• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin Mesleği

pysduck

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2017
37
21
8
30
Herkese Merhabalar,
Benim sorunum önemli gibi durmasada düşündükçe işin içinden çıkılmayacak hal alıyor.
Sevgilimle 2 yıldır devam eden çok şükür çok sağlıklı, güzel bir ilişkimiz var. Üniversiteden tanışıyoruz.
Ben öğretmenim atama bekliyorum, o da mühendisti ve yüksek lisansa başlamıştı, gayet başarılı bir öğrenciydi.

Bilen bilir öğretmenlerin zorunlu doğu görevi artık 6 yıl, 4 yıla düşürmeyi planlıyorlar ama eş durumu gibi bir durumumuzda artık yok eğer atanırsam.Ancak sevgilim yanıma gelebilir.Sevgilimde bunlara takılacak olacak ki komiser yardımcılığı sınavlarına hazırlanmaya başladı,Öğrenciyken şakasına derdi polis oluyormuşum birde bende diye gayet dalga geçerek güler geçerdik. ben öylesine bir heves sandım, kazanması zor dedim kendi kendime ama o azimle kpss ve parkura çalışıp kazandı.Yazarken bile inanamıyorum hala.Planlarımız hiç bu doğrultuda değildi.Kendi bile ne ara bunu aklına koyup başardığını bilmediğini söylüyor.Bense vicdan azabı çekiyorum..10-11 aylık bir eğitimi var ve şuan 1 ayı bitti, çok zor 1 ay geçirdi ve ben her günü vicdan azabı çektim, çekiyorum.

Sevgilim çok iyi kalpli, vatanına bağlı, merhametli, haksızlığa gelemeyen biri olmuştur hep.Onu bu yüzden tanıdıkça sevdim ama bunu düşündükçe bu mesleğin ona daha da ağır geleceğini düşünüyorum, bir yandan da o ısrarla komiserliğe uygun olduğunu söyledikçe böyle komiserlere ihtiyacımız olduğunu bunda da bir nasip vardır diyerek onu destekliyorum. Diğer bir yandan da tehlikeli bir meslek olduğu için kötü durumlarda aklıma gelip daha da vicdan azabı çekiyorum.

Sevgilim kimya mühendisliği mezunu olduğu için eğitimden sonra kriminale girmek istiyor,Onu kazanmak çok zor biliyoruz ama daha az tehlikeli diye inşallah o olur diyorum, bir yandan da yol yakınken dönmesi için ikna mı etsem diyorum.Kriminalin şartları normal komiser yrd, daha iyi midir, bilenler beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Şayet ben doğuda tehlikeli bir yere atanırsam onu da peşimden sürüklemek istemiyorum, o kötü hissetmemem için benim için bu yolu seçmediğini söylesede yüzde 90 bu seçimine benim mesleğim sebep oldu.

Komiser, komiser yrd.,polis eşleri varsa aramızda Bu mesleklerdeki aileler ne gibi güzel ve kötü durumlar yaşıyor en ufak fikrim yok, iyi kötü bütün yönlerini bilmek istiyorum, şimdiden teşekkürler.

"Nasipse gelir Hint'ten Yemen'den,nasip değilse ne gelir elden"derler ya,bence bu insanın başına gelecek her şey için böyle.Başına -Allah korusun- bir kaza gelecekse mühendis iken de gelebilir,sokakta yürürken de.Olmayacaksa da olmaz.Hayırlısını istemek gerek diye düşünüyorum.

Benim bildiğim 4 seneye düştü.2+2 şeklinde. Bir de doğu görevi sadece doğuda olmuyor ki. Bilemedim pek arastirmamissiniz sanırım.

Öğrencilik zamanında bir istek olarak belirtiyor idiyse demek ki içinde varmış.

Her halükarda, ileriye dönük bu kadar hedef koyması polislikle ilgili, istediğini gösteriyor.

Benim bildiğim 4 seneye düştü.2+2 şeklinde. Bir de doğu görevi sadece doğuda olmuyor ki. Bilemedim pek arastirmamissiniz sanırım.
Sürecin içerisinde olan biri olarak yasalaşmadığını söyleyebilirim :) ve yine sürecin içinde doğrudan olup doğu görevinin artık gerçekten doğu olduğunu batı illerinin sadece 2-3 malum branş dışında açılmadığınıda söyleyeyim hatta :)

Öğrencilik zamanında bir istek olarak belirtiyor idiyse demek ki içinde varmış.

Her halükarda, ileriye dönük bu kadar hedef koyması polislikle ilgili, istediğini gösteriyor.

Evet lise zamanlarında düşünmüş ama sonra vazgeçmiş

diğer yerlere atanabilmek için bazı bölümlerden astronomik puan almak gerekiyor belki ondan yazmıştır... Bknz. Ben..

Polis olmasında senlik bi durum oldugunu düşünmüyorum.
kimya okudugu için kriminale geçebiliyor evet zorlayıcı bi proedürü yok diye biliyorum herşeyi konuşmak içn çok erken değil mi,daha ortada iş yok,evlilik yok vesaire

Polislerin de zorunlu hizmeti yok mu? Siz atandiginizda yaniniza gelip o da tamamlar zorunlu hizmetini sonra daha iyi bir yere gecersiniz. Bir arkadasim evlendikten sonra bitlise atandi. Esi de ona tabi olup geldi. 4 yildir ayni yerdeler. Simdi sanirim lojman da cikti memnunlar hallerinden

Polis olmasında senlik bi durum oldugunu düşünmüyorum.
kimya okudugu için kriminale geçebiliyor evet zorlayıcı bi proedürü yok diye biliyorum herşeyi konuşmak içn çok erken değil mi,daha ortada iş yok,evlilik yok vesaire
şuan paem öğrencisi bende şubatta atama bekliyorum, ona göre tercih yapacağım, ona göre aileler tanışacak,o yüzden şimdi konuşuyoruz

İçinde bir istek varmış zaten. Siz de kıvılcım yakmışsınız elinizde olmadan. Kimse mesleğinden bu kadar tezat başka bir mesleğe yönelmez. İçinde kalmış bir hayali gerçekleştirmesini sağlamışsınız.

Endiselenmekte haklısınız ama vicdan azabı cekmemelisiniz insanın başına birsey gelecekse evinde otururken de gelir içinizi ferah tutun ve bunu okumanızı tavsiye ederim
Sormayın efendim. Bugün Azrail‘e rast geldim. Bana öyle bir bakış baktı ki, ödüm koptu.

Hz. Süleyman:

- Peki, buna karşın benden ne istiyorsun hemen iste, demiş.

Adam yalvarırcasına:

- Ey canları koruyan Sultan! Rüzgâra emret de beni tâ Hindistan‘a götürsün de bıraksın... Belki bu derece uzaklaşmak sayesinde canımı kurtarırım.

Zavallı adam ölümden korktuğu için, ondan kaçmakla ölümden kurtulacağını sanıyormuş...

Fakirlikten korkanlarda tıpkı onun gibi hareket ederler. Fakat ne yaparlarsa yapsın korktukları mutlaka başlarına gelir. Hatta beterine de uğrarlar.

Hz. Süleyman, Hindistan‘a gitmek isteyen bu adamın arzusunu yerine getirmiş, rüzgâra emretmiş, o da adamı taşıdığı gibi bir lahzada Hindistan‘ın en ücra köşesindeki bir adaya bırakmış. Adam, Azrail‘den yakayı kurtardığını sanıyormuş. Fakat ne mümkün...

Ertesi günü Hz. Süleyman‘ın yine divanı kurulmuş ve onun halkı kabul edeceği zaman gelmiş. Azrail‘de divanda imiş. Hz. Süleyman ona bakarak:

- Ey Allah‘ın meleği, niçin o Müslüman‘ın ödünü koparan hışımlı bakışla baktın, bunun sebebini bana anlat?

Azrail şöyle cevap vermiş:

- Benim ona bakışımda zerre kadar hışım yoktu. O vehme kapılarak yanlış anladı. Ben ona yol ağzında rastlamış, onu görünce hayret etmiştim. Çünkü Cenab-ı Hakk bana Hindistan‘da bir adaya gidip onun canını almamı emir buyurmuştu. Onu burada görünce düşündüm, şaşırdım... Bu adamın bir değil, yüz kanadı olsaydı, aynı gün buradan kalkıp yine Hindistan‘a gidemezdi.
Umarım banlanmam bu sadece bir kıssa o_O

Polislerin de zorunlu hizmeti yok mu? Siz atandiginizda yaniniza gelip o da tamamlar zorunlu hizmetini sonra daha iyi bir yere gecersiniz. Bir arkadasim evlendikten sonra bitlise atandi. Esi de ona tabi olup geldi. 4 yildir ayni yerdeler. Simdi sanirim lojman da cikti memnunlar hallerinden
zorunlu hizmetleri varmış ama notlarına göre atanacakları yeri seçiyorlarmış, bizde sizin yazdığınız gibi konuştuk ama bende hiç bilmediğim için polislik nerede daha güvenli nasip diye bekliyoruz

İçinde bir istek varmış zaten. Siz de kıvılcım yakmışsınız elinizde olmadan. Kimse mesleğinden bu kadar tezat başka bir mesleğe yönelmez. İçinde kalmış bir hayali gerçekleştirmesini sağlamışsınız.

inşallah dediğiniz gibi olmuştur çok teşekkür ederim hiç bu açıdan düşünmemiştim :KK36:

Ben de @francesca gibi düşünüyorum. Lisede de istedi belki ve ailesi vs destek olmadı, şimdi de koşullar musaitken tekrar deniyor olabilir.

Endiselenmekte haklısınız ama vicdan azabı cekmemelisiniz insanın başına birsey gelecekse evinde otururken de gelir içinizi ferah tutun ve bunu okumanızı tavsiye ederim
Sormayın efendim. Bugün Azrail‘e rast geldim. Bana öyle bir bakış baktı ki, ödüm koptu.

Hz. Süleyman:

- Peki, buna karşın benden ne istiyorsun hemen iste, demiş.

Adam yalvarırcasına:

- Ey canları koruyan Sultan! Rüzgâra emret de beni tâ Hindistan‘a götürsün de bıraksın... Belki bu derece uzaklaşmak sayesinde canımı kurtarırım.

Zavallı adam ölümden korktuğu için, ondan kaçmakla ölümden kurtulacağını sanıyormuş...

Fakirlikten korkanlarda tıpkı onun gibi hareket ederler. Fakat ne yaparlarsa yapsın korktukları mutlaka başlarına gelir. Hatta beterine de uğrarlar.

Hz. Süleyman, Hindistan‘a gitmek isteyen bu adamın arzusunu yerine getirmiş, rüzgâra emretmiş, o da adamı taşıdığı gibi bir lahzada Hindistan‘ın en ücra köşesindeki bir adaya bırakmış. Adam, Azrail‘den yakayı kurtardığını sanıyormuş. Fakat ne mümkün...

Ertesi günü Hz. Süleyman‘ın yine divanı kurulmuş ve onun halkı kabul edeceği zaman gelmiş. Azrail‘de divanda imiş. Hz. Süleyman ona bakarak:

- Ey Allah‘ın meleği, niçin o Müslüman‘ın ödünü koparan hışımlı bakışla baktın, bunun sebebini bana anlat?

Azrail şöyle cevap vermiş:

- Benim ona bakışımda zerre kadar hışım yoktu. O vehme kapılarak yanlış anladı. Ben ona yol ağzında rastlamış, onu görünce hayret etmiştim. Çünkü Cenab-ı Hakk bana Hindistan‘da bir adaya gidip onun canını almamı emir buyurmuştu. Onu burada görünce düşündüm, şaşırdım... Bu adamın bir değil, yüz kanadı olsaydı, aynı gün buradan kalkıp yine Hindistan‘a gidemezdi.
Umarım banlanmam bu sadece bir kıssa o_O

çok güzel teşekkür ederim

zorunlu hizmetleri varmış ama notlarına göre atanacakları yeri seçiyorlarmış, bizde sizin yazdığınız gibi konuştuk ama bende hiç bilmediğim için polislik nerede daha güvenli nasip diye bekliyoruz
Annemin yakin arkadasinin iki oglu da polis. Dediginiz gibi once batida calistilar. Simdi biri hakkaride digeri diyarbakirda. Iyi bir yerde baslasalar bile zorunlu hizmete gitmek mecburiyetindeler buradan anladigim uzere. Size dusen kpssden alabileceginiz en yuksek puani almak gerisi Allah'a kalmis. Basarilar diliyorum

Annemin yakin arkadasinin iki oglu da polis. Dediginiz gibi once batida calistilar. Simdi biri hakkaride digeri diyarbakirda. Iyi bir yerde baslasalar bile zorunlu hizmete gitmek mecburiyetindeler buradan anladigim uzere. Size dusen kpssden alabileceginiz en yuksek puani almak gerisi Allah'a kalmis. Basarilar diliyorum
Evet sevgilimde dediğiniz gibi anlattı,çok teşekkürler :)

Back