sevgilimin annesi babamın eski nişanlısı

Resmen dizi konusu yazdıklarınız. Böyle bir durumda ne yapardım bilmiyorum fakat sanırım ben de ayrılırdım.

aslı olmayan uzaydan düşmüş gibi bir konu..
bir kere bundan 30 yıl önce, onun annesi senin babandan hamile kalacak, nişanlı olacaklar yıllarca. ve sizin aileleriniz sizi biliyor, soyadlarınızı, memleketlerinizi vs. ama kimse bunu sizin eve gelene kadar anlamayacak.
bir kere yıllarca önce böyle konular o kadar çok önemliydiki şimdi bile önemli de eskiden hamile kalan bir kadın olacak ve bunu bütün köy hatta ilçe duyardı. ve şu da var senin baban annen kız olmadan onunla evlenmiş oluyor. bugün bunlar gerçekten önemli değil artık bizler için ama eskiden böyle değildi canım.
sen bizi saf mı sandın???

Bu olay gercek degilse bile gerceklesmesi muhtemel bir olay.

Ve bana hayatimizi ne kadar dogru yasamamiz gerektigini bir kere daha gosterdi. Gecmisin ne kadar onemli oldugunu...

Insan babasına nasıl güvenmez anlamıyorum. Baba dediğin güven temsili yahu. Ne demek onca seneden sonra gönlü kayar bilmem ne çocuk mu bunlar....

aslı olmayan uzaydan düşmüş gibi bir konu..
bir kere bundan 30 yıl önce, onun annesi senin babandan hamile kalacak, nişanlı olacaklar yıllarca. ve sizin aileleriniz sizi biliyor, soyadlarınızı, memleketlerinizi vs. ama kimse bunu sizin eve gelene kadar anlamayacak.
bir kere yıllarca önce böyle konular o kadar çok önemliydiki şimdi bile önemli de eskiden hamile kalan bir kadın olacak ve bunu bütün köy hatta ilçe duyardı. ve şu da var senin baban annen kız olmadan onunla evlenmiş oluyor. bugün bunlar gerçekten önemli değil artık bizler için ama eskiden böyle değildi canım.
sen bizi saf mı sandın???

Yanlış anlamışsın canım
Kız olmayan annesi değil
Kaynanası babasının eski sevgilisiymiş

Annenizle empati kurmayı gerektircek bir durum göremiyorum.

Babanızın aklının kayabileceğine inanan ve hatta babanızın eski sevgilisini unutamadığını düşünüp, aynı zamanda babanızla evli kalmaya devam eden anneniz.

Kimsenin babanızın eski sevgilisini ondan uzak tutmak gibi bir sorumluluğu yok.

İkisinin görüşmemesi için kızının sevdiği insandan vazgeçmesini isteyebilecek kadar hassas ama kocasının başkasını sevdiğini bile bile evli kalmaya devam edebiliyor.

Size de saçmasapan bir misyon yüklemeye çalışıyor. Sanki babanıza annenizi sevdirmek sizin göreviniz. Madem sevmediğini düşünüyor, anneniz evliliğini devam ettirmemeliydi.

Son düzenleme:
annene çok üzüldüm ya

Uzulecek bir sey yok bene, baska birini sevdigini gordugu biriyle beraber olmaya devam etmis. Kendini yarabandi yapmis vaktinde, kendi onurunu kendi dusunmuyorsa evladina neden bu gorevi yukluyor ?

Kendi dusen aglamaz derim, baskasini sevdigin birine evlenelim diye yanasiyorsan sonuclari kabul etmissin demektir zaten. Annenin uzulecek bir durumu yok, tekrar soyluyorum kendi dusen aglamz, herkes kendi kararrlarinin sirumluluklarini tasimakla yukumludur.

Yahu olay sadece babanın o kadına kayması, annenden uzaklaşması gibi bir tehlikeden ibaret değil ki.
Baban artık annene kenetlenmiş olsun, gözü o kadını görmesin önemi yok.

Bazı yaşanmışlıkları silemezsiniz geçmişten.
Çok çirkin şeyler yaşanmış ve siz de bunu biliyorsunuz.
Kv nin yüzüne baktığınızda aklınıza bunlar gelmeyecek mi?

Bir şekilde sevgilin bunları öğrenirse o aile de etkilenir bu geçmişten.
Bunu hiç düşündün mü?

Bir aşk için ben bunca şeyi yutamazdım doğrusu.. Bilemeyeceğim..

kesinlikle ayrılırdım.
hiç hoş durum değil.ortada eskiden yaşanmış bir mazi var.her ne kadar üzerinden yıllarda geçse babanla o kadın sevgili olmuşlar yetmemiş ilişkiye bile girmişler.k.valide adayın hamile bile kalmış babandan.ne kadar iğrenç bir durum.sürekli karşı karşıya geldiklerinde o "güzel"mazilerini düşünecekler hep.keşke ayrılmasaydık diye geçirecekler içlerinden.hayır kesinlikle ayrılmalısın.
babanın gönlü heran eski sevgilisine kayabilir.kaymasabile annen hep öyle görmek isteyecektir.hem erkek arkadaşının bile haberi yok bu durumdan.o haber tutunca bence kendiside ayrılmak isteyecektir.erkek çocuklar annelerini kıskanıyorlar.şimdi gözgöre göre bunu yapamaz.elinden geldiği kadar annesini uzak tutmaya çalışacaktır sizin evden.babanla karşılaşmaması için ayrılacaktır.
severek ayrılmak buna deniyor işte.allah yardımcınız olsun.çokzor bir durum.

arkadaşlar, aranızda yaşıtlarım/küçüklerim/ablalarım da vardır her olgunlukta insanın yorumuna ihtiyacım var şöyle ki ben 88 doğumluyum ve 2buçuk senelik bir ilişkim var. ilk sevgilim kendisi, ben de onun ilk sevgilisiyim. aramızdaki şeyler çok masum ver gerçekten hayatımın en mutlu 2bucuk yılını geçirdim. her iliskideki gibi ufak tefek sorunlarımız oldu ama atlattık hep, hiç uzun süre küs kalmadık, 1 gece bile iyi geceler dilemeden yatmadık birbirimize. ve böyle güzel giden bi ilişkimiz olduğu için artık adını koymak istedik aileleri tanıştırmak istedik ve tanıştırdık ta... onun ailesi beni biliyordu, benimkiler onu biliyordu. hiç sorun çıkmaz sanarken tanışma olduktan sonra annen beni yanına çekti ve bu aileden biriyle evlenmemi asla istemediğini söyledi nedenini çok uzun çabalarım sonucu öğrendim meğerse sevgilimin annesi babamın eski nişanlısıymış. hatta annemden önce yıllarca nişanlı kalmışlar, kadın babamdan evli olmadan hamile kalmış, bebeği düşürmüş, evlenmelerine 2 hafta kala bi sebepten ayrılmışlar. ama annemin dediğine göre babam o kadını çok sevmiş kolay kolay unutamamış hatta annemle ilk evlendiği zamanlar anneme sürekli yanlışlıkla o kadının ismiyle seslenmiş. ve annemin dediğine göre tanışma olduğu gün babam masada yemekteyken annemden gözlerini kaçırmış hep ve bikaç kere de kadına bakarken yakalamış babamı. biliyorum bi çoğunuz bu senin hayatın vs diyecek ama ben annemi herşeyden çok, kendimden çok, sevgilimden çok seviyorum ve bilebile annemi üzmek hayatta yapmak isticeğim en son şey. ama sevgilimi de terketmek istemiyorum çünkü çok mutluyum gerçekten. ama evlensem illa ki iki aile birbiriyle görüşecek ya babamın aklı kayarsa ya annemden soğursa allahkorusun bu vebalin altından nası kalkarım annemin yüzüne nası bakarım ben. sevgilime de diyemem ki evlenelim ama ailenle hiç görüşmeyelim diye sonuçta onun da kendi ailesi o da annesinin üzülmesini hiç istemez. birde ben bu konusmadan sonra sevgilimin agzını aradım ailen n düşünmüş sevmiş mi beni ve ailemi diye hiçbi şeyden haberi yok sanırım gayet gülere çok sevmişler şimdilik bi sorun yok gibi hatta annem seni çok sevmiş çok kibar kız oğlum aaferin bu kızı kaçırma dedi" dedi. günlerdir bu konuyu düşünüyorum ne annemin yüzüne bakabiliyorum ne sevgilime eskisi gibi davranabiliyorum.
Ana gibi yar olmaz, ayrıl gitsin. Annen çok ama çok yıpranır. Hep aklıma gelir böyle şeyler, ya kızım büyüyünce eski sevgilimin oğluyla evlenmek isterse falan. Allah korusun ya. Çok kötü.

İki ucu b.. Değnek dedikleri bu olsa gerek.. Anneme durumu ne kadar çok sevdiğimi anlatirdim önce onu ikna ederdim iznini alirdim sanirim. Babanda kaç yasında insan bu yaştan sonra onca senelik karisindan soguyacak değildir herhalde yani inşallah olmaz öyle bi durum

arkadaşlar, aranızda yaşıtlarım/küçüklerim/ablalarım da vardır her olgunlukta insanın yorumuna ihtiyacım var şöyle ki ben 88 doğumluyum ve 2buçuk senelik bir ilişkim var. ilk sevgilim kendisi, ben de onun ilk sevgilisiyim. aramızdaki şeyler çok masum ver gerçekten hayatımın en mutlu 2bucuk yılını geçirdim. her iliskideki gibi ufak tefek sorunlarımız oldu ama atlattık hep, hiç uzun süre küs kalmadık, 1 gece bile iyi geceler dilemeden yatmadık birbirimize. ve böyle güzel giden bi ilişkimiz olduğu için artık adını koymak istedik aileleri tanıştırmak istedik ve tanıştırdık ta... onun ailesi beni biliyordu, benimkiler onu biliyordu. hiç sorun çıkmaz sanarken tanışma olduktan sonra annen beni yanına çekti ve bu aileden biriyle evlenmemi asla istemediğini söyledi nedenini çok uzun çabalarım sonucu öğrendim meğerse sevgilimin annesi babamın eski nişanlısıymış. hatta annemden önce yıllarca nişanlı kalmışlar, kadın babamdan evli olmadan hamile kalmış, bebeği düşürmüş, evlenmelerine 2 hafta kala bi sebepten ayrılmışlar. ama annemin dediğine göre babam o kadını çok sevmiş kolay kolay unutamamış hatta annemle ilk evlendiği zamanlar anneme sürekli yanlışlıkla o kadının ismiyle seslenmiş. ve annemin dediğine göre tanışma olduğu gün babam masada yemekteyken annemden gözlerini kaçırmış hep ve bikaç kere de kadına bakarken yakalamış babamı. biliyorum bi çoğunuz bu senin hayatın vs diyecek ama ben annemi herşeyden çok, kendimden çok, sevgilimden çok seviyorum ve bilebile annemi üzmek hayatta yapmak isticeğim en son şey. ama sevgilimi de terketmek istemiyorum çünkü çok mutluyum gerçekten. ama evlensem illa ki iki aile birbiriyle görüşecek ya babamın aklı kayarsa ya annemden soğursa allahkorusun bu vebalin altından nası kalkarım annemin yüzüne nası bakarım ben. sevgilime de diyemem ki evlenelim ama ailenle hiç görüşmeyelim diye sonuçta onun da kendi ailesi o da annesinin üzülmesini hiç istemez. birde ben bu konusmadan sonra sevgilimin agzını aradım ailen n düşünmüş sevmiş mi beni ve ailemi diye hiçbi şeyden haberi yok sanırım gayet gülere çok sevmişler şimdilik bi sorun yok gibi hatta annem seni çok sevmiş çok kibar kız oğlum aaferin bu kızı kaçırma dedi" dedi. günlerdir bu konuyu düşünüyorum ne annemin yüzüne bakabiliyorum ne sevgilime eskisi gibi davranabiliyorum.
Dunya ne kadar küçukmüş belki siz evlenirsiniz kim bilir

Kesin ve net ;ayrilirdim. Yutulacak,unutulacak şeyler yasanmamis kaynana adayiniz ile. Annenizin yerine koyuyorum da kendimi,bende kızımın böyle biriyle evlilik yapmasını istemezdim.

Back