Ben de sen nasıl babama deli dersin dedim. Ben babana mi demiş oluyorum şaka yaptım dediBen söz konusu baba olunca bayağı hassaslasiyorum.
Babama "deli" diyecek adamı yerin yedi kat dibine gomerim, üstüne de çiçek ekerim .
Hayir kastim şu, en azindam ciddiye alsaydi senin hayatinda ne kadar etkisi var deseydi baban için üzüldüm deseydi ne bileyim. Böyle laçka bir cevap beklemiyordumüzülerek tepki vermesinin bi faydası mı var?
Hayir kastim şu, en azindam ciddiye alsaydi senin hayatinda ne kadar etkisi var deseydi baban için üzüldüm deseydi ne bileyim. Böyle laçka bir cevap beklemiyordum
Her konuda şaka yapma hakkı olduğunu düşünenleri kavanoza koyup kapağını kapatmak istiyorum ..zaten beyinleri oksijensiz, tam olsun da yer kaplamasınlar hayatımızda .Ben de sen nasıl babama deli dersin dedim. Ben babana mi demiş oluyorum şaka yaptım dedi
Evet. Toplumda genel bir kani var zaten şizofreni kelimesini insanlar birbirleri ocin hakaret olarak kullaniyor.Belki sen kafaya takmayasın diye şaka yapmıştır..Veya bu konularda çok bilgisi yoktur.Yaşının da etkisi var bu kadar büyütme bence..Tabi baba ve hassas bir konu ama bu tarz psikolojik durumları ve yarattığı sıkıntıları ancak içindeki insan biliyor.
Sevgilim 23 yaşında.bilmesine gerek olmadığını düşündüğümden söylemedim. Ama bi kac ay sonra nişan yapmayi düşündüğümden bilsin istedimBeş yıl boyunca sevgilinize babanizin bu rahatsızlığından bahsetmemizsiniz.Eminim ki babanızin bu rahatsızlığı nedeniyle sizin ve ailenizin zor günler geçirdiği de olmustur bu surecte....ama sevgilinizle paylasmamissiniz bu zorlukları... Bu gerçekten kendinizi sevgilinizes karsi yakın hissetmediginizi veya sizin de babanızın rahatsızlığını tam olarak kabullenemediginizi düşündürdü bana.Sevgiliniz kac yaşında bilmiyorum. Empati yapmadan düşüncesizce/belki salakça bir espri yapmış gibi duruyor.
Belli ki sevgiliniz bu hastalığa karşı oldukça bilgisiz. Çoğu insanın olduğu gibi direkt deli sanmış.Merhaba hanımlar. Babam şizofreni hastası. Ben yirmi bir yaşındayım ve beş yıllık bir ilişkim var. Bu yaz nişanlanmayı düşünüyoruz.
Babamin bu durumundan daha önce sevgilime bahsetmemiştim. Ama evlilik yaklasinca onun da bilmeye hakkı var diye düşündüm. Çünkü bu hastalık genetik de olabiliyor. Ya da en azindan benim ailemden birisinin önemli bir hastalığı var. Ve dün konuştum.
Söylediğimde çok bişey söylemedi. Hatta neredeyse ciddiye almadı bu konuyu. Ama biraz düşüncesiz bi şekilde yaptığını espri sanarak şöyle dedi:
"Sende de olmasın bu hastalik, bazen sen de deli oluyorsun". ( Bunu gülerek söyledi.)
Sorum şu, ben babamın hastalığından bahsediyorum. Onun üzülerek tepki vermesini bekliyorum. Ama onun söykedikten sonra "deli" demesi biraz beni kırdı. Sizce ben mi alinganlik yapiyorum yoksa sevgilim düşüncesiz kaba ve saygisiz birisi mi?
Farkindayim. Yapmadiğimi kim söyledi?Oturup genetik faktorleri dusunecegine boyle gerzekce espri yapan bir adamla evleneceginizden emin misiniz? Ustelik 21 yasindasiniz? Evlilikten daha onemli seyler var yapmaniz gereken
Merhaba hanımlar. Babam şizofreni hastası. Ben yirmi bir yaşındayım ve beş yıllık bir ilişkim var. Bu yaz nişanlanmayı düşünüyoruz.
Babamin bu durumundan daha önce sevgilime bahsetmemiştim. Ama evlilik yaklasinca onun da bilmeye hakkı var diye düşündüm. Çünkü bu hastalık genetik de olabiliyor. Ya da en azindan benim ailemden birisinin önemli bir hastalığı var. Ve dün konuştum.
Söylediğimde çok bişey söylemedi. Hatta neredeyse ciddiye almadı bu konuyu. Ama biraz düşüncesiz bi şekilde yaptığını espri sanarak şöyle dedi:
"Sende de olmasın bu hastalik, bazen sen de deli oluyorsun". ( Bunu gülerek söyledi.)
Sorum şu, ben babamın hastalığından bahsediyorum. Onun üzülerek tepki vermesini bekliyorum. Ama onun söykedikten sonra "deli" demesi biraz beni kırdı. Sizce ben mi alinganlik yapiyorum yoksa sevgilim düşüncesiz kaba ve saygisiz birisi mi?
Hayir kastim şu, en azindam ciddiye alsaydi senin hayatinda ne kadar etkisi var deseydi baban için üzüldüm deseydi ne bileyim. Böyle laçka bir cevap beklemiyordum
Evet. Mesajlaşırken söyledim belki cevap olarak yazdiği altıncı mesajdiYalnız sen konuştuktan 5 dk ssonra mi söyledi bunu
Evet. Mesajlaşırken söyledim belki cevap olarak yazdiği altıncı mesajdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?