• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim bana paragöz dedi

beni haksız bulanlar olmuş...ben ondan bunları duydum ya daha karışmam..Fakat ben sadece istemiştim ki borç harç içinde olacağımıza zamanımız varken rahatça paramız olsun da rahatça evlenelim istemiştim..niyetim sadece buydu
kendi adıma haksız bulmak değil ama karşıdaki onun ailesi.. sen nasıl davranırdın bu durumda empati yapman lazım

Bence sormak biraz hata.Neticede onun parası.O kazandı .Ama siz de kendinize göre haklısınız tabi ki.
Bu arada bu erkekler neden böyle?Söylüyor bir laf değil mi?Bağırdı çağırdı o kadar. Ben olsam kabul ederim yani.Sonradan "yok hata yaptım pişmanım sinirle dedim " demek bana inanılmaz saçma geliyor.Ben kabul ederim yani yanlış bile olsa."evet söyledim kardeşim " derim.
İnsanlar tuhaf .Ben böyle bir insana bu sebepten dolayı güvenmezdim açıkcası.Para için değil.

tabiki çook kötü örnekler var... ama şimdi kendi tarafımızdan düşünsek .. bu adam şu an evli değil nişanlı değil.. daha bi düğun nişan muhabbeti yok aile zor durumda olabilir ve alabilir yada adam yardım etmek isteyebilir ki hangimiz olsak yaparız bunu benim param varken ailemi niye başka şeye mecbur bırakayım..
evet o konudada haklisin canim dugun tarihi vs birsey olsa ortada daha baska olur tabiki
boyle bir durumda evet kimse ailesini baska birisine mecbur birakmak istemez

evet o konudada haklisin canim dugun tarihi vs birsey olsa ortada daha baska olur tabiki
boyle bir durumda evet kimse ailesini baska birisine mecbur birakmak istemez
değilmi.. aile belkide düğün nişan olasıya kadar yerine koyarız diye düşündü.. evet arkadaşımızın duydukları zor doğru hiç değil.. karşıdakide çekindiği belkide ailesinin zor durumunu açığa vermek istemediği için söylemedi .. söylemek zorunda kalıncada bocaladı ve saçmaladı.. diyorum ya olayın aslını bilmek lazım.. pişman olmuş özür dilemiş.. art niyet yok.. bu adamda gidip sağda solda keyfine harcamadıki ailesine verdi

abisinin düğün masrafı için.

Abisinin düğün masrafı için vermiş abisi sizin düğününüzde aynısını yapacak mı acaba? Ben sizi haksız bulmadım haklısınız. Yani tamam gelin ata binmiş ya nasip demiş ama siz birşeyler hakkında konuşup anlaştıysanız ve o buna uymadıysa bir de üste çıkmak için size ağzına geleni saydıysa bunun adı terbiyesizliktir. Ama ailemle aranda kalıyorum lafı bence öylesine söylenmiş bir laf değil size belli edilmiyor olabilir ama belli ki ailesinin dolduruşuna geliyor. Eğer durum buysa bu ne ilk ne de son olur benden söylemesi. O beklentiler hiç ama hiç bitmez çünkü :KK14:

Evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz. Evin ortak giderleri için ikimizde belli bir miktar para koyuyoruz ondan sonra herkes Parasını nasıl harcar kendi tasarrufu. Eğer bi yatırım yapacaksakta konuşuyoruz kim ne kadar para verebilir diye. Daha evlenmeden nedir bu para muhabbeti. Yardım etmek istiyosanız sizde ayrı biriktirirsiniz olur biter

size kızanları anlamıyorum.illa evlenince mi karışılıyor paraya.belki siz ona göre davrandınız az gezdiniz az yediniz az eğlendiniz.o parada bence sizinde hakkınız vardı çünkü sizin evliliğiniz için biriktirilmişti ve en can sıkıcısı size sormadan ailesine vermiş olması.size sorsa siz belki tamam diyecektiniz ama emrivaki olmuş biraz.

Abisinin düğün masrafı için vermiş abisi sizin düğününüzde aynısını yapacak mı acaba? Ben sizi haksız bulmadım haklısınız. Yani tamam gelin ata binmiş ya nasip demiş ama siz birşeyler hakkında konuşup anlaştıysanız ve o buna uymadıysa bir de üste çıkmak için size ağzına geleni saydıysa bunun adı terbiyesizliktir. Ama ailemle aranda kalıyorum lafı bence öylesine söylenmiş bir laf değil size belli edilmiyor olabilir ama belli ki ailesinin dolduruşuna geliyor. Eğer durum buysa bu ne ilk ne de son olur benden söylemesi. O beklentiler hiç ama hiç bitmez çünkü :KK14:

evet ağzına gelenı saydı...onun o lafları bana çok dokundu.paragözmüşş...ben biryere gittiğimizde fazla parası gitmesin diye hep yiyip içmeme dikkat ederdim..o hediye almayı çok sever mesela vitrinden gördüğüm bişeye güzelmiş desem hemen almaya gider bu yüzden ona hep yapma alma diye dilimde tüğ biterdi sadece güzel dediğim herşeyi almaya kalkıyo diye çok kızarım hiçbirşey aldırtmamaya çalışırdım

size kızanları anlamıyorum.illa evlenince mi karışılıyor paraya.belki siz ona göre davrandınız az gezdiniz az yediniz az eğlendiniz.o parada bence sizinde hakkınız vardı çünkü sizin evliliğiniz için biriktirilmişti ve en can sıkıcısı size sormadan ailesine vermiş olması.size sorsa siz belki tamam diyecektiniz ama emrivaki olmuş biraz.

zaten bu gidişle evlilik olmaz bizim..

Evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz. Evin ortak giderleri için ikimizde belli bir miktar para koyuyoruz ondan sonra herkes Parasını nasıl harcar kendi tasarrufu. Eğer bi yatırım yapacaksakta konuşuyoruz kim ne kadar para verebilir diye. Daha evlenmeden nedir bu para muhabbeti. Yardım etmek istiyosanız sizde ayrı biriktirirsiniz olur biter

kendi ne biriktiriyosa neye harcıyosa harcasın bundan sonra gık demem...ama bana evlilik için aceleci laflar etmiyomu öyle sinirlendiriyo ki beni..bundan sonra evlilikten bahsetme bana dedim.

çok üzgünüm çok moralim bozuk..erkek arkadaşım ile tartiştık ve bana senin dünyan para olmuş dedi.senin yüzünden ailem ile sen arasında kalıyorum dedi...tek derdin kendin dedi bencilsin ve aileme si...ri çekiyim ne halleri varsa görsünler deyim istiyosun dedi...beni çok yanlış anlamış beni tanımamış bile.laflarını duyunca şok oldum hemen arabaya binip çektim gittim yanından.. 5 dk sonra aradı söylediklerine bin pişman oldu ağladı yalvardı ayrılmayalım diye.O lafları bana öyle dokundu ki ayrılmadım ama çok mesafeliyim ona çok kırıldım

Bir patavatsız daha :) Benim nişanlım da bana paragöz demişti insanın o kadar ağrına gidiyor ki...(Ki ben çay sevmeyen ama kafelerde en ucuz içeceklerden biri çay olduğu için dışarı çıkardığında hep çay içen biriyim ve bunun farkındaydı..Ve minnetini dile getirirdi..)Bir türlü unutulmuyor...Ben o olaydan sonra her defasından en ufak bir miktar da dahi 1000 kere düşündüm söylesem mi söylemesem mi diye ama bu ufak darbe beni kendime getirdi..Eskiden bu kadar takmazdım ama artık kesinlikle ayaklarımın üstünde durmam gerektiğini kimseye muhtaç olmamam gerektiğini,kimsenin ağzına laf vermemem gerektiğini çok iyi anladım.O bana muhtaç olsun. :)

Bir patavatsız daha :) Benim nişanlım da bana paragöz demişti insanın o kadar ağrına gidiyor ki...(Ki ben çay sevmeyen ama kafelerde en ucuz içeceklerden biri çay olduğu için dışarı çıkardığında hep çay içen biriyim ve bunun farkındaydı..Ve minnetini dile getirirdi..)Bir türlü unutulmuyor...Ben o olaydan sonra her defasından en ufak bir miktar da dahi 1000 kere düşündüm söylesem mi söylemesem mi diye ama bu ufak darbe beni kendime getirdi..Eskiden bu kadar takmazdım ama artık kesinlikle ayaklarımın üstünde durmam gerektiğini kimseye muhtaç olmamam gerektiğini,kimsenin ağzına laf vermemem gerektiğini çok iyi anladım.O bana muhtaç olsun. :)

aynı durumdayım :S

bana da eşim dedi geçenlerde konu ise bir arsa alalım bakıyor ediyor benim biraz fazla param var üstüne en fazla 15bin eklenip alınacaktı
tapu benim üstüme olucak dedim
ben aksinimi idda ediyorum dedi
tamam o zaman problem yok dedim
hepiniz paragözsünüz dedi
çıktı odadan
bana dokunmadı fazla hem ilk deyişi değildi
hem de birde ders olsun dedim
ertesi gün dedim ki paragöz insan olsaydım senle evlenmezdim
hee bu kadar açık sözlü olmayıda senden öğrendim
beni zengin edicekmiş
ben zengin olmak istemiyorum
mutluluk istiyorum dedim
senin anlayacağın canım erkekler köşeye sıkışınca ne yapacağını şaşırıyorlar
ilk yaralayıcı darbeyle vuruyorlar
hep bizim milletde öğretilmiş yada görülmüşdür
erkekde para olur
erkek istediği gibi harcar
erkeğin üstünde olur tapu

o bana demişti ben hesap pek yapamıyorum sen beni çekip çevir yönet dedi...4 buçuk yıldır beraberiz başladğimızda bisürü boşuna borçları vardı hepsini senin sayende kapadım derdi hep bana..tutumlu olması için onu çok yönlendirdim..hem kendi herşeyde bana söz hakkı verdi hem şimdi böyle oldum
şu yorumunuza bakarak çok para muhabbetinin içine girmişsisniz siz, böyle düşünmesi normal aslında. Daha sevgiliyken 4 yıl öncesinde para ile alakalı ne diye bu kadar içli dışlı olmuşsunuz, gına gelmiş belliki.

Haberim yoktu demişsin buna benze bir konun daha vardi. Sevgilin parayi ailesine vereceğini söylemişti.

beni haksız bulanlar olmuş...ben ondan bunları duydum ya daha karışmam..Fakat ben sadece istemiştim ki borç harç içinde olacağımıza zamanımız varken rahatça paramız olsun da rahatça evlenelim istemiştim..niyetim sadece buydu
Ben sizi hakli buldum.Siz para biriktirelim kimseye muhtac olmadan evlenelim derdindesiniz.Bencede parayi ailesine verirken keske size danissaydi siz eminim olgun karsilardiniz.Siz de para biriktirin sonra paranizi ailenize verin o zaman. Dugun masrafini kim karsilicak o zaman.Siz kesinlikle haklisiniz.

Para onun parası.Kimse kimseye kendi çalışıp kazandığının hesabını vermemeli.Bir yere harcaması gerekiyordur harcamıştır.
Hiç kimseyle evlenmeden yok birikim yok evlilik parası adı altında para işlerine girmeyin,ortak hesap şu bu açmayın kimseye para vermeyin.İlişkide en büyük yanlış.Yarının garantisi mi var.Herkes kendi sormluluğunu alıp kendi birikimini kendi yapsın.Kimse de kimsenin birikimini takip etmesin.

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Bence 3 5 kurusla kimin ne oldugunu anliyor insan. Bende sizin gibi dusunuyordum erkek arkadasimin israrlariyla onunla bir ortak hesap actim. O 100 lira atsa ben 20 lira atiyorum genelde cunku cok önemsemiyorum. O da benden boyle bir sey beklemiyor su an ogrenciyiz. Ve icinden 1 tl bile alacak olsa bana soruyor, Ben kontor alacagim bankadan odeme yapacagim vs. Diye icindeki paranin cogu zaten senin harca kafana gore diyorum. 3 lira alsa sıkışık olunca 30 lira tekrar atıyor. E hal boyle olunca da taniyorsun biraz huyunu suyunu. Bence birikim de mantikli gayet.

Back
X