Sevgilim giyim tarzım nedeniyle ayrılmakla tehdit etti ben de bitirdim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

glmzyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
889
459
Arkadaşlar 3 aylık bir ilişkim var. Ben sürekli bir yerlere gidip kamp yapıp gezen biriyim. Onla da kampta tanışmıştık. Düzenli olarak kampa gittiğim bir yerde yaşıyordu. 1 senedir beni takip ediyormuş. Neyse tanıştık bi süre görüştük sevgili olduk. Ben son derece özgür ruhlu bi insanım. Şehir şehir gezer kamp yaparım. İstediğimi de yerine göre giyerim ailemi dahi karşıma aldım bu sebepten. Kabullendirdim kendimi böyle. Bir instagram hesabım var. Gezi bloğu gibi. Epey de takipçim var. Gezdiğim yerler hakkında bilgi veriyor kendi fotoğraflarımı ve profesyonel makineyle çektiğim fotoğrafları paylaşıyorum. Koyduğum fotoğraflar nedeniyle sevgilimden ayrıldım. İlişkimizin ilk ayında memleketime gitmiştim bana foto atsana özledim dedi. Üstümde siyah sıfır kol bir bluz vardı göbek açık. Fotoğrafını ekledim. İlk tartışmamızı bu sebepten yaşadık ama ufaktı çünkü kibarca sevdiğim bişey rica edicem böyle şeyler giymesen olur mu hoşlanmıyorum dedi. Ben de kibarca kıyafetlerime karışılmasından hoşlanmam nerde ne giyeceğimi bilirim ben dedim. Lütfen bu ilk ve son olsun dedim. Tamam dedi. Sonraki gün hiç aklımda onu giymek yokken inadına kabullensin böyle alışsın diye yine göbek açık bir bluz giyip instagrama ekledim. Bir şey demedi hatta bak bi şey demiyorum karışmıyorum diye de belirtti. Ben zaten yerine göre giyinen biriyim demiştim tamam haklısın sen nerde ne giyeceğini bilirsin demişti. Özür dilemişti. Neyse bu yaz arkadaşımla tatile gittim. Ona foto falan da attım hiç sesi çıkmadı. Tatilden döndüm evdeyim. İnstagrama eklediğim fotolardan 3 tür kavga ediyoruz. İlkinde şortum kenardan açılmıştı dikkat etmeden eklemiştim o söyleyince ben de rahatsız oldum kaldırdım. Sonrakiler kendime göre gayet normal bulduğum fotoğraflardı. Giymene bişey demiyorum instagrama eklemesen olmuyor mu sana kalsın fotoların el kadar şort el kadar bluz benden bizden ilişkimizden önemli mi beni bu kadar mı yok sayıyorsun dedi. Ben senle evlilik hayalleri kuruyorum. İnstagramda böyle fotoğraflarını teşhir eden biriyle evlenemem deyince sen bana teşhirci mi diyorsun dedim iyice dellendim. Dayanamadım ayrıldık en sonunda. Dedim yok sayan ben değil sensin. Benim kişiliğimi yok sayıyorsun demektir ki benim ne giyip ne paylaşacağıma karışma hakkını kendinde görüyorsun. Size kavga sebebi olan fotoları ekledim. Sizce haksız muyım? Sonuçta beni gördüğünde yeni tanıştığımızda ben senelerdir böyle giyiniyordum boy boy fotolarım vardı instagramda hemen atlamasaydın sevgili olmasaydın ozaman dedim ama oldum diyor bir de. Fotoğraflara bakıp yorum yapmanızı istiyorum. Altını çizeyim şuan bitlisteyim mesela sıfır kol bile giymem kaldırmaz çünkü. Bunlar muğlada tatildeyken giydiklerim ona göre fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim

Yani tarzın benim göz zevkime hitap etmedi açıkçası ama bu senin tarzın o kim ya tehdit ediyor en iyisini yapmışsın

Beğenmez hoşlanmaz anlarım saygı duyarım ama kısıtlama yasaklama hakkı olmadığını düşünüyorum. Kendisine de dedim ki ben 5 yaşında çocuk da değilim istediğin gibi giydirip barbie bebek gibi oynatacağın kukla da değilim. Eğer sevmiyorsan bu tarz giyimi beraber olmasaydın biliyordun ben böyle giyiniyorum. Kapalı giyinen birini tercih etseydin zorla mı yapıştım yakana dedim

Anan baban bile senin giydiğine çıkardığına karışamazken o kim oluyor da karışıyor çok iyi yapmışsın ayrılmakla ellerine sağlık. Bi de ben senle evlenme düşünüyordum diye sitem ediyor öyle mi senle evlenerek büyük şeref bahşediyor sanki

Aynen ya nasıl zoruma gitti böyle giyinince evlenmeyi düşünemeyeceği bi kadın mı oluyorum bu resmem böyle giyindiğin için namuslu görmüyorum demek evlenilmeye layık değilsin demek çok kırıldım gerçekten

Arkadaşlar 3 aylık bir ilişkim var. Ben sürekli bir yerlere gidip kamp yapıp gezen biriyim. Onla da kampta tanışmıştık. Düzenli olarak kampa gittiğim bir yerde yaşıyordu. 1 senedir beni takip ediyormuş. Neyse tanıştık bi süre görüştük sevgili olduk. Ben son derece özgür ruhlu bi insanım. Şehir şehir gezer kamp yaparım. İstediğimi de yerine göre giyerim ailemi dahi karşıma aldım bu sebepten. Kabullendirdim kendimi böyle. Bir instagram hesabım var. Gezi bloğu gibi. Epey de takipçim var. Gezdiğim yerler hakkında bilgi veriyor kendi fotoğraflarımı ve profesyonel makineyle çektiğim fotoğrafları paylaşıyorum. Koyduğum fotoğraflar nedeniyle sevgilimden ayrıldım. İlişkimizin ilk ayında memleketime gitmiştim bana foto atsana özledim dedi. Üstümde siyah sıfır kol bir bluz vardı göbek açık. Fotoğrafını ekledim. İlk tartışmamızı bu sebepten yaşadık ama ufaktı çünkü kibarca sevdiğim bişey rica edicem böyle şeyler giymesen olur mu hoşlanmıyorum dedi. Ben de kibarca kıyafetlerime karışılmasından hoşlanmam nerde ne giyeceğimi bilirim ben dedim. Lütfen bu ilk ve son olsun dedim. Tamam dedi. Sonraki gün hiç aklımda onu giymek yokken inadına kabullensin böyle alışsın diye yine göbek açık bir bluz giyip instagrama ekledim. Bir şey demedi hatta bak bi şey demiyorum karışmıyorum diye de belirtti. Ben zaten yerine göre giyinen biriyim demiştim tamam haklısın sen nerde ne giyeceğini bilirsin demişti. Özür dilemişti. Neyse bu yaz arkadaşımla tatile gittim. Ona foto falan da attım hiç sesi çıkmadı. Tatilden döndüm evdeyim. İnstagrama eklediğim fotolardan 3 tür kavga ediyoruz. İlkinde şortum kenardan açılmıştı dikkat etmeden eklemiştim o söyleyince ben de rahatsız oldum kaldırdım. Sonrakiler kendime göre gayet normal bulduğum fotoğraflardı. Giymene bişey demiyorum instagrama eklemesen olmuyor mu sana kalsın fotoların el kadar şort el kadar bluz benden bizden ilişkimizden önemli mi beni bu kadar mı yok sayıyorsun dedi. Ben senle evlilik hayalleri kuruyorum. İnstagramda böyle fotoğraflarını teşhir eden biriyle evlenemem deyince sen bana teşhirci mi diyorsun dedim iyice dellendim. Dayanamadım ayrıldık en sonunda. Dedim yok sayan ben değil sensin. Benim kişiliğimi yok sayıyorsun demektir ki benim ne giyip ne paylaşacağıma karışma hakkını kendinde görüyorsun. Size kavga sebebi olan fotoları ekledim. Sizce haksız muyım? Sonuçta beni gördüğünde yeni tanıştığımızda ben senelerdir böyle giyiniyordum boy boy fotolarım vardı instagramda hemen atlamasaydın sevgili olmasaydın ozaman dedim ama oldum diyor bir de. Fotoğraflara bakıp yorum yapmanızı istiyorum. Altını çizeyim şuan bitlisteyim mesela sıfır kol bile giymem kaldırmaz çünkü. Bunlar muğlada tatildeyken giydiklerim ona göre fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim
Biraz daha uyumlu kombin yap bence... onun disinda normal

Benim de şortlu fotoğrafım sosyal medyada. Ama sevgilim rica etse kaldırırım sanırım. Tepki gösterdiği fotoğraflar, pantolon falan değil. Şort göbeği açık bluz. Bana normal geldi tepkisi. Kıskanıyor olabilir.

Kıskanmasını anlıyorum bunu belirtmesine kızmıyorum. Kıskandım der bir kere söyler kaldır diye kızmam. Ama artık işi baskıya döktü. İnstagrama tatilden her foto eklediğimde ya şimdi olay çıkaracak moduna girmeye başladım her hareketimde onu düşünemem ki tatilden foto mu eklemicem o istemiyo diye tatildeki bütün fotolar böyle şort askılı göbek açık

Abes bir giyim göremedim. Tatil bölgelerinde kabanla dolaşan insana da rastlamadım şahsen. Herkes böyle. Benim de kıyafet konusunda çizgilerim vardır aynı senin gibi karışılmasından hoşlanmam. Böyle tepki göstermesine izin vermeyin.

Erkekler neden boyle kaliba sokmaya calisir ki? En basta bilmiyor muydu sizin tarzinizi?
Biliyordu ben de buna kızıyorum zaten. sevgili olmadan önce yeni tanıştığımızda yanında da giymiştim göbeği hafif açık askılı ve beyaz şort giymiştim. Bunu söylüyorum biliyordun niye sevgilim oldun diyorum hatırlamıyorum öyle bişey giydiğini dedi deli etti beni. Demek ki sonradan aklın başka yerlere kaymaya başlamış dedim ben de

Açıkçası konuyu okurken kıyafetleriniz daha açık canlanmıştı kafamda ki daha açık olsa bile siz haklısınız. Ama bu kadar normal kıyafetlere laf eden bir adamı bıraktığınız için ama seviyorum deyip çekmediğiniz için sizi ayakta alkışlıyorum gerçekten. Sonuna kadar haklısınız kararınızdan dönmeyin.

Abes bir giyim göremedim. Tatil bölgelerinde kabanla dolaşan insana da rastlamadım şahsen. Herkes böyle. Benim de kıyafet konusunda çizgilerim vardır aynı senin gibi karışılmasından hoşlanmam. Böyle tepki göstermesine izin vermeyin.

Teşekkür ederim fikrinizi almak iyi geldi. Ben mi anormal giyiniyorum diyordum. Ya muğla fethiyede giydim bunları. Millet bikiniyle geziyor orda sokakta deniz kenarı yerlerde yani kimse dönüp bakmadı bile bu kıyafetleri de tutup konyada bitliste kapalı yerlerde giymem ki zaten

Kıskanmasını anlıyorum bunu belirtmesine kızmıyorum. Kıskandım der bir kere söyler kaldır diye kızmam. Ama artık işi baskıya döktü. İnstagrama tatilden her foto eklediğimde ya şimdi olay çıkaracak moduna girmeye başladım her hareketimde onu düşünemem ki tatilden foto mu eklemicem o istemiyo diye tatildeki bütün fotolar böyle şort askılı göbek açık

E ona uygun fotoğraf çek sen de. Oturuken arkadan mesela. İlişkin mi var derdin var bacım :) Dediğim gibi diz üstü veya göbeği açık kıyafetlerden kıskanmasını normal bulurum. Ama kapan diyorsa ki öyle bir erkekle de ilişki kurmam zaten o abartılı. Ya da topuklu giyme, makyaj yapma. Herkesin sınırı farklı. Sen diyorsan ki ben buna bile karışılmasına kızıyorum sen de haklısın.

Ben sizin tarzınızda giyinmem. Ama bireylerin kendi istediğini özgürce giyebilmesi gerektiğini savunurum. Erkeklerin de bu kılık kıyafete takması beni çok kızdırıyor. Sizi böyle giyinirken sevmiş. Kılık kıyafetinize karışması da tamamen size tahakküm kurma çabasından başka bir şey değil. Bunun bir üst modeli hadi kapan/açıl diye direten kazmalar değil mi zaten? Böylelerine tepik basa basa kadınların özgür iradesini kabul ettirecegiz.

Bence bu fotoğraflara takılma sebebi fotoğrafların çekilme şekli.
Aynı kıyafetlerle doğa manzarası önünde, antik kent önünde, ne bileyim bir parkta falan resim çekilmiş olsa idiniz bence bu kadar tepki vermeyecekti. Muğla resimleri demişsiniz. Muğla'da poz verilecek kartpostal gibi o kadar manzara var ki, inanamazsınız.

Bu benim şahsi fikrimdir, sizi tenzih ederim ama bazen bir şeyleri bu tarz şeyler yaparak biz çekiyoruz üstümüze.

Tarzı yanlış mıdır? Yanlıştır. Kimse kimsenin hayatına müdahale etmemelidir ancak fikrini söylemekle yetinmelidir.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

ekleme: Üstelik gezi blogunuz varmış. Takipçileriniz de çokmuş. Bu resimleri mi koydunuz blogunuza?

kıyafetlerde sıkıntı yok, ama o etek ve püsküllü üst hiç olmamış görsel olarak yani . Yoksa kimse kıyafetine karışamaz, bugun göbeği açık giyme der, yarın skinny jeans giyme der, öbür gün kollarını da kapa ile gider...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X