- 13 Mayıs 2011
- 3.940
- 3.653
- 373
- Konu Sahibi Bayannhhickimse
-
Şimdi canım anlatmam bunu çok zor. Bizim dersler diğer sözel derslere benzemiyor. Diğer sözel dersler dinlenilerek anlaşılıp, ezberlenir de Hukuk öyle değil. Akılda kalma mevzusu değil bu. Kelime kelime kanunun maddesini ezberlemekle ilgili, bir kelimesini noksan ezberlerseniz maddede, sınavda o ezber bir işinize yaramıyor. Geçmiş olsun yani. Diğer sözel derslerde kelime kelime ezbere gerek kalmıyor, ezberden aklında kalanı yazabilirsin, bizde öyle değil.
herkes uyardı burada seni ama sen dinlemek istemedin ne denir ki şimdiMerhaba bayanlar. Sevgilimle aynı evde yaşadığımızdan daha öncesinde bahsetmiştim. Ama aynı ev olayının bu kadar can sıkıcı olacağı aklıma gelmedi hiç. Bu hafta erkek arkadaşımın vize haftasıydı ve ders çalışması gerekti sürekli. Son sınıf oldugu için çok daha yoğun dersleri ve sınavları. Herneyse sıkıntı şu ki vize haftası dolayısıyla sevgilimin çok yakın oldugu bi kız bi de erkek sürekli bizim eve geldi. Sınava birlikte çalıştılar. Ben bir şey demedim, rahatsız da olmadım ilk başlarda. Ama sonra bi gece saat 12 ye gelirken erkek olan gitti ve kız olan kaldı sadece. Onlar masanın orda çalışıyolar ben de aynı odada koltukta kitap okuyorum. Saat 2 oldu hala gitmedi. O kadar rahatsız oldum ki. Ve sürekli sevgilimin dibinde. En son sinirlenip" sevgilim geç oldu yatsak mı artık?!!" gibi bi imada bulundum ama kız pişkin pişkin "valla daha çalışacak çok yer var, uyku saatin geldiyse biz bi kafede falan çalışalım" dedi. Ben de sinirlenip yatağa gittim. Erkek arkadaşım hemen arkamdan geldi ve "ayıp olmadı mı öyle söylemen!!!" tarzı bi şey söyledi. O kadar bozuldum ki, beni yok saydı resmen. Yarım saat sonra kız gitti yanıma geldi sarıldı, özür diledi. Ama o kadar sinirim bozuldu ki. Sevgilinle aynı evde yaşıyosun, eve en yakın oldugun kız arkadasını getiriyorsun ve gece 3lere kadar ders çalışıyosun. Kız sevgiline bi şey söyleyince de ağzını açıp tek kelime etmiyosun. Ben mi abartıyorum sizce?3 gündür konuşmuyorum, sürekli yaklaşmaya çalışıyor bi şeyler anlatmaya falan çalışıyor ama umrumda değil... Gerçekten çok fazla kırıldım.
Merhaba bayanlar. Sevgilimle aynı evde yaşadığımızdan daha öncesinde bahsetmiştim. Ama aynı ev olayının bu kadar can sıkıcı olacağı aklıma gelmedi hiç. Bu hafta erkek arkadaşımın vize haftasıydı ve ders çalışması gerekti sürekli. Son sınıf oldugu için çok daha yoğun dersleri ve sınavları. Herneyse sıkıntı şu ki vize haftası dolayısıyla sevgilimin çok yakın oldugu bi kız bi de erkek sürekli bizim eve geldi. Sınava birlikte çalıştılar. Ben bir şey demedim, rahatsız da olmadım ilk başlarda. Ama sonra bi gece saat 12 ye gelirken erkek olan gitti ve kız olan kaldı sadece. Onlar masanın orda çalışıyolar ben de aynı odada koltukta kitap okuyorum. Saat 2 oldu hala gitmedi. O kadar rahatsız oldum ki. Ve sürekli sevgilimin dibinde. En son sinirlenip" sevgilim geç oldu yatsak mı artık?!!" gibi bi imada bulundum ama kız pişkin pişkin "valla daha çalışacak çok yer var, uyku saatin geldiyse biz bi kafede falan çalışalım" dedi. Ben de sinirlenip yatağa gittim. Erkek arkadaşım hemen arkamdan geldi ve "ayıp olmadı mı öyle söylemen!!!" tarzı bi şey söyledi. O kadar bozuldum ki, beni yok saydı resmen. Yarım saat sonra kız gitti yanıma geldi sarıldı, özür diledi. Ama o kadar sinirim bozuldu ki. Sevgilinle aynı evde yaşıyosun, eve en yakın oldugun kız arkadasını getiriyorsun ve gece 3lere kadar ders çalışıyosun. Kız sevgiline bi şey söyleyince de ağzını açıp tek kelime etmiyosun. Ben mi abartıyorum sizce?3 gündür konuşmuyorum, sürekli yaklaşmaya çalışıyor bi şeyler anlatmaya falan çalışıyor ama umrumda değil... Gerçekten çok fazla kırıldım.
Ya şu karısı bile değil muhabbeti kadar saçma bir şey görmedim.Karışır da o erkek buna müsade veriyorsa konu sahibi ne diyebilir? Karısı bile değil.
Valla gayet açık yazıyorum, siz mi anlamıyorsunuz, ben mi anlatamıyorum. Böyle dediğim, birbirine anlatılarak çalışılmaz. Yan yana oturup, sessiz sedasız ders çalışmakla, birbirine anlatarak ders çalışmak arasında dağlar kadar fark var. Kütüphanede insanlar birbirine bir şey anlatmaz, siz hiç kütüphane ortamında bulundunuz mu? Çıt çıkmaz, biraz sesli konuşulsa herkes rahatsız olur. Bu o kız o eve kütüphanedeki gibi toplu çalışmak adına gelmiyor. Ders anlatmaya-anlattırmaya geliyor. Borçlar özel, ceza özel gibi dersler olsa olay çözümü gerektirir, pratik gerektirir, müzakere edilir de CMK'nin neyini müzakere edecekler? CMK da anlatılacak ne var? Kanun maddesini bilirsen yazarsın, bilemezsin zaten biter olay. CMK anlamaya dayalı bir ders değil ki tamamen ezbere dayalı bir ders. Örnek veriyorum, bir gün arama kararı için "makul şüphe" ararken, ertesi gün kanun değişiyor "somut deliller dayanan kuvvetli şüphe" aranıyor. Yoruma açık, anlamaya dayalı, bir mantığı olan bir ders değil ki birbirlerine anlatabilsinler. Kız niye gelmiş ben bilemem, konu sahibi araştırıp, bulsun.Bu da tarz meselesidir. Sizin mantiginizla ders calismak icin bir araya gelmediler o zaman? Böyle ders calisilmaz cok büyük bir cümle cmk alt tarafi 300 madde ve ezber birbirlerine soru sormalari ince gordukleri yerleri birbirlerine anlatmalari da cok normal. Ki kasim ayindayiz muhtemelen sorumlu olduklari kisim 1/4. Yani boyle ders calisilmaz derken ne demeye getirdiniz? Kiz flort icin mi vize donemi gece vakti orada? Ayrica madem kutuphanelerde calistiniz ha kütüphane ha ev ortami toplu calisildiktan sonra?
Valla gayet açık yazıyorum, siz mi anlamıyorsunuz, ben mi anlatamıyorum. Böyle dediğim, birbirine anlatılarak çalışılmaz. Yan yana oturup, sessiz sedasız ders çalışmakla, birbirine anlatarak ders çalışmak arasında dağlar kadar fark var. Kütüphanede insanlar birbirine bir şey anlatmaz, siz hiç kütüphane ortamında bulundunuz mu? Çıt çıkmaz, biraz sesli konuşulsa herkes rahatsız olur. Bu o kız o eve kütüphanedeki gibi toplu çalışmak adına gelmiyor. Ders anlatmaya-anlattırmaya geliyor. Borçlar özel, ceza özel gibi dersler olsa olay çözümü gerektirir, pratik gerektirir, müzakere edilir de CMK'nin neyini müzakere edecekler? CMK da anlatılacak ne var? Kanun maddesini bilirsen yazarsın, bilemezsin zaten biter olay. CMK anlamaya dayalı bir ders değil ki tamamen ezbere dayalı bir ders. Örnek veriyorum, bir gün arama kararı için "makul şüphe" ararken, ertesi gün kanun değişiyor "somut deliller dayanan kuvvetli şüphe" aranıyor. Yoruma açık, anlamaya dayalı, bir mantığı olan bir ders değil ki birbirlerine anlatabilsinler. Kız niye gelmiş ben bilemem, konu sahibi araştırıp, bulsun.
:) konu sahibinin düşüncesi zaten farklı yöndeymiş, kızın bunu bahane ettiğini düşünüyormuş, kızın konu çalışmaya geldiğini düşünmüyormuş, yanlarında bulunan siz değilsiniz, konu sahibi. Ben konu sahibine bir şeyi ısrar etmedim; çünkü konu sahibi benim zıttıma bir şey demedi, buraya diğer kızı korumak amaçlı gelenlere anlattım neyin nasıl çalışıldığını ki bilmemelerini normal karşılayarak. Sadece ben çalışmıyorum değil ki Ankaradaysanız gidin, bakın milli kütüphaneye bir çok hukuk öğrencisi var. Nasıl çalışılıyor görün. Hatta sorun cmk yı anlatarak çalışmak mı mantıklı tek başına çalışmak mı diye. Ben değil; ama siz ağır saçmalıyorsunuz diğer kızı koruyacağım diye, ben dediklerimin mantığını ders içeriği ile birlikte anlatabiliyorum, buyrun mantıklı önerme ise sizinki siz de açıklayın.Bariz sacmalamissiniz kusura bakmayin da. Kiz ders çalışıyorlar diyo israrla öyle ders calisilmaz diyorsunuz. Konu sahibi de yanlarindaymis. Siz öyle çalışmıyorsunuz diye genel gecer kural mi oldu?
:) konu sahibinin düşüncesi zaten farklı yöndeymiş, kızın bunu bahane ettiğini düşünüyormuş, kızın konu çalışmaya geldiğini düşünmüyormuş, yanlarında bulunan siz değilsiniz, konu sahibi. Ben konu sahibine bir şeyi ısrar etmedim; çünkü konu sahibi benim zıttıma bir şey demedi, buraya diğer kızı korumak amaçlı gelenlere anlattım neyin nasıl çalışıldığını ki bilmemenlerini normal karşılayarak. Sadece ben çalışmıyorum değil ki Ankaradaysanız gidin, bakın milli kütüphaneye bir çok hukuk öğrencisi var. Nasıl çalışılıyor görün. Hatta sorun cmk yı anlatarak çalışmak mı mantıklı tek başına çalışmak mı diye.
Olay haklı çıkma meselesi değil ki bizim bölümü, dersleri bilmeyenlere bilmemelerini normal karşılayarak anlattım. Siz de neyi kast ettiğimi sordunuz, ben de yazdıklarımın anlaşılmadığını düşünerek, mantığını açarak anlatmaya çalıştım. Yoksa dediğim gibi niye gelmiş, araştırıp, bulsun konu sahibi. Ben olsam zaten olay bu noktada olmazdı dün gece de yazdım bu konuyu bir arkadaşa.Benim öğrencilik hayatim orada geçti zaten. Ve bilen biri olarak konuşuyorum. Ama bilen biri olarak sizin bu kadar kati ve israrci olmanız beni sasirtti. Yani yapilmaz diye bisey yok siz yapmamis olabilirsiniz ama hele bu bölümde hic kimse vize zamani böyle seylere ugrasmaz bir de 4. Sinif. Belli ki onların tarzlari bu. Bu yuzden de evde buluşuyorlar. Ayrica neyse cok da önemli degil zaten sevmiyorum israrla kendimi hakli cikarmaya calismayi size de tavsiye ederim meslek hastaligi olur zamanla.
Katılıyorum ben de hukukçu olarak son derece sessiz ortamda tek çalışmayı tercih ediyorum.Ceza muhakemesi ezber bir ders. Bir öğrencinin başkasına anlatacağı bir ders değil. Açsın kanunu ezberlesin. Hocanın derste anlattığı önemli yerlerin notunu alsın, onu da okusun, girsin. Ben de hukukçuyum, etrafımda da zibilyon tane hukukçu var, ciddi anlamda diyorum, beraber çalışınca anlaşılmadığı için herkes tek çalışır, özellikle de usul dersleri için geçerli bir durum bu. Ceza özel, borçlar özel gibi olaya dayalı dersler belki beraber çalışılır da usul beraber çalışılmaz.
Senin sevgilinde bir problem var, normal değil bu biriyle çalışma muhabbeti.
Ceza muhakemesi ezber bir ders. Bir öğrencinin başkasına anlatacağı bir ders değil. Açsın kanunu ezberlesin. Hocanın derste anlattığı önemli yerlerin notunu alsın, onu da okusun, girsin. Ben de hukukçuyum, etrafımda da zibilyon tane hukukçu var, ciddi anlamda diyorum, beraber çalışınca anlaşılmadığı için herkes tek çalışır, özellikle de usul dersleri için geçerli bir durum bu. Ceza özel, borçlar özel gibi olaya dayalı dersler belki beraber çalışılır da usul beraber çalışılmaz.
Senin sevgilinde bir problem var, normal değil bu biriyle çalışma muhabbeti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?