Merhaba ben 21 yaşındayım, erkek arkadaşım da öyle. Yaklaşık 5 aydır birlikteyiz. 10 gün önce benimle birden iletişimini kesti ne aramalarıma ne mesajlarıma cevap veriyordu. Beni terk etti sanmıştım ama sonra öğrendim ki tüm arkadaşlarıyla okuluyla işiyle alakasını kesmiş. 10 gün sonunda benimle konuştu, bipolar teşhisi konulduğunu, ilaç kullanmaya başladığını ama henüz alışamadığını, bana söyleyecek gücü de bulamadığını söyledi. Hiç böyle bi şeyle karşılaşacağımı düşünmüyordum. Ben her zaman onun yanında olmak ona destek olmak istiyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum elime patlamak üzere olan bi bomba vermiş gibiler sanki. Böyle bi şey yaşayan/yaşamış veya yardımcı olabilecek biri varsa o kadar memnun olurum ki.
Benm bahsettgm oyuncu da bipolardi. Netten bakabilirsin.Ama bipolar böyle bir durum değil. Bu şizofren.
Bahsettiginiz kisi gordugu tedaviyi yarida birakip ilaclarini kullanmayi kesmis birisi. Kaldi ki cinayet zamani anlattiklarina bakilirsa sizofrenik belirtileri de var.Benm bahsettgm oyuncu da bipolardi. Netten bakabilirsin.
Benm bahsettgm oyuncu da bipolardi. Netten bakabilirsin.
Yalnız o korkunç olayın nedeni, bipolar değil. Kullandığı ilacın dozajı, lityum tuzu yüzünden. Bipolar, halüsinasyon gördürmez, gaipten sesler duyurmaz. İntihara meyil vardır, öldürmeye vahşete değil.
"Sağlıklı" diye nitelendirilen bir çok ebeveyn gördüm. Bunların çoğu karısını aldatti,onlar da aldattigi icin kocalarını ...ortada ufacık yaşta psikiyatr tedavisi gören cocuklar kaldı.Baska bir ornek kizini pazarlarken yakalanan bir baba... Ya da saglikli bir kocanin lojmanda esini kelepceleyip siddet uygulamasi...Saglikli toplumun feryatlari duydugu halde kadina yardim etmemesi...Dayım bipolar. Liseden beri bu hastalıktan mustarip. Hiç iyileşme gibi bir durumu olmadı. İlaç dozu giderek arttırıldı yine de bana mısın demedi. Şu an 50 yaşında, kişilik bölünmesine evrilmiş hastalığı. Çok zor, inan çok zor. Annanem dedem 70 yaşında hala bu adamın kahrını çekiyor. Biz de ister istemez etkileniyoruz. Annanem dedem vefaat ettikten sonra biz ilgilenmek mecburiyetindeyiz. Ki zaten şu an ilgileniyoruz. 2. Kez evlendi, eşi ile boşanma evresindeler. Kadının yerinde olsam bu kadar bile sabretmezdim. Ama bile bile evlendi diye sanırım bu yaşına kadar sabretti.
Evlendikten sonra çıkan bir hastalık olsa amenna ama bu hastaların evlendirilip anne baba yapılmasına karşıyım. Bırakın Sağlıklı bir anne veya baba olmayı, eş olmayı geçtim bazen birey olarak kendilerine bile zararlı oluyorlar.
Aşkından ölsen de yapma derim.
Yok illa yapacaksan sakın çocuk falan yapma.
ben aynısını yaşamış bir insan olarak sana söylüyorum uzak dur ondan asla görüşme ilerde çok büyük dertler açar başına ve kurtulmak istesen de kurtulamazsın cnmMerhaba ben 21 yaşındayım, erkek arkadaşım da öyle. Yaklaşık 5 aydır birlikteyiz. 10 gün önce benimle birden iletişimini kesti ne aramalarıma ne mesajlarıma cevap veriyordu. Beni terk etti sanmıştım ama sonra öğrendim ki tüm arkadaşlarıyla okuluyla işiyle alakasını kesmiş. 10 gün sonunda benimle konuştu, bipolar teşhisi konulduğunu, ilaç kullanmaya başladığını ama henüz alışamadığını, bana söyleyecek gücü de bulamadığını söyledi. Hiç böyle bi şeyle karşılaşacağımı düşünmüyordum. Ben her zaman onun yanında olmak ona destek olmak istiyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum elime patlamak üzere olan bi bomba vermiş gibiler sanki. Böyle bi şey yaşayan/yaşamış veya yardımcı olabilecek biri varsa o kadar memnun olurum ki.
aynen benim de aklıma o film geldi. gerci o cok sacma bir filmdi de neysedelibal filmindeki çocukta bipolardı ani duygu değişimleri vardı sonu kötü bitti zaten.Genetik yatkınlıkta büyük etken Allah şifa versin
"Sağlıklı" diye nitelendirilen bir çok ebeveyn gördüm. Bunların çoğu karısını aldatti,onlar da aldattigi icin kocalarını ...ortada ufacık yaşta psikiyatr tedavisi gören cocuklar kaldı.Baska bir ornek kizini pazarlarken yakalanan bir baba... Ya da saglikli bir kocanin lojmanda esini kelepceleyip siddet uygulamasi...Saglikli toplumun feryatlari duydugu halde kadina yardim etmemesi...
Toplumda o kadar acaip huylu insanlar saglikli olarak evleniyor ve o kadar cok bosaniyor ki ortada cocuklarini birakarak...
Bugün tıbbın geldiği noktayi soyleyim mi size hem de bir doktor ağzından! Sokakta gezen birini tut getir detayli arastirmayla hastaneye yatiririz!
Bu rahatsizliga sahip ebeveyn olan profosorler sanatçılar muhendisler ...var.Ve bunlarin her seyden haberdar Basarili hayat dolu cocuklari...Bu sekilde evli olup mutlu olanlar da var mutsuz olanlar da bosananlar da...
Dayiniz muhtemelen ince ruhlu biridir:)... umarim sizin gibi bir yegenin eline dusurmez Allah...cevresini kahrettigini dusundugunuz kisi herkesten fazla kahrolsa da bu rahatsizlikla yasamak zorunda...yorumlarinizi yaparken bozulan toplumda ne vahsetler ne vicdansizliklar ne akil olmaz olan bir cok olayin "Saglikli" kisilerden çıktığını unutmayin...bu rahatsizlik tamamen donemsel bir sey ...ilac alamasa da dağ basinda yasiyorsa tabii...kendiliginden bir kac ayda eski haline dönüyor kişi...esinin sabrettigi noktalar kadar dayinizin da sabrettigi noktalar vardir...rahatsiz olmasi ailevi sorunun rahatsiz kisiye yuklenmesi anlamini tasiyorsa bu da ilginc bir bakis acisi...
Dayinizin sadece bipolar olduguna emin misiniz? Burda baska sorunlardan bahsetmissiniz...yanlis teshis seneler once de konmus olabilir...siz kisilik bölünmesi diyorsunuz! Bu baska bir rahatsizlik ...Saglikli tanimim genistir dogru disari ciktigimda bunu gayet iyi görüyorum...Tv ya da gazetelerde de...Ne kadar geniş bir sağlıklı tanımınız var. Ben bu verdiğiniz örnekleri sağlıklı olarak tanımlayamadığım için eleştirinize tebessüm edip geçeceğim :)
Dayım konusunda yazdığım iki satıra dayanarak inşallah sizin elinize düşmez temennisine amin demeyi çok isterdim ama malesef bizden başka vicdan sahibi bir akrabası olmadığından başka bir seçeneği olmadığını düşünüyorum. Zira geçen hafta para istediği babası para vermeyince babasına şiddet uygulayıp kalp krizi geçirmesine neden olduktan sonra babasını orada bırakıp gidip kahveye çay içti. Öyle de ince ruhludur <3 çok isterseniz sizin dayınız olabilirBu arada kendisini topluma kazandırmak için bir hayli uğraştık. Üniversite bitirip meslek edindirdik. 2 kere evlendirip ilaçlardan dolayı çocuğu olmadığı için tüp bebek de yaptırdık. Ama olmayınca olmuyor işte, şimdi ortada kalan bir çocuk var. Babanın bir şeyi taktığı yok zaten. Ha konu sahibi çok aşıksa ve dayanabilecekse devam etsin tabii. Ama çocuk olayı...
Tabii inşallah önce Allah şifasını versin, 21 yaş her şey için çok erken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?