? Her kadini etkileyebilecegini sanamasin.Sanırım sizi yüksek statüsüyle etkilemeye çalışan beyefendileri ghostlama sebebiniz tam olarak buydu. Sizden aşağıda görseniz bir tehdit olarak algılamazdınız.
Bunu kabul eden kadın elbette ki gerizekalıdır. Ben kadınlar çalışmalı diyen biriyim. E bunu derken çalışsın amaaaaa evinin direğinin elini de sıcak sudan soğuk suya sokmasın falan demiyorum tabi ki.Bana yorumlar mantıksız geldi. Ekşi Sözlük'te görüyorum, calışmayan kadınla evlenmem diyen erkeklerin çok büyük bölümü ev işi yapmıyor. Bir kadın aklı başındaysq böyle asalak erkeklerle niye evlensin ki? Bu adam da üsluba bakarsak karısı sayesinde rahat yaşayıp onu hem evde hem işte çalıştıracak. Bunu kabul eden kadın gerizekalıd
Keske calisan kadinlarin kocalari da anasina danasina baktirtmasa, evde bi işin ucundan tutsa, kadinin maaş kartina göz dikmese. Adamlari biraz da buna egitmek lazim. Benim kk da gordugum calisan kadinlar maddi manevi sömurulmeye devam
Sizin durumunuz boyle degilse niye üstünüze alindiniz ki? Sizin böyle olmamaniz da olanlarin varligini silmiyor. Ya sabir.Bunu kabul eden kadın elbette ki gerizekalıdır. Ben kadınlar çalışmalı diyen biriyim. E bunu derken çalışsın amaaaaa evinin direğinin elini de sıcak sudan soğuk suya sokmasın falan demiyorum tabi ki.
Maddi manevi tüm sorumluluklar paylaşılsın diyorum.
Kk'daki kadınlar dertlerini yazdığı için olabilir mi? Hiçbir kardeşimin, arkadaşımın maaş kartı kocasında falan değil. Sıfır ev işi yapan bi sürü arkadaşım var. Para var huzur var diyip başkalarına yaptırıyorlar. O parayı da çatır çatır eşleriyle denk şekilde kazanıyorlar. Bu kadınlar da haliyle bdv'ye yazmıyorBizim evimizde de tam bir iş bölümü vardı ben çalışırken. Durduk yere ben kalem kalem eşimle yaptığımız iş bölümünü mu yazayım?
kimseden tedirgin olmam , cumhurbaskani olmadikcaSözünü dinletecek, baskın gelecek biri olduğu için tedirgin olup kaçmışsınız.
neden kaciyim, ne manken gibi yakisikli , ne de bir dahî, kendi capinda ote dursun. kimsenn sozunu dinlemem iste. herkes pesimdekimseden tedirgin olmam , cumhurbaskani olmadikca
Merhaba. Bu durumda ayrılmak en mantıklısı ayrılmak. Evlenince bir yere kadar çalışsan da ,anne olunca evde oturacaksın ister istemez çocugunla ilgilenmen gerekecek. O da sürekli tek başına çalıştığını dile getirecek. Hiç hoş durum değil. Yaşına da bakma. Önemli olan hayırlı birisiyle evlilik yapmakHerkese merhaba,
6 aylik bir ilişkim vardı. İlişki içerisindeyken sevdiğim bey pek bonkör davranmamis tanışma aşamasındayken dahi şimdi yemek şu kadar TL tutar veya kafe cikisinda evlenince sen de elini taşın altına koyarsın gibi söylemlerde bulunmuştu. Bu durum da beni düşündürdü. Artık 30 yaşındayım sevgim kadar da çok mantigima uyan bir evlilik istiyorum. Şu an işsizim ve ne zaman iş bulacağımı bilmiyorum. Beyefendi de hep gelmek istemek istiyor ama bu adam bana bakar mı yoksa herşeyin hesabını mi tutar diye kararsizligimdan ayrılmak istedim. Ayrılma gerekcemi de yarınını düşünmeden harcama yaptığını bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim. O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi. Ben de istersem calisicagimi ama zorunda olmadığını soyledigimde anlaşamadık . Zaman zor biliyorum ben de uygun bir işte çalışırım ama tavrı yaklaşımı evlenebilevek bir adam gibi mi kızlar ilerde pişman olmak istemiyorum lütfen yorum yazın. Bir kadın olarak o güveni vermesi i istemiştim cok mu şey istedim?
Ghostlamak tam olarak kaçmak oluyor.neden kaciyim, ne manken gibi yakisikli , ne de bir dahî, kendi capinda ote dursun. kimsenn sozunu dinlemem iste. herkes pesimde
Herkes ?neden kaciyim, ne manken gibi yakisikli , ne de bir dahî, kendi capinda ote dursun. kimsenn sozunu dinlemem iste. herkes pesimde
Allah aşkına en mükemmel en harika en ulaşılmaz sensin deyin de sussunHerkes ?
Tam he deyip geçicem kendini alıntılayarak devam ediyor. Kendinden büyüğü görünce arkanı dönüp kaçıyon işte hööeff bunu da kabulleniver, her şeyin müko olacak diye bişey yok.Allah aşkına en mükemmel en harika en ulaşılmaz sensin deyin de sussun
Kendisi evli ama herkesler yine de peşinde.Herkes ?
Ben de yatiyorum gece Kivanc'i Cagatay'i falan garipler ellerinde cicekler benim kapinin önünde kuyrukta. Diyorum automattan sira numarasi alin.Allah aşkına en mükemmel en harika en ulaşılmaz sensin deyin de sussun