Sevgilimle 4 yıla yakındır birlikteyiz.Okulunu bitirdi , askere gitti.
Yemin töreni için başka bir şehre sevgilimin annesi , kardeşi ,ben ve annem gittik.1 gece orada kaldıktan sonra ertesi günü sabah hep birlikte askeriyeye gittik. Nizamiye girişi çok kalabalıktı. Tören alanının uzakta olduğunu,askeri araçlarla götüreceğini söyledi komutanlar. Bekleyen bütün aileleri sıraya koydular. Kayınvalidem birden gözden kayboldu...
'' Ayıp ya herkes kaç saattir bekliyor , ne saygısız insan'' gibi çıkışan insan sesleri geldi, sıranın ilk başlarından. Meğerse benim kayınvalide ilk araç geldiğinde herkesten sıyrılmış, binmiş gitmiş tören alanına.
Biz arkada habersizce bekliyorduk annemle. Bizden bağımsız olarak , haber bile vermeden böyle bir şey yapması o kadar canımı sıktı ki. Yaptığı hareket hem bekleyenlere saygısızlıktı hemde biz oraya hep birlikte gitmiştik. Haber bile vermedi... Telefon bile açmadı. Çok utandım anneme karşı da. Benim annem köylü bir kadındır. Ses etmedi hiç... Her neyse bizde zamanı geldiğinde gittik törene. Tören sonrası hep birlikte bir kaç yeri dolandık , sonra dinlenmek için oturduk. Sevgilimle baş başa konuşmak için 1 saatliğine ailemizin yanından ayrılacaktık , kardeşi birden triplere girdi , bizde onun için geldik vs. gibi laflar etti , kendisinin abisiyle birlikte yalnız vakit geçirmek istediğini söyledi. Erkek arkadaşım güzelce izah etmeye çalıştı ama anlamadı.Ortam gerginleşince ,kardeşiyle beraber konuşmaya gittiler bi kenara. Bi süre sonra bende onların yanlarına gittim. Kardeşi çok agresif tavırlar sergiledi ve bana küfür etti. Dayanamadım bende açtım ağzımı yumdum gözümü. Kavga epey büyüdü. Erkek arkadaşım kardeşine çıkıştı. ikimizi de sakinleştirmeye çalıştı ama bana mısın demiyorlar. Sanırım sevgilim beni ve annemi koruduğu için, ailesi iyice cephe aldı bana. Annesi de değişik değişik imalarda bulununca annemi de aldım , çektim gittim.. Zaten 2 saat sonra teslim olacaktı sevgilim.
Hiç bilmediğimiz bir memlekette gece 2 ye kadar cebimizde para olmadan annemle ağlaya ağlaya bekledik otogarda.. Bu süre içinde kayınvalide hiç aramadı. Biz gittikten sonra sevgilimde ailesiyle tartışmış ve askeriyeye kendisi teslim olmuş.
Bu olaydan 10 gün sonra erkek arkadaşım annesini aramış ve ben burada kafama sıkıcam sizin yüzünüzden gidip XXX le aranı düzelt , özür dile demiş. Annesiyle kısa bir görüşme yaptık. Ve hala kendini savunur gibi cümleler kullandı.Daha sonra unutulur bunlar dedi, siz oğlumla aranızı bozmayın seviyorsunuz birbirinizi dedi.(samimiyetine inanmıyorum) Nişanlı değilim. Sadece özel günlerde görürdüm kendisini.O zamanlarda çok zıt düştüğüm şeyler olurdu. Erkek arkadaşım bunu bilirdi. Çok kez de konuştu kendisiyle. Sevgilimin bu olayda hiç bir suçu yok. Orada ağırlığını koyduğu gibi , ilişkimizin başından sonuna kadar her zaman beni ön planda tutmuştur. Ailemde bir damat olarak görmek istiyor sevgilimi. (Olaydan babamın haberi yok tabi)Evlenmekte zerre kadar tereddüt etmiyorum , sevgilimin sevgisine , saygısına çok inanıyorum ve güveniyorum. Beraber üniversite bitirdik , beraber çalıştık. Şahsi olarak hiç sorun yaşamadık.Şu yazdıklarımı çevremden biri bilse inanmaz. Çünkü çok seviyeli çok güzel bir ilişkim var.
Annesini zaten sevmiyordum , bu olaydan sonra hiç sevmiyorum. Sevgilim askerden geldikten sonra evleneceğiz. Nişanlıyken de sorun yaşarım annesiyle diye korkuyorum. Sevgilim , mesafe koyarız diyor. Huyunu biliyor çünkü. Hala asker yolu bekliyorum. Sevgilimle sorunumuz çok şükür ki yok. Bunlar yaşanalı 1 ay oldu. Keşke hiç yaşanmasaydı. Keşke gitmeseydim.Keşke annesiyle bu kadar yüz göz olmasaydım.