• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim askere giderken 2.plana atılmış gibi hissettim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
12 ay yapmak istedi ama 6 ay yapsa sıkıntı mı olacaktı?
Sorun bir ay yapması değil aslında burada, o yüzden bunu savunmaya geçmeyin. Ne isterse onu yapar. Burada komik olan şey sizin bedelli askerliği güzelleme çabanız. Salın ya.
İyi de bedelli askerliği güzellemiyorum zaten güzellesem ne olur?🤣 Hayır kötü bir şey mi bedelli askerlik yapmak bu neyin kafası. 12 ay yapınca ekstra maaş alıyorsun o parayla düğünümüzü yapar evimizi düzeriz dedi ben kabul etmedim. Biz çalışır yaparız her şeyi ayrı kalmayalım dedim. 6 ay yaptığında işi riske girecek ve gelirsiz olacak diye düşündü ben de saygı duydum. Başka?

ay hala aslanlar gibi yazıyorsunuz.
burada bir ton asker eşi var.
doğuda görev yapan eşleri olanlar var.
aslanlar gib onlar oluyor sizinki kuzu gibi oluyor.

not: bedelli askerliğe karşı değilim.
Ben onları katmazken siz niye katıyorsunuz? Bu sizin kötü kalbinizi gösterir benim değil. Ben kimseye laf atmadım kendi sevgilime aslan dedim bence kalbinizi yıkatın.

Bedelli askerlik yapanları aşağılamak da bir güç gösterisi haline gelmiş. Konudan çıkmaya ve insanları daha doğrusu erkekleri ayrıştırma çabası içine girmeyin.
Bir gün bu ülkede yalılarda villalarda oturanların ve hatta milletvekillerinin çocukları da şehit düşerse o zaman çocuklarını herkes askere göndersin 1 yıl derim
Bedelli öncesi de yıkık dökük evlerden çıktı o şehit cenazeleri
siyasi/maddi gücü olanların evlatları evlat da bizimki çöp mü?
Hayır bir de sevgilimin babası emekli kendi biriktirdi çalışarak kendisi de 23 bin alıyor mesaiyle ve ek işte yaptı bozuk aletleri tamir edip sattı buradakiler neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum.

Bedelli askerlik yapanları aşağılamak da bir güç gösterisi haline gelmiş. Konudan çıkmaya ve insanları daha doğrusu erkekleri ayrıştırma çabası içine girmeyin.
Bir gün bu ülkede yalılarda villalarda oturanların ve hatta milletvekillerinin çocukları da şehit düşerse o zaman çocuklarını herkes askere göndersin 1 yıl derim
Bedelli öncesi de yıkık dökük evlerden çıktı o şehit cenazeleri
siyasi/maddi gücü olanların evlatları evlat da bizimki çöp mü?
Kimsenin bedelli askerliği aşaladığı yok
Sizde konuyu farklı boyuta getirmeyin
Herkesin hasas olduğu konu şehitlik evet yazdiklarınız doğru fakat mevzu bedelli değil konu konu sahibinin üslubu yazdıkları tarzı kullandığı kelimeler

Hayır bir de sevgilimin babası emekli kendi biriktirdi çalışarak kendisi de 23 bin alıyor mesaiyle ve ek işte yaptı bozuk aletleri tamir edip sattı buradakiler neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum.
Eşimi kredi çektim bedelli yolladım. Bir oğlum olursa onu da bedelli göndereceğim
Vicdani red gelse ülkenin yarısı askere gitmez. Para için 12 ay orada duruyor adamlar. Bir şeyi korudukları yok
Sanki savaş var ülkede. Ne abartılı yaşıyorlar bu duyguları anlamıyorum.

Herkesin hasas olduğu konu şehitlik evet yazdiklarınız doğru fakat mevzu bedelli değil konu konu sahibinin üslubu yazdıkları tarzı kullandığı kelimeler
Tam olarak yazı tarzımda ne var? Bana düzgün yazanlara düzgünce cevap verdim benimle dalga geçer gibi gereksiz gerilerek yazanlara da karşılık verdim. Neydi canınızı sıkan?

Merak etmeyin 15 gün donra geldiğinde ilk siz karşılarsınız tabi o kadar hasret girmis araya😂😂
İnşallah tabii 15 gün olmadığını bilemeyecek kadar araştırmadan yoksunsunuz ama olsun teşekkürler yine de :)

Eşimi kredi çektim bedelli yolladım. Bir oğlum olursa onu da bedelli göndereceğim
Vicdani red gelse ülkenin yarısı askere gitmez. Para için 12 ay orada duruyor adamlar. Bir şeyi korudukları yok
Nasıl yani bir şeyi korudukları yok

Nasıl yani :KK57:

Doğru sınırlarda askerin ne işi var gerekte yok ne gerek var canım sanki savaş mi var

Kimse bunu düşünmemişti güzel fikir 👍👍

Saldım çayıra mevlâm kayıra bu vatan beklemek korumak ne gerek var ohhh ne güzel kafalar

Bedelli de olsa sevgilimden ayrı kalacağım. O bir emir altında olacak, konfor alanı değişecek, streste olacak. Bu süreçte ne yaşarız bilemem.
Ayrıca bedelli parasını biriktirmek için ek iş yaptı ve devletine parasını aslanlar gibi yatırdı. Bu sebeple bedelli diye küçümser tarzda yaklaşmaya gerek yok bence.
Allah aşkına erkeklere bu kadar üzülmeyin yahu. Altı üstü 3 hafta olmayacak. Merak etmeyin kimse de ciddiye almıyor bedelli askerlik yapanları, 3 hafta sonra zaten gidecek diye bakılıyor. Hem keşke ciddiye alsalar. Askerlik erkeklere olgunluk, sorumluluk, sabır, güç ve daha çok şey katıyor. Kaç tane askere gidip gelen arkadaşım bambaşka olgunluk ile geri döndüler.
Kendi erkek kardeşimde gitti hiçbirimiz otogara bile götürmedik. Kendi arkadaşları ile gitti. Bol bol askerlik anısı gibi fotoğraf çekinip geldi, tatil gibi.
Siz erkekler için bu kadar endişelenip, üzülüyorsunuz ama onlar bizler için hiç bu kadar vicdanlı değiller. Nadirdir kıymet bilen, vicdanlı, merhametli, eşini sevgilisini el üstünde tutan adam. Hem biz bu erkeklerin bu kadar üstüne titredikçe prenses olup çıktılar.

Doğru sınırlarda askerin ne işi var gerekte yok ne gerek var canım sanki savaş mi var

Saldım çayıra mevlâm kayıra bu vatan beklemek korumak ne gerek var ohhh ne güzel kafalar
Er ve uzman ayrımı yapabiliyor musunuz? Onlar uzman askerler ve sınırda elbette görevlerini yapıyorlar. Ben üniversite bitirip 12 ay gideyim para biriktirip dönerim memur gibi olanları söylüyorum.

Ben onları katmazken siz niye katıyorsunuz? Bu sizin kötü kalbinizi gösterir benim değil. Ben kimseye laf atmadım kendi sevgilime aslan dedim bence kalbinizi yıkatın.

çünkü laflarınızın nereye gittiğini bilmeden yazıyorsunuz.

2.not: iki oğlum var kuzu kuzu! bedelli yapacaklar.

Ne kadar saçma bir yorum

Siz konumu bağlamından çıkararak kötü yere çekiyorsunuz. Benim konum bedelli askerlik ya da 6 ay 12 ay askerlik değil. Benim konum sevgilime bir durum yüzünden alınmam.
Hastalıklı düşüncelerinizle milli manevi değerlerimizi, kutsallarımızı aşağılıyormuşuz gibi göstermeyi bırakarak konumu terk etmenizi rica ederim. Konumu farklı yerlere çekmeyi bırakın.

Bedelli askerlik konusu bu ülkede her zaman sorunlu bir başlık. Aslanlar gibi diyebilir konu sahibi. Zaten eşi asker değil. Yani 12 ay giden aslan 1 ay giden değil mantığı bana doğru gelmiyor. Parasi olsa çoğu 1 ay yapar zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back