- 18 Şubat 2016
- 378
- 127
- 23
- 31
- Konu Sahibi teacherr23
Arkadaşlar size bir konuda danışmak istiyorum. Ben yeni atanmış bir öğretmenim. Erkek arkadaşım da öğretmenlik okuyor son senesi. Üni okuyor şuan. Ailesinin maddi durumu çok kötü 3 kardeşler ve babası aylık 300 lira para yollayabiliyor sadece. 3 arkadaşıyla bir evde kalıyor. İlk başlarda ben yardımcı olmak istedim zor durumda olduğunu görünce. Dolapları bomboş aç geziyor sürekli vs. Yemekleri ortak ödemeyle başladım bazen ısmarladım falan. Bir kaç kez buluşalım dediğim bir dakika bi beklesen falan dedi. Bunu niye yapıyorsun diye sorunca param yok gelmeye arkadaşımdan borç aldim dedi. Durumu anladim ve elden geldiğince yardım etmeye çalıştım. Bizim aramizda bunların lafı olmaz benden çekinme dedim. Ama şimdi de fazla abarttı. Sürekli para ister oldu. Beni eve bıeakıyor geri dönecek Hayatim 5 lira varmı diyo falan. Üstelik geçen benden borç istedi ve bana gore büyük bir rakam. Ev kirasini odeyememişler 600 lira. Ev arkadaslarımın babaları yollayacak 1 hafta sonra geri vericem dedi. Ben de maaşı yeni almıştım verdim. Ama artık benu rahatsız ediyor bu durum. Ailesi yollayınca harcıyor sorun etmiyor bi yere gidiyoruz ailesi yeni yolladığı zamanlar mesela parası varsa bana harcatmıyor 1 kuruş bile. Bir de bir kaç ay önce işe girecekti ben de dedim bu işin saatleri çok girme bence ben elimden geldiği kadar destek olurum çok sıkışıksan. Okulu var kpss ye girecek o işe girse hepsi sıkıntıya girer zorlanır diye düşündüm. Ama bu kadar olacağını dusunemedim. Sürekli para verir oldum artık. 3 ayda 2000 lirayi buldu verdiğim para 600 lirası borç olarak ama. Bu biraz abarttı gibime geliyor ama ne yapacağımı bilmiyorum sizce niyeti kötü mü kullanıyor mu beni ne yapmaliyim sizce?