- Konu Sahibi Turkiyeliyikk
-
ben bunları yaşayan bi ablan olarak hemen bırak o adamı derim benim eşimde esnaf önce babasıyla çalışıyordu şimdi benim babamla çaalışıyor hep birilerine muhtacız herşeyi aldınmı birilerine cevap vercen
evine ekmek bile alsan laf olur valla şu aralar çok sıkıntıdayım bu konular yüzünden yol yakınken bırak sonra için acmasındansa şimdi kurtul eli maaşlı birini al aldın parayı bil kimsenin dıngırtısını cekme benden sana tavsiye ama bu konudan yana içim acıyor çokkk çektim çook ama keşke ben seninde olsam şimdi kocam çok iyi biri beni hiçte üzmez ama işte herkez üzüyor yeterince rahat davranamıyon bıktım artık keşke maaşlı birini alsaydım diye kafamı yerlere vuruyom ama dönüşüm yok ama sen yolun başındasın
yazdıklarını okudumda çok üzüldüm canım umarım aklı başına gelir ve hakkınızda hayırlısı olur
bende biraz kendimden örnek veriyim ama benimki biraz farklı sanki yinede paylasmak istedim.
benimkide küçüklüğünden beri kendi kazanıyo annesi babası ayrı tabi babasıyla çalışmıyo lise terk hemde okuyamadı maddiyattan dolayı bende açıktan üniversite okuyorum.
şimdi önümüzde askerliği var ağustosta gidicek inş..24 yaşında zamanında gidememiş 4 yıldır beraberiz.
onunda şimdi sağlam bi işi yok sigortası yok falan ama ne bilim güveniyorum olucagına inanıyorum oda inanıyo yapıcam diyo herşeyi askere bi gidip gelse.
bende sen gibi bunları çok sorun yapıyorum.evlendikten sonra rahat yaşamak istiyorum.çünkü ailemle çok zorluk çekiyoruz.babamın kendi işi bugun var yarın yok ev kira birikmiş yok borç çok sigorta yok çok zor yani..seninkini okuyunca anlatasım geldi belki alakası yok ama içimi dökmek istedim.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Aminnnnnnnnnnnnnn
Cevabin icin cok sagol canim benim
Alakasi var, seninkide benimkide sorumsuz ve biz o kadar zorluk cekmissiz hayatimizda, evliligimizde bari rahat olalimyani, bu esek heriflerde anlasin bir an once. Sizinki biraz zamana birakilmis bisi daha asker gidip gelecek ohoo...
Ama ne olursa olsun 100% asla guvenme sakin, cunku guven sarsildimi o zaman dunyan basina yikilacak gibi oluyor.Allah sonumuzu hayir etsin canim
canım bazen bende kızıyorum kendi kendime bazen onada yansıyo tabi diyorum küçüklüğünden beri çalışıyosun niye hiç birikim yapmadın ama sonra dönüyorum kendi kendime başta ana yok baba yok çocuk napsın şu an bile arkadasının evinde kalıyor annesi babası baskalarıyla evli sevmiyor onları sevmesinide beklemiyorum zzaten sahip çıkmıyolar çocuklarına o yüzden farklı dedim seninkinin elinde var ama yaapmıyor ama benimki hepsinin farkında ama yapamıyorçok zor işler bunlar sende zamana bırak en iyisini yaparsın
Annesi babasi cocuklarina sahip cikmiyor olabilir ama yinede sorumluluk sahibi olmasi sart, sevgilinin maasini bilmiyorum ama en azindan 100 tl koysadi her ay, o parayla araba bile alinirdi. Sonucta hayat paylasim soz konusu, hafife alinacak konu degilki. Evlendiginde zaten annesi babasi basinda durmaz ki. Al karsina konus bence, isteklerini dile getir canim.
Aynen bende zamana ve Allah'a biraktim, hayirlisi neyse o olsun...
Ufff daraldim arkadasim ya, nedir bu boyle
bence bir erkek her dedigini yaparim diyorsa
orda sorun var demektir..ya simdi yapayim deyim sonra nasil olsa ben bildigimi okurum mantigi vardir, ya da hayatta kendi adina
hicbir sey düsünmemistir...bence bir erkegin hayatinda kendi adina aldigi kararlar olmasi gerek,
sen baska il olsun diyorsun olabilir diyor iscide olurum diyor..ama öyle kolaymi
yarin ben düzenimi bozmayim baska yerde meslegi yoksa asgari ücretle calisirim burda iyi kötü calisiyorum
diyecek o verdigi sözler ucacak..
hersey senin düsünmenle olmaz biraz insan kendiliginden düsünecek hayatinin akisini,adim atacak
böyle anca sen kendini yipratirsin...
insan hayatini önce kendi sekillendirmeli kendi icin yapmiyorsa baskasi icin cok zor
canım o benim bütün düşündüklerimi bilir söylerim utanmam çekinmem sonucta seninde dediğin gibi hayat paylasım söz konusu ben şu anda bunu çok sorun etmiyorum onuda anlıyorum askere gidicek askerde yiceği paraydı falan hepsini kendi biriktiriyor şu anda askerden geldikten sonrada maaşı belli sigortası olan bi işe girdimi zaten hersey yoluna girer diye düşünüyorum olmadı artık o zaman bakıcaz caresine..
sende takma kafana güzelim olmuyosa olmadı seviyosun ama sana gelecek vaad edip gerçekleştireceğine inanmadıgın biriylede yaşayamassınki o yuzden kafasına takması gereken kişi sen değil o..
Kizlar yardiminiza ihtiyacim var.
Ben yurtdisinda buyumus yetismis bi kizim, hemsirelik okuyorum, maddi durumuz ne iyi ne kotu. 1,5 senedir sevgilim var, o Turkiye'de yasiyor. Allah izin verirse ben 3 yil sonra orda yasayacam.
Sevgilim babasiyla calisiyor, kendisi esnaf. O dukkanin butun hesaplarini babasi ilgileniyor. Sevgilim 30 yasinda, 13 yasindan beri calisiyor. Bu gune kadar sadece iyi kotu bi araba aldi, evi yok, birikimi yok (ben soyledim diye bi kac aydir birikim yapiyor) Sevgilime maasin ne kadar sordugumda 1000 ile 1500 arasi, bilmiyorum pek gunluk aldigim icin diyor. Hesap yaptin mi hic? YOK, sigortan var mi? YOK, emeklilik icin calisiyormusun, YOK kanun cikti bilmem ne. Ben anlamam dedim ve cok agir sozler ettim. Allah biliyor paraci kiz degilim, ama o kadar cile cektik ailecek, isterim ki ilerde cocuklarim benim kadar cekmezsin.
Lutfen akil verin ne yapim ben simdi... O mu cok sorumsuz yoksa ben mi takinti ediyorum
sorumsuz hem de çok o yaşa kadar böyleyse değişmez ki artık...
30 yaşında adam yani sonuçta
yazının rengi çok açık okunması zor oluyo alakası yok ama
Aynen...
Kendisinin duzeni yoksa, benimle nasil bi duzen kurabilirki.
Iscilik zor diyorum, dinlemiyorki... O isten haric, birsuru ufak islerle ugrasiyor, arkadaslarinin cogu esnaf, ortak isler de oluyor. Duzeni yokki, gunde 14 saat calisiyor, ordan oraya git gel ugras dur, pazar nedir bilmez. Bu kadar calisma diyorum yok diyor birikim yapicam gec bile kaldim diyor... Ulan benim soylememi mi bekledin birikim yapmak icin.Herseye evet diyorsun demistim ona, benden yapamicagim seyler istemiyorsun ki diyordu, gel de anla iste.
Bu gecede ucak biletleri alacaktim... Butun gun heyecan yaptim... Bosunaymis meger...
ya canim sen daha iyi bilirsin nasil oldugunu artilarini-eksilerini
mesela benim sevgilimde türkiyede üniveriste mezunu maglum kpss derdine giremedi..
oda bi ara artik bi yerdelen tutunayim diye böyle esnaflik gibi olaylari düsündü
ama ben istemiyordum istememe nedenim cok riskli bir is,o kadar okumussun,etmissin bosuna gitmesin dedim..
o aslinda dersanye gitmeyi istiyordu 3 yil öncesinden hazirlik icin ama ailesi pek sicak bakmadi
suanda gidiyor ama tabiki gec kaldik insallah Rabbim yüzüne bakarda emeklei bosa gitmez...
aslinda hep hayatta planlari vardi ama iste bazi seyler engel oldu ailesi gibi cünkü maddi anlamda onlarin destegi sartti..
3 yil önce gitseydi belki hersey daha baska olurdu,simdi 3 bine gidiyor dersaneye o zaman belki yariya giderdi..
kimi zamanda aileler cidden umursamaz oluyor..ama ne bileyim simdi senin durumun daha farkli,sen hemsire olacaksin, o henüz birseye karar verememis
dükkanlari varsa iyi kötü onunla birsey yapabilir babasi emekliymis ,tamamen ogluna verebilir aslinda ,sigortasini yatirabilir yani isi de yok degil
belki kendini gelistirebilir ama iste kendi isteyecek sen degil..ne üzerine is yapiyorlar bilmiyorum ama iste gida sektörü cok canli suanda yani canli olan sektöre
gecebilir..yani dükkanilari varsa sermayeleri vardir aslinda yapabilir birseyler...
sadece kendine güvensin..
bu arada benim lisede ögretmenim vardi,eside ögretmenmis ama cok kisa süre yapmis sürücü kursu vardi adamin yani bazi islerin önü acik
ailesi ona hic güven vermemis biraz kendine güvense ayaklari saglam bassa yere hersey daha güzel olur..
hakkinizda hayirlisi,ama iyice düsün belki vatandasligin vardir bilmiyorum ama hicbir hakkini öldürmemeye bak..
canım hiç kimse değişmez bir insan neyse huyu suyu odur kimsenin değişmesi gibi bir hayale kapılmayın.Anladığım kadarıyla dükkanda işleri çok iyi değil yoksa sigortasını zaten düşünüp yatırırlardı bence düşünmediğinden kesinlikle değil.Eeğer rahat bir yaşantı istiyorsan sıkıntı çekmemek çocuklarının sıkıntı çekmemesini istiyorsan evlenme bence bu kişiyle yok biz sırt sırta veririz mücadele ederiz diyorsan sen edersin gibi geliyor tek başına.Esnaflığa alışmış bir insan helede 30 yaşından sonra başkasının emrinde çalışamaz emin ol imkansız bu ona ancak müdürlük gibi bir iş verirlerse çalışır iççilik falan yapamaz.Türkiyede yaşam koşulları zaten zor işsizlik hat safhada naapcak asgari ücretemi çalışacak ayrıcada ne dükkanı bilmiyorum ama yarın öbürgün geçinecek kadar para kazanamazsanız ne olacak bunların hepsinin hesabını yap.Birde senin onu yurt dışına götürme ihtimalin yokmu böyle birşey düşünürmüsün bilmem.İnsanın evleneceği insanın maddi durumu iyi olmayabilir ama bilirsinki çalışmakdan yüksünmez ekmeğini taşdan çıkarır tamam ama böylesi biraz zor
Öncelikle Allah yardmcn olsun canım..
Herkes esnaflıktan yana dert yanmış. Eğer becerileblrse maaslı,sağlam bi işten çok çok getirisi var kızlar. Bi kere kimsenin emrinde değlsn. Bi işin olduğunda kimseye hesap vermeden kapatp çıkarsın.. Becereblrsen birikm yapmayı önü çok açık bi sektör. Ama herkesn karı değil. Ticaret ruhu olması lazm. 30 yasına gelen bi insan neden sigorta yaptrmaz bu da ilqnc.. Benim tanıdığım çoğu esnaf ufak yasında çocuklarına sigorta baslattrr. Demekki onla ilglenen olmmams zamannda. Büyüynce de kendsi önemsememiş ki ilginç...hergün kenara bi yirmi tl atsa bi yılda milyarlar eder.. Bak benm kardesm 17 18 yaslarnda para brktrrdi. Zaten cimridr zor olmadı onun için :).... Kutusu vardı hergün kasadan 20tl alr atardı...birktrdi araba aldı...içinde olacak insanın zorlamakla olmaz...hakknda hayrlısı olsun.. Ama sorumsz insanlarla bir ömür gecmez...
Canım iyi ölç tart..en doğru kararı yine sen verirsin.. Evlilik sorumluluğunu kaldramayacaksa bie bile lades deme..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?