Sevgilimin annesi. Fikir verin lütfen :/

5fdp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
6
1
29
Merhabalar. Biraz uzunca olacak ama lütfen, fikirlerinize muhtacım.
21 yaşındayım 1,5 senelik bir ilişkim var, sevgilimle her şey yolunda.
Sevgilim beni ailesiyle tanıştırdı, ben de onu annemle tanıştırdım; annem de kendisini çok sever.
Sevgilim başka bir şehirde okuyordu, bu yıl ben de onun yanına geldim. Ama farklı ve uzak bir ilçedeyim. O kuzeniyle yaşıyor ve ben haftasonları gelip 2 gün onunla kalıyorum.
Bunun birçok sebebi var. Ailemi özlüyorum ve onun yanındayken bu özlem daha çekilebilir hale geliyor, ilçede yapacak hiçbir şey yok, çok sıkılıyorum ve onu da özlüyorum. Geldiğimde onlara yemek vs yapıp ev temizliklerine de yardımcı oluyorum.
Fakat annesi geçen ay buraya gelince her şey değişti. 1 hafta kaldı, sevgilim haftasonu gel yine sıkıntı olmaz dedi ve ben de geldim. Normalde annesiyle aramız iyiydi. Sohbet ederdik, bilgi alışverişinde bulunurduk, birlikte yemek yapardık, hediyeleşirdik, gülüşürdük vs...
Buraya geldiğinde benim kalmaya geldiğim haftasonu yani pazar günü o eve dönecekti. O akşam bana dedi ki sen her haftasonu geliyormuşsun bunlara yemek yapar mısın şunu severler bunu severler diye anlattı. Tarifler verdi, nasıl yapacağımı falan anlattı her şey yolundaydı.Ben pazartesi doktora gideceğim için sevgilimle birlikte akşam iznimi uzatmak için yurda gittik. Annesinin otobüs saati de o saate denk geldiği için annesini kuzeni otogara bıraktı. Eve döndüğümüzde sevgilimin telefonuna mesajlar gelmeye başladı o da dalgınlıkla açtı, ben de gayriihtiyari görmüş bulundum bir kısmını. Annesiydi. Neden sürekli gelip seninle kalıyor sen kocası mısın evde kuzenin var nasıl kalabiliyor ,midemi bulandırıyor, sinirden elim ayağım titriyor, söyle gelmesin yoksa ailesiyle konuşucam kızlarına sahip çıksınlar vs diye bir sürü şey yazmış. O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Sevgilimle konuştum annem de bizi düşünüyor yanlış bir şey yapmayalım diye falan dedi. O çok umursamadı gibi ama ben hala üzülüyorum. Ondan nefret etmiyorum ve etmem de, sevgilimin annesi. Ben aramız hep iyi olsun hiçbirimiz sorun yaşamayalım istiyorum.
Geçen sevgilim yanımda annesine kuzenini seven bir kızı anlatırken "çingene gibi kapkara, kilolu" falan dedi, annesi de seninki de öyle dedi. Ben duydum bunu ve üzüldüm yine. Biz zaten araşmıyoruz fakat yine de sevgilim yanımda konuştuğu zaman selam iletiyorum ona. İçimde bir kin, nefret vs yok ama çok üzülüyorum. Nasıl davranmam gerek bilmiyorum. Hediye vs alıp gözündeki kötü imajı silmeye mi çalışayım yoksa hiçbir şey yapmadan beklemeli miyim bilmiyorum. 2 hafta sonra istanbul a gidicez ve sevgilim bize gelirsin annem şunu yapar bunu yapar yeriz vs diyor (önceden ger hafta giderdim) fakat şimdi gidesim gelmiyor çok utanıyorum. Sevgilime de gelmem eve biliyosun annenin dediklerini, çekinirim dedim pek bir şey demedi. Lütfen bana bir akıl verin, tecrübeli olanlar daha iyi bilirler. Nasıl davranmalı ve ne yapmalıyım?

Annesi ikiyüzlülük yapmış resmen.

Ama şu konuda hatalısınız; annesiyle yüzgöz olmuşsunuz fazlasıyla. Üstelik ortada bir şey yokken. Mesafe önemlidir.

Bu birincisiydi....

Bi ikincisi,
Yemeğe gitme, diyorum ya mesafe iyidir. Mesafeni korumaya devam et.

Niye selam gönderiyorsunuz ki? Hakkınızda "midem bulanıyor" demiş. Ben olsam oğlunun yanında arayıp "X teyze, sen bana böyle böyle dedin, yemeklerini yap dedin. Ama hakkımda böyle böyle yazmışsın. Midem bulandı ne demek? Beni nasıl bir kız sandınız? Mide bulandıracak ne yapıyoruz sandınız? Hayatımda böyle hakarete uğraşmamıştım. Çok kırıldım. Şimdi kapatmam lazım" derdim. "Özür dilerim" diyene kadar da uzlaşmazdım.

Siz ne diye imaj silmeye çalışacaksınız? Onun sizin gözünüzdeki imajı nasıl? Buradan bakınca iki yüzlü, dedikoducu ve cahil biri. Böyle birinin düşüncesini neden önemsiyorsunuz?

Erkek arkadaşınız annesinin yerine özür diledi mi, mahçup oldu mu? Yapmadıysa o da ayıp etmiş.

Biraz kendinize değer verin lütfen.

Aslında durumdan memnundum ben. Ama samimiyetin bunları getireceğini düşünemedim hiç. Zaten artık gitmem, gidemem. Ama bu durum nasıl düzelecek, yarın bir gün evlenecek olursak nasıl bir durum içine gireceğiz endişeleniyorum :/

Çok o tarz bir insan değilim. İçe kapanığımdır sevgilime bile ne denli kırıldığımı tam anlatamadım. Zaten bunu yaparsam ilişkimiz sarsılır ki bunu istemiyorum. Sevgilimle her şey çok güzel çünkü ve onu çok seviyorum. Onun da sevgisinden eminim. Yoksa daha o gece ayrılırdım ondan, düşünmedim değil. Çünkü bu durumların içinde bulunmaktan hoşlanmıyorum ben. Hep dua ederdim allahım kocamın annesiyle babasıyla sorun yaşayan bir insan olmayayım diye, bu olunca ne yapacağımı şaşırdım.
Sevgilim de özür dilemedi, annem bizi düşünüyor falan dedi sadece. O çok umursamadı gibi annesinin dediklerini.
Annesi o akşma onu otogara götürmek yerine benimle geldiği için sevgilimi kıskanmış olabilir mi?

Canım kadının gözündeki imajın oğlum uzakta onun temizliğini yapan yemeğini pişirin bir kız oğlumun üstüne kalmasın gibisinden son derece basit bir düşünceye sahip ne yazık ki bunu asla degistiremeyeceksin hatta evlenme falan olmayacaksa ölü yatırım bu daha gençsin her haftadonu eve grliyor annecigiiimmm diyen bosbogaz sevgilinden daha iyisini bulursun

Mesafe iyidir
Mesafe candir

Ben nedense kendimi hatalı görmüşüm... Mesafeyi koruyayım o zaman haklısınız.

Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz çok seviyoruz birbirimizi, ciddiyiz yani. Annesine düşkün biri değil aslında ama pek bu konuların insanı değil gibi. Muhtemelen nasıl davranacağını bilemedi.

Dediklerin çok kafama yatmadı çünkü dediğim gibi bu olay olmadan önce biz daha istanbuldayken annesi de bizim ciddiyetimizdeydi aynı şekilde. O zaman da bana iyi davranırdı. Biz buraya geleli daha 3 ay oldu, ama 1,5 senedir birlikteyiz. Sadece o gün ne olduysa oldu kadına anlamadım. Üzülüyorum böyle şeyler içime dert olur hep

Aslında dert ettiğim bir konu daha var. Kendim için çok sorun değil ama yarın bir gün işimiz ciddiye bindiğinde sevgilimin annesi bir şekilde bu çirkin lafları anneme de söylerse diye korkuyorum. Yani annem çok üzülür biliyorum. O erkek arkadaşımı böyle çok severken onun annesinin benimle ilgili kötü şeyler düşündüğünü öğrenirse kahrolur.
O hep iyi niyetlidir çünkü. Abimin kız arkadaşını da kızı gibi sever benden ayırmaz. Annemi üzmekten ve küçük düşmesine sebep olmaktan da korkuyorum. Bunu nasıl aşıcam bilmiyorum, erkek arkadaşımla mı konuşsam tekrar?

Anlaşılan kadın sana yemek tarifi verirken laf dokundurmaya çalışmış. Ama bu işi o kadar ince yapmış ki anlamamışsın ne demek istediğini.
Kadın senden hoşlanmamış olabilir, bir de gereksiz samimiyetinden hoşlanmamıştır. Taş yerinde ağırdır, o kadar yüz göz olmaya gerek yok.

Gidip o geldiği hafta kalmakla hata yapmışsın. Kendine saygı duydurtmamışsın. Bak ben uzağım sevgilimle bir kere gidip evinde kalmadım hep otele para bayılıyoruz ama ilerde laf gelmeyecek buna değer. Hiç de laf etmeyecek insanlar ama yüz göz olmaya ne gerek var neden kadın senin daha sevgiliyken pijamalı yeni uyanmış halini görsün en basitinden. Kadın terbiyesiz hasta bi tip belli zaten oğluşuna aşık tiplerden. annesine söylicem sahip çıksın derken yeterince küçük düşürmüş anneni emin ol yüzüne söylemesine gerek kalmamış. Senden tepki gelmeyince sevgilin de takmamış. Ben bu adamın seni taktığını düşünmüyorum yanlış anlama senin namusuna laf edene ağzının payını senden önce veremiyorsa seni önemsemiyordur.

Saygı kendiliğinden gelmez zorla alacaksın aklını başına almazsan bu kadın sana çok terbiyesizliklikler yapacak daha. Bence bu insanlardan jet hızıyla uzaklaş.

Hoff maalesef haklısın. Kendi kendie yaptım bunu... Teşekkürler

Ben ne olursa olsun ailelerin evde kalmayı bilmesine, anne baba evdeyken evde kalınmasına karşıyım. Eski usül insanlar, olmuyor, anlamıyorlar. En moderni bile içinden aman benimki erkek, olan kıza oluyor diye düşünüyor.

Bunun dışında böyle bir olay yaşasam, ki gerçekten sakin bir insanımdır, taş üstünde taş bırakmam çeker giderim. Böyle terbiyesizlik olamaz. Orada senin namusuna, Şeref'ine, annene kadar laf edilmiş. Erkek arkadaşın da umursamamış. Hiç ama 1.5 yıllık ilişkim var diye düşünme ne ilişkiler annesinin oğluşuna yaptığı bir kaş göz hareketiyle bitiyor.

Sevgilinin yaptigi irkcilik basinda patlamis ya ona guldum. Insanlarin cingenelerden ne alip veremedigi var anlamiyorum. Insanlar kendi kendilerine yasayip gidiyor iste. Bir gun ortaligi karistirmamislar, bir gun vatani boleyim dememisler, bir gun bi yeri bombalamamislar. Tenleri koyu diye mi bu otekilestirme? Yazin gunesin altinda marsiga donene kadar yatanlar da bizleriz unuttunuz mu? Bu insanlar gul satar, kagit toplar, fal bakar, sepet yapar. Ulkemizin renkleridir onlar.

İlişkiniz neden sarsilacakmis terbiyesizliği yapan annesi ilişkimiz sarislir diyorsunuz da bide düşünün evlenince sizi neler bekliyor sevgilinizin yaptığı umursamamazlik değil anasına laf soyletmemek

Icerik silmek yasak birazdan banlanirsin
Neyse ki arkadaslar alinti yapmislar da konuyu okuyabildik. Kendine saygin yok mu neden yakin olmaya calisiyorsun? Kadinin seni sevmedigini bile bile hem de. Selam falan gonderme yokmus gibi davran,ama once yaptigi terbiyesizligi yuzune vur tabii

Ben anlamadım otelde kalmakla evde kalmanjn farkını... otelde kalınca pijamalı görmüyor mu sevgilin sabah seni?
Pardon kadın demişsin şimdi okudum

biraz ağır gelicek ama bu tarz ilişkilerin sonu olmuyor malesef. çevremden de tecrübeyle sabit. sevgiliyken sevgilimin annesiyle evde kalmam kalmadım.. her hafta sonu onun ayağına gitmem o benim ayağıma gelsin. evinde kalabildiğine göre aileniz biliyor. yani sizin olduğunuz ilçeye gelse sorun olmaz. benim kendi oğlum da olsa bu durumu anlayışla karşılamam. sevgilini kaybetmemek için susmuşsun ama bu bence ayrılık sebebi. taş yerinde ağırdır malesef.

Daha evlenmeden nişanlanmadan çok içli dışlı olmuşsun ne gidip duruyorsun her hafta çıkın gezin tozun ya evlenince o gezmeler azalıyor her hafta ana baba ziyaretleri oluyor. Yemediğin yemek içmediğin içecek mi yapıyor sanki kaynana adayı. Gezebildiğin kadar gez.

Kıskansın veya kıskanmasın, ondan daha büyük sorunlarınız var. Kadın size saygısızlık yapmış. Midesini bulandırdığınızı söylemiş. Siz hala imajınızı düzeltmeyi düşünüyorsunuz. Sevgilinize ve annesine kendinizden daha fazla değer veriyorsunuz.

Ben kadının bunları ileride annenize söyleyebileceğini veya sizin başınıza kakabileceğini düşünüyorum. Çünkü:

1) Size bir kere saygısızlık yapmış ve yanına kar kalmış. Eğer bir de sevgiliniz mesajları okuduğunuzu söylediyse, siz artık onun gözünde bu lafları yiyip ona hala selam söyleyen, belki de ona sevimli görünüp oğluna yamanmaya çalışan veya sadece ezik olan bir kızsınız. Yine kötü laf söyleyebilir ne olacak ki? Nasılsa oğlu idare ediyor.

2) Kadın bunu yapabilecek biri. Yani bunları ileride annenizin veya sizin başınıza kakabilir. Oğlunun yapmaz demesine aldırmayın. Oğlu annesini tanımıyor. Hafta sonu gel, hiç problem olmaz demişti ama büyük problem oldu.

3) Kadının bunu yapabileceği dengesizliğinden de belli. Ellerim titriyor falan demiş. Yola çıkıp otobüse binince birden bire mi başlamış elleri titremeye? Size tarif verirken titremiyordu sonuçta. Demek ki dengesiz ve ileride de dengesizlik yapabilir.

Bence siz olayı annenize anlatın ve ondan akıl alın. Anneniz üzülmesin diye ona söylemek istemeyebilirsiniz. Çünkü onu seviyor ve değer veriyorsunuz. Üzülmesini istemiyorsunuz. Ama siz bu lafları yediniz ve kimse size değer vermedi. Erkek arkadaşınız sizin bu mesajlara üzüldüğünüzü bildiği halde bir şey yapmadı, mahçup olmadı. Nasılsa siz aranız bozulacak diye korkuyorsunuz. Böyle devam ederseniz aranız bozulmaz tabii ama bu şekilde muamele görmeye devam edersiniz.

Ayrılmayı düşünmüyorsanız bence annenize bahsedin. Hem size akıl verir, hem de ileride başkasından duyup daha çok üzüleceğine şimdi daha az üzülmüş olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…