Sevgilime bipolar teşhisi konuldu

bir tanıdığım var ve evliliklerinde problem yaşıyorlar iki çocukları var bipolar olan kadın boşanmak isteyen kadın belkide haklı bilmiyorum
eşi boşanmak istemiyor çocuklar yüzünden vekaletlerinin anneye verilmesi kötü olur diye düşünüyor
bir çıkmazda gibiler
niye size hitaben yazdım onuda bilmiyorum
aile dosttu üzülüyoruz

Adam cocuklarinin velayeti sebebiyle bosanmamak istemiyor olamaz...cunku mahkeme bu rahatsizliktaki birine velayet vermiyor(atak sirasinda en fazla bir kac hafta gercekle iliski kopuyor )...seviyor olabilir mi acaba?

Hastalığın boyut atladığından bahsetmiştim zaten okumadınız galiba? Bu hastalıktan mustarip olduğunuz için hasaas davranıyorsunuz belli ki. Ama ben de zaten hastaya değil, hasta yakınına(olası-mustakbel) tavsiyede bulundum. Emin olun ben bipolarım diye başlık açsa yaklaşımım çok farklı olurdu. Ki beni sağlık lügatinizle korkutmayın isterseniz, bir eczacı olarak benim de hatırı sayılır bir lugatim var. Hastalığın teşhisi konusunda bir problem olsa babam fark ederdi muhtemelen, kendisi bu konunun uzman tıp doktoru çünkü. Ukalalık yapmak istemem cidden ama dedemi ölümden döndürdüğümüz için takdir edersiniz ki bu konuda hassasım. Tahammül sınırını aşan şeyler yaşadık ailecek. Ve bahsettiğiniz gibi topluma mühendis mimar olarak kazandırılmış sağlıklı bireyler yetiştirmiş bipolar hastalarını görüp ben de unut ediyordum belki biz de başarabiliriz diye. Ama bu kadar maddi manevi desteğe rağmen biz başaramadık. Belki uslubum sert olmuştur, burayı hasta yakınları ile beraber hastaların da okuyabileceğini unuttum. Kusuruma bakmayın. Biz hastamıza bakmakla yükümlüyüz, kan bağımız var çünkü. Ama bu hastalar ile kanbağı kurmanın büyük sorumluluklar doğurduğunu belirtmek istedim. Dediğim gibi şu an zor zamanlar geçirdiğimizden dolayı biraz sert ve uygunsuz bir üslup kullanmış olabilirim, kusura bakmayın. Size de acil şifalar dilerim

Benim daha cocugum olmadi kac yildir evliyiz ben hala istemiyorum (ailesi sebebiyle rahatsizligimdan oturu hayatimi cehennem ettiler) ...esim istiyor... Ilk yillarimizda kac kez gitmek istedim beni döndürdü aglayarak yalvararak...şimdi gecinip gidiyoruz...

bu hastaliga sahip olup olmamak ya da hassasiyet meselesi degil anlatmak istedigim...herkes ayri parmak izine sahip bunu soylemek istedim...saglikli diyoruz ya hani...ya da bipolar...mesala bipolarlar icin madde bağımlısı olur deniyor... bugune degin toplam bir bardak olmamistir ictigim...hem de ünv. yillarinda birlikte yasadigim arkadaslarim neredeyse her gun icerlerdi...hic bir uyusturucu madde de almadim hayatimda...bunun gibi...her insanin... her iliskinin...her bir hayatin... sorunlari var...sorunu buyuturseniz kimseyle selamlasmamaya kadar varir bu durum...kusursuz bir hayat goremiyorum ben...Peygamberlerin hayati dışında...versikleri tepkiler hep yerinde...ama onlari bile elestirenler var ...HAYAT RISK almaktan geciyor...bir bardak su bile icmemeliyiz o zaman bogazimiza kacar boguluruz diye...he bu rahatsizlikta biriyle yasamak biraz catlak bardakla su icmek gibi olabilir ...ama ici boş bir cok saglam(saglikli )bardak da var...

Son düzenleme:

İşte her insanin... her iliskinin...her bir hayatin... var olan sorunlarının üzerine artı olarak gelecek bir sorumluluk için konuşuyorum ben. Kolay değil. Siz de hiç kolay olmadığının farkındasınızdır zaten. Neyse konu dağılmasın, konu sahibi ortalarda yok galiba ama umarım iyice düşünüp taşındıktan sonra hakkında hayırlı olana karar verir...

Kuzenimde vardi, sizofreni baslangicina kadar ilerledi sonra, cocugunun baskasindan oldugunu filan idda etmeye basladi ki karisinin gozu ondan baskasini gormez herkes bilir, uzun zamandir ilac kullaniyor bu surede iyi gorunuyor ama cok kilo aldi ve surekli uyuyor. Acikcasi insan evlendikten sonra bosanma safhasina bile gelebilir bu hastalik yuzunden, sevgililikte bu sorun bilemedim yani tercih senin ama ben muhtemelen sahip cikamazdim

Yine saglikli olup annesini babasini dovenler hatta ileri boyutta öldürenler var ...sebep para...hastalik nerede? berdel var...kan davasi var...toplumun inandigi...hastalik nerede?...
bipolar bir kac hafta suren uyanik halde algi degisikliginden kaynaklanan ruya alemi gibi bir sey...ilaclarini duzgun alip kontrolunu yapip sosyallesip duzgun bir yasantisi olursa kisinin normal bir yasam surebilir...tabii atak olursa (senelerce 15-20 yıl yasamamis ornekler var) sevmeyen ya da tahammulu olmayan biri icin iskence olabilir katlanmak...o zaman KURTULMAK ister iste...zaten onun adı da sevgi olmaz...iyi günün yareni de olmasin ne diyim...sahsen rahatsizligimin en sevdigim yani da bu...etrafinda hep gercekten seven hayatta her seye ragmen yaninda olan dalga gecip asagilayan hor goren kimselerin kalmamasi...zamanini hep DEGERli kimselerle paylasman...

O kadar eminim. Kendi öz annem bipolardı çünkü. yazdıklarınızın nedeni yanlış kullanımlı lityum.

O kadar emin olmayınız. Bipolar halüsinasyon da görebilir, olmayan sesler de duyabilir, gerçekdışı şeyler de düşünebilir.

O kadar eminim. Kendi öz annem bipolardı çünkü. yazdıklarınızın nedeni yanlış kullanımlı lityum.
psikotik özellikli mani diye aratın isterseniz google da,bu hastalarla çalışıyorum,hiçbir hasta birbirinin aynısı değil, her bipolar aynı değil.

Sizin bahsettiğiniz heyezan. Heyezan zaten atak döneminin olmazsa olmazı.

psikotik özellikli mani diye aratın isterseniz google da,bu hastalarla çalışıyorum,hiçbir hasta birbirinin aynısı değil, her bipolar aynı değil.

Sizin bahsettiğiniz heyezan. Heyezan zaten atak döneminin olmazsa olmazı.

hezeyan demek istediniz galiba? ben hem hezeyan hem halüsinasyon dedim zaten.hezeyan halüsinasyon bunların her ikisi de atak döneminde görülebilir şeyler illa da görülecek diye bir şey yok yani olmazsa olmaz değil.

Ses halusinasyon...bunlar şizofren bulgularidir.Bipolarda ise sadece atak sirasinda siradisi dusunceler bombardimanina maruz kalir kisi.algi degisikligi olur ama ses duymaz halusinasyon gormez. Gorduklerini yanlis algilar (mesala bir böceği bir ayakli ses kayit cihazi olarak algilar)olmayan seyi gormez halusinasyon gibi...bu durum da ilacla en fazla 3 haftada duzelir. Hic bir sey kullanmazsa en fazla 2 ayda. Normale dondukten sonra uzun sure atak yaşayamayabilir(5 ,10,15,20...sene gibi) burada en onemli sey, kisinin kendine geldikten sonra yasadigi anormal durumlari etraf tarafindan nasil? karsilandigidir....kisiye karsi bakis acisinin nasil? Oldugu...etrafı destek verirse yasadiklarini espiri konusu bile yapip depresyon safhasini daha hafif atlatir bu da manik ataklari öteler...Saglikla kalin...

Psikotik özellikli mani diye bir şey var, bi bakın isterseniz, bana bir şeyler anlatmanıza ihtiyacım yok zaten ben psikiyatri alanında çalışan bir hekimim.

Ben katılıyorum size. 5 aylık ilişki, 21 yaşında kız, çok deli divane değilse bence de ömür tüketmesinin bir manası yok.

Duygudurumu sık sık değişen, atak/kriz geçiren birini baba yapmak; ona güvenerek hayat kurmak , hayat boyu ona aralıksız destek olmak , gerekirse hayatın tüm maddi manevi sorumluluğunu almak çok ağır bir yük. 20 yaşındaki kıza tavsiyem aşkından ölüp bitmiyorsa bu yükün altına girmemesidir.

Burda destek ol yazar insanlar, ama diğer konularda erkek maddi güçlü olsun tek başına evi geçindirsin ben evde oturup çocuk bakabilmeliyim bik bik bik yazarlar. Hastalandığımda çalışamam sen evi geçindir diyen erkekten burdakilerin hepsi fersah fersah kaçar emin ol sana da vefa vicdan vs yazarlar.Konu sahibesi bu yüzden sana vicdansız diyenlere hiç kulak asma derim kendini düşün.

Her seyden once karsinda bir insan var.buradaki bazi yazilari hayretle okudum.sana tek tavsiyem kim olaursa olsun karsindaki erkekte aradigin ozellikler kendi prensiplerin olmali.
Sorumluluk sahibi mi? En onemlisi budur bence.saygili mi? Sana deger veriyor mu? Sadik mi? Guvenilir mi? Kadinlar icin guven cok onemlidir.
bence bipolar olup olmamasindan daha onemli ozelliklerdir bunlar.

bipolar konusuna gelirsek.her bipolar olan gerceklikle iliskisini keser diye bi kural yok.halisulasyonun hezeyanlarin eslik ettigi cesitleri de var elbet ama herkeste olmaz.psikozlu cesitlerinde olur.
bipolar olup da ogretmenlik doktorluk yapan arkadaslar biliyorum ama ailesine bakmayan alkol bagimlisi olani da gordum.bunun bipolarliktan cok karaktrle ilgili oldugunu dusunuyorum.

eger izmirdeysen iyi bi doktor onerebiliim.

+1

Şurada değeceğini bilsem hiç üşenmeyip 5 sayfa tüm ayrıntılarıyla yazacağım ama bizim toplumumuzun bakışı belli, ne kadar da söyleseniz, ne kadar umutla da dile getirseniz, mutlaka farklılığı parmağıyla işaret edecek korkaklar çıkacak ve sinirinizi bozacaktır.

Tespit edilmiş bir bipolarlıdan çekineceğinize, aranızda kamufle olmuş gizli ruh hastalarından ve sütü bozuklardan korkun.

Psikotik özellikli mani diye bir şey var, bi bakın isterseniz, bana bir şeyler anlatmanıza ihtiyacım yok zaten ben psikiyatri alanında çalışan bir hekimim.
Hekim her zaman ogrenime açık olmalı... kitaplar vakaların ozetinin ozetidir...gelen hastalari da dinlemeyin gerek yok...her vaka iNSAN ayri bir tedavi sureci gecirir...burada genelleme yapılıyor...hekim olarak boyle tavir sergilerseniz bir cok hasta sadece bipolar da degil...obsesifi panik atagi vs. kendilerini kapasinlar bir yere bir sey de anlatmasinlar etiketi yiyip evlenmesin calismasin disari cikmasin dinlenmesin sonra o depresyon alsin onlari soksun mezara....YASAMASIN! Boylelikle anlatacaklari bir durum da kalmaz? etiketli bir cok hastanin yanlis teshisle senelerce ataklar yasamak zorunda kalması ve hastaligin daha baska boyutlara donusmesi BEN BILIYIYORUM... dinlemeye gerek yok diyen... INSANIN suratina bakma ihtiyaci duymadan elinde dosya birseyler karalamakla mesgul...kendileri hastadan daha vahim bir tavirla davranan hekimlerin urunu.Uzgunum...yeni seyler degisik vakalar her zaman olabilir...olacaktir da cunku INSAN konu....KITAPTAKI prosudure uymayan recetelerle sifa bulabilir...mesala beslenme bicimiyle bu hastaligi yenmis kitaplasmis bir ornek var...eger hekimi onu dinlemeseydi uzun suren bir caba da verilemezdi...her hekim boyle degil tabii ki her bipolarin ayni olmadigi gibi...yazdiklarimi okumayip yorum yapmazsaniz sevinirim cunku inanin benim de sizin anlattığıniz KALİPLARA ihtiyacim yok!

Annem bipolar. Evi terkedip aylarca dönmediği olmustu tabi bu hastalığını daha öğrenmemistik. Yatili tedavi oldu şimdi ilaç kullanıyor. Iyi suan tabi.
Sevgilim bipolar. İlaçlarını düzenli kullanmadığı icin baya sorunlar oluyor. Onun manik depresif derecesinde. Bazen düşünüyorum da bunlami sinaniyorum acaba diye. Zor gercekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…