Sevgilim ailesine beni söyledi ve babası gönlünün olmadığını belirtti.

Sevgilin olgunlaşmış biri mi ? İşi gücü var mı ?

Çocuğun bizimle yaşam tarzı aynı, ailesinin çok farklı
İşte o iş öyle olmuyor. O ailede yetişmiş bir konuda onlar gibi düşünmese diğer konuda düşünecek. Ailesinin yaşam tarzı yanında hep sırıtacaksınız? Başta kabul ettler diyelim hep saygı duyacaklar mı?

Çok dindar olmasalar bile ilk başta hep hayır diyolar. Ramazanda oruç bile tutmaz ama o mezheple evlilik olmaz falan derler. Takıntı gibi bişey

Evet bunları düşüneceğim teşekkür ederim

Kızılcık şerbeti izleseler sorun kalmayacak

İkimiz de öğretmeniz. Ama dediğiniz gibi içten içe oturmayan şeyler de var bende. Belki de dışarıdan duymaya ihtiyacım vardır

Tabi bunlar da sıkıntj

Bunu sana olduğu gibi taşıyan karı ağızlı adamdan hayır gelmez

Yetişkin bir insanın, sevgilisiyle ilgili ailesiyle arasında geçen olumsuz konuları olduğu gibi aktarması doğru bulmuyorum.
Sevgiliniz ailesinin tepkisini hiç mi tahmin etmiyordu? Size söylemeden babasıyla bunu konuşması gerekirdi.
Ben görünüş, inanç gibi meselelerle istenmeme, ikna olma durumlarını onur kırıcı buluyorum. Bunu kendi başına halledemeyip size yansıtan erkek sıkıntılıdır benim gözümde. Kendisine çok güvenmeyin derim.

Son düzenleme:
Atandı mi ? Nerde yaşayacak, evlilik sorumlulugunu yerine getirebilir mi ? Senin kendi meslegin var mı ? Detay ver biz de ona göre konuşalım. Şimdi sevgilin ailesinin ağzına bakan biridir yarın öbür gün de bunu senin önüne getirir biz de deriz ki ayrıl ama zaten aileyle normal bir ilişki vardır, seni savunur , kimseye ezdirmez ayda yılda bir gorusursunuz o zaman deriz ki devam et.

Biz eşimle mezhep olarak değil ama hem kültür olarak hemde dini yaklaşım olarak ailelerimiz taban tabana zıt. Eşimin babası elinden gelse beş vakti camide kılar benim babam din ile ilgili her yaklaşıma neredeyse düşman. 15 senedir birlikteyiz çok şükür çok mutluyuz. Ama bunun nedeni aileleri katistirmiyoruz. Birbirleri ile görüşmüyor lar zaten hepimiz ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Bu dengeyi kurabilecekseniz devam edin . Zor değil sadece eşin ve sen gibi düşün eşinde aynı şekilde. Ve aklına yatsın yada yatmasin fikirlerine saygı duy. Sana da saygısızlık edilmesine izin verme. ( Bu arada büyükannem yabancı eşimin ailesinin asla kabul etmeyeceği bir durum) Eşim biliyor ve ailesinin bilmesini istmedi bende söylemedim. Herşeyi duyurmayın bilmesinler. Evlilik konusunda acele etme ama biraz daha bekle bu durumu biraz daha kabullensinler

İkimiz de öğretmeniz. Ama dediğiniz gibi içten içe oturmayan şeyler de var bende. Belki de dışarıdan duymaya ihtiyacım vardır
Bizde eşimle öğretmeniz hocam ayrı sehirlerde yasayacaksaniz aileler ile ve sevgiliniz de sizin gibi düşünüyorsa hiç bir sorun yaşamazsınız çok arkadaşım da bu şekilde mezhep farklı evlenen çok da mutlular

Sizin iş çok zor geldi bana çünkü arada mezhep farkı var malesef babası ikna olmaz gibi duruyor. Sevgilinin kendine ait bir kazancı yoksa babası taş koyar bu işe ama maddi anlamda bağımsızsa orasını bilemem

Anam babam ne ister bilemem. İlgilenmem. Çünkü anama kalsa imamla babama kalsa memleketten bir oğlan ile evlenirdim. Eşim de ana babasına sorsa köyden eğitimsiz kız alırdı.
Yani demek istediğim siz ikiniz uyumlu musunuz?

Hayata aynı pencereden mi bakıyorsunuz? İnancınız etik değerleriniz erdemleriniz uyumlu mu?

Bizim ailede de benzer bir durum oldu. Adam kizi sonunda "babami ezemem" diye birakti. Buna da hazirlikle olun devam etmeyi düsünüyorsaniz. Tabi babasini ikna etmeye calisir, ama ikna edemese birakma ihtimali de var ne kadar da simdi baska konuşuyorsa hele ki geleneksel bir aile ise. Erkek arkadasinizda da suc var. Herkes kendi ailesini.bilir. babasinin böyle düsündügünü bilmesi lazimdi. Simdi derdini siz cekeceksiniz

Dinine cok.baglı ise erkek tarafı bu iş olmaz çok dindarlar ise sorun cıkabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…