- 16 Kasım 2020
- 230
- 126
- 23
- 34
Güzel kazandırıyor. Bahçe tarla işleri . Nohut yolma vesaire.22 yaşında günlük işlerde çalışarak geçimini nasıl sağlıyor üstelik tek yaşıyor. Hangi günlük iş bu söylesin biz de yapalım .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Güzel kazandırıyor. Bahçe tarla işleri . Nohut yolma vesaire.22 yaşında günlük işlerde çalışarak geçimini nasıl sağlıyor üstelik tek yaşıyor. Hangi günlük iş bu söylesin biz de yapalım .
Haklısınız. Bizdeki bu adam edeceğim çok seveceğim düzelteceğim merakı yine bizi mahfediyor. Bir özellik varsa vardır yoksa yoktur.Hanımefendi ne için kimi cesaretlendiriyorsunuz? Belli bir yaşa gelmiş adamı zaten yapmaması anormal olan bir durum için destekleme isteği ve ayrılamıyorum mantığı nedir? Adam tembel ne korkması yahu. Bizim kadınlarımız ne kadar meraklı üretim hatası erkekleri adam etmeye. Ayrılmayın evlenin de görün evlendikten 2 ay sonra o ayrılmaya kıyamadığın adamla nasıl kavga ediyorsunuz. Bir kere kavuşma isteği bile çalışmaya teşvik eder isteyen erkeği. Bu seni istemiyor baksana.
Az biraz mantık yahu
Kışın ne yapıyorGüzel kazandırıyor. Bahçe tarla işleri . Nohut yolma vesaire.
İşte ben de tam olarak böyle olmasından korkuyorum. Yolun basindayken dogru karari vermek istiyorumbir sekilde is bulsa evlenseniz de bu adamdan hayir gelmez. devamli sorumsuz, kolay yoldan para kazanmaya calisan, buldugu is zor gelen, habire islerden kovulan, fatura, kira odemeyen biri olur gibime geldi. ömür törpüsü denilen tiplerden.
annesi gibi habire arkasini toplamaya, ailesinin vermedigi egitimi, terbiyeyi vermeye calismaya cok mu meraklisiniz? cocuk evlat almiyorsunuz es aliyorsunuz kendinize.
calismaktan korkmayi da sizde duyduk.. hakli cikarmaya calismayin adami tembel belli ki. erkek dedigin ekmegini tastan cikarir yine de hanimini kimseye muhtac etmez.
Evet ben calisiyorum. Evlilik icin erken evet. Onu daha iyi görebiliyorum şu an. Ben sadece bu sekilde surmesinden endise ediyorum. Yok yere devam etmemin bi anlami olmaz1. Adam daha 22 yasinda, ne evliligi?onun meslegi yok. Sizin var mi?
2. Benim bir tanidigimin kocasi da calismiyor, onun icin ev hanimi rolünü o üstlenmis durumda. Esi calisiyor, adamda evde cocuk bakiyor felan. Belki sizde böyle düsünürsünüz.
3. Daha yas 22.
Teşekkür ederim. Zaten güzel bir hayatım var şükür. İnsanevladı işte kendine illa bir dert arıyor.Çok erken. Hayat zaten engebeli yollarla çevrili. Güzel yaşamaya bak gez toz Sağlıklı arkadaşlar edin ailenle vakit geçir düşünme bunları.
Gerçekten de bu işin bahanesi. Bu hayat sartlarinda kimsenin boyle bi luksu yok malesef. Soylediginiz kisilerde geleceğimizi gördüm. Dertsiz basimi derde sokuyorum galiba22 yaş evlilik için çok erken ama çalışmama konusu sıkıntı, başarısız olurum diye çalışmamak sanki tembelliği gizlemek için kendine kalkan yapılmış bir bahane gibi, eğer tembelse evlenseniz de yürümez, daha bu akşam bir tanıdığın boşandığını duydum çok da isabetli bir karar vermiş, eşi çok efendi, saygılı bir adamdı ama tembelmiş, hiç çalışmıyormuş, eşi yani benim tanıdık da emekli olmasına rağmen hala çalışan bir kadın, adam hem çalışmıyor hem de hiçbir harcamasından geri kalmıyormuş, kadını sürekli borçlandırmış, tanıdığım borç ödemekten yılmış artık ve sonunda da boşanmak kaçınılmaz olmuş.
Sevmek güzel şey de, eşiniz fobim var çalışamıyorum deyip evde oturur siz de sürekli borç ödeyen biri haline dönerseniz gözünüz sevgi mevgi görme
Hemen bakayım. Teşekkür ederim. Evet tedavi en azından terapi lazım.Psikolojik tedavi almalı. İlla gitmem diyorsa young’ın hayatı yeniden keşfedin kitabında başarısızlık şeması ve nasıl bunu aşacağı anlatılıyor. internetten de bulabilirsiniz kitabı
Teşekkür ederim söyledikleriniz için. Evet evlilik için gerçekten çok erken. Belki bu durum da baski yaratiyordur uzerinde. Bu konuyu evlilik dışında tutmamız daha doğrusu karşı tarafın tutması gerekiyor. Dediğiniz gibi önce kurs gibi meslek gibi hayat planlarına yönlendirmeliyim belkide.22 yaş şuan herseyin başı gibi bir yaş. Okuyanlar icin en azindan okuldan mezun olursun iş ararsın bulamazsan günlük çalışırsın hem boş kalmamak hem harçlık icin. Fakat okumamış ise hayata atılmış olması ve bir işe çoktan girmiş meslek edinmeye çalışmıs olması gerekiyor . Bu yaş şuan evlilik degil kendini geliştirme yaşı . 3 yıldır birliktesiniz egitimimiz bitsin gibi beklemelik bi durumu yoksa karşılıklı olarak ileriye dönük plan yapmış olmanız dogal ve erkek tarafı hayatın sorunlulugunu almalıydı .ayrıca sevdigi kadınla evlilik hazırlıklarına başlıyor genç kanı deli akan delikanlılar bu yaşlarda kendine dair düzeni oturtamamış hayatında iş gibi onemli bir seyden korkan ona bile adım atamayan icin evlilik düşüncesi daha da zordur sorumlulugu agır gelir . Evlenmeyi dusunmeyin. en azından oturun guzelce hayata dair plan yapabilip gercekleştiriyormu önce bi gözlemleyin . Bi çabası olsun sizinle bi evde yaşayabilmek icin . Ama kendini kaptırmayın derim hayatta hersey olabiliyor.
Ya evet aslinda çok erkenmiş. Mesajlardan sonra daja iyi anliyorum. Ne biliyim insan uzun süredir beraber olunca bi beklenti içine giriyor galibaCocuk 22 yaşinda ve siz yillardir evlenemediniz calismiyor diye? Kaç yaşinda evlenecektiniz? 18 yaşinda işini gucunu eline almiş evlenmeye hazir bir adam mi olmasi lazimdi?
Ne yapacağınıza karar verecek olan sizsiniz ama evlenince hayatınız flört ederken ki gibi geçmeyecek, eviniz var mı bilmiyorum ama kira, faturalar, mutfak masrafı, ihtiyaçlar, sağlık giderleri, çoluk çocuk olursa onun masrafları derken maddi manevi sorumluluklarınız olacak, yalnızca sizin çalışıyor olmanız bir süre sonra ağırınıza gidecek, bizim başka bir tanıdık ki o erkek, aşırı tembel bir adam, karısı da aksine çok çalışkan bir kadın, kadıncağız sabahtan akşama kadar canı çıkana kadar çalışıp eve geliyor bir de eşine hizmet, ev işleri vs uğraşıyor, eşinin cebine parasını koyan kadın, evin tüm masraflarını üstlenen kadın, bir de bir evimiz olsun deyip ev borcuna giren kadın, perişan olup duruyor ama adamın umurunda değil paşazade gibi gezip tozuyor, iş bulamayıp çalışmamak başka ama bile isteye çalışmayıp tembellik yapmak katlanılacak bir sorun değil ne yazık ki çünkü hayatın gerçekleri acıdır, maddi imkan yoksa sevgi de saygı da kalmıyor, hele de çocuğunuz olunca o çocuğa bir elmayı alırken düşünüyorsanız da adamın kılı bile kıpırdamıyorsa o adamı camdan atasınız geliyor.Asl
Gerçekten de bu işin bahanesi. Bu hayat sartlarinda kimsenin boyle bi luksu yok malesef. Soylediginiz kisilerde geleceğimizi gördüm. Dertsiz basimi derde sokuyorum galiba
İşte bulursa bi iş yapıyor. Bulamazsa yok.Kışın ne yapıyor
Ben de gerçekten çok çalışan bir insanım. Şimdi bile benim sabah kalkıp onca sıkıntıyla çalışmam onun evde durması beni çıldırtıyor. Allah var henüz bir kez bile benden para istemedi ya da beklemedi. Ben de hiç vermedim teklif dahi etmedim ne yalan söyleyim. Çok sıkıştığında dahi asla böyle bi yardimda bulunmadim. Hic maddiyat cekmesek bile calusmamasi beni cildirtir. Evlilik icin henuz erken evet ama bi iste kalici oldugunu kanitlamadiktan sonra asla o yükün altına girmeyeceğim inşallahNe yapacağınıza karar verecek olan sizsiniz ama evlenince hayatınız flört ederken ki gibi geçmeyecek, eviniz var mı bilmiyorum ama kira, faturalar, mutfak masrafı, ihtiyaçlar, sağlık giderleri, çoluk çocuk olursa onun masrafları derken maddi manevi sorumluluklarınız olacak, yalnızca sizin çalışıyor olmanız bir süre sonra ağırınıza gidecek, bizim başka bir tanıdık ki o erkek, aşırı tembel bir adam, karısı da aksine çok çalışkan bir kadın, kadıncağız sabahtan akşama kadar canı çıkana kadar çalışıp eve geliyor bir de eşine hizmet, ev işleri vs uğraşıyor, eşinin cebine parasını koyan kadın, evin tüm masraflarını üstlenen kadın, bir de bir evimiz olsun deyip ev borcuna giren kadın, perişan olup duruyor ama adamın umurunda değil paşazade gibi gezip tozuyor, iş bulamayıp çalışmamak başka ama bile isteye çalışmayıp tembellik yapmak katlanılacak bir sorun değil ne yazık ki çünkü hayatın gerçekleri acıdır, maddi imkan yoksa sevgi de saygı da kalmıyor, hele de çocuğunuz olunca o çocuğa bir elmayı alırken düşünüyorsanız da adamın kılı bile kıpırdamıyorsa o adamı camdan atasınız geliyor.
Çalışmayan adamdan bir halt olmaz.Aşk bıter eeee sonra.Bir arkadasım var delı gıbı asıktı evlendıler kız calısıo adam totosunu bıle kaldırmıyo.Kız dıokı tıksınıyorum ondan .Aşkım batsaydı .Açla aşk da olmuo diyo.Boşversene otur babanın evınde daha ıyı .Senın kıyamadıkların sana oyle kıyıyorkı.Vallaha calısmak ısteyen gıder hamallık yapar lımon satar yıne calısır.Babam hep şunu der.İşi olmayan adamdan uzak dur der .O adam yaramaz der.Merhaba hanımlar. Kulübe yeni katıldım. Gerçekten kafam o kadar karışık ve çıkar yol bulamıyorum ki en sonunda sizlere danışmaya karar verdim. Uzun süredir bir erkek arkadaşım var. Ama başlıktada belirttiğim gibi malesef çalışmıyor. Bu yüzden de evlenemiyoruz. Yıllardır ben onu bekliyorum ama hâlâ evlilik konusu açılmıyor. Dışardan bakınca ne diyeceğinizi biliyorum ayrıl diyeceksiniz. Ben de düşünüyorum. Ama gerçekten o kadar seviyorum ve kıyamıyorum ki ayrılmaya cesaretim yok. Keşke o ayrılsa demeye başladım artık. Çünkü ben ayrılırsam hep aklımda şüphe olacak. Bırakmasaydım destek olsaydım mutlu olurmuyduk diye. Çünkü ben gerçekten onunla evlenmek istiyorum. İş konusu hariç çok mutlu bir çiftiz gerçekten son derece saygılı ve son derece yumuşak huylu bir insan. İnsanları hayran bırakacak ahlaka sahip. Ama işte çalışmaktan korkuyor. Onun için ne yapabilirim. Destek mi olmalıyım? Nasıl destek olabilirim? Onu evlilik ve çalışma konusunda nasıl cesaretlendirebilirim? Lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın.
Ayrıl gitsin. Aşk karın doyurmuyor maalesef... sorumluluklar yakana ilişince aşk maşk kalmıyor.
Yok gercekten is olmadigi surece evlenmem. Cok buyuk risk. Ve dedigin gibi calismayan insandan eninde sonunda sogurum. Colugun cocugun hakkina girip bosanmaktansa yol yakinken caresine bakmak daha mantikliÇalışmayan adamdan bir halt olmaz.Aşk bıter eeee sonra.Bir arkadasım var delı gıbı asıktı evlendıler kız calısıo adam totosunu bıle kaldırmıyo.Kız dıokı tıksınıyorum ondan .Aşkım batsaydı .Açla aşk da olmuo diyo.Boşversene otur babanın evınde daha ıyı .Senın kıyamadıkların sana oyle kıyıyorkı.Vallaha calısmak ısteyen gıder hamallık yapar lımon satar yıne calısır.Babam hep şunu der.İşi olmayan adamdan uzak dur der
Bir şeyler isteyin düğüm konusunu açın artik zamani diyin.Ee bunlara para lazim para kazanmak icinde iş lazim.Siz bilirsiniz ama çalışmayan erkekten bir sey olmaz.Evlilikte eksik bitmez hadi yetinmesini bilirim diyorsunuz sağdan soldan gördükleriniz benim huyum değil kiskanmam öyle bir sey düşünmem dersiniz ama içiniz dolar dolar ve patlarsiniz.Cevremde örnek cok çalısmayan iş sevmeyen adamdan tekrarlıyorum bir sey olmaz.Onun bu tutumu ileride ona sayginizi götürür sevgide bir yere kadarMerhaba hanımlar. Kulübe yeni katıldım. Gerçekten kafam o kadar karışık ve çıkar yol bulamıyorum ki en sonunda sizlere danışmaya karar verdim. Uzun süredir bir erkek arkadaşım var. Ama başlıktada belirttiğim gibi malesef çalışmıyor. Bu yüzden de evlenemiyoruz. Yıllardır ben onu bekliyorum ama hâlâ evlilik konusu açılmıyor. Dışardan bakınca ne diyeceğinizi biliyorum ayrıl diyeceksiniz. Ben de düşünüyorum. Ama gerçekten o kadar seviyorum ve kıyamıyorum ki ayrılmaya cesaretim yok. Keşke o ayrılsa demeye başladım artık. Çünkü ben ayrılırsam hep aklımda şüphe olacak. Bırakmasaydım destek olsaydım mutlu olurmuyduk diye. Çünkü ben gerçekten onunla evlenmek istiyorum. İş konusu hariç çok mutlu bir çiftiz gerçekten son derece saygılı ve son derece yumuşak huylu bir insan. İnsanları hayran bırakacak ahlaka sahip. Ama işte çalışmaktan korkuyor. Onun için ne yapabilirim. Destek mi olmalıyım? Nasıl destek olabilirim? Onu evlilik ve çalışma konusunda nasıl cesaretlendirebilirim? Lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın.