Haberim yoktu demişsin buna benze bir konun daha vardi. Sevgilin parayi ailesine vereceğini söylemişti.
3-5 kuruşla hayatta kimseyi tanıyamazsınız.Para ölçütü,başa birşey geldiğinde,paraya sıkışıldığında veya bir sorumluluk hasıl olduğunda oluşur.1 lira 3 lira kontör parası v.s ile değil.Daha da öğrenciyken hele..Ben sizin gibi düşünmüyorum. Bence 3 5 kurusla kimin ne oldugunu anliyor insan. Bende sizin gibi dusunuyordum erkek arkadasimin israrlariyla onunla bir ortak hesap actim. O 100 lira atsa ben 20 lira atiyorum genelde cunku cok önemsemiyorum. O da benden boyle bir sey beklemiyor su an ogrenciyiz. Ve icinden 1 tl bile alacak olsa bana soruyor, Ben kontor alacagim bankadan odeme yapacagim vs. Diye icindeki paranin cogu zaten senin harca kafana gore diyorum. 3 lira alsa sıkışık olunca 30 lira tekrar atıyor. E hal boyle olunca da taniyorsun biraz huyunu suyunu. Bence birikim de mantikli gayet.
şu yorumunuza bakarak çok para muhabbetinin içine girmişsisniz siz, böyle düşünmesi normal aslında. Daha sevgiliyken 4 yıl öncesinde para ile alakalı ne diye bu kadar içli dışlı olmuşsunuz, gına gelmiş belliki.
3-5 kuruşla hayatta kimseyi tanıyamazsınız.Para ölçütü,başa birşey geldiğinde,paraya sıkışıldığında veya bir sorumluluk hasıl olduğunda oluşur.1 lira 3 lira kontör parası v.s ile değil.Daha da öğrenciyken hele..
İnsanın hayatta sevgilisiyle evleneceğinin garantisi olmadığı gibi,evlenme zamanında oluşacak durumlar şartlarda belli olmaz.Hiçbir kimsenin evlenip aynı çatı altına girmeden para mevzularına girmemesi gerekir.
Bu hayatta herkes kendi sorumluluğunu önce kendi almalı.Konu sahibinin sevgilisi de,parasını bir ihtiyaç doğunca ailesine vermiş.Bundan daha tabii,daha doğal hiçbirşey olamaz.
Okul okuyan öğrencilerin,evlilik için ortak hesap açıp birikim yapmaları yerine,kendi istikballeri için hayat birikimi yapmaları lazım.
Diğer arkadaşa söyledim onu.Kimsenin parasına puluna,ailesine verip vermemesine karışmamalısın.Askere gideceğine göre yaşı kaç bilmiyorum ama sen ailevi parasal mesleelerine karışmamalısın.
biz okumuyoruz ikimizde çalışıyoruz..
Diğer arkadaşa söyledim onu.Kimsenin parasına puluna,ailesine verip vermemesine karışmamalısın.Askere gideceğine göre yaşı kaç bilmiyorum ama sen ailevi parasal mesleelerine karışmamalısın.
bence böyle bir adamla evlenmeyin
kendi parasını ailesine verdiği için kızan sevgilisini arayıp özür dileyen erkekten hiçbirşey olmaz..
aha böyle yazınca hatırladım seniabisinin düğün masrafı için.
3-5 kuruşla hayatta kimseyi tanıyamazsınız.Para ölçütü,başa birşey geldiğinde,paraya sıkışıldığında veya bir sorumluluk hasıl olduğunda oluşur.1 lira 3 lira kontör parası v.s ile değil.Daha da öğrenciyken hele..
İnsanın hayatta sevgilisiyle evleneceğinin garantisi olmadığı gibi,evlenme zamanında oluşacak durumlar şartlarda belli olmaz.Hiçbir kimsenin evlenip aynı çatı altına girmeden para mevzularına girmemesi gerekir.
Bu hayatta herkes kendi sorumluluğunu önce kendi almalı.Konu sahibinin sevgilisi de,parasını bir ihtiyaç doğunca ailesine vermiş.Bundan daha tabii,daha doğal hiçbirşey olamaz.
Okul okuyan öğrencilerin,evlilik için ortak hesap açıp birikim yapmaları yerine,kendi istikballeri için hayat birikimi yapmaları lazım.
bu konuşmaları beni şok etti..ilerde bi para konusunda sıkıntı yaşasak beni yerin dibine sokar bu adam demekki
Güzelim benim birşey soruguladığım yok.Benim yorumumu alıntılayıp bu düşünceye katılmıyorum diye sorgulayan sensin.Para biriktirmek ayrı birşey elin oğluyla ortak kese ayrı birşey bak yüzmilyon tane yazmışım yarının ne getireceği bilinmez diye.Asla ve asla bütün tecrübe sahibi insanların,uzmanların üzerinde durduğu konudur bu.Bir erkekle para meselesi olmamalı ilişkide.Okuyan insan kendi geleceği için birikim yapmalı.Daha mezun olmadan evleneyim diye para biriktirmek hele.Okul okuyan ogrenciler kendi hayat birikimlerini yaparken gayet tabii para birikimi de yapabilirler. Bence bunu sorgulamayin siz yapmayabilirsiniz başkasının yapması da gayet doğal. Eğer oyle konusulmussa cocuk o parayi ikisi icin biriktirdigini dile getirmisse bence gayet de kiz bunun icin uzulebilir. Belli bir beklentiye sokmuş çünkü.
3-5 kuruşla insan taninmaz diyorsunuz da burada biz sevgilisinin cebinden çantasından para çalan sevgililerden tutun evlenince kocasi tarafindan aninda bilezikleri alinan kadinlar gördük:)
En azindan bu şekilde bu taraftaki huyu suyu öğrenilir.sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?