Sevgilimle farklılıklar

aykiz04

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2024
4
1
31
Kızlar merhabalar. Ben 31 yaşındayım. Daha önce bir kez nişan attım. Bir senedir beraber olduğum bir erkek arkadaşım var. Evlenmek istiyoruz ama ailelerimiz arasında mezhepsel farklılıklar var. Ben aleviyim, sevgilim süni. Babası katı ve ikna edilmesi güç. Ben güneydoğuluym o ise egeli. İkimiz her şeyi konuştuk ve anlaştık ama ailelerimiz konusunda evlilik aşamasında sorun yaşayacağımızı düşünüyoruz. Abisi ile konuştum. Abisi ben arkanızdayım konuşurum diyor anne babamla. Siz bize nasıl bir yol önerir işiniz bu süreci sağlikli atlatmak için? Desteğinize ihtiyacım var.

Kızlar merhabalar. Ben 31 yaşındayım. Daha önce bir kez nişan attım. Bir senedir beraber olduğum bir erkek arkadaşım var. Evlenmek istiyoruz ama ailelerimiz arasında mezhepsel farklılıklar var. Ben aleviyim, sevgilim süni. Babası katı ve ikna edilmesi güç. Ben güneydoğuluym o ise egeli. İkimiz her şeyi konuştuk ve anlaştık ama ailelerimiz konusunda evlilik aşamasında sorun yaşayacağımızı düşünüyoruz. Abisi ile konuştum. Abisi ben arkanızdayım konuşurum diyor anne babamla. Siz bize nasıl bir yol önerir işiniz bu süreci sağlikli atlatmak için? Desteğinize ihtiyacım var.
Nerde yasayacaksiniz ? Sevgilin nasıl biri ?

Sevgilim çok iyi biri. Ailelerden uzak düşünüyoruz
Sevgilim çok iyi biri. Ailelerden uzak düşünüyoruz
Her açıdan ölç biç sonradan değiştirmeye çalışmasın. Ya da sen böyle değildi gorememisim deme. Hakkınızda hayırlısı olsun. Bir yerlerde hâlâ böyle katı düşünceli insanlar var ama kabul.etmelerini bekleyecek nesil yok. İşini gücünü eline aldıysa kimseye de muhtaç değilse çok da onay beklemez.

Yıl 2025 olacak. Hala mezhep konusu evliliklerde insanların karşısına çıkıyor :KK43: hatri sayılır bir aile büyüğünün, gerekirse her iki tarafin da bir aile büyüğü olabilir her iki tarafı da biraz yumusatmasi lazım bu durumda.

Sizin bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok.
Sevgiliniz sizle evlenmek istediği müddetçe siz onu baz alırsınız, işin kök aile kısmı onu bağlar.
Ama yine de zamana yaymanız faydanıza olacaktır, sevgilinizde gelgit olup olmayacağını gözlemlersiniz böylece

Bi kere bu farklılıklarda işin düştüğü ilk kişi sevgılınız. Kesınlıkle baştan aılesıne dıyecek kı; bu konular kesınlıkle açılmayacak bıttı. Konuşulmayacak. Tartışmalara girilmeyecek. Kesınlıkle bunun sozunu almalısınız. Baştan tavrını koyacak aılesıne. Aynı şekılde ıkıncı kışı de sızsınız. Sızde kendı aılenızle konuşup onları savuşturacaksınız. Aılelerı bu konularda kesınlıkle konuşturmayın. Ben bırıncı tecrubelı sıze soyluyorum. Aıleler konuşur konular alevıye sunnıye gelırse yandı gulum keten helva. Kesınlıkle aılelerı uyarın bu konular açılmayacak bız konuştuk aramızda anlaştık orn yüzükleri takacak kişiyle konuşun konuşmada saçma bi ima yapmasın olabılıyor. Örn bıraz sız ayak uydurun bu toplara hıc gırmeyın, oda sızın aılenızle ıkınızde mesafelı olun. Aılelerle yuz goz olmayın. Ve bunu sevgılınıze anlatın. Nekdr mesafelı olursanız karşı tarafın aılesıne bu konularda okdr ıyı. Zaman geçıp samımı olundukca ınsanlar hak gorebılıyor kendılerınde bışeylerı. Hayır efendım kımse hıc bızamam konusmayacak, ınsan olarak sızı sızınkıler de onu kabul edecek. Bıttı bu sekılde aranızda anlaşmalısınız. Bız oyle yaptık:) mutluluklar diliyorum.

Ben egeliyim esim ic andolulu mezhep farki olmamasina ragmen o kadar cok zorlandimki 10 yil sonra aileler gorusmuyor bende bir yildir kayin aileyle gorusmuyorum. Bence iyi taniyin anlasabilecekmisiniz Doğru sorulari sorun. Mesela ben dini gorevleri yerine getiren biri degilim bunu icin beni o cok yadirgadilar. Kilik kiyafettim sorun oldu, sacimi boyamam, tirnak uzatmam, oruc tutmamam, basimin acik olmasi, alkol tuketmem…aileyi iyi taniyin Cok sorun yaratacak gibilerse bence kacin.

Mezhepten ziyade kültürel farklılıklar daha büyük sorun bence. Sizin aileniz ile eşinizin ailesi yan yana gelince biri şamdan biri uzaydan gibi geliyorsa tehlike vardır.

Bizim aramızda da mezhep farkı var eşimle. Ailemi ikna edene kadar akla karayı seçtim ama en sonunda onu tanıyınca ikna oldular. Yaklaşık 2 yıldır evliyiz. Dini açıdan bu güne kadar tek bir sıkıntıyla karşılaşmadık ama biz ikimiz de aşırı dindar insanlar değiliz. O genelde bana uydu mesela imam nikahı kıydık. Onlarda dede nikahı oluyormuş sanırım böyle bişey olmadı bizde. Ama kültürel anlamda ben çok sorun yaşadım. Aynı şehirli olmamıza rağmen. Eşimle değil ama ailesiyle. Eğer ailelerden beklentiniz varsa minimuma indirin.

X