Sevgilimin annesi ilişkimizi bitirmek üzere

mutlaka yazacağım buraya da. ben de merak ediyorum ama hissediyor eminim.
Nasıl ayrılmak doğru olur hiç bilemedim.
Bi diyorum ki tüm sebepleri tek tek çat çat yüzüne vurun, başından aşağı kaynar sular dökülsün. Ama bu annesiyle daha çok yakınlaştıracak onu. Ağlayarak gidecek annesinin dizlerine. Oda teselli edecek oğlunu "vah vah el kızı aramızı bozmak istedi, bizi kıskandı oğlum gördün mü, neyse boşver bak benim bacaktolar sutun gibi zaten" diyecek :D :D
Bir yandan her şeyi dök istiyorum bir yandan da hiçbir açıklama yapmadan ayrıl, didinip dursun ne oldu, niye ayrıldı diye düşünsün de istedim.

Bilemedim...

Merhaba arkadaşlar, sizlerden fikir almak istediğim için yeni üye oldum.

Benim 2 senedir güzel giden bir ilişkim var. İkimiz de mühendisiz ve 28 yaşındayız Erkek arkadaşımla ilişkimizi evliliğe götürmek istediğimiz için ailelerimizle tanıştırmak istedik. Önce kız kardeşiyle tanıştım, kız bana saçma sapan sorular sordu. Yemek yapmayı biliyor musun ? Hangi yemekleri biliyorsun gibi şeyler.. çok fazla önemsemedim. Daha sonra annesiyle tanıştım ve gerçekten bir sorun olduğunu ilk bakışta anladım. Tanıştıktan 15 dk sonra kadın, "kaç çocuk yapmayı düşünüyorsunuz ?" diye sordu... çok bilmiş, her konuda fikri var. Oğlunun çalıştığı projeden, arabalara, aklınıza gelebilecek her konuda ahkam kesen bir kadın. Kendi kocasıyla boşanıp tekrar evlenmiş ve araları çok kötü. Ayrıca bu kadının zamanında bir doktora saldırıp hakaret etmişliği falan var. Doktor beyaz kod diye bir şey ile güvenlik çağırmış... Neyse zaman geçti ailelerimiz de tanıştı. Annesi bana soğuk davranıyordu. Ama ilişkimiz ilerlemeye devam etti.

Zaman geçtikçe ben annesinin her şeyime taktığını ve sorun ettiğini anlamaya başladım. Mesela birlikte bir düğüne katıldık ve annesi neden onunla oynamadım diye sorun etmiş... (oynadım bu arada ama oynamayı gerçekten hiç sevmem ve çekinirim). her şeyimi takip ediyor. Benim duyacağım bir ortamda "en iyisi sokak düğünü yapmak" gibi şeyler söylüyor. Yani sana yapsam bile ancak sokak düğünü yaparım demek istiyor. Düğüne gideceğimiz gün onların evinden çıkıp düğüne gidecektik ve ben kuaförden sonra evlerine gittim. Kendi evimde yemek yediğim için toktum. Annesi de sofra kurmuş (sadece ben yoktum 7 kişi gittik) ben de yiyebildiğim kadar yedim. Yemeği beğendiğimi de söyledim. Çorbasını bitirmedim diye kafasına takmış. 1 ay sonra beni tehdit etti... başka birisinden örnek vererek, yemeğini beğenmeyen insanın onun evine giremeyeceğini, o insanlardan her türlü kötülük bekleneceğini ve çocuklarıyla da görüşmesine izin vermeyeceğini falan söyledi ben şok oldum... üstelik kendisi bizim evimize daha öncesinde geldiğinde tabağındaki yemeğin 1 tanesine bile dokunmamıştı. (Servisi ben yaptığım için dikkat ettim)

Erkek arkadaşım annesine gerçekten çok düşkün. Kadının dövmesini koluna yaptırmak istedi hatta gidip fiyat bile aldı. Ve bir gün üçümüz bir aradayken sevgilimin annesinin poposuna şaplak attığını gördüm kadın da güldü. Bir gün kadına şehir dışından hediye getirmiştim ona uğrayıp verdim ama bana çay dahi ikram etmedi vs vs...Çok uzun yazıp kimseyi sıkmak istemediğim için örnekleri çoğaltmıyorum ama bir sürü sorun yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum... Erkek arkadaşımı seviyorum ama mutsuz bir hayatım olmasını da istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum bana yardım eder misiniz ?
Bu kadınla komşu bile olunmaz..

Mutlu olamazsınız..

Nasıl ayrılmak doğru olur hiç bilemedim.
Bi diyorum ki tüm sebepleri tek tek çat çat yüzüne vurun, başından aşağı kaynar sular dökülsün. Ama bu annesiyle daha çok yakınlaştıracak onu. Ağlayarak gidecek annesinin dizlerine. Oda teselli edecek oğlunu "vah vah el kızı aramızı bozmak istedi, bizi kıskandı oğlum gördün mü, neyse boşver bak benim bacaktolar sutun gibi zaten" diyecek :D :D
Bir yandan her şeyi dök istiyorum bir yandan da hiçbir açıklama yapmadan ayrıl, didinip dursun ne oldu, niye ayrıldı diye düşünsün de istedim.

Bilemedim...
hahahaha :) şey bile diyebilir, "bendeki bacaklar daha güzel ele niye gittin ki ?" o kadar trajikomik ki. evet benim de aklımda sürekli bunlar var. nasıl ayrılsam, ne desem içim soğur acaba diye.. annesine koz vermek de istemiyorum dediğiniz gibi. "bak gördün mü ben sana demiştim" diyecek. sanırım fazla bir açıklama yapmadan ayrılacağım. ben kadından kurtulacağım o ömür boyu mahkum zaten. ona en büyük ceza bu bence.

Bu kadınla komşu bile olunmaz..

Mutlu olamazsınız..
evet zaten kadını tanıdığımdan beri mutlu değilim. kadın hayatına dokunduğu her insanı mahvediyor ben bunu anladım. kocası mutsuz, kayınvalidesi mutsuz. beni mutsuz etti vs. allah bildiği gibi yapsın.

evet zaten kadını tanıdığımdan beri mutlu değilim. kadın hayatına dokunduğu her insanı mahvediyor ben bunu anladım. kocası mutsuz, kayınvalidesi mutsuz. beni mutsuz etti vs. allah bildiği gibi yapsın.
Sevgilinizle konuşun sizinle jir gelecek düşünüyorsa size uyum sağlamalı yoksa bitirin. Adam çok anneci geldi bana

1 ay sonra beni tehdit etti... başka birisinden örnek vererek, yemeğini beğenmeyen insanın onun evine giremeyeceğini, o insanlardan her türlü kötülük bekleneceğini ve çocuklarıyla da görüşmesine izin vermeyeceğini falan söyledi ben şok oldum... üstelik kendisi bizim evimize daha öncesinde geldiğinde tabağındaki yemeğin 1 tanesine bile dokunmamıştı. (Servisi ben yaptığım için dikkat ettim)

Erkek arkadaşım annesine gerçekten çok düşkün. Kadının dövmesini koluna yaptırmak istedi hatta gidip fiyat bile aldı
Oo arkana bile bakmadan kaç sonrada şükür namazı kıl kurtuldum diye. Neyse ki kadın gerçek yüzünü erken göstermiş, saklamamış. Bu kadın ile yaşayacağın sorunların hiçbirinde arkanda duracak bi adam değil sevgilin belli ki.
Merak ettim bunlar olurken sevgilinin tepkileri ne oluyor?

Oo arkana bile bakmadan kaç sonrada şükür namazı kıl kurtuldum diye. Neyse ki kadın gerçek yüzünü erken göstermiş, saklamamış. Bu kadın ile yaşayacağın sorunların hiçbirinde arkanda duracak bi adam değil sevgilin belli ki.
Merak ettim bunlar olurken sevgilinin tepkileri ne oluyor?
ben başta söylemiyordum çok hassas bir konu nasıl söylenir acaba diye. sonra söylemeye başladım kibar bir dille. o da dedi ki "birbirinizi yanlış tanıdınız, ben eminim annem seni çok sevecek" böyle şeyler söyledi. ilk kez böyle bir ilişki içerisine girdiğim için net sınır çizmeyi bilemedim başta. sevgilim annesiyle iyi olayım istediği için kadına şehir dışından hediye almıştım mesela. sohbet bahanesi olur diye. kadın telefonu açmadı :) sonra da buz gibi davrandı bana çay bile ikram etmedi... bunları sevgilime söyleyince de "düşmanına bile yapmaz aslında" dedi sadece. oğlunu sürekli doldurduğunu anladım sonradan. benim erkek arkadaşım uğruna savaşılacak birisi değil ben bunu görüyorum artık. sorunun farkında olmayan bi insan çünkü... anne kız gibi olmanızı istiyorum diyor. inanılmaz.

Benim 2 senedir güzel giden bir ilişkim var. İkimiz de mühendisiz ve 28 yaşındayız Erkek arkadaşımla ilişkimizi evliliğe götürmek istediğimiz için ailelerimizle tanıştırmak istedik. Önce kız kardeşiyle tanıştım, kız bana saçma sapan sorular sordu. Yemek yapmayı biliyor musun ? Hangi yemekleri biliyorsun gibi şeyler.. çok fazla önemsemedim. Daha sonra annesiyle tanıştım ve gerçekten bir sorun olduğunu ilk bakışta anladım. Tanıştıktan 15 dk sonra kadın, "kaç çocuk yapmayı düşünüyorsunuz ?" diye sordu... çok bilmiş, her konuda fikri var. Oğlunun çalıştığı projeden, arabalara, aklınıza gelebilecek her konuda ahkam kesen bir kadın. Kendi kocasıyla boşanıp tekrar evlenmiş ve araları çok kötü. Ayrıca bu kadının zamanında bir doktora saldırıp hakaret etmişliği falan var. Doktor beyaz kod diye bir şey ile güvenlik çağırmış... Neyse zaman geçti ailelerimiz de tanıştı. Annesi bana soğuk davranıyordu. Ama ilişkimiz ilerlemeye devam etti.

Zaman geçtikçe ben annesinin her şeyime taktığını ve sorun ettiğini anlamaya başladım. Mesela birlikte bir düğüne katıldık ve annesi neden onunla oynamadım diye sorun etmiş... (oynadım bu arada ama oynamayı gerçekten hiç sevmem ve çekinirim). her şeyimi takip ediyor. Benim duyacağım bir ortamda "en iyisi sokak düğünü yapmak" gibi şeyler söylüyor. Yani sana yapsam bile ancak sokak düğünü yaparım demek istiyor. Düğüne gideceğimiz gün onların evinden çıkıp düğüne gidecektik ve ben kuaförden sonra evlerine gittim. Kendi evimde yemek yediğim için toktum. Annesi de sofra kurmuş (sadece ben yoktum 7 kişi gittik) ben de yiyebildiğim kadar yedim. Yemeği beğendiğimi de söyledim. Çorbasını bitirmedim diye kafasına takmış. 1 ay sonra beni tehdit etti... başka birisinden örnek vererek, yemeğini beğenmeyen insanın onun evine giremeyeceğini, o insanlardan her türlü kötülük bekleneceğini ve çocuklarıyla da görüşmesine izin vermeyeceğini falan söyledi ben şok oldum... üstelik kendisi bizim evimize daha öncesinde geldiğinde tabağındaki yemeğin 1 tanesine bile dokunmamıştı. (Servisi ben yaptığım için dikkat ettim)

Erkek arkadaşım annesine gerçekten çok düşkün. Kadının dövmesini koluna yaptırmak istedi hatta gidip fiyat bile aldı. Ve bir gün üçümüz bir aradayken sevgilimin annesinin poposuna şaplak attığını gördüm kadın da güldü. Bir gün kadına şehir dışından hediye getirmiştim ona uğrayıp verdim ama bana çay dahi ikram etmedi vs vs...Çok uzun yazıp kimseyi sıkmak istemediğim için örnekleri çoğaltmıyorum ama bir sürü sorun yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum... Erkek arkadaşımı seviyorum ama mutsuz bir hayatım olmasını da istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum bana yardım eder misiniz ?
Öncelikle erkek arkadaşın seni sevmiyor. Sevse böyle saçma şeylere seni maruz bırakmaz. Ayrıca anasını ile ilgili dövme yaptıran erkekler bana çok itici geliyor. Fersah fersah uzak durulması gereken tipler. Daha nikahlanmadan bu kadaaar sorun yaşamışsın. Evlendikten sonra çok daha çirkin durumlara maruz kalacaksın.
Kimse kimsenin patronu olamaz. Anası kafadan sorunlu bir tip. Oğlunu da avucuna almış ki oğlunun da gözleri kör.
Sevgi yeterli değil. Ortada da gerçek bir sevgi yok. Yapacağın iş,rahatsız olduğun her şeyi anlatıp ayrılmak. Hiçbir şey içinde kalmasın. Hepsini yüzüne vur ki o da sonraki gelen biri ile aynı sorunlari yaşayınca ne mal olduklarını bir kez daha hatırlasın.
Tez vakit ayrıl...

Daha da mutsuz edecek bence hayatınızı zindan etmenin alemi yok. Perşembenin gelişi çarşambadan belli. Pişman olursunuz bugün bu ilişkiyi bitirmezseniz.
Siz sanıyor musunuz ki oğlu farkında değildir. Farkındadır ama bişey yapmıyordur,yapmayacakta ömrünüz boyunca. Böyle bir hayatı reva görmeyin kendinize sizde bir annenin evladısınız anneniz sizi başkaları gelsin üzsün diye doğurmadı.
Ben böyle konularda hemen ya kızımda böyle yaparsa (4 yaş) 🫣 diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bu kadar zorluk çekip ağlamasın diye kırk takla attığım kızımı başkası ağlatırsa, üzerse ben ne için çektim bunca zorluğu demekten kendimi alamıyorum. Anksiyetemi tutturdunuz 🫣
evet doğru söylüyorsunuz. bence de farkında. her konuda her şeyi anlıyor bunu mu anlamayacak dediğiniz gibi. ama onda annesine haksız olduğunu söyleyecek ve sınır çizecek karakter ve duruş yok. o yüzden kadının onayını almaya çalışıyor. kızınızın karşısına inşalllah çok iyi insanlar çıkar :))) kimse çocuğu böyle insanlara maruz kalsın istemez çok haklısınız. ben de çocuğum olursa aynısını dileyeceğim. :)

Öncelikle erkek arkadaşın seni sevmiyor. Sevse böyle saçma şeylere seni maruz bırakmaz. Ayrıca anasını ile ilgili dövme yaptıran erkekler bana çok itici geliyor. Fersah fersah uzak durulması gereken tipler. Daha nikahlanmadan bu kadaaar sorun yaşamışsın. Evlendikten sonra çok daha çirkin durumlara maruz kalacaksın.
Kimse kimsenin patronu olamaz. Anası kafadan sorunlu bir tip. Oğlunu da avucuna almış ki oğlunun da gözleri kör.
Sevgi yeterli değil. Ortada da gerçek bir sevgi yok. Yapacağın iş,rahatsız olduğun her şeyi anlatıp ayrılmak. Hiçbir şey içinde kalmasın. Hepsini yüzüne vur ki o da sonraki gelen biri ile aynı sorunlari yaşayınca ne mal olduklarını bir kez daha hatırlasın.
Tez vakit ayrıl...
evet onun gözü kör biliyorum. annesinin çok fazla sağlık sorunu var defalarca ölümden dönmüş, büyük ameliyatlar geçirmiş vs. bu dövme konusunu ben kendimce iyi yorumlamak istemiştim. kaybetme korkusu diye. ama değil. evlenmeyeceğim zaten günlerdir forumu okuyordum. bu mesajları görmek bana güç verdi. teşekkür ediyorum.

Allahın sevdiği kuluymuşsunuz cidden nasıl bir dua aldın da önceden gösteriyor bunları aman diyorum canım benim aşk sevgi vs bunlar bir gün biter saygı hep baki kalır evlenirsen annesiyle de evlenmiş olacaksın bence uzak dur işaretleri önemsememezlik yapma dağ oluyor bu engebeler sonrasında.
evet çok şanslıyım biliyorum. kadın deseydi ki dur şunlar evlensin ben sonra yapacağımı bilirim.. o zaman çok daha kötü olacaktı her şey. hayatımın sınavı gibi bir şey..

keşke olsa ahahah :) ve kadında o kadar fazla aşağılık kompleksi var ki mesela bi cümlesine şöyle başlıyor "biz zengin mahallesinde oturduğumuz için..." zengin değil bu arada. önemi olduğu için söylemiyorum ama değil yani. hatta benim babam şirket müdürü annem devlet memuru onları da çekemediğini biliyorum kadının. benim için oğlu önemliydi sadece yanlış anlaşılmasın. ama kadın çok kıskanç.
Tamam işte kadın kendş aşağılık kompleksleri yüzünden istemiyor. Ana baba güzel yerlerde çalışıyor kız mühendis daha neyi kıskansın. Oğlunu da doldurur durur o . Ayrılırken diyeceğiniz şey de ben ağaç kavugundan çıkmadım benim de annem babam var. Senin saygısız ailene kalmadım.

Ayrılin. Sizin gibi terbiyeli efendi birini bunlar çiğ çiğ yer. İnşallah kendi gibi bir gelin gelir çünkü dinsizin hakkından imansız gelirmiş 👍🏻

Bencil bir anne yüzünden zehir olan bayramdan bildiriyorum.
Anasını daha önce tanımış olsaydım, eşimle asla evlenmezdim.
Seviyor muyum ? evet.
Ama sevgi her şeyin üstesinden gelmiyor.
20 yaşıma dönecek olsam sevgiliyken bırakırdım ve kendime yapacagım en büyük iyilik bu olurdu. Yirmi yılı aşkın süredir devam eden bir evlilikten tecrübe ederek gönül rahatlığı ile tavsiye verebilirim ki kesinlikle AYRILIN !

evet doğru söylüyorsunuz. bence de farkında. her konuda her şeyi anlıyor bunu mu anlamayacak dediğiniz gibi. ama onda annesine haksız olduğunu söyleyecek ve sınır çizecek karakter ve duruş yok. o yüzden kadının onayını almaya çalışıyor. kızınızın karşısına inşalllah çok iyi insanlar çıkar :))) kimse çocuğu böyle insanlara maruz kalsın istemez çok haklısınız. ben de çocuğum olursa aynısını dileyeceğim. :)

Önce kendinizle başlayın lütfen siz bunları haketmiyorsunuz 🙏🏻

Bu kadar bağımlı ve hastalıklı bir ilişkide yanan siz olursunuz. Acaba düzeltilebilir mi diye bile düşünmeyin. Evlenince herşey kayınvalide adayınızın tekelinde olacaktır. Buda uzun vadede ruhsal olarak sizi etkiler. Kendinize yapabileceğiniz en güzel iyilik ayrılmanız.

Yazınca siz de farketmişsinizdir diye düşünüyorum. Düşünceler yazıya dökülünce daha net anlaşılıyor. Bu ilişkiye devam etmezsiniz diye umuyorum.

Kadın problemli narsistin teki ogluda ona delicesine baglı. Hala devam etmeli miyim diye sormanız hata. Sizi ruh hastasına çevirmelerini hayatınızı mahvetmelerni istiyorsanz evlenin.

Back
X