• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilime bipolar teşhisi konuldu

Umut için dua edebiliriz ancak moralini bozmak istemiyosan iyice araştırma yap bu hast.hakkında tedavi süreci nasılmış geçicimi yada ilaçla ömür boyu sürcek bi hastlkmı şuan aklıma gelen bişey daha vardı ama senin tabirinle kötü örnek
Yok kötü de olsa düşündüklerinizi söyleyin lütfen. Bana her açıdan yardımcı olacaktır.

Bence bitirmek en iyisi.sizi yıpratır başka birşey de olmaz.nasilsa birkaç aylık bir ilişki kendini feda etmeye değmez.annemin bir arkadaşının esinde vardı bu hastalık kadının hayatı mahvoldu.esi avukattı işi bıraktı kadın öğretmen hep o gecindirdi evi.bir de bir suru sorun .geçen karşılaştılar.annem nasılsın diye sordu kadın diyor ki şimdi de durup durup dağa çıkıyor orda çadır kurup yaşıyormuş.kadin çocuklarıyla hayat mücadelesi içinde .çocukları evli torunları var ama adamın hayatı bambaşka.
Ben bu kadar büyük hasarlara yol açabileceğini başta hayal edemiyordum ya. Çok fazla gelmeye başladı şuan herkesin anlattıkları, söyledikleri. Ne desem bunlara ne söylesem bilemiyorum. Teşekkür ederim paylaştığınız için bunları benimle..

Hastaligin icerigini bilmeden kulaktan dolma bilgilerle ne ilginc yaklaşımlar...katillerin cogu genelde "normal" lerden cikar...bipolar olup da katil olan kac kisi var acaba? Onlar sadece kendilerine "anormal"etiketi damgalayan insanciklar sebebiyle intihara suruklenir...ve kanserden ölüm orani daha yuksektir...neden mi? Etiketler sebebiyle!

Son düzenleme:
cevrenden cabuk etkilenen ve bunu sorun haline getiren birisiysen hic uzatma sana da ona da yazik olur...Tabii her ihtimale karsi manik atak devreleri icin ekonomik özgürlüğünün de elinde olmasi gerekir...saglikla kal...

Merhaba ben 21 yaşındayım, erkek arkadaşım da öyle. Yaklaşık 5 aydır birlikteyiz. 10 gün önce benimle birden iletişimini kesti ne aramalarıma ne mesajlarıma cevap veriyordu. Beni terk etti sanmıştım ama sonra öğrendim ki tüm arkadaşlarıyla okuluyla işiyle alakasını kesmiş. 10 gün sonunda benimle konuştu, bipolar teşhisi konulduğunu, ilaç kullanmaya başladığını ama henüz alışamadığını, bana söyleyecek gücü de bulamadığını söyledi. Hiç böyle bi şeyle karşılaşacağımı düşünmüyordum. Ben her zaman onun yanında olmak ona destek olmak istiyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum elime patlamak üzere olan bi bomba vermiş gibiler sanki. Böyle bi şey yaşayan/yaşamış veya yardımcı olabilecek biri varsa o kadar memnun olurum ki.
Ben bipolar hastasıyım. Benim sevgilim gitmemişti yanımda kalmıştı. Şimdi evliyiz. İlaç kullandığı sürece hastalık sorun teşkil etmez merak etme

Canim cok asiksan ben sabrederim diyosan once bipolari bi arastir eger o gecirilen ataklarina ayri ayri girdigi donemlere katlanirim diyorsan karar senin cok sevdigim bi yakinim bu hasataligin son evresine girip intihar etti zaten tedavisi malesef yok elektro sok bile gerektiren bi rahatsizlik ilaclarinin duzenini 1 hafta aksatsa atak kacinilmaz cok iyi dusun iyi arastir emin ol arastirmalarinin sonunda gercek karara varicagina inaniyorum arastirdiginda ne demek istedigimi daha ii anlicaksin cok gecmis olsun

Bahsettiğin hastalık kanser yada herhangi destek olabileceğin elini tutabileceğin bir hastalık değil. Vicdan yapma. Hastalığın ne olduğunu git bir doktora sor. Zaten ne yapman gerektiğini kendi kendine de söylersin.

Ataklari nasil oluyor kriz gibi birseymi
Ilkkez burda duydum. Iyi dusun konu sahibi.
Allah yardimcisi olsun zoormuss..

Bahsettiğin hastalık kanser yada herhangi destek olabileceğin elini tutabileceğin bir hastalık değil. Vicdan yapma. Hastalığın ne olduğunu git bir doktora sor. Zaten ne yapman gerektiğini kendi kendine de söylersin.
Hastalığı bilmeden konuşmakla hastalara haksızlık ediyorsunuz.umarım sizin ya da bir yakınınızın başına gelmez çekip gitmezsiniz yanından elini tutmadan

Ben de bipolarım. Filmlerde dizilerde göründüğü gibi değil. İşin dramatik kısmı işleniyor hep. Genetik aktarımla bana ulaşan bu hastalığı ili yıl önce fark ettim. Herhangi bir gelecek planım yok. Yarın ne olacağım belli değil. Belki erkenden kalkar okula giderim belki de gün boyu ağlayıp yorgan altında devam ederim. İlaç kullandım uzun süre ama sonra bişeyler oldu ve kendikendime bıraktım. Evet benim de ciddi bi ilişkim yok ama terhim bu yönde olduğu için yok. İstesem bi ilişki yürütebilirim. Bu hastalık benim problemim. Sevgilin gerçeği kabullenip durumu belki biraz daha az ciddiye alırsa ilişkiniz için sen de daha yapıcı ve ona yardımcı olursan bence hiç korkunç nişey olmaz. İçini ferah tut. Kendine güven sonra ona güven. Huzurlu bi ilişki sun. O yeterince yıpranıyordur şuan. Sen yorma. Tabii en önce bütün bunlara katlanacak kadar sevip sevmediğini düşün çünkü bugün kalbi kırık olduğu için ölmeyi düşünen sevgilin yarın çiçek toplayıp uçurtmalar yapabilir ve bu iki durum arasında hiçbir gariplik görmeyebilir.

Bende bipolarım öncelikle size ayrilin veya ayrılmayın diyemem..sevgilinize bipolar teşhisi konmuş ama hangi tip..ilaçlar alisana kadar uyku uyuşukluk yapar bünye alışınca daha rahat oluyor..bu hastalığı kabullenmek tedavinin yarısı denir..ilaçlarını aksatmadan icsin psikoterapi de ii gelebilir.evet normal bir depresyon gibi hadi ilaçlarını aldı iyilesti gibi değil ciddi bir rahatsızlık ama ilaçlarla kişi günlük hayatini devam ettirir.mevsim geçişleri ani üzücü olaylar bizi çok etkiler.aslında naif duygusal kendi dünyamızda yaşarız.niçin bu önyargı bilmiyorum.insanlar bizi etiketleyip çoğu öcü gibi baktığı için hastalığı gizleme ihtiyacı duyarız.su an sizden herkes ve herşeyden kaçması çok normal.kabullenmeye ilaçlarla ve içinde bulunduğu duruma alışmaya sanıyor sanirim.

Hastalığı bilmeden konuşmakla hastalara haksızlık ediyorsunuz.umarım sizin ya da bir yakınınızın başına gelmez çekip gitmezsiniz yanından elini tutmadan
21 yaşında bir kız ve 5 aylık bir ilişki için objektif bir yorum yaptım. Yoksa ben de sedef hastasıyım bir çok insan boşanıyor bu sebeple. 21 yaşında bir kızın tahammülü bu hastaya destek olamayacak kadar düşük olabilir haksız mıyım? Kimilerinde de tehlikeli örneklerle sonuçlanıyor. Ben yalnızca bu olay üzerinden değerlendirdim kendimce. Eğer böyle bir rahatsızlığınız yada yakınınızda rahatsız biri varsa genelleme yapmadığımı bilmenizi isterim

Bipolar kişiye göre bile farklılık gösterebiliyor.kimi agir mani ve depresyon geçirir kimi sadece depresyon ve hipomani gibi..tansiyon seker hastalığı gibi düşünün o ilaçlarda bizi dengede tutuyor..evet bazen çılgınlar gibi dans ederken sonra çocuk gibi agladigim çok olmuştur..mani atakları zor evet ama bipolarla yaşamayı öğreniyor insan yavaş yavaş..çok geçmiş olsun..

Sevginin ayi yili yok kimi yillar sonra sever kimi kisa zmanda ben sevdigime eminsem birakmam olumum onun elinden olsun isterse ben bole dusunuyorum

Bu nasıl bir yorum? Bu hastalığa sahip insanlara vebalı gibi mi davranmalı toplum? İsterseniz idam edilsinler.

İlk yaptığım yorum tamamen yanlış anlaşıldı. Konu sahibi şuanki yorumlarında terketmem falan yazıyor olsa da ilk mesajı ayrılsam mı ayrılmasam mı sorusunu ifade etmiyor mu? Çok aşık biri de bunu yazmaz diye düşünerek onun tarafından yorum yaptım.

Ki bir gün küstüm oynamıyorum derse konu sahibi o hasta da o zaman daha kötü duruma gelmeyecek mi?

Ben zaten insanların hiçbir bulaşıcılığı olmamasına rağmen elini dahi sıkmaktan çekindiği bir hastalıkla yaşıyorum. Hastalığı yüzünden erkek arkadaşı ve ailesi tarafından ne ağır sorularla karşılaşmış biriyim. Bugün tek söylediğim hayatıma girmeseydi keşke. Herhangi bir hastalığa sahip birine vebalı gibi davranmam mümkün olabilir mi? pastellim pastellim
İleri günlerde ayrılmak çok daha zor olabilir diye yazdım hepsi bu.

Buradaki hasta ve hasta yakınlarından da yanlış anlaşılma için özür diliyorum. Şikayet etmeyin diye değil kimsenin gönlünü kırmak istemediğimden. Eden etmiştir zaten:))

Kastettiğim tamamen buydu...

6 senedir unipolarla bas etmeye calisan biri olarak soyluyorum, hic seviyorum ediyorum birakamam deme arkana bakmadan kac. Bende ki tek tarafli sadece ona ragmen soyluyorum bunlari bipolari sen dusun yani..
Bu hastaligin tedavisi yok ilaclarini duzenli kullansa bile atak gecirebiliyo insan cok iyi dusun.

Burada bircok kisinin vazgec, ayril, uzaklas tavsiyelerini hayretle okudum. Zor bir surec fakat dusmez kalkmaz bir Allah demisler nasil bu kadar acimasiz olabiliyorsunuz anlamadim. Konu sahibi bence bir psikologla ya da psikiyatr ile (veya henuz ogrenci) gorusup hastalik hakkinda net bilgi alabilirsin. Ayrica cok anlayislisin seni takdir ederim. Insallah her sey guzel olurm

Back