erkekler, genelde annesine benzeyen kadın isterler, ayrıca abisi ve yengesi mutluysa, saygısı ondandır..ev hanımı olmak küçümsenecek bir durum değildir, tercih meselesidir...ayrıca çalışanların halini görüyoruz, bir sürü sorun yaşıyorlar...illa çalışmak içinde okunmaz, kültürlü ve sosyal bir ev hanımıda olunabilir...Merhaba herkese, uzun zamandır aklımı karıştıran bir soru var. Ben üniversite bitirdim sevgilim ise üniversite 1. Sınıf terk maddi imkanlardan dolayı. Zaten okumayı da pek sevmiyor ticaret ile uğraşmak istiyor öyle de yapıyor şuan. Benim için sorun yok. Ben okuyan ve kendini geliştirmeyi seven birisiyim. O ise çalışayım evlenip çocuk yapalımdan başka şey düşünmüyor çalışmayı ve çocuğu çok seviyor. Ben ısrar etmeden pek konuşmaz sorunlarımızı genelde çözemiyorum tartışmayı sevmiyor çabuk sinirleniyor. Farkli kültürlerde büyüdük yani şöyle bizim aile kızlari okumaktan yanadır hepsi birsekilde üniversite bitirdi. Onun ailesi daha çok kadınlar evde çocuk bakıyor öyle görmüşler. Sevgilim çalışma demiyor ancak sanki evde oturup çocuk baksam daha mutlu olacak ama boyle söylemedi düşüncelerimi bildiği için. Bunu da surdan çıkardım emin olmamak ile birlikte bir yengesi var onlarla birlikte kalıyor kadın okuyamamis ya da okumamış bilmiyorum sormadım çocukları var onlarla uğraşıyor. Mesela sevgilim hiç laf söyletmiyor ona. Yanlış da yapsa. Kadın birazda patasavtsiz düşünmeden konuşuyor hareket ediyor ama hiçbir şekilde suçlu olmuyor. Rahatsız ediyor sevgilime tavırları kendisine söylesem haksız çıkacağım çenesi kuvvetli ve insanları iyi etkiliyor. Sevgilim ile konuştum konuyu tabiki haksız ben çıktım. Hani fesatlık yapmak istemiyorum aklıma belkide o tarzda evde oturan çocuk ile uğraşan bir insan ile birlikte olmayı tercih edermiş de ondan böyle davranıyor gibi geliyor. Çünkü her defasında korumaya geçiyor ona laf yok diyor. Bu kadarda fazla bence. Bazen konuşuyorlar eşim normalde öyle konuşacak biri olmamasına rağmen farklı konuşuyor. Annesinin ve yengesi in laflarıni birebir söylüyor bazı zamanlar. Birbirimizi seviyoruz ama belki farkında degil her insanın aklında bir eş profili vardır ya ben ona uymuyorumdur yengesi uyuyordur saygı duyuyordur ona da ne bilim bu geldi aklima. Biliyorum herkes hayal ettiğini bulmuyor ama bu ilerde ciddi sorunlar olusturabilrmis gibi geliyor. Ne diyorsunuz yanlış mı değerlendiriyorum. Birçok sorun oldu zorla da olsa aştık. Kıyafet erkek arkadaş ile uzaklaşmaya genel sorunlar. Nasıl anlayabilirim cevap bulabilirim bu soruya? Konuşmayı denedim ama hep lafı şu ne alakası var takıntı yapıyorsun oluyor başka açıklama yok. Bunları konuşmak gerek ama. Buarada 3 yıl birlikteyiz kışa doğru evlenmeyi düşünüyoruz. Kafam karışık şuan umarım anlatabildiim hislerimi sorunuz varsa sorun lütfen.
Büyük çoğunluğu ben verdim ama son zamanlarda birsey demiyor eskisi gibi katı değil.Hep siz mi taviz verdiniz?
Kıyafet, çalışma hayatı, erkek arkadaş vb konularda siz geri adım atarken sevgiliniz hangi konularda taviz verdi?
Çalışma demiyor aslında diyecek alanda bırakmadım çalışmayı çok istediğim icinEvlenin, arka arkaya çocuk yapar büyütürsünüz. İş hayatını da unutun...
Zaten sizi istediği kalıba sokmuş ki artık sorun çıkarmıyor.Büyük çoğunluğu ben verdim ama son zamanlarda birsey demiyor eskisi gibi katı değil.
Onu çözemiyorum işte bende diyorum konuşmasak nasıl anlaşırız daha sonra yine önümüze gelir sorunlar diye sen fazla takıyorsun sorun yok diyor hep sanırım hiç sorun çıksın istemiyor tartışmaktan genelde pekte konuşmazEvlenmeyin kaçın. Sorunlarınızı konuşamayan biriyle nasıl anlasacaksiniz?
Kalıba sokmadı aslında o bu tarz şeyler görmediği için başta çok tepki verdi bende yavaş yavaş alistirmaya çalıştım birden yaparsam düşüncesini değersiz görüyormuşum gibi hisseder şuan ses çıkarmıyor istediğim gibi giyiniyorum ama 3 yıl uğraştım bu tarz konular için. Annesini karşısina alsın istemem ama birbirimizi değiştirmeye mi çalışıyoruz alışıyor muyuz yoksa birbirimize çözemiyorum pek konuşmuyoruz ondan sanırım hep benim zorumla sevmiyor konuşmayı.Zaten sizi istediği kalıba sokmuş ki artık sorun çıkarmıyor.
Siz bu kadar değişirken o neden bu kadar düşüncesiz ve size değer vermiyor sizce?
Normalde sevgili herkesten kıymetli olur. Bazıları sevdiği için anne babasını karşısına alır, sizinki ailesini önde tutuyor.
Yani en başından beri hatalısınız. Sizi olduğunuz gibi sevmeyen, sürekli değiştirmeye çalışan birine neden yaranmaya çalıştınız
Çünkü umursamıyor, baştan savıyor.Kalıba sokmadı aslında o bu tarz şeyler görmediği için başta çok tepki verdi bende yavaş yavaş alistirmaya çalıştım birden yaparsam düşüncesini değersiz görüyormuşum gibi hisseder şuan ses çıkarmıyor istediğim gibi giyiniyorum ama 3 yıl uğraştım bu tarz konular için. Annesini karşısina alsın istemem ama birbirimizi değiştirmeye mi çalışıyoruz alışıyor muyuz yoksa birbirimize çözemiyorum pek konuşmuyoruz ondan sanırım hep benim zorumla sevmiyor konuşmayı.
Kimse kendine dırdırciyim demez gerçekten bende pek konuşmam yerinde söz gelirse. Eski sevgilisi hiç susmazmis o da etkili sanırım. Evde de sorun olunca çıkarmış ortalık yatisinca gelirmiş. Hani aç değiliz açıkta değiliz sorun yaratma gözüyle bakıyor. Ama çözemedikce hep önümüze çıkıyor bu sefer takıntılısin diyor. Çözemedik ama tamam bunu da cozmeyelim dicem ama hangi birini. Dediğiniz gibi ona da soruyorum konuşmadan nasıl bir ömür geçireceğiz diye konuşuyoruz takma fazla diyor. Sorunuzun cevabını bulamadım bende bir çok şey denedim o da gayret ediyor ama kişilik meselesi herhalde. İyimser davransam tartisttugimzda sorun olduğunda kaybedeceğini gideceğimi düşünüyor belki de.Çünkü umursamıyor, baştan savıyor.
Böyle tipler tehlikelidir.
Kendisi eğitim ve hayat görüşü olarak daha geri plandaysa çaktırmadan sizi hep ezer, siz "kıskanıyor" sanırsınız. Aşağılar "sizi kibirli sanmasın" diye susar alttan alırsınız. Çalışan kadın istemez çünkü hükmedemez, siz ikna yolunu seçersiniz.
Madem yengesi gibi kadın istiyor hayatında sizi değil başkasını tercih edecek. Yengesi gibi bir kadınla sevgili olacak.
Hem kendi tarzı dışında kadın sevip değiştirmeye çalışıyorsa sorun sandığınızdan büyüktür.
Konuşmaktan kaçması bile işaret bence. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır. Konuşmadan nasıl çözeceksiniz meseleleri?
2 seçenek var; ya dırdırcı dediğimiz kadınlardansınız. Ya da sevgiliniz sizin düşüncelerinizi, beklentilerinizi umursamıyor.
Konuşamadığınız insanla nasıl evleneceksiniz?
İşi hakkında konuşur başka konularda da konuşuruz ama birkaç cümle söyler uzun uzadıya konuşmaz. Devam etme sebebim onunda gayret ediyor olması. Ama ilişki üzerine pek konuşmuyoruz konuşarak değilde yaşayarak birbirimizi tanıyoruz.Uyustugunuz hiçbir yön yokken bir ilişkiyi nasıl devam ettiriyrosunuz? Mesela sohbet konularınız nedir? Herhangi bir fikir konusunda sohbet eder misiniz? Dünya görüşleriniz hakkında konuşur musunuz? Evlilik canım cicim pitircigimin ötesinde bir şey çünkü.
Sevgilinizin ne düşündüğü hakkında bile net fikriniz yok. "Herhalde şundan, bundan" diyerek diyalog kuramadığınız biriyle neden berabersiniz?Kimse kendine dırdırciyim demez gerçekten bende pek konuşmam yerinde söz gelirse. Eski sevgilisi hiç susmazmis o da etkili sanırım. Evde de sorun olunca çıkarmış ortalık yatisinca gelirmiş. Hani aç değiliz açıkta değiliz sorun yaratma gözüyle bakıyor. Ama çözemedikce hep önümüze çıkıyor bu sefer takıntılısin diyor. Çözemedik ama tamam bunu da cozmeyelim dicem ama hangi birini. Dediğiniz gibi ona da soruyorum konuşmadan nasıl bir ömür geçireceğiz diye konuşuyoruz takma fazla diyor. Sorunuzun cevabını bulamadım bende bir çok şey denedim o da gayret ediyor ama kişilik meselesi herhalde. İyimser davransam tartisttugimzda sorun olduğunda kaybedeceğini gideceğimi düşünüyor belki de.
Şuan mantığım konuşuyor zaten. Sevgi ve saygı devam ediyor. Aslında biraz daha konuşsak paylaşım yapsak anlayacağım herseyi ama birkaç cümle hep herkesle öyle bende farklı olmasını isterim sonuçta bir ömür geçireceğim. Konuşmasını sağlamak için ne yapmalıyım? 3 yılın emeği ve gayreti var şimdi onun ugraslarini görmezden gelemem çoğu kişinin yapmayacağı fedakarlıklar yaptı. Konuştuğum anlatabildiğim şeyleri düzeltmeye çalıştı. Hep kötülemek gibi olmuş öyle biri değil sadece biraz daha emek versem çözebilir miyiz yoksa onun bile kendine söyleyemediği başka düşünceler hayaller mi var bunu anlamak zorSevgilinizin ne düşündüğü hakkında bile net fikriniz yok. "Herhalde şundan, bundan" diyerek diyalog kuramadığınız biriyle neden berabersiniz?
Sevgi bir yere kadar. Evliliği mantık yürütür. Mantığınız ne diyor bu ilişkiye?