Sevgilim evlatlık ya da babası farklı

Sen olsan aşık olduğun adamın hem hiç değer görmemesini hem de bu denli kullanılmasını izleyebilir misin
Kaynanaya giriş/ gelin olmak 101

Ailelerde bazı çocuklar daha üstündür bazı çocuklar da doğal olarak daha kendi kendini idare etmeyi öğrenmiş haldedir. Her ailede demekten sakınırım ama üç aileden birinde bu böyledir. Kendini idare etmeyi bildiği gibi ailesinin ihtiyaçlarına da canhıraş yetişirler.

Kendi kan grubunuzu onun kan grubunu falan sorun. Sonra da ailenizin kan grubundan bahsedin öyleydi böyleydi derken onun ailesininkini sorun. Ordan da elinizdeki doneden bahsedin işte 0 grubu A çocuk olmaz falan diye. Sana ne be demezse kendi araştırıp bulur. Zaten biliyordur da.

bu mesele ciddien sizi ilgilendirmiyor. tıpkı ailesine bekarken yaptığı yatırımlar gibi annesinin ya da babasının neler yaptığı da sizi ilgilendirmiyor.
ailesine yaptığı yatırımlar sizi hayatınızda ve ilişkinize duraklatıyorsa müzakere süreci başlatırsınız ve mutabık olmaya bakarsınız. baktınız ki kendisi yatırımlara devam etmek istiyor ve bu durum, size ve gelecekteki planlarınıza uygun değil; yolunuza bakarsınız.
annesinin geçmişini deşmek nedir yahu?
Ben deşmedim kendisi artık ne kadar kötü bir psikolojideydi ise anlatmak istedi. Ona bile ne laflar ettiniz. Herkes sus konuşma sanane. Böyle olaylara çok alışık herkes anladığım.

Bombay kan grubu iki ebeveyn o ise cocugun AB olması ya da ablerden 0 kan grubu çocuk olması vs diyor. Yani orda konu 0 ve AB grupları arasında. Burada cocuk a grubu diyor. Oturdum doktor sitesinde kan gruplarını okuyorum te allam ya. Gerçi anne ya da babadan biri kan grubu başka olabilir. Yanlış bakilmis olabilir. Benim halam da 30 yıl kendini a sanıyordu AB imiş meğer. Bir sözelci istanbuldan bildirdi. [ ytd]

genetikte çok garip ihtimaller var. o yüzden ben sorgulamam.
duruma hakim olabileceğim bir eğitimde olsam bile sorgulamam çünkü bu sefer de eğitimin önüne haddim geçer.

kusura bakmayın ama size maddi anlamda yardımcı olup her türlü desteği verselerdi şu an ne çirkin ve baskın genleri sorun olurdu ne de anne babanın kan grubu. işinize gelmeyen durumlar yaşadığınızda altında farklı sebepler aramaya çalışmayın. öz anne babası olsa da bunlar yine başınıza gelebilirdi. o zaman kimi suçlayacaktınız? sizin muhatabınız kendini kullandırtan sevgiliniz başka hiç kimse değil.

Ben oğlumun bakıcısı gibiyim
O kadar alakasız
O sarışın
Ben esmer kıvırcık

Hastanede o an tek doğan oğlum olmasa acaba derdim

Yani bilim öyle basit işlemiyor
Kaç kuşak öteden sarışın beyaz ten geni almış çocuk

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır bir ilişkim var. Ve sevgilimin ailesiyle akrabalarıyla tanısıgım. Sevgilimin ailesinde gördüğüm kadarıyla çirkin ve baskın genlere sahipler. Fakat erkek arkadaşım hem ten hem saç hem göz vücut her şeyiyle ailesinden akrabalarından çok ayrılıyor. Karakter olarakta çok farklılardı. Ve bana bir keresinde evde babası yokken küçüklüğünde eve adamların gelip gittiğini gördüğünü söylemişti ama baya küçükmüş o nedenle çok sonradan fark edince de bir şey dememiş kimseye. Bende çok önemli bir detay fark ettim. Anne 0+ baba 0+ kan grubuna sahip fakat sevgilim A+ grubundan. Yani ya babası değil ya da evlatlık. Şu anda da biz ileriye dönük kararlar almaya çalışıyoruz ama ailesi hiç destek olmuyor hatta ondan beklentileri var bu yüzden de biz kendi hayatımızı kuramıyoruz. Diğer çocuklarına hiç para hesabı yapmıyorlar ama sevgilime gelince hep bir para hesabı. Hiç yardımcı olduklarını da görmedim. Bu durumda da haliyle artık gidip gelmek de istemiyorum içten içe. Aramda kötü olmaya başladı, ne yapacağımı bilmiyorum siz ne tavsiye edersiniz

Bu arada hiç utanmıyor musun direkt "babası farklı: diye düşünüp bir insana iftira atmayı. İlk aklına gelen müstakbel kaynana "kocasını aldatıp, çocuk yumurtlayan kadın" etiketi yapıştırmak mı? Cidden bu bile yeterli bu insanlara karşı ne kadar kin tuttuğuna.

kusura bakmayın senelerdir bir yol kat edemedik ailesinin eviydi babasının arabasıydı şunun suyuydu derken.
Bunun nedeni üveylik değil. Biricik sevgilinizin kendini ezdirmesi, kullandırması ve göründüğü kadarıyla zerre pişmanlık duymaması. Daha kötüsünü öz evlatlarına yapanlar var, öz evladını dolandıranları yuvasını yıkanları, çoluk çocuğunu rezil edenleri biliyorum. Buna rağmen anam da anam babam da babam diye sayıklayanları da biliyorum. Sizin cep herkülünün iyi bir rest çekmeye ihtiyacı var. Aa aşkım sen üveymişsin diye o aile ile bağını keseceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Yanlış yoldan gidiyorsunuz. Bela alırsınız başınıza.

Sen olsan aşık olduğun adamın hem hiç değer görmemesini hem de bu denli kullanılmasını izleyebilir misin
Ben olsam mı? Ben erkek arkadaşımın ailesi ile olan diyaloguna karışmam. İç dinamikleri onları ilgilendirir. Bilirim ki aileler arasında dalgınlıkla olur mesafeler olur sonra yakinlasmalar da olur. Yorum bile yapmam adama. Ben de ailemle tartisma yasasam bile elin oğlu gelip tek laf edemez. İster ailen üvey olsun ister öz. Konu bana nerden geldi onu da anlamadım âma.

Sevgiliniz evlatlıkta olabilir veya babası farklı olabilir bu sizi ilgilendirmez. Ayrıca ailesi evlenmeniz için size destek olmak zorunda değil. Artık devir değişti çiftler büyüklerinden destek almadan evleniyorlar.

Of bi de bunu diyenler var, zaten her çocuğun burnu minicik olur.

Estetik müdahaleler zaten çocukluğa öykünerek yapılır.

Estetik yaptıran kadınlar da çocukluk fotolarını gösterirler ya komedi :)

Evet. Bazilarinin orjinal saci bildigimiz Türk kahvesi kahve, sacini sariya boyatip sonra ben aslinda sarisinim diyip 2 yaşindaki fotograflarini gostermeye başliyorlar bir de. Sosyal medyada cok gordum bu burun ve saç olayini. 😄

Kemerli burun da genelde sonradan oluşuyor sanirim. Bizde kemerli burnu olan pek yok ama kuzenlerimden bir tanesinin kemerli o da hafif bir kemer ama ergenlikte oluştu ondan önce yoktu cok net hatirliyorum cocuklugunu.

Ben olsam mı? Ben erkek arkadaşımın ailesi ile olan diyaloguna karışmam. İç dinamikleri onları ilgilendirir. Bilirim ki aileler arasında dalgınlıkla olur mesafeler olur sonra yakinlasmalar da olur. Yorum bile yapmam adama. Ben de ailemle tartisma yasasam bile elin oğlu gelip tek laf edemez. İster ailen üvey olsun ister öz. Konu bana nerden geldi onu da anlamadım âma.
benim eski sevgilim sağlık anlamında çok zor bi dönemden geçmişti birkaç hafta kadar
detay veremiyorum burda ama kesinlikle yalnız bırakılmaması gereken bi dönemdeydi
ama hastalık, hastane süreçleri falan böyle şeyler yaşadık
ailesi başka şehirde yaşıyor ve ailesinden kimse yanına gelmedi
ben ilgilendim herşeyiyle . çok bozuldu tabi bu duruma, ailesine
ailesini o dönem herkes çok eleştirdi ben asla ağzımı açıp tek bi laf etmedim. eleştirmedim bile ailesini
ki tüm kahrını çeken bendim o sürecin
bi süre sonra ailesiyle tekrar canım cicim oldu sanki o dönem hiç yaşanmamış gibi
o dönem hissettiği değersizliğe bi sünger çekti ve ailesini bağrına bastı
ben olsam o aileyle arama kesinlike mesafe koyardım ama o koymadı. hatta daha da mıç mıç oldu hayatımdan çıkmadan kısa süre evvel
ailevi konular dikkat isteyen konular .

Senlik bir durum yok ki kızım, adam kendini ezdiriyor. Değer görmediği yerde duruyorsa üstüne bir de para verme türü şeylere giriyorsa suçlu olan sevgilin, o aileden kendini sıyırmalı. Aile olarak seni benimser, sana tutunur, o insanlardan da uzaklaşır o zamna eyvallah. Ama sen diyorsun ki tek kuruş faydaları yok, üstüne para istiyorlar üstüne adam yerine koymuyorlar, zaten babası da babası olmadığını biliyor eee o zaman kendini eşşek yerine koyduran sevgillin. Al karşına kaygılarını dile getir, kendine çeki düzen vermezse de ayrıl yapılacak başka şey yok.

kendi anasına o..pu damgası vuran bi erkekle evlenmek istediğine emin misin ?
ne demek babam yokken adamlar gelip gidiyordu falan ?
sana bunu söylediğine göre demek ki kendisi şüphelenmiş babasının aslında babası olmadığından ?

Eeee yani doğruyu söyllemiş çocuk ne desin? Müge Anlıda var ya çocuk kimden 5 adama DNA testi yapıp buluyorlar zannımca bu kadın da öyle bir insan, kocası da g.vat türünden , çocuk da doğruyu söylemiş:KK51:Toplumda sandığımızdan daha çok oçuuu var bence yoksa gündüz kuşağı bu denli dolmazdı:olamaz:

ailenin tüm "iyi" genlerini almış olabilir, benzememek çok göreceli bir kavram.
Bombay kan grubu iki ebeveyn o ise cocugun AB olması ya da ablerden 0 kan grubu çocuk olması vs diyor. Yani orda konu 0 ve AB grupları arasında. Burada cocuk a grubu diyor. Oturdum doktor sitesinde kan gruplarını okuyorum te allam ya. Gerçi anne ya da babadan biri kan grubu başka olabilir. Yanlış bakilmis olabilir. Benim halam da 30 yıl kendini a sanıyordu AB imiş meğer. Bir sözelci istanbuldan bildirdi. [ ytd]
bombay olan kişinin kan grubu, testlerde 0 çıkar.

burada anne ya da babanın birisi gerçekten 0 iken diğeri bombay olabilir. (ha normalde ikisi de bombay da olabilir, ama bu trilyonda bir ihtimal. ancak anne baba yakın akraba/hint ise o zaman olasılık hesapları şaşar)

olası şey: biri gerçekten 0 iken diğeri bombay ise çocukları her grup olabilir (a,b, ab, 0)

diğer olasılık --ki bu bombayden daha yüksek bir olasılık-- . kan grubu testi yanlış yapılmış/yanlış çıkıyor olabilir, hele ki eski sistem antikor testlerinde hata daha da yüksekti, eski teste göre devam ediliyorsa çok zayıf kalan sinyalden dolayı grup belirlenirken 0 denmiş geçilmiş anne ya da baba aslında A olabilir. (teknik olarak aslında zayıf A ya da zayıf B denilen gruplarda sık görülen bir sorun bu)
anne babaya hayatlarında hiç kan verilmemiş olabilir ki verilmiş olsa bile 0 verilince sorun olmamıştır.

bunlardan daha düşük bir diğer olasılık kimera denilen bir durum var, kan hücresi başka yumurta veya sperm hücresi başka genetik bilgi taşıyor olabilir insanın. kan kimerası da olabilir o da benzer bir durum.

bunlardan daha daha düşük bir başka olasılık genetik materyalde yaşanan bir mutasyonla anne babanın kan brubundan (ikisi de gerçekten 0 iken mesela) çocuğun farklı bir grubu olabilir.

genetikçiyim.

Sevgiliniz evlatlıkta olabilir veya babası farklı olabilir bu sizi ilgilendirmez. Ayrıca ailesi evlenmeniz için size destek olmak zorunda değil. Artık devir değişti çiftler büyüklerinden destek almadan evleniyorlar.
bir insan evlatlıksa veya babası/annesi gerçekten babası annesi değilse bence bu kendisini de, ve o derecde olmasa da, evlendiği kişiyi de ilgiendirir.

anneniz anneniz değilse ya da babanız babanız değilse eşiniz amaaaan canım banane diyebilir mi?
kimse kimseye aman canım banane diyemez. herkes de öz değilse gerçek ailesini bilmek vs. ister.

ha sevgiliyken burnunu sok diyemem de ama evlendiği insanın ailesi illa kişiyi ilgilendiriyor.

ama burada ne kadar gerçekten şüphe edecek bir durum var bilemedim.
para meselesi hiç öz üvey olayı olmadan da çoğu ailede olan bir mesele. onun çözecek olan kişi de zaten sevgili kişisi. ben paramı veremem, kendi geleceğim için lazım diyip sınır çizecek olan kendisi.

böyle her para/maddiyat sorunu yaşayan üvey evlat olsaydı....

çok şüphe ettiyse bunun testleri var, yaptırabilirdi. annesi babası hakkında tuhaf konuşmalar yapana kadar insan gider yaptırır. bunu kendi içinde çözer.

Eeee yani doğruyu söyllemiş çocuk ne desin? Müge Anlıda var ya çocuk kimden 5 adama DNA testi yapıp buluyorlar zannımca bu kadın da öyle bir insan, kocası da g.vat türünden , çocuk da doğruyu söylemiş:KK51:Toplumda sandığımızdan daha çok oçuuu var bence yoksa gündüz kuşağı bu denli dolmazdı:olamaz:
tanımadığın biri için doğruyu söylemiş diyemezsin
buna kimsenin hakkı yok

madem böyle bişeyden şüpheleniyor ona buna anlatacağına varsayımlarla ilerleyeceğine gidip dna testi yaptırsaymış
kimseye iftira atmaya hakkımız yok hele ki öz anneye iftira atılmaz
%100 emin değil sonuçta
şimdi kalkıp sevgiliye bunu söyler sonra anasına ailesine o kızın saygı duymasını bekler
duymaz ki ?
nolursa olsun insan annesi hakkında böyle konuşmaz, konuşuyorsa şerefsizdir

Evet. Ve çocuk bunu ailesine iki üç kere belirtmesine rağmen söylemiyorlar ama somuruyorlar senelerdir. Kaç senedir evlenicez daha bir adım ilerleyemedik. Bide ben tehlikeli oluyorum nasıl oluyorsa burda yazanlara göre.
Biz napak 🤷‍♂️ kendisine de ki 🤔 access somurtmesin dedi de. 😐

İlkokul aşkımın evlatlık olduğunu söyleyen bir arkadaşım olmuştu 12-13 yaşlarındaydık gerçek olması çok olasıydı anne babası dede-nene yaşı gibiydi o yaşımda bile asla dile getirip başkasına bile söylemedim.
Bunlar çok önemli konular siz karışmayın

Bi 10 sene kadar once sanirim su sarkici Emrah'in bebesini kabul etmemek icin cikardigi olaylar sirasinda, eskiden kan grubuyla ozluk uveyligin anlasildigi, artik son gelismeler isiginde kan grubunun asla ve kat'a ozluk/uveylik göstergesi olamayacagi açıklanmıştı. Bu açıklamadan beri kan grubuna dayali suphelere pek inanmam.

Ama ben konuda bir noktaya cok ciddi takildim.

Sizin erkek arkadasiniz ciddi ciddi size, "ben küçükken eve birtakim erkekler geliyordu", seklinde dedikodu mu (ya da siz ne diyorsaniz) yapti? Amac neydi tam olarak? Buradan nereye varmak istemişti? Bu konu neden acilmisti?

Bu arada evlat kayirma konusunun uveylikle hic alakasi yok, ananem uvey (1930'lar) evlat, 6 tane baba ayri anne bir kardesi var. Ama en cok sevilen evlat ananemdi, en cok sevilen torunlar ananemin cocuklariydi.

Esim öz evlat, asla uveylik suphemiz yok, ama annesi ölümüne evlat ayiran bir kadin, esimin ve esimden olan torunlarinin yani benim bebeklerimin (2.5 yas ve 9 ay) yuzune bakmaz, ama kayinbiraderim ve onun çocuklarıni tepesinde tasir (25 yaslarindalar)

Yani sizin sevdiceginizi ayiriyor olabilirler, ayirilan cocuk da daima maddi manevi en cok somurulen olur zaten.

Ama su eve bi suru erkek geliyordu lafi cok aciklamaya muhtac, bence birseye takilmak istiyorsaniz erkek arkadasinizin annesine laf ettiren bir adam olmasina takılın derim ben. Annesine toz konduran karisina neler etmez.

Back