• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilime bipolar teşhisi konuldu

Annem bipolar. Evi terkedip aylarca dönmediği olmustu tabi bu hastalığını daha öğrenmemistik. Yatili tedavi oldu şimdi ilaç kullanıyor. Iyi suan tabi.
Sevgilim bipolar. İlaçlarını düzenli kullanmadığı icin baya sorunlar oluyor. Onun manik depresif derecesinde. Bazen düşünüyorum da bunlami sinaniyorum acaba diye. Zor gercekten.
Seni anlamaya calisiyorum yasayan biri olarak...3 komsumuz da bipolar...biri yeni evli 2 si ise evlendikten sonra ortaya cikmis. ayni mahallede degil ayni sokakta oturuyorduk 2 si ile...sadece yakınlar yıpranıyor diye bir durum soz konusu degil...daha onceki yorumlarda oyle yazılmıştı...yaşayan icin de kabir azabı...he kendine gelince oh şükür diyorsun...manik atagimi yasarken annemin agladigini gördüğümde "gececek"demistim...tabii bunu derken ben neler yasiyordum o da ayri...yaşadığının gercek olmadigini biliyorsun ama sanki bir simulasyona girmis gibi kaliyorsun...tabiri aynen bu! Simülasyon...depresyon manik ataktan hemen sonra basliyor( bende) sebebi ise uzun uzun konusmalar yorgunluk ve en onemlisi sevdiklerinin telasesi...yorgun gozleri...kimin ne dedigini ise tinlamamayi öğretiyor bu rahatsizlik aci bir sekilde....boylece kisa suren deprosyon bitiyor normale donuyorsun(bende)...manik yasamasam depresyonun kiyisindan geçmem...tabii ki hayatimda uzuldugum zamanlar oldu oluyor da ama devamli degil...herkes kadar...intihar egilimi olur deniyor ...bir an bile bunu dusunmedim...beni dusunduren seyler sunlar:
1 Birini kapima TUZ dokerken yakaladim kisa sure sonra babam calismadi bende tuz eksikligine bagli Bipolar çıktı...Kardesimde de... tamam bu genetik...peki iyilesirken birinin parmagi varsa basina donsun dediğimde ne ilginc ki bu olayi yapan komsu kizi ayni sehirli bile degiliz ayni anda rahatsizlandi ben iyi oldum bi de ona yardima kostuk...hastaneye :)
3 Ben bu olayi ilk yasadigimda komsumuzun evinde otururken Ayetel Kursi okudum cunku (simulasyon ) manik atagim kalbimi durduracak gibiydi...Binada lokal deprem oldu !ve binayi bosalttilar...Isteyen varsa ceker kolundan anlattiririm...saglikli bir bireydir...
3 Yine ilk manik atagimda pc basina gecmisim ve yazmaya baslamisim hatirlamiyorum tabii bunu ve bir zamandan sonra ellerim dizimde gozlerimle klavyeye bakip ekranda enterlanan bir yazi dizisi cikmis...söyleyen Saglikli bir unv hazırlık ogrencisiydi
4 Ne olduğunu anlamayan yakinlarim(yaklasik 7 kasli erkek ) ilk atagimda beni tuttuklarinda kollarindaki tüyler yanmis doğal epilasyon olmus yani
5 Hocalara para yedirmek istemedigimden actim bir hadis kitabi topladim Nisan yagmurunu okudum duami evde yangin cikti! Artik migrenim bile kalmadi...Tabii Hipokrat amcami da uzmedim duzenli karbonatimi iciyorum...Lityum karbonat...
6 Lityum beyinde dusunce akisini duzenleyen madde ...bu madde yildizlarin besin kaynagi...Lityum tukendiginde yildizin ömrü bitiyor...Sanirim hic bir yer kainatta oylesine yaratilmadi...bu kadar anormal durumu yasadiktan sonra bir anormal yorum olasi olsun...acaba bazi canlilar Li sembollu (kimya muhendisligi okudum ingilizce egitim veren zor bir universitede )Lityum elementi bazi canlilarin besin kaynagi olabilir mi böyle mikroorganizma gibi:) lazer epilasyon yapan...Bir doçentle bu konuyu gorustuk...detaylarini vermesem de kitap yazmayi düşünüyorum...sahitlerim yakinlarim aileden ve aileden olmayan...kisilerin de kendi sozleri ve anlatimlariyla...he su bir gercek bazi canlilar mesala mikroorganizmalar:)...vucuda girdiginde kalici yanıklar oluşturubilir...merhemi de tıp ve Hadislerde...
Yazip yazmamak konusunda ikilemde kaldim umarim Peygamberimizin de recetelerini hatirlarsiniz...Tıp ise olmazsa olmaz...
Bipolarlarli arkadaslara gecmis olsun yakinlarina Sabir dilerim...umarim kabir azabina inanan biri olarak...bundan muaf tutulurum...uzerimde Hak ki olan herkes icinse geceleri dua okuyup hediye etmekten baska bir sey gelmiyor elimden...varligim bir gun olmayacak biliyorum herkes gibi...ama intihar "genellemenin aksine" hic dusunmedim...varligimdan sikilan birinin yaninda asla durmadım"kacmaniza gerek yok"...sevdiklerime de duadan baska yapacak manevi bir kalkanim yok...Saglikla kalin...
Konu sahibine hitaben secim senin ...ama bu rahatsizligi biz secmedik hediye edildi...

Hekim her zaman ogrenime açık olmalı... kitaplar vakaların ozetinin ozetidir...gelen hastalari da dinlemeyin gerek yok...her vaka iNSAN ayri bir tedavi sureci gecirir...burada genelleme yapılıyor...hekim olarak boyle tavir sergilerseniz bir cok hasta sadece bipolar da degil...obsesifi panik atagi vs. kendilerini kapasinlar bir yere bir sey de anlatmasinlar etiketi yiyip evlenmesin calismasin disari cikmasin dinlenmesin sonra o depresyon alsin onlari soksun mezara....YASAMASIN! Boylelikle anlatacaklari bir durum da kalmaz? etiketli bir cok hastanin yanlis teshisle senelerce ataklar yasamak zorunda kalması ve hastaligin daha baska boyutlara donusmesi BEN BILIYIYORUM... dinlemeye gerek yok diyen... INSANIN suratina bakma ihtiyaci duymadan elinde dosya birseyler karalamakla mesgul...kendileri hastadan daha vahim bir tavirla davranan hekimlerin urunu.Uzgunum...yeni seyler degisik vakalar her zaman olabilir...olacaktir da cunku INSAN konu....KITAPTAKI prosudure uymayan recetelerle sifa bulabilir...mesala beslenme bicimiyle bu hastaligi yenmis kitaplasmis bir ornek var...eger hekimi onu dinlemeseydi uzun suren bir caba da verilemezdi...her hekim boyle degil tabii ki her bipolarin ayni olmadigi gibi...yazdiklarimi okumayip yorum yapmazsaniz sevinirim cunku inanin benim de sizin anlattığıniz KALİPLARA ihtiyacim yok!

Ben evlenmesin çalışmasın demedim dikkatli okuyun lütfen.kimin evleneceği kimin ne halt yiyeceği beni ilgilendirmez kimsenin hayatıyla ilgili yorum yapmam. Ayrıca her hasta farklıdır her bipolar aynı değildir ses de duyabilir görüntü de görebilir dedim ama siz gördüklerinizin dışına çıkamamışsınız besbelli.türkçedeki "- ebilmek" ekiyle ilgili sorunlarınız da var anlaşılan.

Not: pardon, yazmamamı istemişsiniz ama kusura bakmayınız, biri bana pat pat sayarken yazacak da benim de elim armut toplayacak, he ya oldu, öyleyse siz bu mesajıma cevap vermezsiniz olur biter, bir an önce dünyadaki tek bipoların siz olmadığını, sizin söyledikleriniz de bilimsel doğrular olmadığını anlamanız ümidiyle. Lütfen alıntı yapıp cevap yazmayın.

Son düzenleme:
He bir de -ebilmek hakkinda sorunum oldugunu soylemissiniz bu Hayatim Hakkinda yorum yapmak anlamina geliyor...hem de bilmediginiz bir hayat hakkinda...meslek icabidir diyorum...neyse...kaliplasmis tanimlarla insanlari etiketleyen ve hayatlarinda yorumdan ötesi yanlış teshisleriyle icine ed-ebilen...o etiketlerden kendilerine de yamayan hekimlerden olmamaniz dilegiyle...etiket kapsami oyle genis ki bu arada her bir insanin cebinde her bir durum icin gelistirilmis kapsuller uretiliyor sagolsunlar...bir doktorun sokaktan gecen insani detayli tetkiklerle hastaneye yatiririz demesi , bir profosorun herkes mi hastadir diyerek uluslararasi platformda makalelerle yazilar döşemesi...Freud amcama olan guveni sarsmadi degil ...yine baska bir psikiyatr docentin Freud un hayatindaki incelemeleri onun da baska bir etiketle adlandirmasini ilahi komedya olarak nitelendiriyorum..."hastaliklarin basi mide"hadisini bilmeyen bir baska doktorun bipolari tamamen gecirdigi kitabini bu rahatsizliktaki insanlara tavsiye ederken Dogu Asya ulkelerindeki Cin Japonya da sularda Lityumun dogal olarak yuksek seviyede olmasiyla bu gibi rahatsizliklarin neredeyse hic olmadigini okumak da ilginc...tedavi olmaya gidilen bir cok hekimin kendilerinin de buna muhtac olmalari düşündürücü...diyecek cok sey var...ama yorum yapamayan kisilerin yorum yapmak zorunda okduklari bir meslekle ugrasiyor olmalari konusmaya deger bir durumun olmadigini gösteriyor...Edebilmek her zaman iyi sonuclar dogurmuyor...yine de siz edin!

Bilimsel doğrulardan bahsettiniz tanik olan kisinin hayretle bana anlattığı...klavyeye dokunmadan nasil yazi yazilabilir? Evet manik atak sirasinda bu olay oldu... bunu yasadigimda Foton madde olarak kabul edilmiyordu...Universitede o zamanlar Fizik hocamla bunu konustuk DINLEDI...bir iki sene sonra foton madde kabul edildi...gozden cikan enerji...dinlemeyi bilmeyen degisen bilim bulgularini olduktan sonra sadece okur...ezberler...okuduklarinin hapsinde yasar...bu da bir nevi simulasyon ne yazik ki...okuduklarinin okuyacaklarinin duvarlarindan örülü...

Bende tek uçlu çeşidi var. Sadece depresyon. Canimdan bezdim. Kendime katlanamiyorum bir başkasının beni çekmesi yanımda olması ise mümkün değil. Çünkü benim uçuk fikirlerime ayak uydurması için ancak benim kadar ucmali anlayabilmesi için. Bu yüzden normal bir insanla ol diyorum. Gerçekten omur geçmez. Çektiğim bu zihinsel acıların tarifi yok. Kendime geldiğimde gökyüzüne bakıp şükrediyorum. Renkler bile daha canlı geliyor gözüme, nefes aldigimi hissediyorum. Uzun surmuyor ama sadece bu iyi günlerim için yaşama istekle tutunuyorum. Kimseye dayan, destek ol demem. Benden kaçan insanlara da kirilmadim hiç bir zaman.

Her bir insanin yasadigi bipolar deneyimi farklı...her bir insanin yasami sinavi gibi...olacak sorgusu gibi...ne yapalim..."Ummetim gokyuzundeki yildizlar gibidir " diyen bir Peygamber var...ama her yildiz kayacak bunu da soyleyen bir Kitap...Yildizimiz erken tanisiyor belki bizle...belkiler...olsun...biz yine de ölmeden önce her seyin birer hediye oldugunun bilincinde yasayalim... bir gün her odenilen bedelin mukafatini gordugumuzde iyi ki olmus deriz kimbilir...

Anlattigim yaşanmış bir deneyim...uluslararası konferanslar veren Profosor (psikiyatr dalında ) bir bioenerji uzmanı getirtti bu yasadiklarimiz ustune...arada arar nasil gidiyor diye...Duzeltme "Ashabim gokyuzundeki yildizlar gibidir"...hayatimda huzur her zaman sagliktan once gelmistir... saglikla kalin...

Son düzenleme:
Merhaba ben 21 yaşındayım, erkek arkadaşım da öyle. Yaklaşık 5 aydır birlikteyiz. 10 gün önce benimle birden iletişimini kesti ne aramalarıma ne mesajlarıma cevap veriyordu. Beni terk etti sanmıştım ama sonra öğrendim ki tüm arkadaşlarıyla okuluyla işiyle alakasını kesmiş. 10 gün sonunda benimle konuştu, bipolar teşhisi konulduğunu, ilaç kullanmaya başladığını ama henüz alışamadığını, bana söyleyecek gücü de bulamadığını söyledi. Hiç böyle bi şeyle karşılaşacağımı düşünmüyordum. Ben her zaman onun yanında olmak ona destek olmak istiyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum elime patlamak üzere olan bi bomba vermiş gibiler sanki. Böyle bi şey yaşayan/yaşamış veya yardımcı olabilecek biri varsa o kadar memnun olurum ki.
Bipolar oldukça ağır seyreden bi hastalık. . Hani 10 gün hayatla bağlantısı koparacak cinsten bi şey degil ama.. Psikolojik hastalıklar kanser gibidir.. bi girdi mi tekrar edip durur.. bu hastalığı işleyen bi film izlemiştim geçenlerde.. 3 moonu isminde.. işiniz zor.. allah yardımcınız olsun..

Ben de bipolar tedavisi goruyorum.5 yillik bi evliligim var.evlenmeden oncesinde de 5 yillik bi tanisikligimiz olmustu.eclilik teklifi ettiginde ilc kullandigimi soyledim.ondan oncesinde bahsetmem8stim.cunku bu hastaliktan bi haber olup onyargili sagliksiz dusuncede bir cok insan var.esime bahsettigimde bnim neden ilac kullandigimi anlamadigini ve buna ihtiyacim olmadigini soyledi.gerci ailem de ayni fikirde.cunku bende psikozlu etkiler olmadi.daha cok depresyon ve hipomani olrak seyretmisti.
evlendik.simdi bi cocugumuz var.iyi bi iliskimiz var.bazi sorunlar yasadik.
gecen yil kayinvalidem beyin kanamasi gecirdi.1 sene ona baktim.simdi de esiminkan kanseri oldufunu ogrendik.
2 aydir hastanelerdeyiz.bi an bile yanindan ayrilmadim.ablasina bilw birakmadim onu.cocugu 2 gunde bi gorebiliyorum.su an hastanede oldugumuz icin cocukla esim arasinda mekik dokuyorum resmen.

cevrem bu kadar síkíntiya nasil katlndigimi merak ediyor.sanirim bipolar olmasam bunlara katlanmam daha zor olurdu.cunku gecirmia oldugum depresyonun beni daha guclu yaptigini dusunuyorum.ve kolay kolay yikilmam.cunku ben en dibi gordum ve kimsenin yardimini beklemedim.hep yalnizdim.simdi o gunlerin kuvveti beni ayakt tituyor.
hayatta iyi kotu diye bir sey yok.hepsi zihnimizin oyunlari.zihnimiz etiketler her seyi.secim senin nasil bakarsan oyle gorursun dunyayi.artik hic bir seyi iyi kotu diye ayirmiyorum.sadece tecrube olarak goruyorum.
zaten insan yaratistan hatalidir.ya zihnimizin kolesi oluruz ya da zihnimiz bizim kolemiz olur.

Ben de bipolar tedavisi goruyorum.5 yillik bi evliligim var.evlenmeden oncesinde de 5 yillik bi tanisikligimiz olmustu.eclilik teklifi ettiginde ilc kullandigimi soyledim.ondan oncesinde bahsetmem8stim.cunku bu hastaliktan bi haber olup onyargili sagliksiz dusuncede bir cok insan var.esime bahsettigimde bnim neden ilac kullandigimi anlamadigini ve buna ihtiyacim olmadigini soyledi.gerci ailem de ayni fikirde.cunku bende psikozlu etkiler olmadi.daha cok depresyon ve hipomani olrak seyretmisti.
gecen yil kayinvalidem beyin kanamasi gecirdi.1 sene ona baktim.simdi de esiminkan kanseri oldufunu ogrendik.
2 aydir hastanelerdeyiz.bi an bile yanindan ayrilmadim.ablasina bilw birakmadim onu.cocugu 2 gunde bi gorebiliyorum.su an hastanede oldugumuz icin cocukla esim arasinda mekik dokuyorum resmen.

cevrem bu kadar síkíntiya nasil katlndigimi merak ediyor.sanirim bipolar olmasam bunlara katlanmam daha zor olurdu.cunku gecirmia oldugum depresyonun beni daha guclu yaptigini dusunuyorum.ve kolay kolay yikilmam.cunku ben en dibi gordum ve kimsenin yardimini beklemedim.hep yalnizdim.simdi o gunlerin kuvveti beni ayakt tituyor.
hayatta iyi kotu diye bir sey yok.hepsi zihnimizin oyunlari.zihnimiz etiketler her seyi.secim senin nasil bakarsan oyle gorursun dunyayi.artik hic bir seyi iyi kotu diye ayirmiyorum.sadece tecrube olarak goruyorum.
zaten insan yaratistan hatalidir.ya zihnimizin kolesi oluruz ya da zihnimiz bizim kolemiz olur.
Allah kolaylik versin...ve acil sifalar dilerim ...ne de guzel bir ornek vermissiniz...yasantiniz da baska ibretlik bir ornek...bipolar hastasi deyip kenara çekilen olmadi benim hayatimda da...genelde Guzin abla gibi dinlerim...derdi olan biriktirir gelir anlatır ...hatta konusan bazi dostlarim gunlerdir wc ye cikamadim seninle konustum gevsedim valla deyip wc ye gider:)..."seninle gecinemeyen kimseyle gecinemez diyenler de hayli fazladir"...yani vebalı gibi benden kacana rastlamadim...ama benim kactiklarim var...mesala ....Yalan ....iftira.... dedikodu...gibi ozelliklerle hayatimda yer almak isteyene yolu gosteririm...her neyse...
"ozetle konu sahibine hitaben hic bir secim bedelsiz degildir...bunu bir bipolarlida da yasayabilirsin dipolarlida da tride de tetra...hekza...polarsizda da falan ...iste ...zaten kadinlarin menapoz doneminde de cogu panik atak ilaci kullanıyor aaaa sonra obsesif oluyor ...erkekler de ostropozdu sanirim....falan...sırf meraktan arastiriyorum okuyorum da ...su saglikliyim diye dolasanlara okuduklarim arasinda oyle uygun etiketler var ki...gercekten icler acisi bir zaman...ozellikle Amerika da bazi lokantalarda zaten rafine edilen tuzu da yasaklamislar...bu ne anlama gelir biliyor musunuz sinir sisteminin çökmesi! Beyin kimyasinin degistiren bir cok kararsiz elementin bombardimanina maruz kalmak=radyasyonun...
neyse...
saglik diliyorum ama bu zamanda taş gibi olmak da zor yaw...ben yine de dilerim...bir bipolarli olarak bana da huzur dileyin...zira huzur kaciranlari gordukce duydukca okudukca...acaba biz normaliz de onlar mi anormal diyorum...belkide maniye ben gel diyorum...hayati bu ara izlemek istemiyorum gel otur beynime yasat kendini...yine bir neyse... herkes kendi hayatindan mesuldur...bir seyi/kisiyi secmek sadece bipolar icin degil herkes icin sorumluluk gerektirir...herkesin ayri bir" kahri" vardir...
Arkadasim cocuklarimizi evlendirmek icin dogurmami bekliyor:)espiri de olsa hos... esim ise cocugumuz zekasını huyunu da senden alsin diyor...bazen yansam da sonuyorum demek ki...belki herkes gibi belki biraz farkli...yanimda olmak isteyenlere hosgeldin yerini sec...gitmek isteyenlere gule güle gelmistin simdi geç...mutlu olun...iyi dileklerle...

Bipolar,otizm,depresyon...vb rahatsizligi olanlar GAPS beslenme duzeniyle ile alakali SABAH gazetesinde bir makale var. mutlaka okumanizi oneririm...

Bende de bipolar bozukluk vardı tedavi oldum. bazen evet ani değişim olabiliyor tanıyamıyordum kendimi. ama insanın kendini eğitmesiyle de alakalı bir şey. Tedavisini bırakmazsa ve kendini geliştirmeye, eğitmeye yatkın biriyse sorun olmaz. Ama sen de onda ani çıkışlar farkettiğin zaman kişisel algılamamalı ve umursamamalısın. çünkü bu hastalık böyle bir şey. olaylara karşı ani reaksiyon olabiliyor.
Geçmiş olsun öncelikle. Kendisi tedaviyi reddediyor. Anlayış gösteriyorum ben de ama sonuçları ne olacak bilmiyorum

Herkes cok basitmis gibi ardina bile bakma ayril hemen gibi kalpsiz cevaplar vermis.Ayni durumda kendileri olsa terkedilmek hoslarina giderdi sanirsam.bir video izlemistim kuş olen arkadasinin basindan ayrilamiyordu araba falan ezmesin diye kus beyinli diyoruz ama kus kadar vicdanimiz yok.En azindan bir muddet yaninda ol bi anda yuz ustu birakip gitme.Belki sandigin kadar kotu gitmez belki zamanla asabilceginiz durumdadir.Bugun sen birakip gidersen yarinda biri seni birakip gider.Insallah her sey gonlunuzce olur rabbim sifa versin.
Kesinlikle öyle. Sizin gibi düşünen insan sayısı o kadar az ki. Çok teşekkür ederim

Herkes cok basitmis gibi ardina bile bakma ayril hemen gibi kalpsiz cevaplar vermis.Ayni durumda kendileri olsa terkedilmek hoslarina giderdi sanirsam.bir video izlemistim kuş olen arkadasinin basindan ayrilamiyordu araba falan ezmesin diye kus beyinli diyoruz ama kus kadar vicdanimiz yok.En azindan bir muddet yaninda ol bi anda yuz ustu birakip gitme.Belki sandigin kadar kotu gitmez belki zamanla asabilceginiz durumdadir.Bugun sen birakip gidersen yarinda biri seni birakip gider.Insallah her sey gonlunuzce olur rabbim sifa versin.
Kesinlikle öyle. Sizin gibi düşünen insan sayısı o kadar az ki. Çok teşekkür ederim

İki ayda iki yıl yaşlanmış gibi hissediyorum gerçekten o kadar zor geliyo ki şimdi bile. İlaç tedavisini reddetti ne söylersem ne yaparsam yapayım. Sonrasında inandık ikimiz de her şeyin normal devam edeceğine güzel olacağına ya da o beni kandırmış sadece emin olamıyorum. Her şey gerçekten de normale döndü hatta eskisinden daha iyi gidiyordu fakat akciğerinde iltihap oluşmuş, astım ve diyabet hastası. Doktor kontrolundeyken fark ettiler acil küçük bi ameliyatla halledeceklerdi ama eğer müdahele yapılmazsa doktor kriz geçirebileceğini ve astım krizi sanılıp kurtarılamayabilecepini söyledi. O da önce kabul etti ameliyatı benim şehir dışından yanına gitmemi bekledi tek olmasını istemedim ameliyattan önce ve sonrasında. Normalde ameliyat olacağı günden beri ortada yok, kaçtı her şeyden özellikle benden. Nedeni hakkında en ufak bir fikrim yok haftalardır her yolu denedim evinde bile yok ben gelirim diye. Öğrendiğime göre ameliyat da olmamış. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum bir çözüm yolu bulabilsem keşke ama izin vermiyor

Pesss!! Cidden bu kadar vicdansız mıyız? Yok durma uzaklaş kaç yok ayrıl yok kendini düşün... Demek ki aynı şey o yorum yazanların başına gelse terkedilmek cidden yukarıdaki arkadaşımın dediği gibi hoşlarına gidecek. Kardeşim Allah her zaman bizi sınar ve sonucuyla ya mükafatlandırır ya hüsran eder ya da beter eder. Neden hep bencilsiniz? Siz mükemmel misiniz acaba bir düşünün başkaları da sizin nazınızı çekmesin o zaman Alllaahh Alllaahh.... Ayrıca ölüm haricinde herşeyin çaresi var böyle bakmayı yaklaşmayı hep unutuyoruz ya da karamsar olmak bizi daha mı mutlu yapıyor ne melankolik olmayın her defasında...

Bir şey daha ! Bu arkadaşı da tebrik ediyorum ayrıca... MAŞALLLAH diyorum yani.. Gerçekten sonuna okudum ve tamamen benim beynimin içini okumuş gibisiniz içimden geçenler tamamiyle son paragrafta mevcut zaten.Sen hayatı nasıl görürsen sana öyle gelir...Her şey senin seçimin zaten bu yorumdan sonra ben çekilirim zaten canım haydi geçmiş olsun...

Back