Sevgilimin annesi ilişkimizi bitirmek üzere

Merhaba öncelikle yaşıtız ve yaşadığın şeyleri yorumlamandan, yaklaşımından aileye karşı saygılı davrandığın da anlaşılıyor. Burada kibar bir şekilde derdini anlatıp tecrübeli kişilerden fikir almak istemen de çok kıymetli. Önceki mesajlarında kendini "dişli olmamakla" tanımlamışsın ancak ben bunu dişli olmamak değil, kaliteli ve saygılı olmak olarak algılıyorum. Bu da hem kendini yetiştirmenden hem de ailenden aldığın bir özellik olmalı.

Bunu hiç kaybetme. Belki senin bazı şeylerde laf söylememen başka insanlar tarafından zayıflık ya da dişsiz olmak gibi görülebilir ancak aksine, bu kalitenden ödün vermemenle ilgilidir. Ben de mesela ağzıma geleni sayan, polemik çıkaran, habire laf söylemeye çalışan biri değilim hatta oturup kimseyle sözlü veya fiziki kavgaya dahi tutuşmam. Bu tarz insanlara da çok maruz kaldım. Kendince laf sokmaya çalışanlar, üstten bakmaya çalışanlar olduğunda karşımda otomatik olarak gülesim geliyor. Çok ucuz hareketler olarak görüyorum ve gündüz kuşağı programındalarmış gibi geliyor. Bana göre tartışmak medeni olarak yapılabilecek bir şeydir ve çok az kişi tartışmaya değerdir gözümde. Herkese o şansı vermem. :)

Bahsettiğiniz insanlar da ne cevap vermeye, ne tartışmaya değecek karakterler. Bu tür insanlara laf anlatmaya çalışmak, duvara konuşmak gibidir söylediğin hiçbir şey anlaşılmaz olan senin enerjine olur. Hayatta en güzel kazanım her şeyin farkında olabilmektir ki sen de bunu başarmışsın, tebrik ederim. Sen yine aynı çizginde ve kalitende devam et. Kalitesiz birkaç insana denk gelmiş ve bunu erkenden fark etmişsin bu çok önemli. Bazı anneler böyledir ancak oğulların o dengeyi iyi kurması gerekir. Anlattıklarından anladığım kadarıyla sevgilin bu dengeyi kurabilecek düzeyde değil. Üstelik yaşı da az değil. Bundan sonrası düzelir demek zor. Bu yüzden ayrılmak en mantıklı seçenek olarak gözüküyor. Hep güzel insanlar çıksın karşına.

Arzu sabancı mı bu kadın :KK70:
keşke olsa ahahah :) ve kadında o kadar fazla aşağılık kompleksi var ki mesela bi cümlesine şöyle başlıyor "biz zengin mahallesinde oturduğumuz için..." zengin değil bu arada. önemi olduğu için söylemiyorum ama değil yani. hatta benim babam şirket müdürü annem devlet memuru onları da çekemediğini biliyorum kadının. benim için oğlu önemliydi sadece yanlış anlaşılmasın. ama kadın çok kıskanç.

Merhaba öncelikle yaşıtız ve yaşadığın şeyleri yorumlamandan, yaklaşımından aileye karşı saygılı davrandığın da anlaşılıyor. Burada kibar bir şekilde derdini anlatıp tecrübeli kişilerden fikir almak istemen de çok kıymetli. Önceki mesajlarında kendini "dişli olmamakla" tanımlamışsın ancak ben bunu dişli olmamak değil, kaliteli ve saygılı olmak olarak algılıyorum. Bu da hem kendini yetiştirmenden hem de ailenden aldığın bir özellik olmalı.

Bunu hiç kaybetme. Belki senin bazı şeylerde laf söylememen başka insanlar tarafından zayıflık ya da dişsiz olmak gibi görülebilir ancak aksine, bu kalitenden ödün vermemenle ilgilidir. Ben de mesela ağzıma geleni sayan, polemik çıkaran, habire laf söylemeye çalışan biri değilim hatta oturup kimseyle sözlü veya fiziki kavgaya dahi tutuşmam. Bu tarz insanlara da çok maruz kaldım. Kendince laf sokmaya çalışanlar, üstten bakmaya çalışanlar olduğunda karşımda otomatik olarak gülesim geliyor. Çok ucuz hareketler olarak görüyorum ve gündüz kuşağı programındalarmış gibi geliyor. Bana göre tartışmak medeni olarak yapılabilecek bir şeydir ve çok az kişi tartışmaya değerdir gözümde. Herkese o şansı vermem. :)

Bahsettiğiniz insanlar da ne cevap vermeye, ne tartışmaya değecek karakterler. Bu tür insanlara laf anlatmaya çalışmak, duvara konuşmak gibidir söylediğin hiçbir şey anlaşılmaz olan senin enerjine olur. Hayatta en güzel kazanım her şeyin farkında olabilmektir ki sen de bunu başarmışsın, tebrik ederim. Sen yine aynı çizginde ve kalitende devam et. Kalitesiz birkaç insana denk gelmiş ve bunu erkenden fark etmişsin bu çok önemli. Bazı anneler böyledir ancak oğulların o dengeyi iyi kurması gerekir. Anlattıklarından anladığım kadarıyla sevgilin bu dengeyi kurabilecek düzeyde değil. Üstelik yaşı da az değil. Bundan sonrası düzelir demek zor. Bu yüzden ayrılmak en mantıklı seçenek olarak gözüküyor. Hep güzel insanlar çıksın karşına.
teşekkür ederim. yorumlarınız çok kıymetli ve beni gerçekten olumlu anlamda çok etkiliyor. dediğiniz gibi karşımıza denk olmayan insanlar çıktığından... insan kendini bir anda böyle tiplerin içinde bulunca neye uğradığını şaşırıyor. bu yaşadığım bana çok büyük ders oldu. dediğiniz gibi duvara konuşmakla aynı şey bu insanlara laf anlatmak. bu saatten sonra onlar bu şekilde devam edecek biliyorum. bana kendimi kurtarmak düşüyor. mesajınız günümü güzelleştirdi :)

yakın evli arkadaşlarıma anlatıyordum başta hissettiğim şeyleri. bi sorun var hissediyorum diyordum. o zamanlar klasik kaynana falan diyordu onlar ama durumun vehametini biz sonradan anladık. arkadaşlarım ayrıl diyor. bu arada benimki o kadar ileri bir boyutta ki annesinden uzak duracağının vaadini de vermez. çocuğumuza annemin adını koyalım diye söylemişliği de var :) sadece dövme değil yani...
Neden annesinin adını koyuyormuşsunuz ? :) Sizin de anneniz var? Daha doğmamış çocuğa don biçiliyor, işlemeye çalışıyor aklınıza.
Çocuğumuzun adını annemin adı koyalım.
Annemi vücuduma dövme yaptıracağım.
Evlenirsiniz, yarın bir gün "Hayatım annem beni çok özlemiş bize yatılı gelecek sen salonda uyu biz annemle koyun koyuna uyuyacağız" der. Şaşırmam bak ciddi diyorum, o vibe aldım direk.
Eminim ki kadın düğünden sonra ilk gecenizde ağlayarak yas tutar evinde "gül gibi oğlumu ellerimle verdim aldı aşüfte koynuna" diye.

yok tabii ki öyle demiyorum. ayrılmayı düşünüyorum sadece kafamda netleşsin istedim benzer şeyler yaşayan insanlardan fikir almak istedim yani. o kadınla tanıştığım günden beri mutsuzum.
Kendisine saygısı sevgisi olan birisi benzer şeyleri yaşamaz. İlk muhabbette notlarını verip si..ir çeker.
Siz de öyle yapın. Popoya şaplak ne demek iğrenç!

Neden annesinin adını koyuyormuşsunuz ? :) Sizin de anneniz var? Daha doğmamış çocuğa don biçiliyor, işlemeye çalışıyor aklınızı.
Çocuğumuzun adını annemin adı koyalım.
Annemi vücuduma dövme yaptıracağım.
Evlenirsiniz, yarın bir gün "Hayatım annem beni çok özlemiş bize yatılı gelecek sen salonda uyu biz annemle koyun koyuna uyuyacağız" der. Şaşırmam bak ciddi diyorum, o vibe aldım direk.
Eminim ki kadın düğünden sonra ilk gecenizde ağlayarak yas tutar evinde "gül gibi oğlumu ellerimle verdim aldı aşüfte koynuna" diye.
kesinlikle. onun kalabalık bir arkadaş grubu var birlikte büyümüşler ve o arkadaşlarından birisi bana dedi ki, "o zaten annesiyle evli". her şey ortada dediğiniz gibi. annesinin poposuna şaplak attığını gördüm mesela bence bu inanılmaz bir şey. hastalıklı bir durum. dediğiniz gibi annemle uyuyacağım dememesi için hiçbir sebep yok.

Nasıl korkunç erkeklerle birlikte oluyorsunuz siz kızlar! Çok arıyor musunuz acaba? Nasıl büyüyor bunlar Allah aşkına? Ben anlam veremiyorum. Bağımlı olmuş erkeklerden uzak durun.

Nasıl korkunç erkeklerle birlikte oluyorsunuz siz kızlar! Çok arıyor musunuz acaba? Nasıl büyüyor bunlar Allah aşkına? Ben anlam veremiyorum. Bağımlı olmuş erkeklerden uzak durun.
inanın anne faktörü devreye girmeden önce hiçbir şey anlamadım ben. çünkü işinde gücünde çalışkan ilgili bi insandı. beni destekleyen, hobilerimle ilgilenmem için bana cesaret veren vs vs. aile ilişkisinin böyle olabileceğini anlamadım. daha önce böyle bir şey yaşamadığımdan inanamadım zaten...

kesinlikle. onun kalabalık bir arkadaş grubu var birlikte büyümüşler ve o arkadaşlarından birisi bana dedi ki, "o zaten annesiyle evli". her şey ortada dediğiniz gibi. annesinin poposuna şaplak attığını gördüm mesela bence bu inanılmaz bir şey. hastalıklı bir durum. dediğiniz gibi annemle uyuyacağım dememesi için hiçbir sebep yok.
Arkadaşı bile farkında durumun.
Herkes farkında. Lütfen ayrılın. Ne kadar yalvarırsa yalvarsın ayrılın.
Önceliği eşi olan, karısının gözünün içine bakan, kimseye ezdirmeyen bir erkeği hak ediyorsunuz.

bir de düğüne giderken arabada, sevgilimin annesi bir anda dedi ki (öyle bir konu yokken) "ben yaşıma göre çok güzel bir kadınım, bacaklarım sütun gibi... şimdiki gençlerde hiç iş yok, selülit dolu bacakları..." duyunca inanamadım, bunlar çok yakın bir zamanda oldu bu arada arkadaşlar. ben hayatımı mahvedecek veya kör bir şekilde devam edecek birisi değilim. sizlerin fikirlerini almak istedim çünkü insan herkese soramıyor bunları.
Evde şort vs giyip bacaklarını izletiyor oğluna herhalde tövbe yarabbim iğrenç iğrenç şeyler getirtiyor bu kadın benim aklıma.

Arkadaşı bile farkında durumun.
Herkes farkında. Lütfen ayrılın. Ne kadar yalvarırsa yalvarsın ayrılın.
Önceliği eşi olan, karısının gözünün içine bakan, kimseye ezdirmeyen bir erkeği hak ediyorsunuz.
evet eminim tüm arkadaşları farkında. sadece bazıları söyleyecek kadar cesur. ayrılacağım kendisi de hissediyor zaten, sen artık beni sevmiyorsun soğuk ve ilgisiz davranıyorsun diyor. dediğiniz gibi inşallah öyle bir insan çıkar karşıma bundan sonra..

Bende de direk igrenç seyler uyandırdı. Klasik anacı erkek -anne ilişkisinden öte bir durum gibi.
ben de böyle düşünüyorum. acaba ben mi abartıyorum demiştim ama hayır... asla güvenmiyorum dediğiniz gibi şeyler aklımı kurcalıyor.

evet eminim tüm arkadaşları farkında. sadece bazıları söyleyecek kadar cesur. ayrılacağım kendisi de hissediyor zaten, sen artık beni sevmiyorsun soğuk ve ilgisiz davranıyorsun diyor. dediğiniz gibi inşallah öyle bir insan çıkar karşıma bundan sonra..
Ayrıldıktan sonra guncelleme yap bize de😄

Allahın sevdiği kuluymuşsunuz cidden nasıl bir dua aldın da önceden gösteriyor bunları aman diyorum canım benim aşk sevgi vs bunlar bir gün biter saygı hep baki kalır evlenirsen annesiyle de evlenmiş olacaksın bence uzak dur işaretleri önemsememezlik yapma dağ oluyor bu engebeler sonrasında.

Ayrıldıktan sonra lütfen bize de anlatın. Ne söyleyecek, ne tepki verecek çok merak ettim.

Benim kocam evlenmeden annesini aramazdı bile şimdi annem de annem evlenince daha da anacı olur mahvolursun
Bu durum benim cok yakın arkadasımın basına da geldi hatta kızı zorla ailesine yakın oturtuyor dusunun.
O yüzden kimin nasıl cıkacagı belli olmaz, flörtken aramaz ama nikahtan sonra duskun olur vs vs. Bazı yönlerden şans işi.

Şimdi bence Allaha şükür et çünkü sen evlenmeden önce bunları sana göstermiş. Ne kadar çok seversen sev annesine bu kadar düşkünse, onun bu tavırlarını evlenince de sindirir sevgilin. Sana devamlı ne varki ne demişki abartıyorsun vs şeyler söyler ve anlattıgın profilde bu kadın kaynanalıgın dibini de yapar çok belli yani o ne öyle her hareketinden bir anlam cıkartıyor? Anlam profesörü tövbe tövbe😤😑 belki şuan sana ayrılık zor geliyordur ama kendin için hayırlısını yapmış olursun ayrılarak emin ol evlilikte böyle durumlardan yıpranma olursa sevginin bir değeri olmuyor. Çok gördük/görüyoruz örneklerini.

Bu durum benim cok yakın arkadasımın basına da geldi hatta kızı zorla ailesine yakın oturtuyor dusunun.
O yüzden kimin nasıl cıkacagı belli olmaz, flörtken aramaz ama nikahtan sonra duskun olur vs vs. Bazı yönlerden şans işi.

Şimdi bence Allaha şükür et çünkü sen evlenmeden önce bunları sana göstermiş. Ne kadar çok seversen sev annesine bu kadar düşkünse, onun bu tavırlarını evlenince de sindirir sevgilin. Sana devamlı ne varki ne demişki abartıyorsun vs şeyler söyler ve anlattıgın profilde bu kadın kaynanalıgın dibini de yapar çok belli yani o ne öyle her hareketinden bir anlam cıkartıyor? Anlam profesörü tövbe tövbe😤😑 belki şuan sana ayrılık zor geliyordur ama kendin için hayırlısını yapmış olursun ayrılarak emin ol evlilikte böyle durumlardan yıpranma olursa sevginin bir değeri olmuyor. Çok gördük/görüyoruz örneklerini.
evet.. ve konuyu açarken ben kadının yaptığı başka bir sürü şeyi yazamadım çok uzun olur diye. kadın ikimiz tek olduğumuz bir anda bana şey bile dedi "kızım da evlensin kocamı boşayacağım" bunu deme sebebi, eğer oğlumla evlenirsen benden kurtulacağını sanma boşanıp size gelirim demek istiyor. kadını çok iyi anladım. boşanacağı yoksa bile korkutmak için söylüyor. bu kadının yapabileceklerinin sınırı yok. kendi kaynanasıyla da arası çok kötü bu arada evine almıyor :)))

Back
X