• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim ve ailesine para göndermesi:(fikir verin lütfen

optimize

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2013
158
28
118
kızlar benim uzun süreli bi ilişkim var Allah nasip ederse seneye evlenmeyi düşünüyorduk yakın zamandada söz yapma planlarımız vardı ama bugün olanlar oldu ve ne olacak hiç bilimiyorum.
sevgilim başka bi şehirde çalışıyor yani bizim memleketimiz olan yerden başka yerde neyse 3 senedir çalışıyor ve inanın çok zor bir mesleği var anlatılcak gibi değil.maaşı ise çok iyi ama benim sorunum çalışmaya başladığı günden beri bütün parasını abartı değil vallahi bütün parasını ailesine gönderiyor.işi gereği yemeği yatacak yeri derdi yok yani yok mu desem amaaan oda ayrı bi sıkıntı ztn neyse.kendine sadece bir sigara parası ayırıp kalanını kuruşu kuruşuna ailesine gönderiyor bunca zamandır sustum bi bildiği vardır dedim ztn böyle şeyleri konuşabilen biri değilim utanırım.
bugün dayanamadım dedim ki şimdi böyle biz seneye evlencez o zaman ne olacak yani sen ailene para gönderemezsin şuan senin bütün maaşınla geçinen insanlar o gün ne yapacak? ben tamamiyle hiç yardım etmezsin demiyorum ama bizimde kendi evimiz olacak zaten ailesinden hiç bir şey görmücez evlenirken bunu biliyorum ne yapacaksak kendimiz yapıcaz hal böyle olunca eşyayı fln taksitle yapıcaz düşünün o durumda bide ailesine nasıl para gönderelim o da dediki işte ailemin durumu kötü bnm kardeşlerimide düşünmem lazım yine göndermem lazım.o kadar canım sıkıldıki babasının sorumsuzluğunu niye biz çekiyoruz vallahi ben bi fayda beklemiyorum evlenirken şuyumuzu buyumuzu yapsınlar demiyorum sadece kendi yağımızda kavrulalım kimse bize karışmasın istiyorum çok mu bu Allah aşkına.biz yakında evlencez hiçmi düşünmüyorlar hiç mi demiyorlar oğlum sen ev kurcaksın paranın maaşının en azından bir kısmını şimdiden biriktir diye! onca para kazanıyor canı çıkıyor bi de hooop aynen ailesine bize gelince biz borçle harçla ev yapıp üstüne birde ailesine para göndercekmişiz! napıcam ben haksızmıyım bencil miyim ya bunca yıl sustum ama artık canıma tak etti.millet sevgilisinden neler görüyor vallahi gözüm olduğundan değil ama düşünüpte kenara iki kuruş para koymaması ağrıma gidiyor artık ben neyim neciyim hiç mi hakkım yok bnm

kızlar benim uzun süreli bi ilişkim var Allah nasip ederse seneye evlenmeyi düşünüyorduk yakın zamandada söz yapma planlarımız vardı ama bugün olanlar oldu ve ne olacak hiç bilimiyorum.
sevgilim başka bi şehirde çalışıyor yani bizim memleketimiz olan yerden başka yerde neyse 3 senedir çalışıyor ve inanın çok zor bir mesleği var anlatılcak gibi değil.maaşı ise çok iyi ama benim sorunum çalışmaya başladığı günden beri bütün parasını abartı değil vallahi bütün parasını ailesine gönderiyor.işi gereği yemeği yatacak yeri derdi yok yani yok mu desem amaaan oda ayrı bi sıkıntı ztn neyse.kendine sadece bir sigara parası ayırıp kalanını kuruşu kuruşuna ailesine gönderiyor bunca zamandır sustum bi bildiği vardır dedim ztn böyle şeyleri konuşabilen biri değilim utanırım.
bugün dayanamadım dedim ki şimdi böyle biz seneye evlencez o zaman ne olacak yani sen ailene para gönderemezsin şuan senin bütün maaşınla geçinen insanlar o gün ne yapacak? ben tamamiyle hiç yardım etmezsin demiyorum ama bizimde kendi evimiz olacak zaten ailesinden hiç bir şey görmücez evlenirken bunu biliyorum ne yapacaksak kendimiz yapıcaz hal böyle olunca eşyayı fln taksitle yapıcaz düşünün o durumda bide ailesine nasıl para gönderelim o da dediki işte ailemin durumu kötü bnm kardeşlerimide düşünmem lazım yine göndermem lazım.o kadar canım sıkıldıki babasının sorumsuzluğunu niye biz çekiyoruz vallahi ben bi fayda beklemiyorum evlenirken şuyumuzu buyumuzu yapsınlar demiyorum sadece kendi yağımızda kavrulalım kimse bize karışmasın istiyorum çok mu bu Allah aşkına.biz yakında evlencez hiçmi düşünmüyorlar hiç mi demiyorlar oğlum sen ev kurcaksın paranın maaşının en azından bir kısmını şimdiden biriktir diye! onca para kazanıyor canı çıkıyor bi de hooop aynen ailesine bize gelince biz borçle harçla ev yapıp üstüne birde ailesine para göndercekmişiz! napıcam ben haksızmıyım bencil miyim ya bunca yıl sustum ama artık canıma tak etti.millet sevgilisinden neler görüyor vallahi gözüm olduğundan değil ama düşünüpte kenara iki kuruş para koymaması ağrıma gidiyor artık ben neyim neciyim hiç mi hakkım yok bnm

Canım yaşadıklarını anlıyorum, benim de sevgilim ailesine para göndermekte. İkimizde üniversite öğrencisiyiz. O burs alıyor ve genelde hep ailesine gönderiyor. Bende ilk defa onda görmüştüm böyle bir şeyi, ben maddi yönden ne zaman sıkıntı çeksem aileme giderim, onun ailesinden para almayıp, üstüne para göndermesi bana da garip gelmişti. Bende bir arkadaşımla aynı meseleyi konuşmuştum, bana arkadaşımın söylediği cümle şu oldu. Senin elinde para varsa ve ailen sıkıntıdaysa param yok diyemezsin gönderirsin, bu bekarkende evliykende böyle olucaktır dedi. Sen çalışıyor musun bilmiyorum ama evlendiğiniz zaman senin paranı ailesine göndermese bile evin ihtiyaçları senin üzerine kalır. Ailesinin sorunları bitene kadar kıt kanaat geçinirsiniz. Bence evlilik durumu olacağı zaman ailen onun ailesiyle konuşmalı. Kardeşlerimi düşünmem lazım demiş kardeşleri ka. yaşında, onları okutuyor mu? Babası çalışmıyor mu? Bekarken bir şey diyemezsin belki ama evlilik olucaksa söz hakkın vardır elbette bencillik değil bu bence.

Zor bir durum eğer sevgiliniz bu tavrında kararlıysa bence yol yakınken vazgeçin. Hem borçla harçla evleneceksiniz hem de ailesine para gönderecek sorması ayıptır aynı anda iki evi geçindirebilecek hem de borç, taksit ödeyecek kadar para alıyor mu sevgiliniz şöyle minimum 5-6-7 bin filan?

benim kuzenim evlendikten sonra eşi bunu yaptı. kuzenimin maaş kartı da onda duruyomuş ve ailesine göndermiş sürekli. cocugum oldu ona giysi alamadım diyordu kuzenim. o kadar da çalışkan biridir ki müdür olduğu okul yılın en iyi okulu seçilmişti. kavgaları da bundan çıkmış. bir de kendisi de zor şartlarda okuduğu için (babasından dolayı) ben onun ailesine para göndermek için mi o kadar zor şartlarda okudum deyip boşandı. evlilik yapmadan çooooooooooook iyi düşün derim. ikna etmeye çalış bence.

bunc zaman susmanız normal zaten konu evliliğe geldiğinde bu konu sizi ilgilendirmeliydi öylede olmuş sanırım, evlenmeyi düşünen kişilerin böyle şeyleri konuşması hiç de utanılacak birşey değil hele ki konuşmaları gerekiyor zaten ayrıca hiç de bencilce düşünmüyorsunuz çünkü şimdi bu konuya hiç önemli değil diye baksanız bile evlendikten sonra illa ki bu konu sizi rahatsız edecekti, siz isteklerinizi yaşayamadıkça başkaları için yaşamak bir süre sonra eşinizle aranızda çok büyük problemler doğurur bence. ama en azından bunu evlenmeden önce öğrenmeniz de iyi bir durum çünkü evlendikten sonra da öğrenebilirdiniz o zaman daha da çözümsüz olurdu. eşinize para yollama deseniz ailesine çok gören kötü bir gelin durumuna düşerdiniz çünkü sizin tarafınızdan düşüneceklerini yada eşinizin evlendikten sonra sizin tarafınızdan düşüneceğini böyle bir durumda sanmıyorum. benim size tavsiyem şu olabilir bu konuyu halletmeden evlenmeyin, evet para mühim değil önemli olan aşk sevgi ama o aşkın sevginin para konuları yüzünden yıpranması da çok acı. sevginizi ve aşkınızı yıpratmamak için sevgilinizin ailesinin durumlarını toplamasını bekleyebilirsiniz ve bekleme nedeninizi de gayet hoş bir dille sevgilinize anlatmalısınız, mutluluklar dilerim umarım herşey gönlünüzce olur...

Bazı insanların böyle sorumlulukları var, ya kendileri görev biliyorlar ya da aileleri bu görevi yüklüyorlar. Bu durum da kardeşleri kendi paralarını kazanıp, ana-baba sorumluluğunu ağabeyleriyle paylaşıncaya kadar devam edecek gibi görünüyor. Siz ne yapsanız sevgilinizin farklı davranmasını sağlayamazsınız. Sizin fikirlerinize uymaya kalksa vicdan azabı çeker, bocalar ve sizi suçlar. İlişkiniz yara alır. Kardeşler büyüyünce hatta ancak iyi para kazanmaya başlayıncaya kadar ya sabredeceksiniz, siz de destek olacaksınız ya da yolunuzu ayıracaksınız.

Ailesine önem verip dara sokmamak için çabalayan bir insanın evlendiğinde, kendi ailesini oluşturduğunda onları da sıkıntıya sokmamak için çabalayacağını düşünüyorum açıkçası. Babası aileyi sallamışsa çocuk ne yapsın annesi, kardeşi falan varmış sonuçta :/

Bu tip insanlar degismezler bazi arkadaslarin dediyine katilmiyorum.
Evlenir kendi evde ac kalir yine butun.parasini gonderir ;)
Bunun icin ilerde bosanmak istemiyorsan simdiden ayril. Sana az deger verse bi miktar para biriktirmeye cabalamazmi ? Ailesi icin nasil cabaliyor? Bence otur bi dusun ;)

Bayanlarla erkeklerin aile yardım ediş şekli nedense farklı oluyor galiba..Mesela ben bayan olarak aileme yardım ederim ama kendime göre ayarlarım herşeyi.Yok demesini bilirim..Ama bu erkeklerde nasıl bir mecburiyet hissi var ki kendi zor durumda olsa bile ;karşıdaki okadar zor durumda olmasa bile ;koşulsuz şekilde yardım etmek zorunda hissediyor kendini ,anlamış değilim..Gerekirse yardım edecek, ama durumları ayarlamasını ,yokkk demesini de bilecekk.Benim dediğim gibi..

Bence erkeklere bu misyonu yükleyen toplum..aileler..Benim abim yok ,biz hiç öyle şeyler hissedemedik..Bunu gören şimdiki gelinler de yarın oğlan annesi kayınvalide olduğunda böyle gördükleri için böyle devam edecekler...

İnsanın şöyle diyesi geliyor..''Hadi kendimizi boşverelim ,ailelerimiz için çalışalım ikimiz de''

Son düzenleme:
Zor bir durum eğer sevgiliniz bu tavrında kararlıysa bence yol yakınken vazgeçin. Hem borçla harçla evleneceksiniz hem de ailesine para gönderecek sorması ayıptır aynı anda iki evi geçindirebilecek hem de borç, taksit ödeyecek kadar para alıyor mu sevgiliniz şöyle minimum 5-6-7 bin filan?

5bin civarı alıyor bir de ben zaten inanın para da değilim kendisi ya da ailesi hiç düşünmüyor mu bunlar evlencek en azından 1-2binini biriktireyim kalanını göndereyim dese valla normal gelcek bana

Canım yaşadıklarını anlıyorum, benim de sevgilim ailesine para göndermekte. İkimizde üniversite öğrencisiyiz. O burs alıyor ve genelde hep ailesine gönderiyor. Bende ilk defa onda görmüştüm böyle bir şeyi, ben maddi yönden ne zaman sıkıntı çeksem aileme giderim, onun ailesinden para almayıp, üstüne para göndermesi bana da garip gelmişti. Bende bir arkadaşımla aynı meseleyi konuşmuştum, bana arkadaşımın söylediği cümle şu oldu. Senin elinde para varsa ve ailen sıkıntıdaysa param yok diyemezsin gönderirsin, bu bekarkende evliykende böyle olucaktır dedi. Sen çalışıyor musun bilmiyorum ama evlendiğiniz zaman senin paranı ailesine göndermese bile evin ihtiyaçları senin üzerine kalır. Ailesinin sorunları bitene kadar kıt kanaat geçinirsiniz. Bence evlilik durumu olacağı zaman ailen onun ailesiyle konuşmalı. Kardeşlerimi düşünmem lazım demiş kardeşleri ka. yaşında, onları okutuyor mu? Babası çalışmıyor mu? Bekarken bir şey diyemezsin belki ama evlilik olucaksa söz hakkın vardır elbette bencillik değil bu bence.

4 tane kardeşi var en büyüğü 18 en küçüğü 13 yaşında.babasının işi var ancak iyi gitmiyor dediğine göre hiç gelir gelmiyormuş esnaflık gibi işi uzun zamandır kötüymüş ama bu bir bahane mi olmalı 4 çocuğuna bakmak onun görevi değil mi bu konuda bişeyler yapması gerekmez mi oturup gelen parayı beklemek yanlış geliyor bana açıkçası

o kadar canım sıkkın ki! bütün gece uyumadım hala uyumadım ağlamaktan gözlerim şişti.konuştuk bu sabah ben dedim madem öyle bekleyelim ailenin durumu düzelene kadar çünkü ben bu duruma katlanamam 10 senede olsa bekleyelim dedim. çünkü burada çok şey okuyorum bu yüzden ayrılan kavga eden çok korkuyorum kendimi de biliyorum evlensek bu duruma çok sinirlenirim kinlenirim ne ona ne ailesine iyi davranamam üzerim hepsini.peki onun cevabı ne oldu dersiniz biz üç senedir ayrı şehirlerdeyiz ve senede en fazla iki kez görüşüyoruz 9ay görüşmediğimiz zamanlar oldu özleyip ağlayan beni deli gibi seven evlenmek için gün sayan adam tamam olur dedi ben belli etmedim ama yine kırıldım cvp bu olmamalıydı ben bunu haketmedim ve üzerine benle böyle şeyleri konuşmanın onun çok ağrına gittiğni bu mevzuları konuşmamızın yanlış olduğunu söyledi bi de arada para nedir ya diye atarlanması yok mu boğazım düğüm düğüm oldu sanki ben para düşkünü biriyim gibi bunca yıldır beni bilmezmiş gibi:(
güvendiğim dağlara karlar yağdı derler ya aynen öyle senin bi damla göz yaşına dünyaları yakarım sen meleksin bu dünyadan değilsin diyen adam bana paragöz muamelesi yaptı

4 tane kardeşi var en büyüğü 18 en küçüğü 13 yaşında.babasının işi var ancak iyi gitmiyor dediğine göre hiç gelir gelmiyormuş esnaflık gibi işi uzun zamandır kötüymüş ama bu bir bahane mi olmalı 4 çocuğuna bakmak onun görevi değil mi bu konuda bişeyler yapması gerekmez mi oturup gelen parayı beklemek yanlış geliyor bana açıkçası

Canım gelir getirmeyip zarar ediyorsa başka bir şeyler düşünmeliler tabi ki. Biraz sevgilinin gönderdiği paraya mı güveniyorlar anlamadım. Kardeşleri çok küçük değilmiş, 18 yaşında olan çalışmaya başlıcaksa o yardım edemez mi biraz ailesine? Evliliği evi , eşyayı hep siz hallediceksiniz çünkü evlenirseniz. Bu durumda sevgilin kaç sene daha para göndericek bu kadar borç içinde? Bunların evlilik olmadan sizin değil, daha çok aileler arasında konuşulması lazım canım. Sevgilin gönderirim diyordur, ama belki ailesi böyle bir şeyi kabul etmicektir, ailesinin ne düşündüğünü çok bilmiyoruz canım.

Canım gelir getirmeyip zarar ediyorsa başka bir şeyler düşünmeliler tabi ki. Biraz sevgilinin gönderdiği paraya mı güveniyorlar anlamadım. Kardeşleri çok küçük değilmiş, 18 yaşında olan çalışmaya başlıcaksa o yardım edemez mi biraz ailesine? Evliliği evi , eşyayı hep siz hallediceksiniz çünkü evlenirseniz. Bu durumda sevgilin kaç sene daha para göndericek bu kadar borç içinde? Bunların evlilik olmadan sizin değil, daha çok aileler arasında konuşulması lazım canım. Sevgilin gönderirim diyordur, ama belki ailesi böyle bir şeyi kabul etmicektir, ailesinin ne düşündüğünü çok bilmiyoruz canım.

18 yaşında olan kardeşi erkek lise sona gidiyor altında arabası! ve o arabayı sevgilim aldı daha başka bişey dememe gerek yok sanırım.bende ailesinin biraz düşüncesiz olduğunu düşünüyorum benim ailemi düşünüyorum asla ve asla kabul etmezlerdi ne kadar zorlarsam zorlayım sen ev kurcaksın diye almazlardı

o kadar canım sıkkın ki! bütün gece uyumadım hala uyumadım ağlamaktan gözlerim şişti.konuştuk bu sabah ben dedim madem öyle bekleyelim ailenin durumu düzelene kadar çünkü ben bu duruma katlanamam 10 senede olsa bekleyelim dedim. çünkü burada çok şey okuyorum bu yüzden ayrılan kavga eden çok korkuyorum kendimi de biliyorum evlensek bu duruma çok sinirlenirim kinlenirim ne ona ne ailesine iyi davranamam üzerim hepsini.peki onun cevabı ne oldu dersiniz biz üç senedir ayrı şehirlerdeyiz ve senede en fazla iki kez görüşüyoruz 9ay görüşmediğimiz zamanlar oldu özleyip ağlayan beni deli gibi seven evlenmek için gün sayan adam tamam olur dedi ben belli etmedim ama yine kırıldım cvp bu olmamalıydı ben bunu haketmedim ve üzerine benle böyle şeyleri konuşmanın onun çok ağrına gittiğni bu mevzuları konuşmamızın yanlış olduğunu söyledi bi de arada para nedir ya diye atarlanması yok mu boğazım düğüm düğüm oldu sanki ben para düşkünü biriyim gibi bunca yıldır beni bilmezmiş gibi:(
güvendiğim dağlara karlar yağdı derler ya aynen öyle senin bi damla göz yaşına dünyaları yakarım sen meleksin bu dünyadan değilsin diyen adam bana paragöz muamelesi yaptı
Canım onun canı sıkılmış belli ki o yüzden öyle demiş. Ona inat olsun diye söylediğini de düşünmüş olabilir, ailesiyle senin aranda seçim yaptırmak istiyormuş gibi bir şey algılamış olabilir. Ailene yardım etme diyemem ancak böyle olursa maddi olarak zorluk çekmekten korkuyorum gibi konuş. Evlenmeyelim bekleyelim o zaman deme. Onunla evlenmek istediğini dile getir sadece endişelerin olduğunu bilsin bana kalırsa. Seninle elbetteki evlenmeyi hala istiyordur ama tartışmalar yaşayan morali bozulan her insan onun tepkisini verir. Ailesini bu kadar düşünen bir insan bir anda ailesini umursamadan, yeter ki evlenelim onlar ne yaparsa yapsın gibi bir cevap veremez. :50: Bir de bi şey sormak istiyorum canım, onun ailesiyle aran tam olarak nasıl, tanışıyor musunuz?

tatlım romantik yorum yapmaya gerek yok bence, adam sana açıkça olacağı söylemiş o yüzden evleneceksen bu durumu kabullenip işe gireceksin bizim gelirimiz 5000+benim param diye düşünme sizin eve en fazla 2000 girer, bazı arkadaşlar iyi yapıyo demişler ama kendi eşleri eminim yapmıyodur bunu, yapsa onlarında konuları dökülmeye başlar, yerinde olsam ben yol veririm, ailesine baksın dursun o zaman, yardımında bi adabı var, benim eşimde 20 yaşında göreve başladı ailesine maaşından her ay 500-600 tl veriyodu hiçbi şey demiyodum tabiki çünkü daha sevgiliydik, ama şunu diyodum evlilik zamanı geldiğinde ben herşeyi isterimde alırımda ona göre hesabını yap, verilirde tamamımı verilir deli mi ne

18 yaşında olan kardeşi erkek lise sona gidiyor altında arabası! ve o arabayı sevgilim aldı daha başka bişey dememe gerek yok sanırım.bende ailesinin biraz düşüncesiz olduğunu düşünüyorum benim ailemi düşünüyorum asla ve asla kabul etmezlerdi ne kadar zorlarsam zorlayım sen ev kurcaksın diye almazlardı

Canım ben onlar bayagı sıkıntı çekiyor falan zannediyordum, araba biraz lüks değil mi, demek ki o kadar sıkıntı çekmiyorlar, kendi hallerinde de geçinebilirler, bu halde sevgilin ısrarla onlara yardım etmeyi neden sürdürüyor şu an anlamadım.

Back