Sevgilime bipolar teşhisi konuldu

Bu kadar ileri atakları tepkileri oluyor mu gerçekten? Her yorumda ayrı bi şoka giriyorum. Allah size de kolaylık versin ne diyeyim ki
Tabi oluyor babsini oldurme emri geldigini soyleyip oldurmustu. Kucuk gelin dizisinde basrokde oynuyordu. Herkes şok olmustu.yol yainken dön bence. Babanin oğlu degil ya.

Tabi sonuçta hastalık öyle destek olayimla olmuyor ki.sonucta belki ilişkin ilerleyecek evleneceksin.bir kocamla dolasayim gezeyim diyeceksin,belki gezemeyecek .yeri gelecek arkadaşlarla herkes beraber toplanırken senin eşin gidemeyecek.v eya ailesiyle sorun yasasan, seni dinleyip sana yardımcı olacak bir eş bulamayacaksın.belki hamileyken herkes eş desteği beklerken sen yalnız kalacaksın,cocugunu büyütürken o destek olmayacak yalnız olacaksın.b unlar birkaç ornek.herkes normal kocalarla anlaşamıyor bir suru sorun yaşıyor sen ne yapacaksın.b osver diyorum inan kendini feda etmeye değmez

Şuan bırlıktelıgınız cok cok yeni daha uzun sure bırlıkte olmus olsaydınız belkı olayları anlaman cok daha ıyı olurdu ancak suan yenı bırlıkte oldugunuz ıcın yaptıgı tum hareketlerı manik veya depresif hallerını normal sanabılırsın ancak bu hastalık gercekten ciddi bir hastalık seviyorsan gerçekten mücadele edebilirsin ama mücadele edemeyeceğini hissediyorsanda bastan vazgecmelısın,yanında oldugunu hıssettır gececegıne ınandır bu hastalıkta kalp şeker rahatsızlıgı gıbı cıddı bır hastalık bıopolar arkadasım vardı dönem dönem bazen cok coskulu bazen cok cökkün olan degısken ruh hallerı oluyor,kendıne ve etrafına zarar verebılme egılımlerı oluyor farkında olmadan bu onlara normal gelıyor cunku ve son olarak delibal filmini izlemenı onerırım.

Tabi sonuçta hastalık öyle destek olayimla olmuyor ki.sonucta belki ilişkin ilerleyecek evleneceksin.bir kocamla dolasayim gezeyim diyeceksin,belki gezemeyecek .yeri gelecek arkadaşlarla herkes beraber toplanırken senin eşin gidemeyecek.v eya ailesiyle sorun yasasan, seni dinleyip sana yardımcı olacak bir eş bulamayacaksın.belki hamileyken herkes eş desteği beklerken sen yalnız kalacaksın,cocugunu büyütürken o destek olmayacak yalnız olacaksın.b unlar birkaç ornek.herkes normal kocalarla anlaşamıyor bir suru sorun yaşıyor sen ne yapacaksın.b osver diyorum inan kendini feda etmeye değmez

ılıskınız cok yeni ve arkadasların dedıgı gıbı cok gencsın umarım kendın ıcın dogru kararı verrırsın

deli bal filmini acilen izle, ilaç almazsa intihara kadar gider bu psikolojık hastalık.. herkesle bagını kopararak etrafındakıler ıcın en ıyısını yapmıs ama kendı kavuguna cekılerekte kendıne daha cok zarar verıyor..
bence sen ıyı nıyetlısın ama yol yakınken kendı hayatına bak, bu tarz rahatsızlıgı olan ınsanlarla ugrasmak zordur omrunden omur yer daha gencsın kendını dusunmen lazım.

Bu kıza bunu soylememim sebebi evlilik zor bir süreç ve genelde malesef kadınlar eziliyor yoksa bende bir kaç sene sonra şizofren veya bipolar manik vs.. ne bileyim olabilirim kader bu sonuçta .... ama bir erkek konu açsaydı onun yaninda dur onunla evlen derdim

Niye böyle düşünüyorsun..Bipolar zor bir hastalık,grip değil nezle değil.Bir ömür onunla yaşayacaksın.

Senin psikoloijn ne olacak pekİ?Kadınsın,sevgi bekleyeceksin ilgi bekleyeceksin güçsüz kaldığın da destek bekleyeceksin?

Hep destek olmak ve hep anlayışlı olmak durumunda sen kalacaksın.Annesi,babası evet hep yanında olmak zorunda.

Nikahlı eşin olsa,vefalı ol derim elbette.

Ama sen? Sevgilisisin sadece,5 ay da ne yaşadın gördün..Ne kadar hastalığını gördün bu süreçte.

O zorlukta,onun o halinde hiç bulundun mu yanında?

Sana tavsiyem,ailesinde böyle bir hastalık olan insanlarla konuş.Onların tavsiyelerini dinle.

Yeri gelir 5 ay olmuş,5 yıl olmuş,50 yıl olmuş farketmez.

Senin yaşlarındaydim ve psikolojisi bozuk birisi ile 10 yıl ilişki yasadim ve en son kurtuldum. Neden o kadar uzun söyleyim. Beni öldürmekle tehtit ederdi...çok zor yıllar geçirdim ve ne olacaksa olsun dedim ailemden yardım istedim kurtuldum. Sonraki ilişkim eşim oldu ve ilk baktığım şey ruh durumuydu...kesinlikle dengesiz ve ruh durumu bir adama acıyarak bir ilişkiyi sakın ama aşkın devam etme sana bir abla tavsiyesi...

Su anda o çocuğu bırakmayacak bir aksilik olmazsa muhtemelen evlenirsinde tamam hasta olabilir sende ona belki aşıksın belki seviyorsun duyguların çok güzel saygı duyuyorum bu hastalığın haricinde acaba bu çocuğun başka ne huyları var belki daha çok seveceksin onu gözlemle daha sonra onunla olurmu olmazmi karar ver derim

Burada önemli olan, seninle hangi döneminde tanıştı? Mani dönemindeyse, ilaçları kullandıktan sonra şu an tanıdığın insandan farklı biri olacak buna kendini hazırla öncelikle.
Tahminim, mani bitişine denk geldiniz. Genelde doktor tedavisi bu süreçte kabul oluyor çünkü. Bir süre sonra ilaçları almak istemeyecek, işte burada çok zorlanacaksın. Çünkü o değiştiğini kabul etmeyecek; sen göreceksin. Ve senden kaçmak isteyecek, daha haraketli bir hayat isteyecek ve senin buna engel olduğunu düşünecek. Genelde aileden kaçılıyor bu gibi durumlarda.
O yüzden, senin de kesinlikle ama kesinlikle destek alman gerekli. Evet, çok zor bir süreç, evet, seni harika günler beklemiyor, evet, ara ara pes etmeyi çok isteyeceksin.

Yahu bu hastaliga sahip bir suru insan var gidip en uc ornekleri verip duruyorsunuz ki o orneklerin buyuk cogunlugu da tedaviyi reddeden tipler. Sirf bu sebepten sevgiliyi terk etmenin kanser olmus sevgiliyi terk etmekten hicbir farki yok bana gore. Allah herkese vicdan versin diyorum.

kaçarak uzaklaş diyenler kendi başlarına gelebileceğini düşünmüyorlar mı?

Psikolojik rahatsızlık gerçekten zor... Evet hastalık ama insanın kişiliğini belirliyor 5 ay Henüz çok yeni bir ilişki.. zaten amaç birbirini tanımak ben olsam ayrılırdım doğrusu.. Allah şifa versin kendisine...

kesinlikle katılıyorum.

Bende yasiyorum yillardir tedavi goruyorum ilaclarindan yan etkilerinden biktim insan kendini hic sevmezmi sevmiyorum hani dicem ki sevdigin insanin yaninda ol ama diyemiyorum kalp hastasi olsa ne biliyim bobrek hastasi veya fiziksel bi sorunu olsa sahip cikarsin sevgi olduktan sonra hersey asilir diyecegim
ama bu cok baska sizin ki ne boyutta bilmiyorum ama birlikte yasanmasi zor insnalar bibolar yorucu tum yasantini sevdiklerini etkileyen bi hastalik onu terket tabiki diyemem ama baktin elinden geleni yapiyisun olmuyo hic zorlama o noktaya gelince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…