Ablacım çek fişi sen. Bitmiş gitmiş. Geleceği gün geleceği gün diyorsun, hani var mı uçak bileti? Alsın göndersin sana biletin görüntüsünü numarasını. Lütfen bırakın bu adamı.
Bak açık yazacağım kırılma kızma. Oturum izni yoksa çalışamaz yasak. Ya babamın işyerini ziyaret ediyorum yapıyor ya da babası çoktan her işi halletti. Sahte değil gerçek evlilik yapacak çünkü zaten o amaçla çağırıldı oraya. Salak mıdır saf mıdır tam anlaşılmıyor ama niyeti "olsun evleneyim bir iki sene sonra boşanırım"
O hayata, rahatlığa alışacak ve gözden uzak gönülden uzak olacak. Onun orada var olabilmesinin tek şartı babası. Onları çiğneyemez, çiğnemeye kalkarsa ailesi postalar geri. Ailesi sizi bilse, evliliğinize onay verse bekleyin derdim. Hani söz nişan yapalım gelini de alalım buraya olayı bile yok.
Babası Alman vatandaşı olunca otomatik oturum alamıyor. Eğer buradan aile birleşim vizesi almadıysa turist gibi takılır. Ailesi tüm masraflarına garanti gösterirse oturum izni alması kolaylaşır ama. Çalışıyorum diyorsa zaten oturum izni almıştır ve sahte evliliğe gerek yok.
Ayrıca 27 senedir orada yaşayan ve vatandaşlık almış adam böyle sahte, antin kuntin işlerle durumunu tehlikeye atmaz. Sahte evliliğe kaçak çalışma riskine ne ihtiyacı var? İkisinin de cezası büyük. İşyeri varsa çevresi de vardır ve çoktan oğluyla ilgili planlar ayarlamalar yapmıştır.
Geçen senelerde 13 yaşlarında bir kız çocuğunu annesi yanına almak istedi. Türkiye'de babaanne bakıyormuş ve kadın ölmüş. Aile birleşim değil turist vizesi almışlar. Çocuğu geri gönderdiler ama aile birleşim vizesi başvurusunu da onaylayacaklarını da belirttiler. Bunun amacı, böyle turist gibi gidip orada çöreklenilmesin başkaları da bu yolu kullanmasın diyeydi.
Şimdi olay çok taze, her gün mesaj atabilir ama zamanla azalacak, o ortama alışacak. Bu adam ailesine karşı gelebilecek durumda değil. Öyle olsa baştan seni şart olarak koyardı. Adını koyalım nişanlanalım, ben durumumu düzene koyduktan sonra onu yanıma alacağım derdi, dememiş. Tam tersi evlilik yapacağım diyor. Ailenizin hakaretlerine bile susuyor kendini savunmuyor, çünkü biliyor bir daha görme görüşme ortamı olmayacağını.
Bak yara bandını habersiz çektim ama sizin iyiliğiniz için. Önünüze yolunuza bakın.