• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilime bipolar teşhisi konuldu

ilaçlarını düzenli kullanırsa yüksek ihtimalle bir sıkıntı olmaz. ataklarla seyreden bir hastalık zaten.tedavi alan insanlar ataklar arası gayet senin benim gibi insanlar oluyor. tabii doğacak çocuklarınız açısından risk normal insanlara göre daha fazla olur.
Zaten teşhisten önce de bazı dengesizlikleri oluyodu aramızda tartışmalara yol açan. Ama evet ben de tedaviyle normale binebileceğini düşünüyorum buna inanmak istiyorum.

Tatlim uzulerek belirteyim ki bence vazgec.
çok yakinimda bu hastaligi tasiyan biri var gerçekten cok cok zor. Ayrica genetik bir hastalik cocuklarinizda da cikma ihtimali cok yuksek.
daha yolun basindasin simdi vazgecmesi daha kolay olur. Inan ki bir omur aglamandan iyidir.
Ha sunu da unutma hastaligin atak donemlerinde taninmayacak hale geliyorlar
amacim kimseyi asagilamak degil her sey Allah tan ama bile isteye yapma diye söylüyorum.
Allah hayirlisini nasip etsin ikinize de.
Ben ilk öğrendiğimden beri ayrılmayı hiç düşünmedim ki. İyi gün sevgilisi değilim ki bunu öğrenince vazgeçeyim ondan. Bu söylendiği kadar kolay olmuyo ne yazık ki. Çok teşekkür ederim yine de düşünceleriniz için.

Hastalığın şiddetinin ne boyutta olduğunu pek bilmiyorum , atlatamaz mı acaba tedaviyle falan.
İlaç tedavisine başlandığına göre ileriymiş ben de ayrıntılarını henüz tam öğrenemedim. Ben de duyduklarımdan yola çıkarak sadece atlatabileceğini en azından bununla yaşayabileceğini düşünüyorum ama pek umutlu olduğum söylenemez şuan çok yeni

bipolar rahatsızlığı olan bir kişi çok üzüntüye yada çok mutluluğa gelemez
ilaçlarını aldığı sürece gayet normal bir hayat sürerler ancak ilaçlarını kullansalar dahi çok mutlu yada çok üzüntülü dönemlerde de atak geçirebilme ihtimalleri vardır
ancak uzun yıllar boyunca atakta geçirmeyebilirler
özellikle mevsim geçişlerinde yani bahar aylarında daha çok atak geçiriyorlar
böyle zamanlarda kendi hallerine bırakmak en doğrusu olur
çok yakınımda bu rahatsızlığı olan biri olduğu için biliyorum
Evet ben de hastalık hakkında detaylı bilgiye sahibim, ders olarak da gördüm fakat kitapta yazılanları deneyimleyeceğimi hiç düşünmemiştim. Ona uyum sağlamaya çalışıcam artık

Bipolar bozukluk yani manikdepresif iki uçlu mizaç bozukluğu.bir depresyon bir de mani fazı var.
Kisi depresyon evresinde icine kapanır,hayattan tat almaz,hayatı sorgular,en basit kişisel temizliğine dahi zaman ayıramaz,hicbirsey yapmak istemez yapsa da tat alamaz.
Manik evresinde ise günlerce dahi uyuyamayacak bir enerjiye sahip olur.çılgınca para harcayıp ortaklıklar kurup borçlar verilebir.
Lakin psikolojik rahatsızlikların tedavisi vardır.şizofreni hastaları bile topluma kazandırilmiştır.ilaçlarını duzenli kullanır tedavisini aksatmazsa gayet te normal bir hayat sürerler.
Ansiklopedik bilgiye ben de sahibim ama deneyimlemek çok ayrı. Umarım ki tedavi işe yarar teşekkür ederim

Tedavisi bir ömür sürebilir bu arada, iyileşmeye bilir. İyileşse de tekrarlayabilir. Çok umutsuz konuşmak istemem ama zor birşey. İlaç tedavisine başlandıysa terapiyle filan halledilemeyecek durumda olabilir. İyi düşünmeni öneririm. Yaşın daha çok küçük.

Merhabalar. Bipolar olan kişilerden uzaklaşıyorsanız bu fikir ayrılığınızdan olsun. Hasta olduğu için değil. Zordur evet biliyorum ama kendi tercihiniz sırf yüzden kaçmanız ona kendini daha kötü hissettirecektir. Bu arada önür boyu tedavi demişsiniz ama emdr dan habersizsiniz birçok ağır vakalar bile bu yöntemle çözülebiliyor. Buraya sizin için değil arkadaşınız için yazıyorum. Ona bu yöntemden bahsedin. Haydarpaşa numunede bununla ilgilenen güzel doktorlar var ama eften püften bişeyse zaten sallamazlar bile. Kimsi kendi kuruntu yapar. Birde tedaviyi hangi doktor nasıl koymuş. Çünkü bu tip tanışarı koymak bazen çok kolay bazen çok zordur. Atak anında gittiyse doktora eyvallah. Ama onun dışında sırf özgüveni yerinde kendine güveniyo neşeli vs ama kimi zamanda dibe vuruyor diye hemen bu teşhis konulmamalı çünkü etkileyebiliyor kişinin ruh halini. Korkmayın ama bipolar olan kişiler insanlıktan çıkmıyor onunla sadece oynamayın çünkü zeki sezgileri güçlü iyi birer gözlemcidirler eğer onu kırarsanız bunu belli bile etmez. Arkadaşınızın hastalık boyutunu değil sevgi boyutunu düşünün. Hem bide zaten monotonluktan şikayetçi değil mi kadınlar. Öyle bi ihtimal kalmıyor işte hayatınızda hiç bi zaman monotonluk yok:) delibal dilmini izlemediyseniz tavsiye ederim. İyi akşamlar

Hayatı boyunca duygudurum düzenleyici ilaçlarını kullanmak zorunda olacak. Kullanmadığı zaman atakları kendisine ve sana zarar verebilecek boyutta olacak.
Eğer ayrılmak istemiyorsan bir süre gözlemle. Olur da ilaçlarını düzenli kullanmayacağının sinyallerini alırsan kendini yıpratmadan ayrıl. Ama o da çabalıyorsa devam et. Kendini düşünmeyen birini sen düşünemezsin.

Filmi izlemedim teşekkür ederim iyi dileğiniz için ama neden herkes kötü örnekler veriyor ben umut bulmak için paylaşmak istemiştim bunu
Umut için dua edebiliriz ancak moralini bozmak istemiyosan iyice araştırma yap bu hast.hakkında tedavi süreci nasılmış geçicimi yada ilaçla ömür boyu sürcek bi hastlkmı şuan aklıma gelen bişey daha vardı ama senin tabirinle kötü örnek

6 senedir unipolarla bas etmeye calisan biri olarak soyluyorum, hic seviyorum ediyorum birakamam deme arkana bakmadan kac. Bende ki tek tarafli sadece ona ragmen soyluyorum bunlari bipolari sen dusun yani..
Bu hastaligin tedavisi yok ilaclarini duzenli kullansa bile atak gecirebiliyo insan cok iyi dusun.

Cok sakin duzenli bir hayat ister bu rahatsizlik...ilaclari omur boyu kullanacaktir muhtemelen ve doktor kontrolu en az 6 ayda bir...şayet iyiyim diyerek ilac alimini birakirsa ki bazen doktor da bıraktirabilir bu zamanlarda atak gecirmesi yuksek ihtimal hic olmayabilirde 15 sene hic rahatsizlanmamis ornekler de var...Atak gecirirse maddi açıdan senin ya da esinin birikimi olmalı daha onemlisi saglam bir iş...çünkü birikimi manik devrede bir cirpida sifirlayabilir...romantik komedi DRAM bir hayatin olur... Manik devresinde uzgunum ama başa çıkılması için hep yardima ihtiyacin olur...Ruya aleminde haftalarca yasayan birinin gercek dunyayla baglanti kurmasi icin iLACLARLA ve manevi destekle hep yaninda olmak zorunda kalacaksin...ikili iliskiler bir caba isterse sen ve o üç misli caba vereceksiniz...en büyük aşk zor olandır diyorsan meydan sizin...

Merhaba ben 21 yaşındayım, erkek arkadaşım da öyle. Yaklaşık 5 aydır birlikteyiz. 10 gün önce benimle birden iletişimini kesti ne aramalarıma ne mesajlarıma cevap veriyordu. Beni terk etti sanmıştım ama sonra öğrendim ki tüm arkadaşlarıyla okuluyla işiyle alakasını kesmiş. 10 gün sonunda benimle konuştu, bipolar teşhisi konulduğunu, ilaç kullanmaya başladığını ama henüz alışamadığını, bana söyleyecek gücü de bulamadığını söyledi. Hiç böyle bi şeyle karşılaşacağımı düşünmüyordum. Ben her zaman onun yanında olmak ona destek olmak istiyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum elime patlamak üzere olan bi bomba vermiş gibiler sanki. Böyle bi şey yaşayan/yaşamış veya yardımcı olabilecek biri varsa o kadar memnun olurum ki.
merhaba kardeşim 6 yıl önce bana Bipolar mani teşhisi konuldu 25 yaşındayım ilaçlarımı düzenli içmediğim için bu sürede atak geçirdim tedavim 1 ileri gittiyse 2 geriledi bu yüzden.İnsanların kolay kaldıramayacağı şeylerde yaşadım bu 6 yılda eşim beni Bipolar atağı geçirdiğim terketti(ben ona istemeye gelmelerinden önce hastalığımı açıkladım birbir sorun olacaksa bu iş olmasın dedim Problem yok istiyorum dedi.evlendikten 9 ay sonra terketti.çok kısa zaman sonra annemi kanserden kaybettim.1 buçuk yıl sonrada ciğerparem abim vefat etti.Şuanda ilaç kullanıyorum.bu hastalık bende nasıl etki yapıyor açıklamaya çalışayım.öncelikle gerçekten zor biriyim.beni çekmek katlanmak kolay değil.evet duygularımı uçlarda yaşıyorum.bazen dünyanın en neşelisi kimi zaman en sinirlisi kimi zaman çok mazlum.kimi zaman hayattan soyutlanıp depresyonda.manik dönemlerimde gezmek alışveriş kendimi dünyanın en güzeli sancak kadar aşırı özgüvenli oluyorum Vs.ve mayıstan beri bir sevgilim var benimle evlenmek istiyor.Ona herşeyi ne kadar zor olduğumu bu hastalık sabır gerektiriyor Vs teker teker anlattım bunları bil yol yakınken vazgeçeceksen saygı duyucam dedim.benden vazgeçmedi iyi günde kötü günde hep yanımda olmak istediğini söylüyor beraber atlatabileceğimize inanıyor beni çok sevdiğine inanıyorum ailemle tanıştı yakında sözleniyoruz.Sana tavsiyem sadece kalbine sor kalbin ne diyorsa onu yap bu konuda.Çünkü sevgi aşk olduktan sonra üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorun yok buna inanıyorum dipnot: sonderece anlayışlı sakin ve sabırlı davranman gerekiyor ona

Son düzenleme:
Merhaba ben 21 yaşındayım, erkek arkadaşım da öyle. Yaklaşık 5 aydır birlikteyiz. 10 gün önce benimle birden iletişimini kesti ne aramalarıma ne mesajlarıma cevap veriyordu. Beni terk etti sanmıştım ama sonra öğrendim ki tüm arkadaşlarıyla okuluyla işiyle alakasını kesmiş. 10 gün sonunda benimle konuştu, bipolar teşhisi konulduğunu, ilaç kullanmaya başladığını ama henüz alışamadığını, bana söyleyecek gücü de bulamadığını söyledi. Hiç böyle bi şeyle karşılaşacağımı düşünmüyordum. Ben her zaman onun yanında olmak ona destek olmak istiyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum elime patlamak üzere olan bi bomba vermiş gibiler sanki. Böyle bi şey yaşayan/yaşamış veya yardımcı olabilecek biri varsa o kadar memnun olurum ki.
Bence bitirmek en iyisi.sizi yıpratır başka birşey de olmaz.nasilsa birkaç aylık bir ilişki kendini feda etmeye değmez.annemin bir arkadaşının esinde vardı bu hastalık kadının hayatı mahvoldu.esi avukattı işi bıraktı kadın öğretmen hep o gecindirdi evi.bir de bir suru sorun .geçen karşılaştılar.annem nasılsın diye sordu kadın diyor ki şimdi de durup durup dağa çıkıyor orda çadır kurup yaşıyormuş.kadin çocuklarıyla hayat mücadelesi içinde .çocukları evli torunları var ama adamın hayatı bambaşka.

Ben ilk öğrendiğimden beri ayrılmayı hiç düşünmedim ki. İyi gün sevgilisi değilim ki bunu öğrenince vazgeçeyim ondan. Bu söylendiği kadar kolay olmuyo ne yazık ki. Çok teşekkür ederim yine de düşünceleriniz için.

Tabiki de ayrilip ayrilmamaniz bizi enterese etmez.Bize bir faydasi da olmaz
sonucta yasayacak olan sizsiniz.sizi iyi gun sevgilisi olarakta nitelendirmedim farkindaysaniz sadece hastaligin risklerini belirttim yakinda bilen biri olarak.
konuyu acarken ne yapayim diye sormussunuz karariniz belliyse ne diye ne yapsam diye soruyorsunuz bunu da anlamadim.

Adini unuttum unlu bi dizi oyuncusu babasini kesmisti ayni hastaliktan. Bu hastaligin sagi solu belli olmaz yol yakinken ilk sağdan dön bence. Evli degilsin nişanli degilsn. Biz bormaliyle evliyiz bin turlu sorun cikiyo bi de sen düşun.

Tabiki de ayrilip ayrilmamaniz bizi enterese etmez.Bize bir faydasi da olmaz
sonucta yasayacak olan sizsiniz.sizi iyi gun sevgilisi olarakta nitelendirmedim farkindaysaniz sadece hastaligin risklerini belirttim yakinda bilen biri olarak.
konuyu acarken ne yapayim diye sormussunuz karariniz belliyse ne diye ne yapsam diye soruyorsunuz bunu da anlamadim.
Kusura bakmayın yanlış anladınız ben nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum, deneyimi olan varsa yardımcı olur diye paylaştım bu durumumu. Size de ayrılmanın bırakmanın benim için çok zor olacağını söylemek istemiştim sadece. Amacım gerginlik yaratmak değildi düzgün düşünemiyorum zaten son zamanlarda

Adini unuttum unlu bi dizi oyuncusu babasini kesmisti ayni hastaliktan. Bu hastaligin sagi solu belli olmaz yol yakinken ilk sağdan dön bence. Evli degilsin nişanli degilsn. Biz bormaliyle evliyiz bin turlu sorun cikiyo bi de sen düşun.
Bu kadar ileri atakları tepkileri oluyor mu gerçekten? Her yorumda ayrı bi şoka giriyorum. Allah size de kolaylık versin ne diyeyim ki

Back