sevgilimin annesi babamın eski nişanlısı

herkese fikirleri için teşekkür ediyorum. ben kimseyle konusmaya gitmeden babam benimle konusmak istediğini söyledi annemde dahil oldu konusmaya pek iç açıcı gecmedi çünkü babamın dediğine göre uzun süre nisanlı kalmamıslar tamam yıllarca görüsmüsler ama sadece 3ay nisanlı kalmıslar ve görüsme dediğim öyle her an her dakika değilmiş yeri geldi ayda 1 görüstükleri bile olmus ve çocuk düsürme konusunda bi şey demedi hiç açmadı bile o konuyu ben de soramadım dogal olarak ama babamın dediğine göre genclik cahillik askıymıs ve annenle evlendikten sonra bi kac defa onun adıyla seslenmemin tek nedeni isim benzerligi alıskanlıktan yoksa ben annene ihanet etmedim etmem eger sen sevdiysen biz de sana layık görürsek evlen ben görüsmem etmem zaten gibi bi cümle kurdu ama annem inatla ne zaman babam genclik zamanıydı, annenden asla sogumam dese annem bi seklde laf soktu bagırdı. kızlar annem mi çok abartıyo yoksa babam mı gecistiriyo anlamadım.sevgilime de durumu anlatmadm cünkü kadın eger kocasına anlatmamıssa kimsenin yuvasını yıkmak gibi bi niyetim yok ama böyle bilip de saklamak hiç içime sinmiyor

arkadaşlar, aranızda yaşıtlarım/küçüklerim/ablalarım da vardır her olgunlukta insanın yorumuna ihtiyacım var şöyle ki ben 88 doğumluyum ve 2buçuk senelik bir ilişkim var. ilk sevgilim kendisi, ben de onun ilk sevgilisiyim. aramızdaki şeyler çok masum ver gerçekten hayatımın en mutlu 2bucuk yılını geçirdim. her iliskideki gibi ufak tefek sorunlarımız oldu ama atlattık hep, hiç uzun süre küs kalmadık, 1 gece bile iyi geceler dilemeden yatmadık birbirimize. ve böyle güzel giden bi ilişkimiz olduğu için artık adını koymak istedik aileleri tanıştırmak istedik ve tanıştırdık ta... onun ailesi beni biliyordu, benimkiler onu biliyordu. hiç sorun çıkmaz sanarken tanışma olduktan sonra annen beni yanına çekti ve bu aileden biriyle evlenmemi asla istemediğini söyledi nedenini çok uzun çabalarım sonucu öğrendim meğerse sevgilimin annesi babamın eski nişanlısıymış. hatta annemden önce yıllarca nişanlı kalmışlar, kadın babamdan evli olmadan hamile kalmış, bebeği düşürmüş, evlenmelerine 2 hafta kala bi sebepten ayrılmışlar. ama annemin dediğine göre babam o kadını çok sevmiş kolay kolay unutamamış hatta annemle ilk evlendiği zamanlar anneme sürekli yanlışlıkla o kadının ismiyle seslenmiş. ve annemin dediğine göre tanışma olduğu gün babam masada yemekteyken annemden gözlerini kaçırmış hep ve bikaç kere de kadına bakarken yakalamış babamı. biliyorum bi çoğunuz bu senin hayatın vs diyecek ama ben annemi herşeyden çok, kendimden çok, sevgilimden çok seviyorum ve bilebile annemi üzmek hayatta yapmak isticeğim en son şey. ama sevgilimi de terketmek istemiyorum çünkü çok mutluyum gerçekten. ama evlensem illa ki iki aile birbiriyle görüşecek ya babamın aklı kayarsa ya annemden soğursa allahkorusun bu vebalin altından nası kalkarım annemin yüzüne nası bakarım ben. sevgilime de diyemem ki evlenelim ama ailenle hiç görüşmeyelim diye sonuçta onun da kendi ailesi o da annesinin üzülmesini hiç istemez. birde ben bu konusmadan sonra sevgilimin agzını aradım ailen n düşünmüş sevmiş mi beni ve ailemi diye hiçbi şeyden haberi yok sanırım gayet gülere çok sevmişler şimdilik bi sorun yok gibi hatta annem seni çok sevmiş çok kibar kız oğlum aaferin bu kızı kaçırma dedi" dedi. günlerdir bu konuyu düşünüyorum ne annemin yüzüne bakabiliyorum ne sevgilime eskisi gibi davranabiliyorum.
sevgilinin annesi babandan hamile kalmış ama düşürmüş..önemli değil ha ölmüş ha yaşamış ...sonra başkasıyla evlenip sevgilini doğurmuş...peki ama bu durumda siz birazcık kardeş olmuyormusunuz?

Annen abartmış yani. İnsan çocuğunun mutluluğunu düşünür. O kadar abartacak bir şey olsa baban onunla evli olurdu, annenle değil.

arkadaşlar, aranızda yaşıtlarım/küçüklerim/ablalarım da vardır her olgunlukta insanın yorumuna ihtiyacım var şöyle ki ben 88 doğumluyum ve 2buçuk senelik bir ilişkim var. ilk sevgilim kendisi, ben de onun ilk sevgilisiyim. aramızdaki şeyler çok masum ver gerçekten hayatımın en mutlu 2bucuk yılını geçirdim. her iliskideki gibi ufak tefek sorunlarımız oldu ama atlattık hep, hiç uzun süre küs kalmadık, 1 gece bile iyi geceler dilemeden yatmadık birbirimize. ve böyle güzel giden bi ilişkimiz olduğu için artık adını koymak istedik aileleri tanıştırmak istedik ve tanıştırdık ta... onun ailesi beni biliyordu, benimkiler onu biliyordu. hiç sorun çıkmaz sanarken tanışma olduktan sonra annen beni yanına çekti ve bu aileden biriyle evlenmemi asla istemediğini söyledi nedenini çok uzun çabalarım sonucu öğrendim meğerse sevgilimin annesi babamın eski nişanlısıymış. hatta annemden önce yıllarca nişanlı kalmışlar, kadın babamdan evli olmadan hamile kalmış, bebeği düşürmüş, evlenmelerine 2 hafta kala bi sebepten ayrılmışlar. ama annemin dediğine göre babam o kadını çok sevmiş kolay kolay unutamamış hatta annemle ilk evlendiği zamanlar anneme sürekli yanlışlıkla o kadının ismiyle seslenmiş. ve annemin dediğine göre tanışma olduğu gün babam masada yemekteyken annemden gözlerini kaçırmış hep ve bikaç kere de kadına bakarken yakalamış babamı. biliyorum bi çoğunuz bu senin hayatın vs diyecek ama ben annemi herşeyden çok, kendimden çok, sevgilimden çok seviyorum ve bilebile annemi üzmek hayatta yapmak isticeğim en son şey. ama sevgilimi de terketmek istemiyorum çünkü çok mutluyum gerçekten. ama evlensem illa ki iki aile birbiriyle görüşecek ya babamın aklı kayarsa ya annemden soğursa allahkorusun bu vebalin altından nası kalkarım annemin yüzüne nası bakarım ben. sevgilime de diyemem ki evlenelim ama ailenle hiç görüşmeyelim diye sonuçta onun da kendi ailesi o da annesinin üzülmesini hiç istemez. birde ben bu konusmadan sonra sevgilimin agzını aradım ailen n düşünmüş sevmiş mi beni ve ailemi diye hiçbi şeyden haberi yok sanırım gayet gülere çok sevmişler şimdilik bi sorun yok gibi hatta annem seni çok sevmiş çok kibar kız oğlum aaferin bu kızı kaçırma dedi" dedi. günlerdir bu konuyu düşünüyorum ne annemin yüzüne bakabiliyorum ne sevgilime eskisi gibi davranabiliyorum.
dünürler birbirni görmez ki,,,,
OLMASI GEREKEN
bir sözde görülür birde nişanda
iki aile birbirni yemeğe çağırır,
birde düğünde,,,
düğünden sonrada kız evi yemeğe alır,,,,
SENDE BÖYLE YAPABİLİRSİN
sözle nişanı beraber yaparsın,,,1
düğün 2
yemeğe alırısn 3
zaten dünürlerin görüşmemesi her zaman daha iyidir,,, 3 kere görüşmeyelede bir şey olmaz,,,,

Bizim bir komşumuz var. Isimleri örnek isim ile yazıcam.

Adam Fadime ye aşık ama kavuşamamış. Sonra ayşe ile evlenmiş. Ayşen in babası da Fadime ile evlenince adamın sevdiği Fadime kv si oluvermiş. Yani üvey kv si. Adamın bir kızı oluyor ve adınıda Fadime koyuyor. Ay bu Fadime de bir güzel sanırsınız ayşe Fadim nin kv si.

Var böyle hikayeler malesef. Ama bu iş olmaz aile olacaksınız. Annenizin yüreği hep ağzında olacak çok sorun çıkar zamanla bu durum ortaya çıkar evliliğiniz de yıpranır.

Annen babanla nasil evlenmis?

Dugune 2 hafta kala ayrilan ama bukadar cok o kadini seven adam ne yapar ne eder evlenirdi..
Annen mi araya girmis?

Birde simdide oylede eskiden daha bir agirdi evlenmeden hamile birakmanin bedeli..
Ya evlencen ya el fatiha yanii..
Elin kizi birinden hamile kalcak bebek dusurulcek ama kil payi duguden donulcek fln..
Babani Allah korusun coktan vururlardi yanii..
gecmisteki hesabin kesilecegi an bence gelmis. asil oglanin annesinin canindan can koptugu anlari 2 hafta kala neler yasadigi degilmi sizce asil icten ice aci cekecek biri varsa oda oglanin annesinin gecmisteki agir travmasi. onun yillar once nasil bir psikolojiyle biraklidigini dusunmek daha adaletli olur

bence sevgiline konuyu açmalısın. ayrıntı vermeden, sadece nişanlı olduklarını söylemelisin.

sonuçta gizli gizli nişanlanmadılar. yuva yıkılır diye korkmana gerek yok...

sevgilinin annesi babandan hamile kalmış ama düşürmüş..önemli değil ha ölmüş ha yaşamış ...sonra başkasıyla evlenip sevgilini doğurmuş...peki ama bu durumda siz birazcık kardeş olmuyormusunuz?
hayır kardeş olmuyorlar.. aynı karnı paylaşmamışlar.. baba da ayrı anne de...

İki dakka düşünürsek bile anneniz, damadına dair hiç bir şeyi övemeyecek çünkü "o kadının çocuğu"
Hele bir laf ederse adı kıskandı olacak, hiç çekilmez bir şey onun adına. Bir annenin de yorum olarak sadece siz iyi geçinin de ne olursa olsun, diyebileceği bir dünya olduğunu sanmıyorum, sadece olumlu konuşmaya programlarım kendimi, bütün olumsuzlukları kendime saklarım diyebilecek bir insansanız yürür ilişkiniz ancak. Baştan bunu bilip kabul edip devam edin, edecekseniz. Denge yükü bu şekilde sizdeyken işiniz daha zor.

Sakın sevgilin kardeşin çıkmasın? Düşük yaptigina emin miymiş annen? Düşük yapma süsü verilmiş olmasın?

Zira kardeşseniz evlenemezsiniz de?

Kimsenin vebaline girmek istemem ama biri gelini fakir diye oglunu ayirmak ister, digerinin babasiyla sevgilisin annesi eskiden nisanli cikar.

Yeşilçam gibi kk bu akşam...

Cok zor durum acaba kimdogru söyĺuyor annenmi babanmi ........erkek arkadasin duymasin simdilik annen kiskanc birisimi ? Kv esi belki bilmiyordur olayi
suan hepiniz zor durumdasiniz

burda sadece konu sahibinin annesinin babasiyla evliligini zora girebilecegi ile alakali olmus. peki sadece bumu asil sorun. erkek arkadasi annesiyle gecmiste yasanani kabul edebilecegini gercekten dusunuyormu asil onemlisi bence bu sonucta yasanmislik var olayin ne kadar cirkin oldugu ortada. bence annede babada tam gercek gecmisle ilgili yasanmisliklari basta uzun zaman nisanli kalmislar dendi sonrada babayla gorusuldugunde 3 ay nisanli kalindigi aciklanmis celiskili cevaplar verildigini dusunuyorum ben. gizlenmesi dogru degil ama aciklanirsada erkek arkadasinin ayrilik karari alacagini dusunuyorum . cunku hic bir erkek evlat annesiyle iliski yasiyan birini babasiyla karsi karsiya getirmez getiremez sonucta atasidir

Siz mutlu olursunuz diyelim peki ya Anneniz?
Mutlaka dünürler bir araya gelecek,illaki sorunlar yaşanabilir ve bu sorunlar sizin mutluluğunuzu da etkiler bence.. İyi düşünmek de fayda var..

Empati yapıyorum benim başıma gelseydi...
sırf ben mutlu olayım diye biricik Annemi üzmeye kıyamazdım ya..
Annemden önce ben rahatsız olurdum babamla önceden böyle bir ilişki yaşamış olan kayınvalide den....Karar sizin tabi sahiden zor bir durum...
Allah hayırlısını yapsın inşallah...

amin teşekkür ederim sizin düşünceniz o yönde inşallah yasamazsınız byle bi durum
Bence burada iş sana değil babana düşüyor.. geçen onca zamandan sonra onca yıllık eşinin yanında o kadına bakmamalıydı.. sevgilinizin annesi için sorun teşkil etmediğine göre o yaşananların üstünü örtmüş. Baban da öyle davranmalıydı ve anneciğin sana bunları anlatmaya bile gerek duymamalıydı.. zor bir durum..

Ayy ne kötü durum ya. İcinde olmayı asla istemezdim. Bi tarafta annen, bi tarafta sevdiğin adam. Size tek söyleyebileceğim şey, annenizin gönlünü yapmadan sevgilinizle evlenmeyin. Annenizi razı edin. Aileleriniz görüşmek zorunda değiller, siz görüşürsünüz eşinizin ailesiyle sadece. Ama annenizi razı etmeden evlenmeyin

Olmuş bitmiş.Annen kendi kıskançlığı kendi kuruntularına senin hayatını dahil etmesin.Kadın evlenmiş gitmiş.Çocuğu olmuş.Büyütmüş evlendirecek.insanlar kocalarını çocuklarının babalarını boşayıp başkasıyla evleniyor.Çocuk için eski kocayla görüşüyor.Aklımı kayıyor herkesin.Annenin bence kendine güveni yok.

ımm zor bir durum nasıl buldun kız babanın eski nişanlısının oğlunu valla arasan bulunmaz yani... düşündüm şimdi çocuğumun kocamın eski flörtüyle evlenmesini istermiydim çıkkk istmezdim ama evladımın üzülmesinede göz yumamazdım evlenmelerine izin verir aileyle olabildiğince görüşmemeye çalışırdım

Back