Sevgilim mi düşüncesiz,ben mi alınganlık ettim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgiliniz belli ki bu hastalık hakkında toplumun geneli gibi bilgisiz bu yüzden düşüncesizlik etmiş, gereksiz bir espri yapmış. Ama bence böyle ciddi bir konuyu telefonda mesajlaşırken değil yüzyüze konuşmalıydınız. Konuyu mesajla anlatarak önemsizleştiren başta siz olmuşsunuz. Bence bu konuda tekrar konuşursanız hastalığı ve sizi nasıl etkilediğini, babanızla ilgili böyle esprilerin sizi üzdüğünü açıkça ama yüzyüze iken anlatın. Aynı davranışları devam ettirirse olması gerektiği gibi sert bir şekilde tepkinizi gösterirsiniz.

Hayır biz genelde mesajla konuşuruz. Su komu önemli bunu telefonda konuşalim yok bu biraz daha önemsiz bunu mesajda konusalim ayrimi yaomiyoruz. Oyle olmasi gerekti o anda.sevgilim baska bir şehirde sürekli görüşemiyoruz

Sevgilim 23 yaşında.bilmesine gerek olmadığını düşündüğümden söylemedim. Ama bi kac ay sonra nişan yapmayi düşündüğümden bilsin istedim
5 yıl boyunca bana boyle bir durumu soylememis nisanima /dugunume bir kaç ay kala mesajla böyle bir durumdan bahsetmiş birisine ben de ne diyeceğimi bilemiyebilirdim.(hayatta insanin hersey basina gelebilir ama ozellikle gizlendigini dusunebilirdim).Bence o da bilemedi ve salakça bir espri yaptı.

Konusarak, duygularinizi gostererek soyleseydiniz bu tepkiyi vermezdi. Hastalik hakkinda cok bilgisi yok ve sacma bir karsilik vermis. Bilgisi olsaydi bunca zaman soylemediginiz icin espri yapmaz sitem ederdi.

bence hastalıkla ilgili tamamen cahil oluşundan bu tepkiyi vermiş

Farkindayim. Yapmadiğimi kim söyledi?
Yapmadiginizi dusunuyorum cunku 21 yas nisan dugun icin cok cok erken. Meslek edinin,calisin,kendi paranizi kazanip belli bir miktar birikim yapin,karsiniza babanizin rahatsizligiyla dalga gecmeyen vizyon sahibi insanlar cikar, tanisirsiniz o arada

Edit;ayy siz sevgilinizi ogrencileriyle kiskandirmaya calisan ogretmen hanimdiniz,tamam simdi hatirladim verebilecegim tavsiyem yok valla.

Konusarak, duygularinizi gostererek soyleseydiniz bu tepkiyi vermezdi. Hastalik hakkinda cok bilgisi yok ve sacma bir karsilik vermis. Bilgisi olsaydi bunca zaman soylemediginiz icin espri yapmaz sitem ederdi.
bence hastalıkla ilgili tamamen cahil oluşundan bu tepkiyi vermiş
Diyelim ki gerçekten deli o yanlis bilmiyor. Yani acimasizca böyle söylenir mi . Ben bu adamı daha düşümceli merhametli sanıyordum:-(

ikinizde de var suç, sen kırılmaya müsait bir konudan bahsediyorsun, o ise bunu dert etmeyeceği için dalgaya vuruyor isteyerek değil bence. Sorunu uzatma ve abartma diyorum ben.

Hayır biz genelde mesajla konuşuruz. Su komu önemli bunu telefonda konuşalim yok bu biraz daha önemsiz bunu mesajda konusalim ayrimi yaomiyoruz. Oyle olmasi gerekti o anda.sevgilim baska bir şehirde sürekli görüşemiyoruz

Herşeyi mesajla konuşuyor olabilirsiniz tabi ki ama 5 senedir beraber olmanıza ve evlenmeyi düşünmenize rağmen babanızın hastalığından bahsetmediğinize göre bunun önemli bir konu olduğunu siz de kabul etmişsiniz diye düşündüm sadece. Gelip geçici bedensel bir rahatsızlık olsa neyse ama bu babanızın elinde olan birşey de olmadığından çevresinde olacak herkesin özenli davranmasını gerektiren bir durum, önemli dememin sebebi buydu. Sevgiliniz de belli ki şizofreni konusunda bilinçsiz ve düşüncesiz bir espri yapıp sizi üzmüş. Bu sebeple mesajla söylemek yerine duygularınızı daha iyi ifade edebilecek şekilde yüzyüze iken hastalığı ve ciddiyetini anlatmanız daha uygun olurdu bence.

Yapmadiginizi dusunuyorum cunku 21 yas nisan dugun icin cok cok erken. Meslek edinin,calisin,kendi paranizi kazanip belli bir miktar birikim yapin,karsiniza babanizin rahatsizligiyla dalga gecmeyen vizyon sahibi insanlar cikar, tanisirsiniz o arada
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Yarin nişan yapiyoruz demedim zaten. Yazin yapmayi düşünüyoruz. Ben yirmi uç yaşına girmek üzereyken yani. Üniversite mezunuyum kpss puanim gayet iyi. Şu anda gecici olarak calisip atama bekliyorum. Yani kendi parami da kazanıyorum çok şükür

Okey,dun ve cumartesi actiginiz konularda 21 yasindayim demissiniz,bu konunun da ilk mesajinda 21 yasindasiniz. Yaza nasil 23 oluyorsunuz anlayamadim. Bir de egitim fakulteleri 5 sene bildigim kadariyla,nasil yeni mezun oluyorsunuz anlayamadim. Neyse.

Öyleyse ne diye konuya yorum yaptiniz? Allah aşkına her seye cevap vermek zorunda hissetmeyin kendinizi. Birakin da sorduğumuz sorunun cevabini alalım. Lütfen...

eğer ilkokua okula erken gittiyse 20 yaşında bile mezun olabilir eğitim fak. 4 yıl ama okunulan bölüme göre bir de eğer formasyonu dışarıdan alırsa 5 yıl olabiliyor

Egitim mezunu değilim. Dişaridan formasyon aldim. Şu an 21 yaşı doldurmak üzereyim yaza da yirmi uç yaşına girmek üzereyim yazmişim eğer okuma yazma biliyorsanız.zaten de yeni mezunum. Sırf cevap vermek icin bazen cok gereksiz detaylara takılıyorsunuz. Ne dediğinizi bilmeden hem de.

Ciddiyetsiz ve olgunlaşmamış gözüküyor sevgiliniz. Kaç yaşında? Mizacı buysa tahmin ettiğiniz bi cevaptır zaten. 5 senedir söylememiş olmanız da garip. Hiç mi zor zamanlar yaşamadınız, destek beklemediniz?

Hayir kastim şu, en azindam ciddiye alsaydi senin hayatinda ne kadar etkisi var deseydi baban için üzüldüm deseydi ne bileyim. Böyle laçka bir cevap beklemiyordum
yeterince olgun değildir zaten sevgiliniz
siz 21 olduğunuza göre o kaç yaşında

Hayır, babamin hastalığı bize çok nadir zor zaman yaşatir. Yani destek bekleyecek kadar önemli bişey hiç olmadi.
Evet bence de olgunlaşmamış ne dedig8mi pek bilmiyor bence de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…