• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim sıkça benden para istiyor?

teacherr23

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
378
127
23
31
Arkadaşlar size bir konuda danışmak istiyorum. Ben yeni atanmış bir öğretmenim. Erkek arkadaşım da öğretmenlik okuyor son senesi. Üni okuyor şuan. Ailesinin maddi durumu çok kötü 3 kardeşler ve babası aylık 300 lira para yollayabiliyor sadece. 3 arkadaşıyla bir evde kalıyor. İlk başlarda ben yardımcı olmak istedim zor durumda olduğunu görünce. Dolapları bomboş aç geziyor sürekli vs. Yemekleri ortak ödemeyle başladım bazen ısmarladım falan. Bir kaç kez buluşalım dediğim bir dakika bi beklesen falan dedi. Bunu niye yapıyorsun diye sorunca param yok gelmeye arkadaşımdan borç aldim dedi. Durumu anladim ve elden geldiğince yardım etmeye çalıştım. Bizim aramizda bunların lafı olmaz benden çekinme dedim. Ama şimdi de fazla abarttı. Sürekli para ister oldu. Beni eve bıeakıyor geri dönecek Hayatim 5 lira varmı diyo falan. Üstelik geçen benden borç istedi ve bana gore büyük bir rakam. Ev kirasini odeyememişler 600 lira. Ev arkadaslarımın babaları yollayacak 1 hafta sonra geri vericem dedi. Ben de maaşı yeni almıştım verdim. Ama artık benu rahatsız ediyor bu durum. Ailesi yollayınca harcıyor sorun etmiyor bi yere gidiyoruz ailesi yeni yolladığı zamanlar mesela parası varsa bana harcatmıyor 1 kuruş bile. Bir de bir kaç ay önce işe girecekti ben de dedim bu işin saatleri çok girme bence ben elimden geldiği kadar destek olurum çok sıkışıksan. Okulu var kpss ye girecek o işe girse hepsi sıkıntıya girer zorlanır diye düşündüm. Ama bu kadar olacağını dusunemedim. Sürekli para verir oldum artık. 3 ayda 2000 lirayi buldu verdiğim para 600 lirası borç olarak ama. Bu biraz abarttı gibime geliyor ama ne yapacağımı bilmiyorum sizce niyeti kötü mü kullanıyor mu beni ne yapmaliyim sizce?

Şunu da belirtmek istiyorum her işime koşar belim ağrıyor diye çantamı bile taşır. Eğilme diye ayakkabımı bile o bağlar. alışverişime koşar tasitmaz tek bir poşet. Kedilerimi vet e goturucem hemen koşar gelir taşır hayvanları annem hastalanir hemen koşar gelir gece kaç olursa olsun. Manevi anlamda her türlü çırpınıyor haksızlık mı ediyorum diye düşünüyorum bzen de. Çok arada kalıyorum. Lütfen her şeyi goz önünde bulundurarak cevap verin

Eee sen işe girme ben elimden geldiğince destek olurum demişsin. Aramızda bunların lafı olmaz demişsin. Oda ya Cidde'n zor durumda yada bedava sirke baldan tatlıdır hesabı hazıra konuyor.
Walla bilmemde ben kimseye para falan yedirmem :eek:

bence sende oda abartmış ki bir erkek için çalışmak bizim kadar zor değil . ne kadar süreklik veya ne kadar sağlam temeller üzerine bir ilişkiniz var bilmiyorum ama para konusu ilişkiyi yıpratır çocuk ya dürüst yada direk ilk baştan beri senden para tırtıklamak için zemin hazırlıyor . ben olsam iyi bir senaryo yazar bir kaç ay maaşımın direk men başka bir yere gideceğinden yanında yakınırdım ama bir kaç ay bakalım sendeki paranın belli bir süre suyunu çekeceğini öğrenince neler yapıyor hareketlerini izlersin :)

Yani artik manevi destegide para icin olabilir bi arkadasimin basinada gelmisti bu parayi kesti erkek bi bahane buldu ayrildi

Evliliğim 2 seneye yaklaşıyor ve çalışmıyorum.
Ben daha ağzımı açıp eşimden para isteyemedim gururumdan, sizin sevgilinizdeki iyi cesaretmiş.
Yardım etmenize karşı olamam fakat elden nakit akışı beni irite eder.
Kira parası istemek yerine, faturalara yardımcı olmak ya da mutfak giderini karşılamak gibi şeyler daha masum bence.
O sebeple hiç iyi şeyler düşünmedim, tetikte olun.

Sevgi paylaşmaktır , ama sanki siz biraz fazla paylaşmışsınız .İnsanları ne kadar tanırsanız tanıyın asla aklından geçenleri bilemezsiniz , siz o kadar yardımcı olmuşsunuz , inşallah bu iyi niyetinizi suistimal etmiyodur .

birseylerı bahane et buayda maaş gıttı falandıye vermemeye başla yokmus gıbı davren oturdugunuz yerlerı ucuz yerler seç falan fılan
sonrada bıbak bakalım sana tutumu degısıyormu

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için ama ben haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Eline para gelir gelmez benden kira için aldığı borcun yarısını geri verdi kalan yarısını da 1 hafta sonra vericem dedi. Ayrıca son günlerde sürekli sen masraf ediyorsun ben artık çok utanıyorum dedi. Dün beni eve bırakacaktı saat erken olsa bile yolda beraber vakit gecirelim diye o alir evden o bırakır hep. Beraber bi bankamatige gidelim dedi para gelecekmiş biyerden. Gittik yoktu gelmemis para. Sonra duraga gittik saat de erkendi. Minibuse bindirirken sen tek gitsen bu kez ben bırakmasam olur mu dedi ben sana çok yük oluyorum bu parasızlık var ya dedi gözleri doldu falan. Sacmalama eve birakmak zorunda değilsin her gün bir sürü yol parasi ne gerek var ben kendim giderim dedim. Uzuluyorum ben senin icin yapmak istedigim cok sey var ama yapamiyorum aksine sürekli sana yük oluyorum dedi. Ben seni paran için mi seviyorum falan dedim. Bir atanayim o zaman yapmak istedigim her seyi yapicam senin icin hakettigin her şeyi yapıcam dedi. Derslerine de çok calisiyor kpss için. Sanırım ben boşuna kuruntu ettim.

tamam ayrılma da verme para felan borcum var onu ödeyemiyorum der salla birşeyler yani borcum vardı birisine 5 6 milyar onu ödüyorum artık vs de birşeyler oda ögrenciyse ögrenciliğini bilsin yada sana harcatmasın düşünki sende işsizsin öyle yaşasın

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için ama ben haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Eline para gelir gelmez benden kira için aldığı borcun yarısını geri verdi kalan yarısını da 1 hafta sonra vericem dedi. Ayrıca son günlerde sürekli sen masraf ediyorsun ben artık çok utanıyorum dedi. Dün beni eve bırakacaktı saat erken olsa bile yolda beraber vakit gecirelim diye o alir evden o bırakır hep. Beraber bi bankamatige gidelim dedi para gelecekmiş biyerden. Gittik yoktu gelmemis para. Sonra duraga gittik saat de erkendi. Minibuse bindirirken sen tek gitsen bu kez ben bırakmasam olur mu dedi ben sana çok yük oluyorum bu parasızlık var ya dedi gözleri doldu falan. Sacmalama eve birakmak zorunda değilsin her gün bir sürü yol parasi ne gerek var ben kendim giderim dedim. Uzuluyorum ben senin icin yapmak istedigim cok sey var ama yapamiyorum aksine sürekli sana yük oluyorum dedi. Ben seni paran için mi seviyorum falan dedim. Bir atanayim o zaman yapmak istedigim her seyi yapicam senin icin hakettigin her şeyi yapıcam dedi. Derslerine de çok calisiyor kpss için. Sanırım ben boşuna kuruntu ettim.
bence yinede kuruntu etmişsende yeter artık bu kadar rahat isteyememeli snedne ailesinden istemeli sürekli sen anası babası değilsin evlendiğinde sorun olur benden sömylemesi şimdi fedakarlık hoşluk gelir sonra herşeyi ailesi yapmıs olur öylece kalıveririsin bulaşma

Tersten düşünelim. Arkadaşımın sevgilisi öğretmen arkadaşım pdr son sınıfta bu yıl. Çocuk kızın dershane parasini ödedi, kpss ücretini bile sen sıkıntıya girme diye ödedi. Ne tatlı düşünceli sevgili dimi?

Bence durumda bir gariplik yok. Adam ise girmek istemiş ben destek olurum diye birakmamişsiniz. He sürekli istemesi biraz garip ama iliskinize ve yakınlığınıza güveniyordur.

Ben olsam parası olsa bile yemeğe gidince ona ödetmezdim.

Tersten düşünelim. Arkadaşımın sevgilisi öğretmen arkadaşım pdr son sınıfta bu yıl. Çocuk kızın dershane parasini ödedi, kpss ücretini bile sen sıkıntıya girme diye ödedi. Ne tatlı düşünceli sevgili dimi?

Bence durumda bir gariplik yok. Adam ise girmek istemiş ben destek olurum diye birakmamişsiniz. He sürekli istemesi biraz garip ama iliskinize ve yakınlığınıza güveniyordur.

Ben olsam parası olsa bile yemeğe gidince ona ödetmezdim.
bir erkeğin bu tarz sorumlulukları almasıyla bir kadının alması farklı oluyor aslına bakarsanız biraz gerçekçi olursak erkeğede yakışmıyor yakışmıyorun dışında erkekler bu konuyu oldukça fazla kullanabiliyor parası olan bayanları .kadınlar bi tık daha baglı oluyorlar bu tip konularda

Back