Sevgilimin Annesini Sevmiyorum.

Neden para goturmediniz baska baska sehirlere gidip?
Erkek tarafimi oder lazim oldukca diyemi dusundunuz?
Hic akliniza gelmedimi annemle gidiyorum ne olur ne olmaz kimseye muhtac olmayalim ana kiz diye?

Annen neden gitmis hala anlamadim.
Senin hatrina gitmis galiba o kadr yolu ama keske gitmeseydi.
Simdi ilerde is ciddiye bindiginde 'eli muhtac dunur' diye adlandirilsa garip olmaz. Anneni rezil etmissin. Insallah farkina varmamislar parasiz yola ciktiginizi.

Çok mu aradın bu aileyi, demek isterdim ama bende de durumlar çok farklı değil. Bazen kendi kendime soruyorum, kv gibi bi insan nasıl eşimi bu yaşa getirmiş o kadar farklılar ki çünkü huy suy olarak... Gitmeseydin daha iyi olurdu elbette ama sana da hak veriyorum görmek istersin bende isterdim. Annenin yanında olması da ayrı bi güzel ben anneme ssevgilim olduğunu kabul ettirene kadar göbeğim çatlamıştı :)) sevgilinin annesi balta görmemiş bir ormanda yetişmiş sanırım ne demek yanındaki gelenleri bırakıp binmek hey allahım! fazla muhattap olma, yüz göz olmaya hiç gerek yok sevgilinle mutluysan sorun yok ilişkinle ilgilen sadece.

bende kv deden çok laf işittim tabi direk yüzüme değil arkamdan konuşmaya milletten laf yollamaya bayılır kendisi başlarda ağlayıp zırlayıp sinir krizi geçiyor sonrada hayatı kendime ve eşime zehir ediyodum şimdi hiç tın diyorum yoluma bakıyorum o hayatımda sadece bir sembol daha ötesi de olamaz umursamayınca daha güzel hayat

2 ay tanıyıp yüzük takıp gitseydim yargılamazdınız eminim.

Fakat 4 sene nişanlı kalmamız mümkün değildi. İkimiz de üniversite eğitimimizi alıp , meslek sahibi olunca evlilik yoluna girmek daha mantıklı geldi. Bekledik.
Askerden önce yüzük takma niyetine girmiştik , fakat ailem bu kadar beklediniz , gelince yüzük takalım dediler. Saygı duydum. 4 sene sevdiğim , beraber okuduğum , beraber zaman geçirdiğim bir insanın yanına gitmek istemiş olmamın nesi garip anlayamadım ? Kendim gitsem içi rahat etmeyecekti ailemin , annemle gittik.

keske sirf 2 ay taniyip yüzük taksaydinizda annenizin orda bir söz hakki olsaydi!! kadincagiz sizin yüzünüzden ezilmeseydi!

iç bilmediğimiz bir memlekette gece 2 ye kadar cebimizde para olmadan annemle ağlaya ağlaya bekledik otogarda demişsiniz, neden gece 2 ye kadar beklediniz ki? neden ağladınız? beraber gittiyseniz ayrı dönmekte ne vardı?
kayınvalideniz saygısızmış, biraz görgüsüz geldiler bana da işin açığı ama annenize köylü bir kadındır demeyin.

n
2 ay tanıyıp yüzük takıp gitseydim yargılamazdınız eminim.

Fakat 4 sene nişanlı kalmamız mümkün değildi. İkimiz de üniversite eğitimimizi alıp , meslek sahibi olunca evlilik yoluna girmek daha mantıklı geldi. Bekledik.
Askerden önce yüzük takma niyetine girmiştik , fakat ailem bu kadar beklediniz , gelince yüzük takalım dediler. Saygı duydum. 4 sene sevdiğim , beraber okuduğum , beraber zaman geçirdiğim bir insanın yanına gitmek istemiş olmamın nesi garip anlayamadım ? Kendim gitsem içi rahat etmeyecekti ailemin , annemle gittik.

şöyleki 2 ayda yüzük takıp gitsen neden askerden önce yüzük taktın derdim..bana askerden önce yapılan resmi işler gereksiz gelir..ben sana deil anneciğine üzüldüm...o kadını parasız bir şekilde sokakta ağlatmaya ne senin ne kayınvalide adayının hakkı yok..madem sevmiyorsun sevgilinin annesini nasıl bir insan olduğunu biliyorsun neden yemin törenine onunla beraber gidiyorsun ve annenide sürüklüyorsun..gitmeseydin..
eşimle sevgiliyken askerdeydi annem biliyordu ama ne ben gittim nede gitmeyi düşündüm..

Keske gitmeseymissin
Hadi sen gitmissin bari annecigini goturmeseydin kadincagiz seninle gelmis cok yanlis olmus cok
Zaten oglan analari meraklidir dunurlerini ezmeye simdi senin kv adayi ortalikta geziyordur ogluma musallat oldular anali kizli zorla alacaklar diye

Neden para goturmediniz baska baska sehirlere gidip?
Erkek tarafimi oder lazim oldukca diyemi dusundunuz?
Hic akliniza gelmedimi annemle gidiyorum ne olur ne olmaz kimseye muhtac olmayalim ana kiz diye?

Annen neden gitmis hala anlamadim.
Senin hatrina gitmis galiba o kadr yolu ama keske gitmeseydi.
Simdi ilerde is ciddiye bindiginde 'eli muhtac dunur' diye adlandirilsa garip olmaz. Anneni rezil etmissin. Insallah farkina varmamislar parasiz yola ciktiginizi.

Sizi uyarıyorum yazdıklarınıza dikkat edin. Cebimizde paramız elbette vardı . Orada harcadık. Bu olayın yaşandığı gün dönüş biletimiz vardı ve geliş dönüş biletlerimizi önceden almıştık. Olay sonrası kv ile aynı araçta gitmek istemedik. Yemin töreninden dolayı bütün firmalar doluydu. Bulabildiğimiz bilet saat 2 deydi.Ve cebimizdeki son parayı biletlere verdik.
Ben erkek tarafı ödesin gibi bir niyete girecek bir insan asla değilim. Bir kuruşlarını da harcamadım.

2 ay taniyip yüzük takip gitseniz degerin emin ol kat kat fazla olurdu..yaptiginiz kiyaslama bile yanlis. Herkez gibi bende annene üzüldüm. Erkek tarafina böyle bir koz vermeseydiniz iyi olurdu aileniz icinde sizin icinde.

Ayrica kardesinin sana orda küfür etmesi acik acik belli etmis sizi ne kadar kabullendiklerini.

Ben erkek tarafını kısmen haklı buldum. Sadece annenin sizi sırada bırakıp çekip gitmesi ayıp olmuş.

Sevgilimle 4 yıla yakındır birlikteyiz.Okulunu bitirdi , askere gitti.
Yemin töreni için başka bir şehre sevgilimin annesi , kardeşi ,ben ve annem gittik.1 gece orada kaldıktan sonra ertesi günü sabah hep birlikte askeriyeye gittik. Nizamiye girişi çok kalabalıktı. Tören alanının uzakta olduğunu,askeri araçlarla götüreceğini söyledi komutanlar. Bekleyen bütün aileleri sıraya koydular. Kayınvalidem birden gözden kayboldu...
'' Ayıp ya herkes kaç saattir bekliyor , ne saygısız insan'' gibi çıkışan insan sesleri geldi, sıranın ilk başlarından. Meğerse benim kayınvalide ilk araç geldiğinde herkesten sıyrılmış, binmiş gitmiş tören alanına.
Biz arkada habersizce bekliyorduk annemle. Bizden bağımsız olarak , haber bile vermeden böyle bir şey yapması o kadar canımı sıktı ki. Yaptığı hareket hem bekleyenlere saygısızlıktı hemde biz oraya hep birlikte gitmiştik. Haber bile vermedi... Telefon bile açmadı. Çok utandım anneme karşı da. Benim annem köylü bir kadındır. Ses etmedi hiç... Her neyse bizde zamanı geldiğinde gittik törene. Tören sonrası hep birlikte bir kaç yeri dolandık , sonra dinlenmek için oturduk. Sevgilimle baş başa konuşmak için 1 saatliğine ailemizin yanından ayrılacaktık , kardeşi birden triplere girdi , bizde onun için geldik vs. gibi laflar etti , kendisinin abisiyle birlikte yalnız vakit geçirmek istediğini söyledi. Erkek arkadaşım güzelce izah etmeye çalıştı ama anlamadı.Ortam gerginleşince ,kardeşiyle beraber konuşmaya gittiler bi kenara. Bi süre sonra bende onların yanlarına gittim. Kardeşi çok agresif tavırlar sergiledi ve bana küfür etti. Dayanamadım bende açtım ağzımı yumdum gözümü. Kavga epey büyüdü. Erkek arkadaşım kardeşine çıkıştı. ikimizi de sakinleştirmeye çalıştı ama bana mısın demiyorlar. Sanırım sevgilim beni ve annemi koruduğu için, ailesi iyice cephe aldı bana. Annesi de değişik değişik imalarda bulununca annemi de aldım , çektim gittim.. Zaten 2 saat sonra teslim olacaktı sevgilim.
Hiç bilmediğimiz bir memlekette gece 2 ye kadar cebimizde para olmadan annemle ağlaya ağlaya bekledik otogarda.. Bu süre içinde kayınvalide hiç aramadı. Biz gittikten sonra sevgilimde ailesiyle tartışmış ve askeriyeye kendisi teslim olmuş.

Bu olaydan 10 gün sonra erkek arkadaşım annesini aramış ve ben burada kafama sıkıcam sizin yüzünüzden gidip XXX le aranı düzelt , özür dile demiş. Annesiyle kısa bir görüşme yaptık. Ve hala kendini savunur gibi cümleler kullandı.Daha sonra unutulur bunlar dedi, siz oğlumla aranızı bozmayın seviyorsunuz birbirinizi dedi.(samimiyetine inanmıyorum) Nişanlı değilim. Sadece özel günlerde görürdüm kendisini.O zamanlarda çok zıt düştüğüm şeyler olurdu. Erkek arkadaşım bunu bilirdi. Çok kez de konuştu kendisiyle. Sevgilimin bu olayda hiç bir suçu yok. Orada ağırlığını koyduğu gibi , ilişkimizin başından sonuna kadar her zaman beni ön planda tutmuştur. Ailemde bir damat olarak görmek istiyor sevgilimi. (Olaydan babamın haberi yok tabi)Evlenmekte zerre kadar tereddüt etmiyorum , sevgilimin sevgisine , saygısına çok inanıyorum ve güveniyorum. Beraber üniversite bitirdik , beraber çalıştık. Şahsi olarak hiç sorun yaşamadık.Şu yazdıklarımı çevremden biri bilse inanmaz. Çünkü çok seviyeli çok güzel bir ilişkim var.

Annesini zaten sevmiyordum , bu olaydan sonra hiç sevmiyorum. Sevgilim askerden geldikten sonra evleneceğiz. Nişanlıyken de sorun yaşarım annesiyle diye korkuyorum. Sevgilim , mesafe koyarız diyor. Huyunu biliyor çünkü. Hala asker yolu bekliyorum. Sevgilimle sorunumuz çok şükür ki yok. Bunlar yaşanalı 1 ay oldu. Keşke hiç yaşanmasaydı. Keşke gitmeseydim.Keşke annesiyle bu kadar yüz göz olmasaydım.
Erkek arkadaşının ailesinin sadece tavır olarak değil karakter olarak da büyük problemleri var anlaşılan. Annesinin o kadar insanın sırasını alıp gitmesi, kardeşinin sana küfretmesi falan.. Nasıl insanlar bunlar, mağarada mı yetişmişler, nasıl bozuk bir karaktere sahipler böyle.. Tek sorunları tavır olsa erkek arkadaşının sana karşı olan bağı bunu değiştirmeye yeterdi ancak karakterleri bozuk ve bu asla değişmez.. Bu insanlarla yapabilecek misin bir ömür ? Çünkü evlenince sadece erkek arkadaşınla değil, ailesi ile de evleniyorsun ne yazıkki.. Kendi oğlunun askerdeki psikolojisini düşünmeden bu şekilde davranıp çocuğu kafasına sıkma noktasına getiren insanlar bir ömür sana ne yapmazlar.. Düşünmek dahi istemiyorum. o_O

iç bilmediğimiz bir memlekette gece 2 ye kadar cebimizde para olmadan annemle ağlaya ağlaya bekledik otogarda demişsiniz, neden gece 2 ye kadar beklediniz ki? neden ağladınız? beraber gittiyseniz ayrı dönmekte ne vardı?
kayınvalideniz saygısızmış, biraz görgüsüz geldiler bana da işin açığı ama annenize köylü bir kadındır demeyin.

Orada harcama yaptık ve dönüş yapacağımız gün olay yaşandı. Gidiş dönüş biletlerimizi önceden almıştık.
Törenden dolayı şehir kalabalıktı ve hiç bir firmada yer yoktu. Zaten kuruşsuz kalsaydık oradan hiç gelemezdik. Kötü ihtimalide düşünüp cebimizde fazladan para bıraktık , o da 2. bilet parasına ancak yetti (kavgadan dolayı aynı araçta gitmek istemedik ve biletleri iptal etmediler) Gece 2 de araç çıkarılacağı için beklemek zorunda kaldık.

Hem konu aciyorsun hem farkli fikri olanlari azarliyorsun.cok agrasifsin tatlim.biraz sakin ol.askerdeki adamin yaninda kardesiyle kavga cikarmissiniz. Sana derlerki sen daha kimsin ki kavga ediyorsun.bak siz gittikten sonra aramamalarida bunun gostergesi.ben askere acidim cocuk kafama sikcam demis Allah korusun.biraz sakin ol ofkeni kontrol et.annende daha ortada nisan yok soz yok ne diye gidiyorki ha bu arada babalar nerde

İyi de guzel kardesim madem bu kadar mantikli her seyi ben bilirim modundasin yanina 3 kurus para alsaydin. Annenin masrafini da ustlerine yikmissin. Kardeslerin arasina girip kavga da cikarmissin guzel gunlerini batirmissin emin ol onlarda sana bayilmiyorlar :KK66:))

Hem konu aciyorsun hem farkli fikri olanlari azarliyorsun.cok agrasifsin tatlim.biraz sakin ol.askerdeki adamin yaninda kardesiyle kavga cikarmissiniz. Sana derlerki sen daha kimsin ki kavga ediyorsun.bak siz gittikten sonra aramamalarida bunun gostergesi.ben askere acidim cocuk kafama sikcam demis Allah korusun.biraz sakin ol ofkeni kontrol et.annende daha ortada nisan yok soz yok ne diye gidiyorki ha bu arada babalar nerde

Konu açtım , yorumlara elbette açığım. Fakat çok farklı yerlere çekmeye çalışan kişiler var. Ben bir genç kız olarak buradaki bayanlardan yardım alabileceğimi , bu saatten sonra neler olabilir , ne şekilde toparlanabilir bunların yorumlarını beklerken çok farklı bir tepkiyle karşılaştım. Açıkçası direkt saldırıyorlar.

İyi de guzel kardesim madem bu kadar mantikli her seyi ben bilirim modundasin yanina 3 kurus para alsaydin. Annenin masrafini da ustlerine yikmissin. Kardeslerin arasina girip kavga da cikarmissin guzel gunlerini batirmissin emin ol onlarda sana bayilmiyorlar :KK66:))

Biz onlara hiç masraf olmadık , diğer yorumlarda bahsetmiştim okunuduz mu bilmiyorum. Cebimizde paramız elbette vardı. Dönüş biletimiz önceden alınmıştı. Kavgadan sonra aynı araçla gitmek istemediğimiz için , farklı araçla gitmek istedik. Biletimizi iptal etmediler. Bizde son paramızı 2. bilet için harcadık.Hiç bir firmada yer yoktu , şehrin kendine ait bir firması gece 2de çıkartacağını ve yemin törenini fırsat bilip ticari amaca dönüştürdükleri için son paramızı oraya verdik.

başlığa binaen cevap veriyorum ebe güzelim millet evlenincede sevmiyor rahat ol..ama saygısızlık etme.

Sevgilinizin annesinin sira konusundaki tavri kimse icin hos olmamis. Ayip. Ama benim anladigim, bu insanlar tanimadigi etmedigi sizlerle kendi evlatlarina baska sehre gitmek istemeyip, baskiyla gitmisler. Oradayken bile kadin sizi ekip kacma derdine dusmus.
Maddi olarak bes parasiz gidip de tanimadiginiz insanlara guvenmeniz cok sacma. Niye bu kadar dusuncesizsiniz ki, insan kendi arkasini kollar, baskasina guvenmez. Otogarda beklemeniz sizin sorununuz, onlarla ilgisi yok zaten. Bu insanlar butun bunlari farkedip size sinir olmus olabilirler.

Kardesinin size kufur etmesi cok ayip olmus. Sanirim biz onun canlariyiz, biz de anca gorusuyoruz, niye gorustugumuzde de baskasiyla ayri takilacak diye kizmistir. 1 saat de olsa boyle. Te baska sehirlere gidip de 1 saat ilgisiz birakilmalari da bence sacma. Ne yapacaklardi ki sizi beklerken bilmedikleri yerde?

Ne bileyim, iki taraf da birbirini cekemiyor, adami paylasamiyor gibi geldi bana. Ne kiymetli adammis, herkes kendine cekiyor. Keske annenizi goturmeseydiniz oraya. Hos karsilanmamis diger aile tarafindan iste. Ben sizi de cok masum bulmadim, karsilikli bir cekememe soz konusu sanirim.

--Ekleme: para ve biletle ilgili yorumunuzu simdi gordum yukarida. Yine de her seye hazirlikli gitseymissiniz keske. Magdur olmazdiniz.

Orada harcama yaptık ve dönüş yapacağımız gün olay yaşandı. Gidiş dönüş biletlerimizi önceden almıştık.
Törenden dolayı şehir kalabalıktı ve hiç bir firmada yer yoktu. Zaten kuruşsuz kalsaydık oradan hiç gelemezdik. Kötü ihtimalide düşünüp cebimizde fazladan para bıraktık , o da 2. bilet parasına ancak yetti (kavgadan dolayı aynı araçta gitmek istemedik ve biletleri iptal etmediler) Gece 2 de araç çıkarılacağı için beklemek zorunda kaldık.

ahh.. gerçekten zor bir surec olmuş sizin için bence resmi bir şekilde görüşüyorsanız görüşün de onun dışında bir daha görüşmeyin ailesiyle derim. sırf sinir sırf stres çünkü

Konu açtım , yorumlara elbette açığım. Fakat çok farklı yerlere çekmeye çalışan kişiler var. Ben bir genç kız olarak buradaki bayanlardan yardım alabileceğimi , bu saatten sonra neler olabilir , ne şekilde toparlanabilir bunların yorumlarını beklerken çok farklı bir tepkiyle karşılaştım. Açıkçası direkt saldırıyorlar.

Hicte farkli taraflara cekilmiyor... senin umdugun bekledgin istedigin yere gitmedigi icin agresiflesiyorsun, bu hic hos degil... yaptigin hatayi kabul edemiyorsun

daha ortada bişey yokken annenizi alıp gitmeniz çok yersiz olmuş.
ben asla böyle bi hataya düşmezdim.
birde ben sizi fazla fevri gördüm.

X