Sevgilim,arkadaşları ve alkol?

milena1

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2017
356
104
18
27
Merhaba..
Ben mi kafamda kuruntu ediyorum normalde anormal mi geliyor bana ? Fikirlerinize ihtiyacim var .
4 senelik iliskim var ailelerde tanisti bu arada.
Sorunu kafama takmazdim takilacak bi mevzu oldugunu dusunmuyordum,sevgilim cok arkadas canlisi ve arkadas duskunu ve maalesefki sevgilimin çoğu ve takıldığı arkadaşlarıda iyi ayak değil alkolik ve başka şeyler maddeler de kullanan çok arkadaşları var ve ben tereddüt ediyorum onlar kadad alkole bağlı başka şeylerde kullanır niyetli olur diye durmadan arıyolar "kardesim nerdesin bulusalim bu aksam bi viski acalim takilalim vs vs " adamlarin isi gucu yokmus gibi durmadan hergun cagriyolar benimki reddetse 1 2 gun gitmese bile 3 ncu güne gidiyo takiliyo onlarla eve kapatip evden cikmicaksin arkadasin olamaz diyecek halimde yok onunda bi yaşantısı var sonucta . Ama ben artık güven sorunu yaşamaya baslıyorum arkadaslari bekar ve çapkın abaza tipler üzüm üzüme baka baka kararırmış sonuçta ya sevgilimde onlara benzerse artık ?
Yapacak insan ne olursa olsun yapar kimse kimsenin kafasına silah zoruyla bir şey yaptıramaz insanin içinde varsa her şeyi yapar biliyorum ama sevgilim arkadaşlarıyla olduğunda takıldığında çok rahatsız oluyorum sinirden ağlıyorum kafamda bi dünya senaryolar kuruyorum.
Onlarla oturup takılıp alkol icmelerinden cok rahatsızım, görüşmesinden de ben ne yapabilirim sevgilim bu konuda nasıl düzelir ?
Umarim beni anlamışsınızdır.

GUNCELLEME SAYFA 7

Son düzenleme:
Sana uygun değilse 4 senedir yol verseydin keşke.
Ha benim fikrimi soruyorsan ben istemezdim. Çünkü evlenince başını alamazsın. Keşke ciddi bir sürece de girmeseydin. İlerde sorun yaşarsınız. Şimdi masumane görünen şeyler ilerde evliliği evlilikten çıkartır bence.

Arkadaş, insanın aynasıdır derler...
Dikkatli ol derim, arkadaş canlısı olsa da herkesle takılmak zorunda değil.
Aklıma bin türlü şeyler geliyor içip içip ne yapıyorlar acaba vs diye arkadaslarinin hayati sabah aksam alkol vs icmek

Aklıma bin türlü şeyler geliyor içip içip ne yapıyorlar acaba vs diye arkadaslarinin hayati sabah aksam alkol vs icmek
Çok sıkıntılı durum... Benim bazı arkadaşlarım oldu ve zararlı alışkanlıkları olduğunu öğrenince hemen kestim arkadaşlığı.
Hiç arkadaşım olmasa yine arkadaş olmazdım...

Seviyorum,sevmesem bu şüphelere tahammül etmezdim bitirirdim ama seviyorum sevgilim her şeyiyle iyi sorunum yok tek ona dair sorunum bu 4 senedir elbet bu durumlar beni yordu ama her insanin bi patlama noktasina gelir doldum artik

Çok sıkıntılı durum... Benim bazı arkadaşlarım oldu ve zararlı alışkanlıkları olduğunu öğrenince hemen kestim arkadaşlığı.
Hiç arkadaşım olmasa yine arkadaş olmazdım...
Aynen öyle sevdiğim sonucta baska hicbir sey yok sıkıntı yok yani ama bu arkadaş canlılığı beni yoruyo

Seviyorum,sevmesem bu şüphelere tahammül etmezdim bitirirdim ama seviyorum sevgilim her şeyiyle iyi sorunum yok tek ona dair sorunum bu 4 senedir elbet bu durumlar beni yordu ama her insanin bi patlama noktasina gelir doldum artik
Seviyorsun ama burada bir sürü konu var. Sevgi + mantık = Evlilik anlayışındayım ben. Sana da tavsiye ederim. Bu durum mantığına uyuyorsa okay. Ama uymuyorsa evlilik sallantıda olur. İlerde gözüne batar. Hayatınızı etkiler. Seninki de var ya yok diyemiyor mu? İlerde de diyemez.

Sanırım ciddi de düşünüyorsunuz. Evlenince ne olacak peki? Her akşam onlarla görüşse... Her akşam olmasa da haftada bir iki gün görüşünce de için içini yemeyecek mi?
Sen birkaç kez bir şey diyeceksin sonra sana dırdır yapıyorsun, yeter artık diyecek ve huzursuzluk çıkacak... Bunları da düşünmelisin.

Ona bu konuyu acmiyor degilim rahatsiz oluyorum haz etmiyorum arkadaslarindan ve alkol icmendende sıkıldım artık diye hergun alkol iciyo degiller ama haftada 2 veya 3 olsun iciyolar evlendigimizde işten eve gelmen gerekirken onlarla gezmeye dolasmaya alkol icmelere devam ederseniz olmaz ben böyle evlilik hayatı istemiyorumda dedim kendisi öyle yapmayacağını işten cıkınca evinde olacağını söylüyor defalarca

Şöyle diyeyim sevgilim arkadaşlarıyla tatildeyken sürekli mesaj atardı, bir iki arkadaşı vardı sevgilisi olan, sevgilileri olmasına rağmen sevgilime oğlum bırak telefonu biraz çevrene bak tatile geldik başka kızlara bak moduna girmişlerdi, o arkadaşından çok rahatsız olmuştum, bırak hani sen terbiyesizliğini yap elin sevgilisini niye teşvik etmeye çalışıyorsun, ama tatil boyu sevgilim mesajı keşmedi, aramın iyi olduğu ve tatile birlikte gittiği arkadaşı da bana çocuğu rahat bırak ya eğlenmiyor bile sürekli aklı sende diye mesaj attı -not: ben kesinlikle mesaj at diye zorlamadım ya da trip atmadım, beklentim de yoktu- Kısacası benim de var rahatsız olduğum arkadaşları ama cidden güveniyorsan problem etme, sonuçta o duruşunu bozmuyor ha şöyle bir şey var, madde bağımlılığı olan arkadaş biraz tehlikeli olabilir ama öyle bir durumda da sevgilinin tavırlarından anlar duruma göre tavır alırsın zaten, cidden takma kafaya, onlarla takılması onlara uyacağı anlamına gelmez.

Alkole karşı değilim, çiftlerin birbirinden bağımsız özel hayatı olmalı, haftada birkaç kere arkadaşlarıyla takılıp kafa dağıtabilir, buraya kadar normal ama işin içine başka bağımlılıklar, birkaç kere buluşmalar hergüne dönerse sorun olmaya başlar, alın karşınıza konuşun, sonuçta yetişkin bir birey, söyledikleriniz mantığına yatacaktır, kötü arkadaşlıklar kötü sonuçlar doğurur, evet dediğiniz gibi kimse kimsenin başına silah dayamıyor, herkesin özgür iradesi var fakat bireyler arkadaşlarına yeri geldiğinde hayır demeyi, o arkadaşlıklar kişiye birşeyler katmak yerine zarar verecek arkadaşlıklarsa uzak durmayı başarabilmeli.

Umarım canım

Bende senin dediklerini dusunuyorum hep ya gelecekte bunlari yasarsak ayni çatı altinda yasamaya basladigimizda şimdiki gibi evlenincede yapar diye korkuyorum kendisinede diyorum yapmıcagını söyluyor bende geleceği göremem yapar mı yapmaz mi cidden bilmiyorum buda icimde tereddüt olusturuyo

O beni eve tıkamıyor arkadaslarıma karısmaz bende onu arkadas yok sana otur evinde gidemezsinde diyemiyorum ama arkadaslarini taniyorum birkac tanesinde her ayak var ve cok capkin abazalar maalesefde sevgilimin cocukluk arkadasi bunlarda arkadasligini kes diyorum cocukluk arkadasim neden keseyim ama mesafe koyarım senin icin diyo koyuyoda ama onlarin yanindayken ben cok rahatsizim asla guvenilecek tip degil arkadaslarida ben ne yapacagim daha sevgilime nasil konusup ikna edecegimi bilmiyorum

Perşembe nin gelişi çarşamba dan belli olmuş gibi...Sevgi önemli ama evlilikte sevgi kadar hatta ondan daha önemli şeyler var ,sevgiliniz eğlence hayatını seviyor ve böyle bir çevresi var,sizce bu arkadaşlığını bıçak gibi kesip atabilecek mi?

Bana arkadasini soyle, sana kim oldugunu soyleyeyim demis buyuklerimiz. Onlarla anlasabildigine gore kendi de pek farkli degil demek ki.

daha başlığı okur okumaz Allah yardımcın olsun dedim canım
arkadaş önemli faktör heleki bu kadar zaman geçiriyorsa
bence önlem almalısın

Canım onlarin yanindayken ariyo yaziyo mesajlasiyoruz ee alkol iciyo bi zaman sonra uyuyup kaliyo bazen uyucam diyo bazen uyuya kaliyo sabah goruyorum mesajini uyuya kalmisim diye ee simdi kafamda bin bir turlu senaryolar olusuyo benim elimde değil sevdiğime guvensemde insanin aklina her sey de geliyor çünkü yanındakiler tam serseri pislik tipler sevgilileride yok arkadaşlıgını kessin istiyorum hepte maalesef cocukluk arkadasi kucuk yastan beri arkadaslar cocukluk arkadaslarida kolay kolay silinmez biliyorum ama bizim iliskimize zarar veriyo sevgilim beni ne kadar rahatlatmaya calisip konussada o an rahatlamis olsamda onlarin yaninda oldugunda aklima her sey geliyor...

Ne yazık ki kendine telkin vermekten güvenmekten başka şansın yok, ha kırmızı çizgiyi çekmek lazım evlenince bu sıklıkta olmayacağına dair ama senin kusurlu olduğunu düşündüğü bir arkadaşınla görüşmeni engellese içten içe sevgilinden biraz soğumaz mısın? Kendini rahatlatmak için onun çıktığı geceler sen de arkadaşlarınla çıkmayı ya da ciddi el göz akıl oyalayan bir hobi gerçekleştirmeyi deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…