- 7 Nisan 2025
- 22
- 0
- 1
- 24
- Konu Sahibi neyapacagimben
-
Siz bu örnek olayın neresindesiniz ? Gerçekten bu sorunun cevabı için anne olmaya gerek var mı ? Bu olayın diğer tarafı siz olsanız ne hissedersiniz ?Şöyle düşünmenizi istiyorum, oğlunuz ve gelininiz başka şehirde yaşıyorlar ve birkaç aydır da görüşmüyorsunuz, gelininiz ve torununuz yasadiginiz şehre bir hafta öncesinden geliyolar ve gelinin kızkardeşinde kalıyolar, oğlunuzda onlar geldikten birkaç gün sonra geliyor ama size haber vermiyor gizlice gelinin kizkardesine karisi ve cocugunun yanina gidiyor( orda vakit gecirmeyi sevdigi gelinin kzikardesinin kocasi var hic onlardan ayrilasi gelmiyor kadinlar bir erkekler bir takiliyor)bu durumu sorun eder misiniz, kirilir misiniz? Sevgilim diyor ki ilk anne babaya ugranmali sonra istedigi yere gitsin aile buyukleri evlatlarini gormek isterler bana da garip geldi dedim ki oğlan annesinden babasindan niye gizliyor bu durumu geldigino direkt soylesin ertesi gun size gelicem anne veya baba desin, veya oglan bir iki saat durup da gidebilir annesime babasina demekki dedim anne baskin oglani elinde tutmak istiyor oglan o yuzden kaciyor dedim, siz ne dusunuyorsunuz anne degilim bilmiyprum digrusu nedir bu durumun
Bende sizin gibi dusunuyorum benim annemde sizin gibi dusunuyor, ben oglanin gizlice gitmesini anormal buldumGöreceli bi kavram herkesin düşüncesi farklı olabilir ucu açık bi durum çünkü
Şahsen bi erkek annesi olarak kırılmam oğlum mutluysa gelinim mutluysa daha ne isterim yani bozulmam da kırılmam da he lafı olursa da eğer yine sorun etmem bir kaç ne ki teknoloji gelişti görüntülü konuşma neyime yetmiyor varsın iki ay sonra gelsinler yani önemli olan mutlu olmaları
Kaynana sorunu yasamamak icin bu tür soru actim ben entrika huzursuzluk istemiyorum bakis acisini ogrenmek istedim ben cocugumun mutlu olmasini isterdim, insan evlenince onceligi ailesi olmalı, benim babam oyle yapmadi annemi erken yiprattiSiz bu örnek olayın neresindesiniz ? Gerçekten bu sorunun cevabı için anne olmaya gerek var mı ? Bu olayın diğer tarafı siz olsanız ne hissedersiniz ?
Şöyle düşünmenizi istiyorum, oğlunuz ve gelininiz başka şehirde yaşıyorlar ve birkaç aydır da görüşmüyorsunuz, gelininiz ve torununuz yasadiginiz şehre bir hafta öncesinden geliyolar ve gelinin kızkardeşinde kalıyolar, oğlunuzda onlar geldikten birkaç gün sonra geliyor ama size haber vermiyor gizlice gelinin kizkardesine karisi ve cocugunun yanina gidiyor( orda vakit gecirmeyi sevdigi gelinin kzikardesinin kocasi var hic onlardan ayrilasi gelmiyor kadinlar bir erkekler bir takiliyor)bu durumu sorun eder misiniz, kirilir misiniz? Sevgilim diyor ki ilk anne babaya ugranmali sonra istedigi yere gitsin aile buyukleri evlatlarini gormek isterler bana da garip geldi dedim ki oğlan annesinden babasindan niye gizliyor bu durumu geldigino direkt soylesin ertesi gun size gelicem anne veya baba desin, veya oglan bir iki saat durup da gidebilir annesime babasina demekki dedim anne baskin oglani elinde tutmak istiyor oglan o yuzden kaciyor dedim, siz ne dusunuyorsunuz anne degilim bilmiyprum digrusu nedir bu durumun
Yaşını başını almış insanlar illa herseyi haber vermek zorunda değiller dimi sonuçta bi yuva kurmuşlar her seferinde şuraya gittik buraya geldik de denmez herkes hayatını yaşasın yani hayat onların ister söylerler isterse söylemezler bunda bişey yok açıkçasıSev
Bende sizin gibi dusunuyorum benim annemde sizin gibi dusunuyor, ben oglanin gizlice gitmesini anormal buldum
Ama kirilip uzulmeleri sizce dogru mu artik o evli ailesi var istekleri var, oglan gelip bir iki saat bile kalmayi bile tercih etmemis yalan soylemis ve diger eve geçmiş acaba diyorum icimden anne baba cocuktan kopamamislar mi ilerde benimde basima sorun olur mu evlatlarina asiri baglanma sorunlari var mi yok mu bilemiyorum ve endiseleniypfum, inanin kotu niyetim yok anne baba onemli kesinlikle ama roller farkli degil mi herkesin sizceOzet gecmek isterim,
Evli cift kayinpeder ve kaynanasindan ayri sehirde yasiyorsa, o sehre gittiklerinde hemen o gun gorusmemek icin erkegin yalan soylemesi normal mi, direkt sehre geldik ama size yarin gelecegiz, bizi beklemeyin diyemezler mi?
Konuya cevabim;
Diyebilirler ama sevgilinizin anne babasi sanirim benimkiler gibi o yuzden bu şekilde yalan söyleme ihtiyacini ben anlayabiliyorum, kirip uzmektense beyaz bir yalanin arkasina siginmak cogu zaman daha kolaydir aile ilişkilerinde. Dogru mu? Hayir ama soz konusu olan anne baba olunca insan kirmamak icin uğraşıyor cunku nazlanmalarindan yoruluyorsun bir noktadan sonra.
Ne güzel dusunce bende noyle dusunuyorum cekismeye ne gerek var kiBenim 2 oğlum,1 kızım var. Bana da gelecekse önce kime uğradığının bir önemi yok açıkçası benim için. Böyle kalıpları hiç sevmiyorum. Yetişkin insanlar bu tarz konularda kendileri karar verebilmeli ve anne babalar da onları sıkmamalı.
Ha eğer anne babaya uğranmıyor sadece oraya gidiliyorsa s.çarım ağızlarına abssjsöaösjsksslsbsksaöam
Eşim sehır dışında çalıştığı dönemlerde gelirdi ve ailesine haber vermek istemezdi bende kızardım anne baba hakkını gözet var ellerını öp beraber bi yemek yiyelim sonra evimize geçeriz onlarda anlayışlı ınsanlardı tabikide rahatsız etmezlerdi .elhamdülillah biz hiç çözülemicek sorunlar yaşamadık Allah razı olsun o evin kızıyım ben her daim .
Oğluma gelince isterim ki haber etsin kızımı torunumu getırmese de olur huzursuzluk çıkmasın ama oğlum kendi gelsin bi kahvemi içsin sonra keyiflerince takılsınlar aramazlarsa arayıp kaynanalık yapmam oğlum gelir bi kahvemi içerse bende gönlümden gele gele eşini arar hosgeldınız benim yerime de gezin kızım güzel güzel der istediğin bişseyler varsa göndereyim yavrum der tatlı tatlı konuşur kafasında soru işareti bırakmazdım
Ama hiç uğramaz bana 5 dk sını ayırmaz da sonradan duyarsam üzülürüm aylardır görmediğim çocuğum gelip bi kokusunu evime sindirmedi die kahrolurdum herhalde
Yavru ceylanım koca olup aile oldun die anne babanı atmak da mantıklı değil o kocadan da bi korkarım ben . Çok büyük saygısızşıklar problemler yoksa Ailesinden geçenden aile olmaz bana derim yani açık açık . tamam çekirdek ailesiyle planlar yapsın gezsin etsin de aylardır gormedıgı ailesine de bi 5 dk kendını gösteremeyecek kadar vıcdansız bi evlattan sana da merhametli koca olmaz bunu da bil yani . Aksini düşünen düşüncesini kendıne saklasın .Ama kirilip uzulmeleri sizce dogru mu artik o evli ailesi var istekleri var, oglan gelip bir iki saat bile kalmayi bile tercih etmemis yalan soylemis ve diger eve geçmiş acaba diyorum icimden anne baba cocuktan kopamamislar mi ilerde benimde basima sorun olur mu evlatlarina asiri baglanma sorunlari var mi yok mu bilemiyorum ve endiseleniypfum, inanin kotu niyetim yok anne baba onemli kesinlikle ama roller farkli degil mi herkesin sizce
Iste dogru değil, dogru olmadigi icin evlatta boyle bir cozum uretiyor.Ama kirilip uzulmeleri sizce dogru mu artik o evli ailesi var istekleri var, oglan gelip bir iki saat bile kalmayi bile tercih etmemis yalan soylemis ve diger eve geçmiş acaba diyorum icimden anne baba cocuktan kopamamislar mi ilerde benimde basima sorun olur mu evlatlarina asiri baglanma sorunlari var mi yok mu bilemiyorum ve endiseleniypfum, inanin kotu niyetim yok anne baba onemli kesinlikle ama roller farkli degil mi herkesin sizce
İşte bu herkese göre değişir . Ben kendı adıma konuşayım - kendı yetiştirdiğim çocuğu bilirim başkasını yada ailesini suçlamak bana düşmez herkesin kendınce planı kendınce düşüncesi vardır belki oğlumun eşi beni sevmeyecek kimseyi zorbalamam bu yüzden oturur kendımı sorgularım . Karşında 3 oğlan anası var bu aradaHaklısınız ama bundan sorumlu olarak gelini ve ailesini suçlabilirler mi ondan emin olamiyorum cunku bir ara evliligin ilk yillari kavgalari olmuş sizin gibi iyi niyetliler mi bilmiyprum
Sorun burda "5dk görse yeter mi yoksa ilk bize degılde gelin ve ailesinin yanina gitti" mi ondan emin olamiyorum, oğlan annesine şunu niye diyemiyor mesela: anne eşim ve kizkardesindeyim size gelecegiz veya anne yanina geliyorum sonra eşimgile gecicem. Ben cozemedigim icin soruyorumYavru ceylanım koca olup aile oldun die anne babanı atmak da mantıklı değil o kocadan da bi korkarım ben . Çok büyük saygısızşıklar problemler yoksa Ailesinden geçenden aile olmaz bana derim yani açık açık . tamam çekirdek ailesiyle planlar yapsın gezsin etsin de aylardır gormedıgı ailesine de bi 5 dk kendını gösteremeyecek kadar vıcdansız bi evlattan sana da merhametli koca olmaz bunu da bil yani . Aksini düşünen düşüncesini kendıne saklasın .
Şimdi diyelim bu oğlanla gelin , o şehre gidip ailelerini ziyaret etmedilerse bunun bir sebebi vardır. Yani gittiklerinde biraz oturup sonra gelinin kardeşine rahatlıkla geçemiyor olabilirler , sizin dediğiniz gibi baskın bi aile yapısı varsa baskıya uğramamak için hiç gitmemeyi seçmiş olabilirler.Şöyle düşünmenizi istiyorum, oğlunuz ve gelininiz başka şehirde yaşıyorlar ve birkaç aydır da görüşmüyorsunuz, gelininiz ve torununuz yasadiginiz şehre bir hafta öncesinden geliyolar ve gelinin kızkardeşinde kalıyolar, oğlunuzda onlar geldikten birkaç gün sonra geliyor ama size haber vermiyor gizlice gelinin kizkardesine karisi ve cocugunun yanina gidiyor( orda vakit gecirmeyi sevdigi gelinin kzikardesinin kocasi var hic onlardan ayrilasi gelmiyor kadinlar bir erkekler bir takiliyor)bu durumu sorun eder misiniz, kirilir misiniz? Sevgilim diyor ki ilk anne babaya ugranmali sonra istedigi yere gitsin aile buyukleri evlatlarini gormek isterler bana da garip geldi dedim ki oğlan annesinden babasindan niye gizliyor bu durumu geldigino direkt soylesin ertesi gun size gelicem anne veya baba desin, veya oglan bir iki saat durup da gidebilir annesime babasina demekki dedim anne baskin oglani elinde tutmak istiyor oglan o yuzden kaciyor dedim, siz ne dusunuyorsunuz anne degilim bilmiyprum digrusu nedir bu durumun
(Sevgilimin 2 teyzesi var ikisininde sorunlu gelini var, bende bu sohbet uzerine dedim ki tek sorun sizde gelinlerde degil herhalde dedim alındı konusmuyor çok 3 gündür)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?