• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim bana paragöz dedi

Henüz evli değilsiniz, dolayısıyla onun yaptığı birikimde bir söz hakkınız yok
Evlilik öncesi ortak para birikimi yapmayın, herkes kendisi biriktirsin
Ortak biriktirme işini evlilikten sonraya bırakın
Ancak ailesi ile ilgili söylediği sözleri dikkate alın, ilerisi için sağlam bir referans vermiş, evlilik konusunda çok iyi düşünün

evet ailesine verdi para 7000 tl

Belki ailesinin ihtiyaçları vardı. Daha sevgiliyken kazandığı paraya karışmak bence yanlış. Bu adam sorumluluk sahibi biri ise zaten evlilik parasını kendi düşünür. Ama sorumluluk sahibi değil ise evliliği düşünmeyin zaten...

Ailesine verdiği paranın hesabını yapmak hoş bir tablo değil. Ortada nişan bile yok...

Sevgiliyken bu diyaloglara girmeyin. Ben nisanlimla girmiyorum. Cunku o da esya icin diye baslayip dugunde ailesinin takacagi bilezikleri biriktirdi. Yine de esya borcu bitecek dedik, bitirdi sayilir. (Eşyaları o yalniz odedi)

Paranin hesabini yapmak yerine borcla evlenmeyecegini soyle.

Henüz sevgiliyken, evlilik düşünceniz de olsa ONUN parası hakkında söz söylemeyin. Ve asla birlikte para biriktirmeyin. Kendiniz yapın birikiminizi. Bu işler evlilik sonrasında yapılacak şeyler.

cok guzel diyorsun Sephoraa, keske buna gerek kalmasa ama erkekler boyle ailesi 1000 istedi ver abisi 5000 istedi ver, biz karismassak o paradan geriye birsey kalmayacak ve ben onun bunun hayatini yola soksun sevgilim diye yillarca evliligi bekleyemem ki, o para oylesine birikmiyor bir amac var bence karismakta hakliyiz, cunku erkekleri bir cok konuda kadinlar yonetmeli malesef biz oyle boyle demeden akillari pek calismiyor

Henüz evli değilsiniz, dolayısıyla onun yaptığı birikimde bir söz hakkınız yok
Evlilik öncesi ortak para birikimi yapmayın, herkes kendisi biriktirsin
Ortak biriktirme işini evlilikten sonraya bırakın
Ancak ailesi ile ilgili söylediği sözleri dikkate alın, ilerisi için sağlam bir referans vermiş, evlilik konusunda çok iyi düşünün

bende artık bana şu kadar paramız birikti şu kadar para var diye tek kelime etme dedim busafer de niye öyle diyosun diyo bu benim değil bizim paramız diyo...ama okadar kırıldım ki alsın parasıını başına çalsın

Belki ailesinin ihtiyaçları vardı. Daha sevgiliyken kazandığı paraya karışmak bence yanlış. Bu adam sorumluluk sahibi biri ise zaten evlilik parasını kendi düşünür. Ama sorumluluk sahibi değil ise evliliği düşünmeyin zaten...

Ailesine verdiği paranın hesabını yapmak hoş bir tablo değil. Ortada nişan bile yok...

Sevgiliyken bu diyaloglara girmeyin. Ben nisanlimla girmiyorum. Cunku o da esya icin diye baslayip dugunde ailesinin takacagi bilezikleri biriktirdi. Yine de esya borcu bitecek dedik, bitirdi sayilir. (Eşyaları o yalniz odedi)

Paranin hesabini yapmak yerine borcla evlenmeyecegini soyle.

eger o aile bukadar sorumsuzsa, sevgilim/nisanli farketmez dugunune katkida bulunmayip kendi parasiyla yapacak e birde o paraya goz koyacaksa, karisirim.. ihtiyaclari olabilir kardeslerinden istesinler, bankadan kredi ceksinler ama ogullarinin biriktirdigi evlilik parasini istemesinler...
kendi ailesi bile dusunmuyorken bizim bu hesaplari yapmamizda normal, evet cirkin ve itici olabilir arkadaslar ama biraz buna mecbur birakanlarda dusunsun

adam kendi çalışmış kendi biriktirmiş.. ailesine lazım olmuş vermiş..
kimene .. ailesinin ona harcadığı paraların hesabını sizmi tuttunuz ki..
tamam ortak bir amaç var ama aynı şeyi siz yapsanız o size tepki gösterse hoşunuza gidermi..
söylemleri çoook yanlış... tamam ama evlenmeden ortak para biriktirmek doğru değil..
gelin ata binmiş ya kismet demiş.. nolacağını bilemeyiz.. sonra o paranın derdi daha çok daha büyük olur

eger o aile bukadar sorumsuzsa, sevgilim/nisanli farketmez dugunune katkida bulunmayip kendi parasiyla yapacak e birde o paraya goz koyacaksa, karisirim.. ihtiyaclari olabilir kardeslerinden istesinler, bankadan kredi ceksinler ama ogullarinin biriktirdigi evlilik parasini istemesinler...
kendi ailesi bile dusunmuyorken bizim bu hesaplari yapmamizda normal, evet cirkin ve itici olabilir arkadaslar ama biraz buna mecbur birakanlarda dusunsun

Karışamazsın... Sevgilini kukla gibi oynatamazsın. Karşındaki insan sorumluluk sahibi ise zaten önünü arkasını düşünür...

Konu sahibi demiş ki ben bu ay para katmaya başlayacaktım sıkıntım vardı. Belki sevgilisinin ailevi bir durumu olmuştur. Oğulları şu an o evde olduğuna göre katkıyı da ondan sağlamak istemeleri gayet normal. Bunu talep ederken sevgilisinden mi izin isteyeceklerdi?

Zaten sevgiliyken ortak para biriktirme durumu da yanlış. Birbirlerinin parasına karışmaları da yanlış...

cok guzel diyorsun Sephoraa, keske buna gerek kalmasa ama erkekler boyle ailesi 1000 istedi ver abisi 5000 istedi ver, biz karismassak o paradan geriye birsey kalmayacak ve ben onun bunun hayatini yola soksun sevgilim diye yillarca evliligi bekleyemem ki, o para oylesine birikmiyor bir amac var bence karismakta hakliyiz, cunku erkekleri bir cok konuda kadinlar yonetmeli malesef biz oyle boyle demeden akillari pek calismiyor

o bana demişti ben hesap pek yapamıyorum sen beni çekip çevir yönet dedi...4 buçuk yıldır beraberiz başladğimızda bisürü boşuna borçları vardı hepsini senin sayende kapadım derdi hep bana..tutumlu olması için onu çok yönlendirdim..hem kendi herşeyde bana söz hakkı verdi hem şimdi böyle oldum

oysaki ailesine karşı buzamana kadar en ufak saygısızlığım olamadı olamaz da..
Onun karın ağrısı başka onu sebeb göstermiş gibi geldi bana Canım sakın ola ortak birikim işine girme yegenim girdi bide gitmiş senin kredi kartla bana telefon alalım demiş birgün bütün hesabtaki paraları çekmiş yeğenimin ona aldıkları kredi kartı borçları hepsi kaldı yeğenime bide kredi kartı limitini patlatmış pis herif ve s..... Tiri çekdi yeğenime adam yeğenimin hayatından çıkalı 1 yıl oldu yeğenim halen daha onun borçlarını ödüyor bütün birikimide gitti asla güvenme eşin degil birşey değil

Karışamazsın... Sevgilini kukla gibi oynatamazsın. Karşındaki insan sorumluluk sahibi ise zaten önünü arkasını düşünür...

Konu sahibi demiş ki ben bu ay para katmaya başlayacaktım sıkıntım vardı. Belki sevgilisinin ailevi bir durumu olmuştur. Oğulları şu an o evde olduğuna göre katkıyı da ondan sağlamak istemeleri gayet normal. Bunu talep ederken sevgilisinden mi izin isteyeceklerdi?

Zaten sevgiliyken ortak para biriktirme durumu da yanlış. Birbirlerinin parasına karışmaları da yanlış...

ozaman bende para biriktirmeyeyim..

o bana demişti ben hesap pek yapamıyorum sen beni çekip çevir yönet dedi...4 buçuk yıldır beraberiz başladğimızda bisürü boşuna borçları vardı hepsini senin sayende kapadım derdi hep bana..tutumlu olması için onu çok yönlendirdim..hem kendi herşeyde bana söz hakkı verdi hem şimdi böyle oldum

sende resti cek ozaman canim
ben 10 yil sen para biriktir diye bekleyemem kusura bakma
evlilik dusunmuyorsan buyur son kurusuna kadar ver parani ilgilenmiyorum de
evlendigimizde isteseler tamam hepsini ver ama su an yuva kurmaya calisiyoruz bu yaptigin yanlis de

Henüz sevgilisiniz ve parada payın yok (zaten ortak oyle birseye girmeyin derim)evet evlilik icin biriktiyor ama senin söz hakkın olduğunu düşünmüyorum
Evlenince seni etkileyecek buyuk bir borcun altına girse o ayrı ..
Ama elinde biriktirdigi parayıda nereye harcayacağına karısmak veya takibini yapmak iyi değil..
Paragöz degilsindir mutlaka ilerisi icin düşünüyorsun anlıyorum seni ama erken sanki şuan zamanı degil gibi ?

ya bu zihniyet beni bozuyor.. bunlar anne baba.. çocukları evlendiğinde belki biriktirdiği paraya ihtiyaç duymayacak ailesi tam destek arkasında olacak.. ne biliyoruz.. bi ailenin içinde senin param benim parammı yapıyorsunuz siz.. çok zor bir anne babanın evladının birikimine göz dikmesi belki zor bir durumdur.. bu zor durumdada niye yabancıdan krediden medet umsunlar.. anne baba çocuğuna yapmaya mecbur ama çocuk anne babaya yapamaz öylemi.. valla bu beni aşar..
daha evlenmediğim bir insanın kaprisleri benim anne babamdan önemli olamaz.. herkesin yeri ayrı ama anne babaya yardım etmeme konusu doğru değil bence

daha sevgiliyken para muhabbeti hiç hoş olmamış. ben nişanlıyım, ortak birikim işine girmedim, girmeyi de düşünmem, nişanlım da teklif etmez. herkes kendi birikimini kendi yapar, uygun gördüğü yere de harcar. kimse kimseye bu konuda hesap vermez, hesap vermek zorunda da hissetmez.

tutumlu olmak konusunda onu yönlendirebilirsin, ama uzak dur derim. sen imkanın olunca kendi birikimimi yap, çeyizini al vs. gelin ata binmiş ya nasip demişler.

ya bu zihniyet beni bozuyor.. bunlar anne baba.. çocukları evlendiğinde belki biriktirdiği paraya ihtiyaç duymayacak ailesi tam destek arkasında olacak.. ne biliyoruz.. bi ailenin içinde senin param benim parammı yapıyorsunuz siz.. çok zor bir anne babanın evladının birikimine göz dikmesi belki zor bir durumdur.. bu zor durumdada niye yabancıdan krediden medet umsunlar.. anne baba çocuğuna yapmaya mecbur ama çocuk anne babaya yapamaz öylemi.. valla bu beni aşar..
daha evlenmediğim bir insanın kaprisleri benim anne babamdan önemli olamaz.. herkesin yeri ayrı ama anne babaya yardım etmeme konusu doğru değil bence

canim ben hic boyle gormedim o yuzden bana garip geliyor acikcasi
benim cevremde ve benim bildigim anne baba durumu bile olmasa bir yerden borc bulup ogullarinin dugununu yapar, oglunun evlenmek icin biriktirdigi paraya goz koymaz...
tam destek arkada olacak ailede boyle birsey beklemez, istemezdi zaten.. nasil alisirsa oyle gidiyor ve en cok kk'dan biliyorum evlendiginde bile devamli cocuklarindan maddi yardim bekleyenleri mecburiyettende degil luks hayat icin

beni haksız bulanlar olmuş...ben ondan bunları duydum ya daha karışmam..Fakat ben sadece istemiştim ki borç harç içinde olacağımıza zamanımız varken rahatça paramız olsun da rahatça evlenelim istemiştim..niyetim sadece buydu

canim ben hic boyle gormedim o yuzden bana garip geliyor acikcasi
benim cevremde ve benim bildigim anne baba durumu bile olmasa bir yerden borc bulup ogullarinin dugununu yapar, oglunun evlenmek icin biriktirdigi paraya goz koymaz...
tam destek arkada olacak ailede boyle birsey beklemez, istemezdi zaten.. nasil alisirsa oyle gidiyor ve en cok kk'dan biliyorum evlendiginde bile devamli cocuklarindan maddi yardim bekleyenleri mecburiyettende degil luks hayat icin
tabiki çook kötü örnekler var... ama şimdi kendi tarafımızdan düşünsek .. bu adam şu an evli değil nişanlı değil.. daha bi düğun nişan muhabbeti yok aile zor durumda olabilir ve alabilir yada adam yardım etmek isteyebilir ki hangimiz olsak yaparız bunu benim param varken ailemi niye başka şeye mecbur bırakayım..

Back
X