sevgilim bana paragöz dedi

3-5 kuruşla hayatta kimseyi tanıyamazsınız.Para ölçütü,başa birşey geldiğinde,paraya sıkışıldığında veya bir sorumluluk hasıl olduğunda oluşur.1 lira 3 lira kontör parası v.s ile değil.Daha da öğrenciyken hele..
İnsanın hayatta sevgilisiyle evleneceğinin garantisi olmadığı gibi,evlenme zamanında oluşacak durumlar şartlarda belli olmaz.Hiçbir kimsenin evlenip aynı çatı altına girmeden para mevzularına girmemesi gerekir.

Bu hayatta herkes kendi sorumluluğunu önce kendi almalı.Konu sahibinin sevgilisi de,parasını bir ihtiyaç doğunca ailesine vermiş.Bundan daha tabii,daha doğal hiçbirşey olamaz.

Okul okuyan öğrencilerin,evlilik için ortak hesap açıp birikim yapmaları yerine,kendi istikballeri için hayat birikimi yapmaları lazım.

bilmiyorum gına mı gelmiş.ben kendime harcamadım onun paralarını..kendisi için sıkışmaması için onun isteği üzerine akıl verdim ona akıl derken borçlarını bekletip faizi yemesin diye.... Bana hep dedi ki babamın arkasında annem vardı onun sayesinde oldu herşey benimde arkamda sen ol diyordu...ama şimdi pişman oldum

biz okumuyoruz ikimizde çalışıyoruz..

Diğer arkadaşa söyledim onu.Kimsenin parasına puluna,ailesine verip vermemesine karışmamalısın.Askere gideceğine göre yaşı kaç bilmiyorum ama sen ailevi parasal mesleelerine karışmamalısın.

onun yaşı 27..karışmam bundan sonra ne hali varsa görsün parasıyla.

bence böyle bir adamla evlenmeyin
kendi parasını ailesine verdiği için kızan sevgilisini arayıp özür dileyen erkekten hiçbirşey olmaz..

abisinin düğün masrafı için.
aha böyle yazınca hatırladım seni
o zaman da hakvermiştim şimdi de hakverdim
abi gezsin tozsun bi baltaya sap olamasın, düğününü de siz yapın
o para gitti canım üstüne soğuk su iç
sevgilinden ayrılmazsan da başına kakıp dur.

Okul okuyan ogrenciler kendi hayat birikimlerini yaparken gayet tabii para birikimi de yapabilirler. Bence bunu sorgulamayin siz yapmayabilirsiniz başkasının yapması da gayet doğal. Eğer oyle konusulmussa cocuk o parayi ikisi icin biriktirdigini dile getirmisse bence gayet de kiz bunun icin uzulebilir. Belli bir beklentiye sokmuş çünkü.
3-5 kuruşla insan taninmaz diyorsunuz da burada biz sevgilisinin cebinden çantasından para çalan sevgililerden tutun evlenince kocasi tarafindan aninda bilezikleri alinan kadinlar gördük:)
En azindan bu şekilde bu taraftaki huyu suyu öğrenilir.sevgiler

Ayen öyle gerçek yüzünü görmüşsün birde çok çocuğun olunca aldığı yoğurt 2 günde bitirdiğindede seni aşağlıyacak gibi , bunu erkeklerin çoğu yapıyor neyse ki karanlık yüzünü göstermiş birde erkek evlat sahibi olanların anaları erkeğin parasını yemesine bayılıyor ve evlendikten sonrada bundan vazgeçmiyorlar , hayat standartındaki düşüşü kabul etmiyorlar ve erkeğin evliliğine saygısızlık yapıyorlar ,
bu konuşmaları beni şok etti..ilerde bi para konusunda sıkıntı yaşasak beni yerin dibine sokar bu adam demekki

Benim erkek arkadaşım da bizim için dükkan almıştı yani birikim olsun diye ailesi çok zor duruma girince satıldı.

Aman bana ne dedim içimden. Çünkü hakkım yok. Üzüldüm ama laf etmeye de hakkım yok.

Zararın neresinden dönersen kardır, iyiki senin paran değilmiş bence bu ilişkiyi tekrar gözden geçirmelisin canım

Adam zaten kendi de kusmuş içindekini. Anlattıklarına göre haklı bence. Evlenmek için para biriktirebilir . Ama ailesine lazım olmuş, vermiş. Buna siz karışamazsınız daha evli bile değilsiniz, birikimde katkınız yok, bu adam ailesiyle yaşıyor. E herhalde ailesinin ihtiyacı varsa verebilir. Size hesap vermek zorunda değil. Siz niye hiç para katmamışsınız? Durumunuz sıkışık olduğu için. E demek ki bu adamın da evinde durum karışık ki bu parayı vermek zorunda kalmış. Sevgiliniz size katkı vermdiğiniz için hesap sorsa, banane karışıklıktan, payını koyacaksın drse nasıl olur? İşte sizin yaptığınız bu. Anlamadan dinlemeden hesap sormak. Fazla gaza gelmişsiniz. Kendinizi frenleyin ve sınırlarınızı aşmayın derim. İnsan sinir halindeyken daha bir dürüst olacağı tutar. Sevgiliniz tepkisiyle sizin hakınızda esasen ne düşündüğünü ve bu duruma kızdığını açıkça belirtmiş. Şansınızı fazla zorlamayın, duracağınız yeri bilin bence bundan sonra.

Güzelim benim birşey soruguladığım yok.Benim yorumumu alıntılayıp bu düşünceye katılmıyorum diye sorgulayan sensin.Para biriktirmek ayrı birşey elin oğluyla ortak kese ayrı birşey bak yüzmilyon tane yazmışım yarının ne getireceği bilinmez diye.Asla ve asla bütün tecrübe sahibi insanların,uzmanların üzerinde durduğu konudur bu.Bir erkekle para meselesi olmamalı ilişkide.Okuyan insan kendi geleceği için birikim yapmalı.Daha mezun olmadan evleneyim diye para biriktirmek hele.
Neyse daha uzun yazmayacağım.Yıllar bi geçsin de aynı düşüncede misin bi kendini sorgularsın.Biz de öğrenci olduk biz de aşık olduk.Biz de sevgilimizle evlilik hayalleri kurduk.Sana iyi dersler.Allah zihin açıklığı versin.Önce OKUL,sonra KARİYER ve İSTİKBAL

Sevgiliyken daha biriktirilen paralara müdahale etmemek gerekli. Kimin ne yapabileceğini konuşursunuz sonra herkes ayağını yorganına göre uzatıp birikimini yapar.
Bak şimdi aranız kötü daha ciddi meseleler yaşasanız ayrılacaksınız. Senin kafa patlattığın birikim başka bir hanım kıza nasip olacak. Erken bu tür şeyler için..

bende bu ailelere anlam veremiyorum çocuk düğünü için para biriktirmeye çalışıyor alıyorlar ellerinden sonra düğün yapmaya gelincede bizim durumumuz yok sen yap yada onu alma buna alma vs.. vs. vs...

merhaba bayanlar..sizle paylaşmak istediğim moralimi bozan bi konu var.ben sevgilimle 4 yılı geçti birlikteyim.Bu yaz askere gidecek ve döndüğünde de evlenicez nasipse.Sevgilimin abisi haziranda evleniyo.Ve annesi büyük oğluna evlerini verdi orda yaşayacaklar.abisi tadilatını fln yaptırdı eşyasını koydu yerleşiyolar.Benim sinirimi bozan şey şu...Annesi benim sevgilime demişki askere giderken tazminatını ver abinin borçları için harcayalım demiş.Ve ben bunu duyunca çok sinirlendim..Çünkü biz daha önceden plan yapmıştık sevgilimle,, o tazminat ile ev eşyasının bir kısmını nakit alcaktık.Annesi öyle deyincede benimki bana anlattı abime vericem dedi.Bende sinirli konuştum.Bana neler dedi neler.Ben nekadar da planlıymışım neler düşünüyomuşum böyle o onun abisiymiş ta tabiki vericekmiş abiside düşünmeden ihtiyaç olduğunda geri ödermiş.Beni fesat diye suçlar gibi konuştu

15 mayısta böyle bi konu daha yazmışsınız .. bence para işlerine müdahale etmeyin.. daha çok tepki çekersiniz... kendimden biliyorum... mantıklı olmalıyız diye mantıklı planlar yaparken adımız paragöze çıkıyor maalesef.. bana öyle bişey denmedi ama yine de hoş degil..

arkadaşlar tamam artık karışmıyacağım hayatta parasına puluna..benim param senin paran olucam hep ama.ben gerçekten çok kötüyüm bana bu lafları çok dokundu çok üzgünüm o günder beri...çok ağır konuştu şimdi nekadar pişman gibi davransada olmuyo.inanın çok üzgünüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…