- 4 Ekim 2016
- 200
- 1.190
- 28
- 41
Seni anlamaya calisiyorum yasayan biri olarak...3 komsumuz da bipolar...biri yeni evli 2 si ise evlendikten sonra ortaya cikmis. ayni mahallede degil ayni sokakta oturuyorduk 2 si ile...sadece yakınlar yıpranıyor diye bir durum soz konusu degil...daha onceki yorumlarda oyle yazılmıştı...yaşayan icin de kabir azabı...he kendine gelince oh şükür diyorsun...manik atagimi yasarken annemin agladigini gördüğümde "gececek"demistim...tabii bunu derken ben neler yasiyordum o da ayri...yaşadığının gercek olmadigini biliyorsun ama sanki bir simulasyona girmis gibi kaliyorsun...tabiri aynen bu! Simülasyon...depresyon manik ataktan hemen sonra basliyor( bende) sebebi ise uzun uzun konusmalar yorgunluk ve en onemlisi sevdiklerinin telasesi...yorgun gozleri...kimin ne dedigini ise tinlamamayi öğretiyor bu rahatsizlik aci bir sekilde....boylece kisa suren deprosyon bitiyor normale donuyorsun(bende)...manik yasamasam depresyonun kiyisindan geçmem...tabii ki hayatimda uzuldugum zamanlar oldu oluyor da ama devamli degil...herkes kadar...intihar egilimi olur deniyor ...bir an bile bunu dusunmedim...beni dusunduren seyler sunlar:Annem bipolar. Evi terkedip aylarca dönmediği olmustu tabi bu hastalığını daha öğrenmemistik. Yatili tedavi oldu şimdi ilaç kullanıyor. Iyi suan tabi.
Sevgilim bipolar. İlaçlarını düzenli kullanmadığı icin baya sorunlar oluyor. Onun manik depresif derecesinde. Bazen düşünüyorum da bunlami sinaniyorum acaba diye. Zor gercekten.
1 Birini kapima TUZ dokerken yakaladim kisa sure sonra babam calismadi bende tuz eksikligine bagli Bipolar çıktı...Kardesimde de... tamam bu genetik...peki iyilesirken birinin parmagi varsa basina donsun dediğimde ne ilginc ki bu olayi yapan komsu kizi ayni sehirli bile degiliz ayni anda rahatsizlandi ben iyi oldum bi de ona yardima kostuk...hastaneye :)
3 Ben bu olayi ilk yasadigimda komsumuzun evinde otururken Ayetel Kursi okudum cunku (simulasyon ) manik atagim kalbimi durduracak gibiydi...Binada lokal deprem oldu !ve binayi bosalttilar...Isteyen varsa ceker kolundan anlattiririm...saglikli bir bireydir...
3 Yine ilk manik atagimda pc basina gecmisim ve yazmaya baslamisim hatirlamiyorum tabii bunu ve bir zamandan sonra ellerim dizimde gozlerimle klavyeye bakip ekranda enterlanan bir yazi dizisi cikmis...söyleyen Saglikli bir unv hazırlık ogrencisiydi
4 Ne olduğunu anlamayan yakinlarim(yaklasik 7 kasli erkek ) ilk atagimda beni tuttuklarinda kollarindaki tüyler yanmis doğal epilasyon olmus yani
5 Hocalara para yedirmek istemedigimden actim bir hadis kitabi topladim Nisan yagmurunu okudum duami evde yangin cikti! Artik migrenim bile kalmadi...Tabii Hipokrat amcami da uzmedim duzenli karbonatimi iciyorum...Lityum karbonat...
6 Lityum beyinde dusunce akisini duzenleyen madde ...bu madde yildizlarin besin kaynagi...Lityum tukendiginde yildizin ömrü bitiyor...Sanirim hic bir yer kainatta oylesine yaratilmadi...bu kadar anormal durumu yasadiktan sonra bir anormal yorum olasi olsun...acaba bazi canlilar Li sembollu (kimya muhendisligi okudum ingilizce egitim veren zor bir universitede )Lityum elementi bazi canlilarin besin kaynagi olabilir mi böyle mikroorganizma gibi:) lazer epilasyon yapan...Bir doçentle bu konuyu gorustuk...detaylarini vermesem de kitap yazmayi düşünüyorum...sahitlerim yakinlarim aileden ve aileden olmayan...kisilerin de kendi sozleri ve anlatimlariyla...he su bir gercek bazi canlilar mesala mikroorganizmalar:)...vucuda girdiginde kalici yanıklar oluşturubilir...merhemi de tıp ve Hadislerde...
Yazip yazmamak konusunda ikilemde kaldim umarim Peygamberimizin de recetelerini hatirlarsiniz...Tıp ise olmazsa olmaz...
Bipolarlarli arkadaslara gecmis olsun yakinlarina Sabir dilerim...umarim kabir azabina inanan biri olarak...bundan muaf tutulurum...uzerimde Hak ki olan herkes icinse geceleri dua okuyup hediye etmekten baska bir sey gelmiyor elimden...varligim bir gun olmayacak biliyorum herkes gibi...ama intihar "genellemenin aksine" hic dusunmedim...varligimdan sikilan birinin yaninda asla durmadım"kacmaniza gerek yok"...sevdiklerime de duadan baska yapacak manevi bir kalkanim yok...Saglikla kalin...
Konu sahibine hitaben secim senin ...ama bu rahatsizligi biz secmedik hediye edildi...