- Konu Sahibi Turkiyeliyikk
-
annesiyle otuyoru demişsin cnm yanlız kalmasın diye siz evlenincede yanına almasın annesini
30 yaşında bir adamın günlük düşünmesi hiç normal değil.
Artık ayaklarının yere sapasağlam basması gereken bir zamanda sigortası bile yok, ne kadar gü
venebilirsiniz sizce?
Bir erkek (kadında olsa fark etmez) o yaşa kadar neden sigortayı başlatma ihtiyacı görmez, nasıl hiç birikim yapmaz?
20li yaşlar olsa düşünemiyor dersiniz...
İlk önce bu konulardaki güven durumunuzu sorgulayın.
İteleyerek, söyleterek yapıyorsa bir şeyleri; ileride de böyle olacağının garantisidir diye düşünüyorum.
Iyiki izin vermemissin esnaf olmasina, Allah emegini bosa vermesin ve ikinizi hep mutlu etsin insallah
Aslinda cok dogru soyluyorsun, imkan var ama hareket yokki herifte... Babasi zaten esinden ayri, yalniz yasiyor, kahvesi yok, gezme tozmasi yok napsin o da dukkana geliyor az cok ugrasiyor ama en cok arkadaslariyla oturuyor. Ahhh bide aklini kullansa, sorun olmaz vallahi ama onu ben mi pohpohlicam yani akillansin diye.
Aynen dedigin gibi, kendine hic ama hic guvenmiyor, bende pek iltifat etmem g... kalkmasin diyeAma asla yok sen tahsillisin ben esnaf demedi hic, ego sorunu yok anlicagin, hep ikimiz calisir yapariz kimseye muhtac olmadan der.
Allah ikimizin sonunu hayir etsin canim benim
Evet vatandasligim var, cift vatandasligi alacam Allah kismet ederse. Sen TR de mi yasamayi planliyorsun yoksa yurtdisindami?
Katiliyorum
Peki ne oldu? Ayrildiniz mi?
canim ben Tr ye gidecem insallah,zaten benim vizem ögrenci vizesi üniversitedeyim..oda hayirlisysa bu sene su sinavi iyi atlatir bakalim hayirlisi olsun..sinavi iyi olursa sonra ayri bir maraton baslaycak ama olsun,kasimda hakimlik sinavina girecek insallah biri olur..insan gelecegini tam planlayamiyor..ailem biliyor zaten oda is olmadan olmaz diyor ailemde bu konuda hem fikir ama bakalim insallah hersey istedigimiz olur..
bu arada 30 yasindaymis seninki yani artik aileside bunun bir hal caresine baksa iyi olur.insallah hayirlisi olur hakkimizda
Üzgünüm ama sevgılınden sana hayr gelmez canım .
30 yasına gelmış hala babasının yanında çalışan ustelık dikili bir ağacı , sigortası bıle olmayan ve daha kotusu bunları dert emeyen rahat olan bır erkek ev falan gecındıremez .
çok gordum evlenınce duzelır toparlar sorumluluk alır dıyipte evlenenleri şimdi kadınlar çalısıp emeklı olmaya calısıyor.
yakma hayatını derim ..
ayrıldık canım. inan değişmedi hala sürünüyo..acıyorum sadece
cnm benim sevgilim 26 yaşında. 10 aydır beraberiz en başından beri evlilik konuşuyoruz. Telekomda bilişim ağlarında çalışıyo sigortası falan var. Ama kendi aldığı kendine bile yetmiyo maaşından fazla kredi kartı borcu geliyo. Ona sorsak seneye nişan sonra evlilik. Ama ben daha bekarken kendi maaşını kendine yetiremeyen biriyle evliliği düşünemiyorum... Aynen bunları yüzüne söyledim. Cevabı e sen de çalışacaksın oldu. Çalışmasına çalışırım da benim maaşıma güvenmesi benim için çok büyük bir soru işareti.
Ben bunlara dayanamıyoken sen sigortasız 30 küsür yaşında biriylesin cnm , ben iki kere düşünüyosam sen 3 kere düşünmelisin...
En doğru kararmış, bravoValla dunden beri dusundum, sabahta aradim ben konustum bu sustu, ayrilmaya karar verdik.
Seninde durumun zor, Allah yardimcin olsun.
canım öncelikle her şey gönlünce olsun...
erkek arkadaşının sorumsuz olması hiç iyi değil gerçi ayrıldınız; ama ben önceki mesajlara göre yorum yapmak istedim. benim ablamın eşinin evlenmeden önce de sigortası yoktu ve babam bütün gücüyle karşı çıktı; ama daha sonra sebep olmak istemedi ve sen istiyorsan olsun dedi ablama. şimdi o kadar zor ki, bir ay evlerine para giriyorsa, bir ay girmiyor... inan sorumsuz, çalışmayı sevmeyen erkek çok zor.
benim erkek arkadaşım da babasıyla çalışyıor; ama babası öylesine gidip geliyor dükkana ve daha çok oğluna öğretmeye çalışıyor işi, bir süre sonra gelmeyecektir çünkü dükkana da. ama senin durumun biraz farklı sanırım, cep harçlığı almak hiç mantıklı bir şey değil çünkü, adam gibi alması lazım parasını alıyorsa. öte yandan belki de bunları hiç mi hiç önemsemeyen bir insandır diye düşnüüyorum hani o zaman sen ne dersen yapar; ama sen de bunu istemiyorsun zaten. bence eğer aşkından ölmüyorsan, hiç kendiini yakma, ne güzel yurtdışındaymışsın bak, mis gibi de mesleğin var.. inşallah hayırlısı olur senin için.
canim öncelikle tahsilimiz farkli ama fikirlerimiz ayni diye bisi yok.fikirler ne olursa olsun bir süre sonra senin o meslegn tahsilin ona baticak.seni kiskanicak.etrafdan bisiler duyucak.bunun sonucunda fikirleriniz aynida olsa bir sorun cikicak ortaya.yani bunu ben demiyorum herkesin basina gelen seylerden bahsediyorum.sen simdi yok olmaz öyle birsey diyorsun belki ama bu üstü örtülecek bir konu degil..ister erkek olsun ister bayan olsun eger birinden biri egitimsiz birinden biri yükske egitimli olsun bu ilerde sorun cikartiyor.fikirler aynida olsa ask büyükte olsa.... bak örnek vereyim sana :benim bir kuzenim var gercekten kuzenim diye demiyorum harika biridir hep o güzelligii kiskanmisimdir .hemde fikirleri gercekten cok iyi cok olgun anlayisli vs herkesin aradagi tip yani.ama gel görki kendisi lise mezunu eside ise yüksek lisans...ve gel görki bu aralarinda sorun.kadin tabiki bun sorun etmiyor ama esi egitimli diye kadini hep asagiliyor iste sen bilgisizsin vs gibi aklina gelmiyecek seyler... bu yabana atilcaka ,baskasinin basina geldi benimde basima gelir denilecek bir konu degil,yani bu durum 1 degil 2 degil okadar fazla varki..cok dikkat et.araya duygusalligini asla karistirma onun düzgün bir geliri sigortasi vs yoksa asla evlenem önce tamamlasin sonra.ayrica eger aldigi maas 1000 1500 ise bu az bi maas degil..benim babam 1800 tl ile 5 kisiyi doyurmaya calisiyordu .ki siz 2 kisi olucaksiniz.evlilikte bukadar acele etme.yasin daha kücük .tabiki yasla alakasi yok ama sen almanyada geliyosun sonucta önce bir süre türkiyede calis alis oraya tek basina yasamaya ondan sonra hersey olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?