Sevgilim mi düşüncesiz,ben mi alınganlık ettim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nickyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2018
288
131
103
Merhaba hanımlar. Babam şizofreni hastası. Ben yirmi bir yaşındayım ve beş yıllık bir ilişkim var. Bu yaz nişanlanmayı düşünüyoruz.
Babamin bu durumundan daha önce sevgilime bahsetmemiştim. Ama evlilik yaklasinca onun da bilmeye hakkı var diye düşündüm. Çünkü bu hastalık genetik de olabiliyor. Ya da en azindan benim ailemden birisinin önemli bir hastalığı var. Ve dün konuştum.
Söylediğimde çok bişey söylemedi. Hatta neredeyse ciddiye almadı bu konuyu. Ama biraz düşüncesiz bi şekilde yaptığını espri sanarak şöyle dedi:
"Sende de olmasın bu hastalik, bazen sen de deli oluyorsun". ( Bunu gülerek söyledi.)
Sorum şu, ben babamın hastalığından bahsediyorum. Onun üzülerek tepki vermesini bekliyorum. Ama onun söykedikten sonra "deli" demesi biraz beni kırdı. Sizce ben mi alinganlik yapiyorum yoksa sevgilim düşüncesiz kaba ve saygisiz birisi mi?

üzülerek tepki vermesinin bi faydası mı var?

Belki sen kafaya takmayasın diye şaka yapmıştır..Veya bu konularda çok bilgisi yoktur.Yaşının da etkisi var bu kadar büyütme bence..Tabi baba ve hassas bir konu ama bu tarz psikolojik durumları ve yarattığı sıkıntıları ancak içindeki insan biliyor.

Beş yıl boyunca sevgilinize babanizin bu rahatsızlığından bahsetmemizsiniz.Eminim ki babanızin bu rahatsızlığı nedeniyle sizin ve ailenizin zor günler geçirdiği de olmustur bu surecte....ama sevgilinizle paylasmamissiniz bu zorlukları... Bu gerçekten kendinizi sevgilinizes karsi yakın hissetmediginizi veya sizin de babanızın rahatsızlığını tam olarak kabullenemediginizi düşündürdü bana.Sevgiliniz kac yaşında bilmiyorum. Empati yapmadan düşüncesizce/belki salakça bir espri yapmış gibi duruyor.

Hayir kastim şu, en azindam ciddiye alsaydi senin hayatinda ne kadar etkisi var deseydi baban için üzüldüm deseydi ne bileyim. Böyle laçka bir cevap beklemiyordum

beş senedir berabersiniz, vereceği tepkiyi nasıl kestiremezsiniz ben anlamıyorum.

Ben de sen nasıl babama deli dersin dedim. Ben babana mi demiş oluyorum şaka yaptım dedi
Her konuda şaka yapma hakkı olduğunu düşünenleri kavanoza koyup kapağını kapatmak istiyorum ..zaten beyinleri oksijensiz, tam olsun da yer kaplamasınlar hayatımızda .

Evet. Toplumda genel bir kani var zaten şizofreni kelimesini insanlar birbirleri ocin hakaret olarak kullaniyor.

Sevgilim 23 yaşında.bilmesine gerek olmadığını düşündüğümden söylemedim. Ama bi kac ay sonra nişan yapmayi düşündüğümden bilsin istedim

Oturup genetik faktorleri dusunecegine boyle gerzekce espri yapan bir adamla evleneceginizden emin misiniz? Ustelik 21 yasindasiniz? Evlilikten daha onemli seyler var yapmaniz gereken

Belli ki sevgiliniz bu hastalığa karşı oldukça bilgisiz. Çoğu insanın olduğu gibi direkt deli sanmış.
Bide yaşı 23müs,erkekler kadınlara göre daha geç olgunlaşıyor derler,sizin gibi düşünmesini beklemeyin o yüzden.
Düşüncesizlik etmiş. Bu hissettiklerinizi ona da söyleyin bence ve bu hastalığın nasıl birşey olduğunu da anlatın. O zaman ne tepki verecek bakalım.

Oturup genetik faktorleri dusunecegine boyle gerzekce espri yapan bir adamla evleneceginizden emin misiniz? Ustelik 21 yasindasiniz? Evlilikten daha onemli seyler var yapmaniz gereken
Farkindayim. Yapmadiğimi kim söyledi?

Şizofreni zor bir hastalık esin olacaksa gerçekten bilmeli çünkü ilerleyen zamanda yanına alabilirsin babanı
Bizim aile de de var uzaktan bu akraba da
Eşimi 2 sene sonra tanıştırdım x bak bu kişi seni kovar küfür eder gül ggec sende dalgaya al hatta dedim çünkü esim alınırdı

Şimdi onun evladı da yanında ben dalgaya al dediğindediğim için bana bozuldu mu küstü mu

Yada eşim şaşırdı tabi hiç görmemiş böyle bir durum ilerleyen zaman da sende de görebiliriz dedi dedim olabilir genimizde zaten bu delilik hakim hlyalniz bu şizofreni daha beter sana zulüm olurum dedim geçti bitti konu

Evet. Mesajlaşırken söyledim belki cevap olarak yazdiği altıncı mesajdi

Yani böyle bir hastalık mesajda söylenmez senin tercihin bile yanlış
Bak biz evlendik 2 sene sonra memlekete gittik kapıya geldik yaşlı bir teyze zaten ben anlatırken kızı aradı şöyle eşine alınmasın dedi dedim abla şimdi onu anlatıyordum

Söyleme yerin zamanın hiç uygun olduğunu düşünmüyorum

Senin nasıl bir ruh halinde yazdığını bilemez yüz ifadesi zaten göremiyor bazı şeyler yüzyüze konuşulur ama bu konudan rahatsız isen bence konuşmalasin bu konu hakkında espri kaldıramıyorum diye

Ama şunu da söylemeliyim ki esim mesela halayı tanıdı bu sok secirdi bilmem kaç sene önceki şeyi nasıl hatırlıyor ya dedi
Şizofreni bence delilik değil çok şekilde ve birbirine karıştırıyorlar olayları evet abarttiklari oluyor fakat zeki olduklarına eminim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…