- 13 Mart 2024
- 40
- 17
- 3
- Konu Sahibi Dertliibayan
-
Canım alışkanlık valla. kafamda bitirmek için biraz zamana ihtiyacım var. ne yazık ki kıymet verdim hemen vazgeçemiyorumKendine 1 telefon biriyle mi evlilik düşünüyorsun? Benim oğlum 6 yaşında parasını biriktirip tabletini almıştı! Bundan ne köy olur ne kasaba. Allah’ın sevgili kuluymuşsun yüzünü hemen belli etmiş ama sen efsunlu gibi olmuşsun! Hala kendine gelmen için ne olmalı? Peşine tefeci falan mı takmalı
Koşarak kaç bacım kaçHerkese selamlar,
Erkek arkadaşım ile 1 buçuk senedir birlikteyiz. Her şey aslında güzel gidiyordu. Geçen yaz işten bunalmış olmam sebebiyle tatile gitmek istedim. Ancak o maddi olarak durumunun el vermediğini söyledi. Tam o esnada yakın arkadaşım beni 2 günlüğüne yazlıklarına davet etti. Bende tatile gidemeyeceğimi düşünerek teklifi kabul ettim. Fakat devamında erkek arkadaşım onunla gittin benimle gitmedin demeye başladı. Onun kredi puanı düşük olduğu için (şu an yükseltmeye çalışıyor) krediyi sen çek ortak öderiz dedi. Çektim ve gerçekten ortak bir şekilde ödedik henüz yeni bitti. Ancak bu kredi işinin devreye girmesi ile birlikte istekleri arttı ve her seferinde geri çevirdim. Sürekli aylık olarak benden borç istediği benim verdiğim ve onunda geri ödediği bir döngü zaten vardı. Buna ek olarak telefonu bozuk olduğu için fiba bankından telefon alayım dedi tamam dedim vazgeçti. Bu sefer telefon hattının üzerinden PlayStation alayım dedi tamam dedim vazgeçti. Artık şimdi de sen bana 30 bin kredi çek ben sana geri öderim telefon alayım dedi.
Aramızda sürekli benzer muhabbetler dönmesi artık beni rahatsız etmeye başladı. Bu durumda benim ona destek olmak istememem bencillik mi olur? Ben 27 yaşında bir kadınım artık yuva kurmak istiyorum ama bu şartlar altında kendisine güvenmem zorlaşıyor. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Ben flört ederken çocuklarımın babası hep harcardı 1 lira bile harcamadım. Nişan yaptık hepsini o yaptı. Nişandan sonra kredi kartını verdi bütün eşyalarımızı aldık. Rahmetli babam evi olmazsa nikahı unutun dedi kredi çekip Toki evine girdi. Evlendik ne zaman ki ben maaşımı ortaya koydum kafayı yedi! Yani erkekler para harcadıkları kadına değer veriyorlar. 10 yıllık evliydim boşandım gitti. Hemen ayrılmalısın alışkanlık falan deme kurtulmaya bak.Canım alışkanlık valla. kafamda bitirmek için biraz zamana ihtiyacım var. ne yazık ki kıymet verdim hemen vazgeçemiyorum
Allah'ım sen koru ne günlere kaldık. Erkekler kadın biz erkek olduk sanki çok canımı sıkıyor böyle şeyler insan işte sevgilisi eşi olunca güvenmek istiyor görmüyor ya da görüyor benim gibi görmek istemiyorValla en yakin arkadasim var canli örneği. Nisanlandilar hatta onlar. Adam hem aldatti hem borç taktı defoldu gitti. Simdi kendini idare edemiyor bankalarin kara listesine girdi. Malum ev kirası,ev ihtiyaclari,krediler..
Ayrica borc icinde yasayan insanla gelecek hayal etmek pişmanlıktır. 0dan bile baslamiyorsunuz. Direk eksi üstüne daha eklenen eksiler olur
Böyle diyince de yakıştıramıyorum hiç ne zor konular bunlarAllah askinaaa sakin güvenme, ne kadar dolandirilma hikayesi varsa böyle başlar birlikte öderiz der ilk küçük borç ödenir sonrasi gelir en son büyük borçla ortada bırakılıp gidilir, sakın ha böyle bir şeye girme, ne günlere kaldık ya, isteklerini reddet gerçek yüzünü görürsün
Valla Allah kimsenin başına vermesin ne zamandır kara kara düşünüyorumOna kredi çekeceğinizr kendinize yatırım yapin kimsenin finansoru değilsiniz ayy çok itici bu tür erkekler
Düzgün Baba örneği göremeyince insan bizim gibi ateşe sarılıyor işteBen flört ederken çocuklarımın babası hep harcardı 1 lira bile harcamadım. Nişan yaptık hepsini o yaptı. Nişandan sonra kredi kartını verdi bütün eşyalarımızı aldık. Rahmetli babam evi olmazsa nikahı unutun dedi kredi çekip Toki evine girdi. Evlendik ne zaman ki ben maaşımı ortaya koydum kafayı yedi! Yani erkekler para harcadıkları kadına değer veriyorlar. 10 yıllık evliydim boşandım gitti. Hemen ayrılmalısın alışkanlık falan deme kurtulmaya bak.
İş yerimden bir arkadaşım evliydi bir de kızı vardı. Aniden birkaç adam çalıştığı yeri basıp kocanın borcu deyip imzalatmış. Başına tefeciler çöktü kızcağızın. Boşandı o heriften yıllardır borcunu ödüyor. Adam da evlendi bşr daha çocupu oldu keyfine bakıyor. Yani para diyen erkekten hayır gelmez
Kredi falan çekmeyin. Hatta aileme lazım oldu onlar için çektim falan deyip kapatın konuyu. Durumu düzelene kadar idarelik bir telefon alabilir pekala ki bence şu an elinde idarelik bir telefon da var. kredi çekip play station almaya kalkışan ve sürekli al ver döngüsü içinde olduğun bir adamın para yönetimine asla güven olmaz. Ayrıca bunlarla sizi sürekli yokluyor aslında 'hayatım ben çekeyim sen bana öde' demenizi bekliyor. Yarın ayrılırsınız kredi elinizde patlar. Ayrıca bununla evlenilmez çünkü borcu hiç bitmiyor, evin ekonomisini yönetmek hep size kalacak ve bu çok yıpratıcı, çocuk gibi sürekli kontrol etmek zorunda kalacaksınız. Bunu yaşayacağınıza bekar kalın daha iyi.Herkese selamlar,
Erkek arkadaşım ile 1 buçuk senedir birlikteyiz. Her şey aslında güzel gidiyordu. Geçen yaz işten bunalmış olmam sebebiyle tatile gitmek istedim. Ancak o maddi olarak durumunun el vermediğini söyledi. Tam o esnada yakın arkadaşım beni 2 günlüğüne yazlıklarına davet etti. Bende tatile gidemeyeceğimi düşünerek teklifi kabul ettim. Fakat devamında erkek arkadaşım onunla gittin benimle gitmedin demeye başladı. Onun kredi puanı düşük olduğu için (şu an yükseltmeye çalışıyor) krediyi sen çek ortak öderiz dedi. Çektim ve gerçekten ortak bir şekilde ödedik henüz yeni bitti. Ancak bu kredi işinin devreye girmesi ile birlikte istekleri arttı ve her seferinde geri çevirdim. Sürekli aylık olarak benden borç istediği benim verdiğim ve onunda geri ödediği bir döngü zaten vardı. Buna ek olarak telefonu bozuk olduğu için fiba bankından telefon alayım dedi tamam dedim vazgeçti. Bu sefer telefon hattının üzerinden PlayStation alayım dedi tamam dedim vazgeçti. Artık şimdi de sen bana 30 bin kredi çek ben sana geri öderim telefon alayım dedi.
Aramızda sürekli benzer muhabbetler dönmesi artık beni rahatsız etmeye başladı. Bu durumda benim ona destek olmak istememem bencillik mi olur? Ben 27 yaşında bir kadınım artık yuva kurmak istiyorum ama bu şartlar altında kendisine güvenmem zorlaşıyor. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Evliliğe dair sözler açtı ben gidip çeyiz paketine girdim borcumu bitirdim bile hala bir şeyler alıyorum 9 ay önce yavaştan beyaz eşya alayım dedi gitti araba kazası geçirdi hafif tabi ona bir şey olmadı şimdi onu ödüyor ben kaldım yine kendi kendime gelin güvey oldum ne zaman evleneceğiz diyorum ben zamanını biliyorum diyor karışık biraz çocuksu biri ben çözemedim vallaKrediyi siz çekmişsiniz ortak öderiz diye söz vermiş sözünü tutmuş. Her ay para istemiş borcunu ödemiş, parayı size geri vermiş. Siz 27 yaşındasınız o kaç yaşında? Evliliğe dair sözleri var mı bu konuyu konuştunuz mu ? Ayrıca dolandıran erkekler başta güven verici davranır, parayı geri verir. Bu işler böyledir azar azar başlar. Sonrasında maddi manevi dolandırılmış ve terk edilmiş halde bulursunuz kendinizi Allah korusun. Birikim, yatırım yapamayan, parasını nasıl kullanacağını bilmeyen, sürekli sevgilisinden para isteyen erkekten hayır gelmez. Evlenince sizi borç batağına sürükler benden demesi.
Şu dediğin çok korkunç yalnız. Soktuğun laftan utanmıyorsa üzülmüyorsa arkana bakmadan kaçmalısın çünkü zerre onur yok adamdaEvet kesinlikle bu durum da beni inanılmaz derecede soğuttu artık karşımda bir adam değil bir çocuk görüyorum ve garip bir şekilde bunu ona söylediğimde ondan bir utanma etkisi yaratmıyor
Utanmadığına göre bana karşı sevgisi de yok demek kiŞu dediğin çok korkunç yalnız. Soktuğun laftan utanmıyorsa üzülmüyorsa arkana bakmadan kaçmalısın çünkü zerre onur yok adamda
Var mı ki versinBen şu ana kadar ondan hiç borç istemedim istemem. Ondan istesem vereceğine eminim bu yüzden
Gerçi bak bunu hiç düşünmemiştim hahahaha kumardan kazanırsa ancak verirVar mı ki versin
bence bu devirde babana bile güvenmeyeceksin. Adam sevgilin bide. Alır parayı gider. Bide erkek olacak kendi parası nasıl olmuyor da senin parana kalmış. Bence uzaklaşmalısın o adamdanHerkese selamlar,
Bu dönüşüm çok hızlı oldu değil mi, 16 yıldır evliyiz mal mülk edinmek için çektiğimiz kredilerin neredeyse hepsini o çeker, benim üzerimde kredi varsa da hemen bitsin diye 9 takla atar. Ben maaşımı ona gönderirim ama cüzdanımdan ne kredi kartım ne nakitim asla eksilmez, nerede kaç kuruş birikim var kalem kalem sayar bileyim diye. Bu adamdan 1 nesil bile sonrası değil şu kuşak. Erkeklik değil sırtlanlık moda şu an.Ay yok artık daha neler. Hesap ödetmeyen erkeklerden kredi çektiren erkeklere uzanan bu evrim süreci beni şoka sokuyor.
Çocuksu birinden koca olmaz, büyüsün de gelsin. Evlenmeye kalkarsan beyaz eşyayı da diğerlerini de ortak ödeyeceksiniz çünkü birikmişi olmayacak ve sabırsızlanıyormuş gibi aceleye getirecek evliliği.Evliliğe dair sözler açtı ben gidip çeyiz paketine girdim borcumu bitirdim bile hala bir şeyler alıyorum 9 ay önce yavaştan beyaz eşya alayım dedi gitti araba kazası geçirdi hafif tabi ona bir şey olmadı şimdi onu ödüyor ben kaldım yine kendi kendime gelin güvey oldum ne zaman evleneceğiz diyorum ben zamanını biliyorum diyor karışık biraz çocuksu biri ben çözemedim valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?