Sevgilim ile birbirimiz için doğru kişi değil miyiz?

Şuan mantığım konuşuyor zaten. Sevgi ve saygı devam ediyor. Aslında biraz daha konuşsak paylaşım yapsak anlayacağım herseyi ama birkaç cümle hep herkesle öyle bende farklı olmasını isterim sonuçta bir ömür geçireceğim. Konuşmasını sağlamak için ne yapmalıyım? 3 yılın emeği ve gayreti var şimdi onun ugraslarini görmezden gelemem çoğu kişinin yapmayacağı fedakarlıklar yaptı. Konuştuğum anlatabildiğim şeyleri düzeltmeye çalıştı. Hep kötülemek gibi olmuş öyle biri değil sadece biraz daha emek versem çözebilir miyiz yoksa onun bile kendine söyleyemediği başka düşünceler hayaller mi var bunu anlamak zor
Konuşmaktan başka yolu yok.
Ama muhatabınız hallederiz havasında.
Nasıl konuşursunuz ben de merak ettim.

sevgiliniz ailesi ve kültürü size zıt şimdiden sizi rahatsız eden kafanızı kurcalayan şeyler var .ciddi düşündüğünüzü söylemişsiniz, yolun başı daha evlilik çok farklı sorumluluk demek, yengesi küçüklüğünden beri içlerinde o ailenin,geleneksel yapıyla onlara hizmet saygı büyüklük yaptıysa ondan ona laf söylettirmek istemez .seviyorsunuz doğrudur ,fakat uygun değilsiniz birbirinize üzgünüm ,sağlıklı bir iletişim kuramıyorsanız sizi dinleyip anlamıyorsa şimdiden yol yakınken ayrılın ,belki şimdi geçiştiriyor evlenince baskılıyacak sizi güveniniz tam mı o konuda
Görüşleriniz doğru saygı hizmet konusunda öyle. Ondan olabilir. İletişim kurma konusunda yol kat ettik elinden geleni yapıyor ama bu kadar oldu şimdiye kadar. evlendikten sonra değişen çok insan var kimse tam olarak güvenemez bence. Emek vereceğini düşünüyorum evlendikten sonra da.

Kesinlikle birbirinize göre değilsiniz. Bir ara benim de hayatımda böyle zıt olduğum biri vardı. Sonra düşününce onunla ne bir gelecek düşünebildim ne de başka bir şey. En mantıklısı yollarımızı ayırmaktı, öyle de oldu. Şu an hayatımdaki insanla zıt değiliz çoğu konuda fikirlerimiz örtüşür. Böylesi daha sağlıklı bence. Hayatınızdaki insanla çok farklısınız. Evlilik daha da ciddi bir konu. Anlaşabileceğinizi düşünmüyorum maalesef

Konuşmaktan başka yolu yok.
Ama muhatabınız hallederiz havasında.
Nasıl konuşursunuz ben de merak ettim.
Aynen öyle hallederiz ya sorun etme kafasında erkeklerin çoğu böyle de ama bu kadar da az konuştuklarını sanmıyorum. Dediğiniz gibi sevgi bir yere kadar varsayalım azaldı ve aslında yaşamak istediği insanın benim gibi biri olmadigini fark etti bazen insan kendine bile itiraf edemez belki de benim kurutumdur herkes birbirlerinin bir şeylerini sevmiyor ve bir şekilde değiştirmeye çalışıyor istemeden bile olsa. Ama en nihayetinde konuşmadan anlayamacagum bunu hareketlerden Birşeyler çıkarmak eksik kalıyor bir yerde.

Bir kere 3 yıl evlilik için kısa bir süre acele etme derim ben. Hem de evliliklerde maaş gerçekten sıkıntılı oluyor. Erkekler beyinsizce kadınların onlardan fazla maaş almasını dert ediyor. Çünkü beyinleri yok düşünemiyorlar. Ayrıca bence sen daha iyisini hak ediyorsun vr bulursun da bu şekilde bir evlilik yapsan bile kendini kutu bebek gibi hissedersin. Yol yakınken geri dön. Bir kadın için meslek her şeyden önemli düşün o seni iki gün sonraki bıraksa gitse senin ayakta durmanı sesini çıkartmanı sağlayacak şey sahip olduğun MESLEĞİN! akıllı ol ailen seni okutmuş kendi ayakların üzerinde kendine denk birileri ile yaşa yaşat<3

Kesinlikle birbirinize göre değilsiniz. Bir ara benim de hayatımda böyle zıt olduğum biri vardı. Sonra düşününce onunla ne bir gelecek düşünebildim ne de başka bir şey. En mantıklısı yollarımızı ayırmaktı, öyle de oldu. Şu an hayatımdaki insanla zıt değiliz çoğu konuda fikirlerimiz örtüşür. Böylesi daha sağlıklı bence. Hayatınızdaki insanla çok farklısınız. Evlilik daha da ciddi bir konu. Anlaşabileceğinizi düşünmüyorum maalesef
Tesekkur ederim yorumunuz için.

Bir kere 3 yıl evlilik için kısa bir süre acele etme derim ben. Hem de evliliklerde maaş gerçekten sıkıntılı oluyor. Erkekler beyinsizce kadınların onlardan fazla maaş almasını dert ediyor. Çünkü beyinleri yok düşünemiyorlar. Ayrıca bence sen daha iyisini hak ediyorsun vr bulursun da bu şekilde bir evlilik yapsan bile kendini kutu bebek gibi hissedersin. Yol yakınken geri dön. Bir kadın için meslek her şeyden önemli düşün o seni iki gün sonraki bıraksa gitse senin ayakta durmanı sesini çıkartmanı sağlayacak şey sahip olduğun MESLEĞİN! akıllı ol ailen seni okutmuş kendi ayakların üzerinde kendine denk birileri ile yaşa yaşat<3
Teşekkürler yorumunuz için düşünme aşamasındayım .

Onu çözemiyorum işte bende diyorum konuşmasak nasıl anlaşırız daha sonra yine önümüze gelir sorunlar diye sen fazla takıyorsun sorun yok diyor hep sanırım hiç sorun çıksın istemiyor tartışmaktan genelde pekte konuşmaz

Sorun çıksın istemiyor değil, sorun çıkaran bir ilişki/sevgili istemiyor. Şimdilik görmezden geliyor,imza atılınca değişeceğine garanti veriyorum

Dışardan bir göz olarak ben sizi uyumlu görmedim, şöyle ki bende sevgiliniz sizi seviyor ama aynı zamanda sizi istediği kalıba da sokmaya çalışıyor. Şuan size çalışma etme evinde otur demiyor çünkü ayrılmak istemiyor, nasıl olsa evlendikten sonra çalıştırmam istediğim kalıba sokarım iyice diye düşünüyor gibi geldi bana. İlerde çok sorun yaşarsınız hissettim, sevgi her şeyi çözmüyor ne yazık ki :KK43:

Sorun çıksın istemiyor değil, sorun çıkaran bir ilişki/sevgili istemiyor. Şimdilik görmezden geliyor,imza atılınca değişeceğine garanti veriyorum
Çoğu kişi degi
Çoğu değişiyormus öyle duyuyorum bende emin olmak istiyorum olabildiği kadar biraz daha zamana ihtiyacım var tanımak icin

Ilk başta sevgi çözermiş gibi geliyor ama kesinlikle en büyük sorun kültür çatışması oluyor evlilikte.

Onu çözemiyorum işte bende diyorum konuşmasak nasıl anlaşırız daha sonra yine önümüze gelir sorunlar diye sen fazla takıyorsun sorun yok diyor hep sanırım hiç sorun çıksın istemiyor tartışmaktan genelde pekte konuşmaz

Ciddiyetini farkında değil işte. O sorun orda çözülmeyince bakın karşınıza nasıl büyüyerek geliyor. Sizi susturuyor zaten belli ki biraz geri kafalı. Hayatınızı kurtarın bu adamla evlenirseniz fazla uzun sürmez. Kendisine göre birini bulsun sorun yok deyince sorunlar çözülmüyor ne yazık ki. Bile bile lades demeyin

Dışardan bir göz olarak ben sizi uyumlu görmedim, şöyle ki bende sevgiliniz sizi seviyor ama aynı zamanda sizi istediği kalıba da sokmaya çalışıyor. Şuan size çalışma etme evinde otur demiyor çünkü ayrılmak istemiyor, nasıl olsa evlendikten sonra çalıştırmam istediğim kalıba sokarım iyice diye düşünüyor gibi geldi bana. İlerde çok sorun yaşarsınız hissettim, sevgi her şeyi çözmüyor ne yazık ki :KK43:
Aslında öyle değil kpss girdim destek verdi benden çok istiyor atanmami rahat edersin diyor ama ozelde rezil olmamı istemiyor anlaşamadığımız bir işverenim vardı ondan. Hani böyle de olunca çok değişir gibi gelmiyor en azından bu konuda

Ciddiyetini farkında değil işte. O sorun orda çözülmeyince bakın karşınıza nasıl büyüyerek geliyor. Sizi susturuyor zaten belli ki biraz geri kafalı. Hayatınızı kurtarın bu adamla evlenirseniz fazla uzun sürmez. Kendisine göre birini bulsun sorun yok deyince sorunlar çözülmüyor ne yazık ki. Bile bile lades demeyin
Bende öyle düşünüyorum yok diyince yok olmuyor. Bir süre daha gozlemleyecegim kendini değiştirdiği geliştirdiği yönleri oldu konuşma konusunu çözersek anlarım artık olur mu olmaz cozemezsek zaten devam etmeyecektir. Daha önce boyle ciddi bir ilişkisi olmamış nasıl davranacağını da bilmiyor buda nedenlerden biri olabilir.

Ben onun hayalindeki eş profiline uymuyorum galiba diyorsunuz da o sizin nasıl eş profilinize uyuyor?

Kusura bakmayında okumayı sevmeyen insan ticarette de çok fazla başarılı olamıyor. okumak zor geliyor zora gelemekdikleri icin "Ticaret yapacağım ben yaaaa" ayağına yatıyorlar ama ben daha okul hayatında basarılı olamayıp ticarette aşıp taşanı görmedim.

Ayrıca ben kendimi geliştirmeyi severim diyorsunuz ama karşınızsaki adam kendini gelistirme konusunda eksik. İleride çok üzülürsünüz benden söylemesi.

Bu arada okumak isteyen erkek maddiyatı sorun etmez tatillerde çalışır para biriktirir yine okur. cevremde böyle insanlar var.

İşi hakkında konuşur başka konularda da konuşuruz ama birkaç cümle söyler uzun uzadıya konuşmaz. Devam etme sebebim onunda gayret ediyor olması. Ama ilişki üzerine pek konuşmuyoruz konuşarak değilde yaşayarak birbirimizi tanıyoruz.

Peki birbirinizi tanıyıp herşeyi öğrendikten sonra ne yapacaksınız?
Biriniz bir koltukta elde telefon,
diğeriniz bir koltukla elde bir kitap ya da daha zoru kucakta ağlayan bir bebek oturacaksınız.

Bütün evlilik danışmanlarının en net tavsiyesi şu ;
Sohbet edemediğiniz biriyle kesinlikle evlenmeyin. O evlilikler uzun süreli olmuyor.

Ben de bu fikre tamamen katılıyorum.
Kültür farkı / çatışması bir evlilikte yaşanabilecek en zor şeylerden biri.

Konuşmadığınız biriyle asla evlenmeyin derim ben. Ne mutlu ki kültür farkını evlenmeden görmüşsünüz. Evlenince görüp "ne yaptım ben böyle?" demek çok kötü oluyor.

Aslında öyle değil kpss girdim destek verdi benden çok istiyor atanmami rahat edersin diyor ama ozelde rezil olmamı istemiyor anlaşamadığımız bir işverenim vardı ondan. Hani böyle de olunca çok değişir gibi gelmiyor en azından bu konuda
Kendince çalıştırmayarak, eve kapatarak koruma içgüdüsü oluşturuyor bazı erkekler. Ailesinden de bu şekilde gördüğü için evet size belki şuan saygı duyuyor ama kafasında ki kadın çalışmamalıdır evde oturup çocuk bakmalıdır profili kolay kolay değişmez gibi. Umarım mutlu olursunuz seviyorsanız deneyin, şimdi ayrılırsanız belki pişman olacaksınız seviyordum diye, belki de ilerde evlenince pişman olacaksınız. Yaşanacağı varsa her türlü yaşanıyor emin olun, umarım mutlu olursunuz Hoppa

Ben onun hayalindeki eş profiline uymuyorum galiba diyorsunuz da o sizin nasıl eş profilinize uyuyor?

Kusura bakmayında okumayı sevmeyen insan ticarette de çok fazla başarılı olamıyor. okumak zor geliyor zora gelemekdikleri icin "Ticaret yapacağım ben yaaaa" ayağına yatıyorlar ama ben daha okul hayatında basarılı olamayıp ticarette aşıp taşanı görmedim.

Ayrıca ben kendimi geliştirmeyi severim diyorsunuz ama karşınızsaki adam kendini gelistirme konusunda eksik. İleride çok üzülürsünüz benden söylemesi.

Bu arada okumak isteyen erkek maddiyatı sorun etmez tatillerde çalışır para biriktirir yine okur. cevremde böyle insanlar var.
Okulu bırakma kısmı biraz uzun ama gerçekten zor bir durum birsey diyemem o konuda. Ben insanları etiketine göre sevmiyorum. Üniversite bitirmiş çok geri kafalı gördüm ben. Benim için önemli olan kendini geliştirmesi bu adamda işini seviyor o konuda geliştiriyor kendini. Bir hevesle yapmış olduğu birsey değil çok detay veremiyorum ama işini seviyor ve gayet iyi o konuda. Ama işte pek konuşamadığımz için bu çatışmayı yasarmiyiz ilerde sorun olur mu ondan emin olmak istiyorum.

Herkes okuyabilecek diye bir şey yok okul terki olabilir çevresel nedenlerden dolayı.

Herkes dr mühendis olacak diye de bir şey yok ticaretle ugrasilabilir bu tercih meselesidir.

Ev hanımı bir eş isteyebilir eşiniz ve bir arkadaşın da yaptığı yorum gibi eğer yengesi ve abisi mutluysa onlara özeniyor olabilir. Siz çalışırken ayrıca hanimlik görevinizi yapamayacaginizdan korkuyor olabilir.

Bu yazdıklarınızın hiçbirisi bir sorun değil (bana göre) yalnızca bir tanesine takıldım o da sinirli olmasi, sorun cozememesi, onunla konusulamamasi...

Sevgilim mükemmel birisiydi sinirli değildi sadece bir sorun olduğunda çözmek yerine üstünü örtüp mutlu olmaya ve mutlu etmeye çalışırdı bir sorunum oldugunda onunla konusamazdim bu huyu yüzünden ve 6 yıllık ilişkimi sadece bu sebepten dolayı sonlandirdim çok gelip gittim mukemmeldi tek kötü özelliği buydu ama benimde tek istediğim yanımda adam gibi duracak birisiydi idare ede ede 6 yıl gecirdim sonunda dayanamayacagimi anlayip ayrıldık çok çok iyi düşünmeniz gereken bir durum... Acele etmeyin ve gerçekten çok iyi düşünmenizi tavsiye ederim.

X