Sen benim babamı görsen bin kaynanadan beterVay anasını anneler bitti artık babalar da karışır oldu he
Evlilikte mezhep ayrılıkları illaki bi yerden sonra patlak veriyor. Ama siz kendinizden eminseniz bişey diyemem.Kızlar ben daha önce nişan attım, nişandan sonra ilk kez birine ısındım(5 sene sonra) . 1 yıldır beraberiz . Bugün konuyu ailesine açtı sevgilim. Aramızda mezhep farkından ötürü babası bizim güsul abdesti almadığımızı, müslüman olmadığımızı, ideolojik olarak onlara uygun olmadığımızı belirtmiş ve yakışık kalmazmışım. Babası benim gönlüm yok demiş. Sevgilim de ben seviyorum ve evlenmek istiyorum demiş. Konu böyle kaldı. Nasıl bir yol izlemeliyim? Birbirimizi seviyoruz ve ayrılmak istemiyoruz. Ne önerirsiniz? Lütfen benimle fikrinizi paylaşın, desteğinize ihtiyacım var
Sevgılı cileklı pasta,Bu sayfada herkesin kendi gibi olmayan, özellikle dindar kesime "cahil, yobaz" damgasını vurmasını çok saçma buluyorum.. Sevgilinizin babası belli bir dine mensup ve sevgiliniz de öyle, babası aradaki farklılıkların sorun olacağını öngörüp bu işe rızası olmadığını söylemiş.. Gusül abdesti, vs sizin şahsınıza özel söylediğini düşünmedim..
Burada asıl cahilce davranan sevgiliniz.. Babam gusül abdesti almaz onlar diye devam aktarmak yerine aradaki farklılıkları sorun ediyor diyebilirdi.. Bu kadar düşünüp dert haline getirdiğine göre de her an sizden vazgeçecekmiş vibe aldım..
Yaş farkınız nedir?Çocuğun bizimle yaşam tarzı aynı, ailesinin çok farklı
o biraz anne babanın dinamikleriyle alakalı sanırım.Ben temel ayriliklarin mutluluk getirmeyecegini dusunuyorum ortak cocugunuza nasil yaklasacaksiniz ayni evde sizi neler bekliyor. Aile ile tamamen kopacak mi o ailenin cocugunuza aktaracaklari sizin araniza nasil yansiyacak?
Ya cok ciddi mesafe gerektirir yada aslinda yasantiya farkinin olmamasi gerekir yoksa cok zor. Evlilik oyuncak degil iyi dusunun bir kac saat vakit gecirip eve donmekten cok farkli
Sevgılı cileklı pasta,
Dinini kımseye ‘gusulsuz gelin ıstemem’ dıyerek kendı ıcınde yasayıp zorbalamayan - zorlamayan kisi dindardır. Aleviliğin iç anlamını, yaşayış tarzını, boyutunu alevi bi aileyi tanıyıp görmeden bu şekilde yargılayan ve bilmeden konuşan ise cahil’dir.
Sevgiler