Sevgilimin 1 yıldır süren yalanı

mavisaclikiz35

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2013
192
165
303
34
İzmir
2,5 yıllık bir ilişkim var, yani vardı. Bitti. Tabi insan sorguluyor, ne kadar da haklı olsa. Kısaca paylaşayım;
27 yaşındayım. Kendi işimin sahibi, ayakları üzerinde durmaya çalışan bir genç hanımım. Benden 1 yaş büyük sevgilim vardı. 2,5 yıl ayrıl barış devam eden iliskimizde bana çok emek ve çok değer verdi. Bitirmeyen, yapıcı olan, ısrarcı olan hep o oldu. Şehir değiştirdim bir dönem, daha iliskimizin başlarında. İş sebebiyle. Henüz bir bağlılık yoktu, şehir değiştirdikten sonra ne zaman dönerim ne yaparım bilmediğim için ondan yine ayrıldım. İşime odaklanmak istediğimi söyledim. Bir süre konuşmadık, doğum günümde çiçek gönderdi sonra. Yine konuşmaya başladık ama ben yine kestim. Gittiğim şehirde 6 ay kadar kaldım ve geri döndüm. Döndüğümde tekrar başladık, bu kez benim de açımdan bir şeyler oturuyor gibiydi. 4-5 ay sonra telefonunda erkek wp gruplarında çirkin muhabbetler gördüm. Aptal espriler, çok eşlilik esprileri, aptal erkek muhabbetleri. Olay çıktı tabi. En önemlisi de ben yokken yani başka şehirdeyken ve biz ayrıyken bir kızla görüştüğünü farkettim. Büyük kavga çıktı, dramatik sahneler. Önce kızı tanımadığını söyledi, üstüne gittim arkadaşım tanıştırdı dedi, üstüne gittim 1 kere görüştük dedi, biraz daha gittim sevgili olduk dedi, biraz daha gittim öpüştük dedi. Bunların hepsi 2 güne bir kavgayla sıkıştırmayla öğreniliyor bu arada. Ayrıca kız da öyle pek tekin bir tip değil, madde kullanan biriymiş. Rabbim Hidayet etsin, iyi yollara yöneltsin. Sözde kıza da beni sevdiğini söylemiş. Epeyce yıprandığımız bir dönem oldu ama bir şekilde barıştık. Sonra ilişkimiz için inanılmaz emek verdi, gerçekten en çekilmeyecek hal ve tavırlarımı tolere etti. Ama o kızla ilgili hala geçmeyen huzursuzluğum vardı, ara ara kavga ediyorduk. Derken tam1 yıl sonra konu tekrar açıldı. Bu kez ölümüne sıkıştırmamla birlikte kızla seviştiğini ama birlikte olmadığını söyledi. Olay artık çığrından çıkınca da birlikte olduğunu da söyledi. Bana söyleyememiş, onu terk etmemden korkmuş. Defalarca terk etmişim, onu bırakıp başka bir şehire gitmişim, söyleseymiş de yine mi gitseymişim. Ayrıca o zaman ben yokmuşum hayatında. Beni kaybetmekten ölümüne korkmuş. Bana bunu söylerse hayat boyu yüzüne vururmuşum. Ayrıca evlenmeden önce zaten söyleyecekmiş, benim onu terk etmeyeceğimden emin olduğunda söyleyecekmiş. Beni çok sevdiğini ve benim için birçok erkeğin yapmayacağı şeyi yaptığını ve kaybetme korkusunun gerçek olduğunu biliyorum. Ama 1 yıldır içgüdüsel olarak hep daha fazlasını yaşadıklarını hissetmiştim. Yüzleşemedim, cesaret edemedim. Şimdi böyle oldu. Siz ne düşünürdünüz böyle bir konuda?

Son düzenleme:
Bitmesi yerinde olmuş. Ama dipnot. Ayrıyken yaptıklarına cok takılmışsınız. Ya ayrılın arkanıza bakmayın, yada dönünce ne yaptın ne yaptın diye darlamayın.
Ayrılıp sonrada hesap sormaya gerek yok.

Tamamen ayrılın. Kangren olmuş. Artık güvenmezsinizde.

Ya cok karışık. Iliskiniz hic düzenli bir şekil almamis. Hep kopuk olmus. Oda tabi bos durmamış hemen o boşluğu doldurmaya başlamış. Bana göre pek saglam bir ilişki değil. Zaten eger kafanız karışırsa ve icine baska bir ilişki girdiyse zor olur diye düşünüyorum. Sizin hep kafanızda olacak herzaman bi şüphe olacak en ufak tartışmada acaba ona gider onunla birseyler yasarmi korkusu olur. Bence stabil bir ilişkiye ihtiyacınız var ve bunu gerçekleştirmek için sizin ilk önce kendi is ve özel yaşamınızı stabil bir hale koymanız ve nerde kalacağınıza emin olmanız gerek. Bir ilişki başlayınca bagzi şeylerin yerine oturmuş olması gerek. Umarim anlatabildim. Acele etmeyin derim.

Sizde şimdi ayrılmışsınız, gidin başkası ile beraber olun dönün bakalım ne diyecek. Ama biz ayrıydık o dönem diyip kabul edecek mi? Burada eğer bütün bağları koparıp ayrıldıysanız aldatma yok ama yaşadığının arkasında duramama var, madem ki sizle ayrıldığını düşündüğü için yaptı erkek gibi yaşadığının arkasında duracaktı, sizi kaybetmemek adına, yediği haltlarla ilgili yalan söylemek adamlık değil, ben böyle konularda bu kadar kolay yalan söyleyebilen adamla düzgün bir gelecek kurulabileceğine inanmıyorum. Eminim siz o dönem böyle bir şey yapıp gizleseydiniz, her türlü çirkin sıfatı size yakıştırırdı.
Dipnot: size hala ümit besleyen, ayrı olsanız bile sizden vazgeçemeyen adam, başkası ile sevgili olup koynuna girmez

Evet, o dönemde ben kestirip atmıştım ve bitti gözüyle bakıyordum. Aldatma değil ama sonrasında ben ilk öğrendiğimde bana adam gibi her şeyi anlatma cesaretinde bulunsaydı belki bu kadar büyümezdi. Son 1 yıldır bu kadar yapıcı, bu kadar verici, mutlu etmek için bu kadar çaba sarfedici davranışlarında, pahalı hediyelerinde içten içe vicdan rahatlatma ve kendini aklama görüyorum...

Bunlar hicbirsey ifade etmez. Huyu bozuksa ayni şekilde devam eder emin olun. Can çıkmadıkça huyda çıkmaz unutmayın. Yol yakınken bitmiş isabet olmuş. Siz önünüze bakın ve şükredin bukadar da kaldığını.

Çok haklısınız... ilişkimiz son 1 yıldır yavaş yavaş rayına oturuyordu. Ailemle bile tanıştı, sürekli işyerime gelirdi, evimize yemeğe bile geldi. Hayatımızın tam merkezine oturdu, kendini sevdirdi ve kabul ettirdi. Ama bu yalanı hazmedemiyorum. Savunması da çok alçakça geliyor...

Neden seviştiklerine kadar ayrıntı versin ki?

Aldatma olarak görmüyorsanız, ne yaşadıklarini 1 yıl boyunca sorgulamanız da normal gelmedi bana.

Siz eseledikce detaylar artmis adam sozde korkmuş!
Yaa ben okurken icimden gecen şu oldu:
Siz evlenilecek kategoridesiniz o yuzden emek veriyor ama sizle gorusurken de baska kizlarla "eglenebilecegi" düşüncesinde. Evlendikten sonra da aynisi olurdu, bu sefer sen bana küstün/ilgi göstermedin gozum kaydı vs diyecekti. Her kosulda o siyrilma yolunu bulur hep sizi suclu ilan ederdi.
Bir de ayril barış ilişkilerde bir zaman sonra saygi da kalmiyor
Kurtulduğunuza sevinin

Neden seviştiklerine kadar ayrıntı versin ki?

Aldatma olarak görmüyorsanız, ne yaşadıklarini 1 yıl boyunca sorgulamanız normal değil.
Haklısınız belki de... neden aşamadığımı inanın ben de bilmiyorum... en başta sorduğumda yalan söylemesi beni çok huylandırdı galiba. O kızla tanışmasına vesile olan arkadaşı da işyerime gelip bana yalan söylemişti. O kızın kendi sevgilisi olduğunu belki de bunlardan huylandım sürekli ama bırakamadım, yapamadım; hatanın biri ondaysa onu bende...

Kendisinin açıklamasına göre tam da böyle. Benim problem çıkarıp yine onu bırakmamdan korkmuş.

e zaten haklıymış.
kusura bakmayında sürekli adamdan ayrılıp durmuşsunuz. öncelik işim diyip gitmişsiniz, rahibe teresa gibi kendini kapayacak mıydı ?
siz yokken yaşanmış, çok normal.
szi aldatmış olsa dibine kadar haklısınız. ama adamın yaptığı aldatma değil.
ayrıca sizinle beraber olmadığı zamanda yaşanan birşey için sevişmesine kadar sorgulamak da sağlıklı bir şey değil.

Bu şekilde bir yalanı asamamak normal ama.

Bayağı organize yalan söylemis arkadaşıyla.

Demek ki sıkıştığı zaman, her türlü yalana açık bir insanmış diye düşünürüm bu yorumunuzdan sonra.

İlişki ayrıl barış, arada başkan kişiler derken sağlıklı ilerlememis bence zaten.

Estagrifullah, sorun değil. Haklısınız düşüncenizde. Sanırım 2013 te üye olmuştum ilişkide farklı sıkıntılar oluyordu illa ki, kendi açımdan ettiğim haksızlıklar gerçekten ayrı bir konu çok haklısınız. Bilmiyorum, sizlerden ne duymak istediğimi de bilmiyorum ki... sadece yargılanmadan fikir almak istiyorum galiba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…