Sevgilim ailesine beni söyledi ve babası gönlünün olmadığını belirtti.

Türkiye'de yaşıyoruz o yüzden malesef "biz birbirimizi seviyoruz gerisi boş" lafının bu topraklarda çok hükmü yok ne yazık ki. Mezhep farkı, kültür farkı 40 kere düşünülmesi gereken şeyler. Biz eşimle hem farklı mezhepteniz hemde farklı kültürden. Evlenmeden önce tek tük şeyler dışında aynıyız gibi geliyordu ama öyle olmadığını anladım. Din konusunda sıkıntı yaşamıyoruz ikimizde deist kafasında gibiyiz ama bazen "aaa buna inanıyor olduğunu düşünmezdim" dediğim şeyleri çıkıyor. Asıl sorun kültür bizde. Orda da suyu eşimin ailesi daha doğrusu anası bulandırıyor. Bir taraf baskınsa illa kendi doğrusunu dayatmaya çalışıyor (benim kaynana gibi,sizin de müstakbel kayınpeder gibi) ve zamanla kaldıramaz hale geliyorsunuz. Asıl sorunlar da çocuktan sonra ortaya çıkıyor. Sıfırdan yetişecek bir canlıya herkes kendi doğrusu ile müdahale etmek istiyor ve tüm bunlardan boguluyorsunuz,evliliğiniz sallanmaya başlıyor. Saçma da gelse bir aile büyüğü olmaz diyorsa olmamalı çoğu zaman. O "olmaz"ın altında "bak kızım başına bela oluruz,hayatı zindan ederiz"uyarısı yatıyor aslında. Seviyoruz,çok aşığız gerisinin önemi yok demeyin iyi düşünün.

Bızım çevrede var böyle bır evlılık yapan.
Lıseden berı çıkıyorlardı kız ile adam.
Çok da yakışan milletin hayran kaldığı düğün oldu..
Oğlan ailesi muhafazakar ama oğlan degıldı kız da farklı mezhep ailesi vs seküler..
5 yıl evlı kaldılar çocuk olmadan boşandılar.
Dışardan oğlanın ailesi karışmaz gıbı duruyordu ama olmadı.
Oğlan şuan baskası ile evli.

Farklı şehirlerde yaşadığınızda aileler hayatınızın bir parçası olmayacak mı? Tatillerde, aileler evinizi ziyaret ettiğinde, bayramlarda, bir araya gelinmesi gereken geleneksel günlerde ne yapacaksınız? Size daima “farklı” olduğunuz hissettirilecek. Çocuk sahibi olduğunuzda onu nasıl yetiştireceksiniz? Bir de şunu çok merak ediyorum: Sevgilinizin yaşam biçiminin ailesinden farklı olduğunu, sizin gibi olduğunu söylemiştiniz. Ailesi oğullarının yaşam biçimini biliyor mu yoksa ailesinin yanında onlardan biri gibi mi davranıyor?
Sevgiliniz ailesine “Ben de zaten Aykız gibi yaşıyorum. Bizim yaşam biçimlerimiz ve dünya görüşlerimiz aynı. O yüzden ya siz Aykız’ı kabul edersiniz ya ben sizi reddederim.” diyemiyorsa bu iş olmaz. Umarım üzülmezsiniz.

Ben nişan atmıştım, o aile çarşaflı falandı benim babam da hiç sevmez aksine yani kapaliligi değil çarşafı sevmezdi onlar çok dinciydi ama sözde, çeşmeye gelmişlerdi kadın diyor hani burada ezan sesi yok dedim burasi sahil şuan denizin dibinde muhabbet ediyoruz merkeze uzağız farkindaysan caminin burada işi ne ? Merkeze yaklaşınca var tabi ki adı İzmir diye gavur mu saniyorsunuz cidden? Bir müslüman siz misiniz ? dedim. Ya baktim kendilerini çok başka alemde görüyorlar ve üstüne yüzük Atacam diyince yememiş içmemiş yarım saat içinde hocaya gitmiş muska yazdirmislar şaka gibi, neymiş bizde nazar büyü varmış. Baştan nasıl başlarsa öyle gider değişmez huzur vermezler, bir şekilde kabul etseler dahi sana hep aaayyy abdestsiz yemek yaptı ay şimdi bu abdestsiz oturdu kalktı evimize girdi çıktı diye içten içe kaynayacaklar. Ne gerek var ? Çocuk ailemle işimiz yok kendim hallederim isteyen düğünümüze gelir istemeyen gelmez ben seviyorum gerisiyle ilgilenmiyorum derse ne âlâ ama gönülleri olsun diye uğraşıyor maddi gucude yoksa müsait bir yerde inmelisin artık.

Evlilikte mezhep ayrılıkları illaki bi yerden sonra patlak veriyor. Ama siz kendinizden eminseniz bişey diyemem.

Esimle mezhep farkim yok ama basim acik diye annesi istememisti,ic anadolu insani :)
Esim vazgecmedi evlendik tek gelinim zaten ve bi daha bu konu acilmadi ben kapanmadim cunku icime o istek gelmezse yapabilecegim bisey degil.
Demem o ki,basta istemezler ama sonra kabul ederler
Babanin gonlude seninle tanisip oturup konusunca razi olur eminim
Siz bi sure evlilik konusu acmadan ailesiyle gorusun,rizalik almak onemli diye dusunuyorum
Hakkinizda hayirlisi

Cahil adam.. yapacak bışey yok malesef hala var. Anneler bıttı babalar mı başladı demışler malesef çoook car böyle. Bak arkadaşım, kesınlıkle senın ınancın zaten kımseyı ılgılendırmez ama burda iş sevgılınde bıtecek. Bunu bil. Ben yaşadım bızzat. Kp aynı kafada bı ınsan, benım ınancım benı ılgılendırır. Yaşayıi tarzım ruhum bambaşka. Kımseyı de ılgılendırmez ben onlara saygı duyuyorsan duyacaklar zorundalar. Şimdi sevgılının tavırlarına bak. Net olması lazım. Kesınlıkle ılıskınıze sahıp cıkması lazım, onlara tavrı net olmalı. Öyle yarım ağız gelp sana soyledıklerını soyleyerek olmaz. Sonucta sende onun arkasında durcaksın aılene karşı. Kesınlıkle bu konulsr açılmayacak dıyecek. Aılesıne laf ettırmeyecek. Ikınızde aılelere sıper olacaksınız. Bu konuyu aranızda sorun etmıyorsanız kımse edemez . Sana ıma dahi yapmamaları gerek. Eğer uzakta yasıyorsanız ıyı. Ama sık sık ıc ıce olacaksanız, saygısızlık ederler dıyorsan ıyı dusun. Sevgılını se ıyı olc tart. Sana ve ılıskınıze yuzdeyuz sahıp cıkmalı, kımseye laf ettırmemelı karıstırmamalı . Bu donemde bellı olur hersey. Ayrıca illa sorun olur dıyenlere kulak asma. Bızde aynı durumdaydık evlendık hıc bı sorun yok. Ikı tarafta bırbırını ıdare ettıgı surece bı sıkıntı olmaz. Sonucta aynı Rabba ınanıyoruz ? Muslumanlıgımıza laf eden ınsanların kendı terbıyesızlıgıdır. Hayırlısı olsun

Bu sayfada herkesin kendi gibi olmayan, özellikle dindar kesime "cahil, yobaz" damgasını vurmasını çok saçma buluyorum.. Sevgilinizin babası belli bir dine mensup ve sevgiliniz de öyle, babası aradaki farklılıkların sorun olacağını öngörüp bu işe rızası olmadığını söylemiş.. Gusül abdesti, vs sizin şahsınıza özel söylediğini düşünmedim..

Burada asıl cahilce davranan sevgiliniz.. Babam gusül abdesti almaz onlar diye devam aktarmak yerine aradaki farklılıkları sorun ediyor diyebilirdi.. Bu kadar düşünüp dert haline getirdiğine göre de her an sizden vazgeçecekmiş vibe aldım..

Seninle aynı mezhepten biri olarak şunu yazacağım; sakın böyle düşünen bir babası olan, yani böyle zihniyete sahip bir ailenin içinde yetişmiş biriyle evlenme. Aynı mezhep olmak zorunda değilsiniz ama babasının düşünceleri uç noktalarda, aşırı cahil. Benim sevgilim babası gibi değil deme. Hayatını mahvedersin.
Böyle bir aileyi onlardan önce senin istememen gerekir.

hee benim eş kişi aileside gayet müslümandı ( biz değiliz ya hani ) en son 2 hafta önce müslüman oğullarının bir ev parasi kadar kumar borcunu ödediler hala o kadar inanmiyolardıkı onlara göre gayri müslim olan benim yüzümden bulaşmıştı kesin
O kadar şacma bir bakış açısı ki şu inanamiyorum hala şu devirde şu kafa insanların olduğuna ya, bak sana bir abla tavsiyesi bir insan en çok neyiyle övünüyorsa onun yoksunudur bu kafa insanlarla biz yapamiyoruz çok uğraşırsin şu sartlar altinda babasinin karşısına dikilip sen müslüman olsan dinimi sorgulama haddini kendinde bulmaya korkardın Allahmısın ulen diyip atarım oğullarını üstlerine.

Ben seküler, eğitimli ailenin kızıyım, eşim muhafazakar eğitimsiz Karadenizli bir ailenin oğlu. İkimiz dünya görüşü ve meslek olarak dengiz. On senedir evliyiz. Eşim aileci bir insan değildir. Hatta seneler içinde iyice uzaklaştı ailesinden. Ayda bir iki arar, yılda iki kere beşer gün bilemedin yedi gün kalır döneriz.
Ona rağmen ben gittiğimizde gerçekten çok geriliyorum. Her gittiğimizde neden kendime yakın biriyle evlenmedim diyorum. Ki eşim benimle aynı dünya görüşündedir ailesine de bağlı değildir.
Zor yani.
Yine olsa yine eşimle evlenirdim elbette ama yine de keşke aile olarak bize yakın bir aile olsaydı.
Zor özetle.
Sende on gün görsen de zor.

Sevgılı cileklı pasta,
Dinini kımseye ‘gusulsuz gelin ıstemem’ dıyerek kendı ıcınde yasayıp zorbalamayan - zorlamayan kisi dindardır. Aleviliğin iç anlamını, yaşayış tarzını, boyutunu alevi bi aileyi tanıyıp görmeden bu şekilde yargılayan ve bilmeden konuşan ise cahil’dir.
Sevgiler

o biraz anne babanın dinamikleriyle alakalı sanırım.
Bizim de eşimle yaşam şeklimiz bir birine benzer kayınvalidem ve sevgili görümcekimin arada empoze etmeye çalıştıkları şeylere kızımın tavrı tam olarak bizim tavrımız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…