Sevgililikte öpüsmemek normal mi, buna saygı duyacak erkek var mıdır

Ciddi mi değil mi bilmiyorum ama tensel yakınlık kurmadan kimseyle evlenmeyin. Ten uyumu ve çekimi sağlıklı bir beraberlikte çok önemlidir.

Size sevgililik uygun değil. Görücü usulü görüşmelisiniz. Çünkü günümüzde sevgili olup öpüşmeyen insan sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Erkeklerin zihin yapısı garip. Size saygı duyan, sizin gibi düşünen kişilerle birlikte olun. Demek ki karşı taraftan bir sinyal aldınız ki bu konuyu açtınız.
Sevgili işleri bana göre değil. Kendinizi iyi tanımanız gerek. Size göre mi değil mi. Daha net karar verirsiniz.

ama el ele tutusmadan da kimse kabul etmez ki gercekci olalım
Yavv ne alakası var. Ne kadar kafan karışık senin. Kocamla nişanlılık döneminde bırak öpmeyi el ele bile tutuşmadık. (Sekse gelince o da ben de çok seviyoruz seksi.) Çünkü inancım gereği böyle. El ele tutup öpemem diyorsan mantık hatası var. Arafta kalmışsın. Kimliğin oturmamış.

İnsanları kalıplara sokan zihniyet bizim ülkemizde çok yaygın. Zannediyorlar ki opmezse , elini tutmazsa seks hayatı kötü olacak ya da vajinismus olacak:)) yani bu beyinde biten bir şey. Karşı tarafı da kendine uygun görmen,sevmenle alakalı bir şey. Ben kocamı nişanlı iken de çok seviyordum. Onun elini tutmamam sevgimi hiç azaltmadi. Gözünden, davranışlarından, konuşmasından anlıyordum. Evlendim. Beklentimin üzerinde bir koca oldu. Yani seçimin,kafa yapın,ne istediğin önemli.

Sen ulkemizde çok yaygın olan araftakilerdensin. Taraf olmayan bertaraf olur.

Valla ben erkek olsam kabul etmezdim zaman kaybı olarak görürdüm sizi.Çünkü sarılıp öpüşemediğin kadınla belkide ten uyumun yok ve bunu anlayamazsın.

Görücü usülü evlensene ? Bu ne böyle hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin çok uyanıksın vallahi

Ne kadar sürede evlendiniz acaba? Bizde nerden baksanız 2 sene var o yüzden simdiden böyle bir durum olsa zaman ilerledikce ister istemez daha büyükleri olur diye cekindim

Ne kadar sürede evlendiniz acaba? Bizde nerden baksanız 2 sene var o yüzden simdiden böyle bir durum olsa zaman ilerledikce ister istemez daha büyükleri olur diye cekindim
6 ay sonra evlendim. 2 sene içerisinde insan illa ki dokunmak , öpmek ister. Bu içten gelen bir şey. Endişeleriniz artacaksa açık açık konuşun. Bu ayıp değil günah değil. De ki benim görüşüm bu. Buna göre davranırım. İster kabul etsin ister etmesin. Herkes kendine göre biri ile yol alsın. İçinde patlayacagina onda patlasın.

Fiziksel temasın istenmesi birini sevince çok normal. İnsan sevdiğini kişiyi öpmek, elinden tutmak, sarılmak ister. Ama bu isteği gerçekleştirip gerçekleştirmemek herkese göre değişebilir. Bunu da iki tarafın bakış açısı, yaşam tarzı, ilişkilere karşı tutumu vs. belirler. İsteğinizin olup sizin deyiminizle daha 'seviyeli' (ki bu kelime talihsiz olmuş) bir ilişki istiyorsanız ve karşınızdaki insan da bunu sorun etmiyorsa sorun yoktur. İsteğiniz varsa ve öpüp, sarılıp, elini tutuyorsanız karşınızdaki insan da bunu sorun etmiyorsa yine sorun yoktur. Yani bunu belirleyecek şeyler ikili ilişkilerdeki taraflardır. Daha seviyeli veya seviyesiz ilişkiler yoktur. Özeliniz sizi ilgilendirir ve siz nasıl ilişkinizi yaşıyorsanız o normaldir.

Ama hiçbir istek yoksa sorun olabilir, bilemedim.

Konu sahibi bak bu çok güzel bir yorum, iyi oku ve anla. Dini gerekçelerin varsa ki anladığım kadarıyla dini sebepler yüzünden öpüşmek senin için uygun değil; o zaman sarılıp elele de tutuşmaman lazım. Bunun caiz olmadığını biliyoruz.

Zaten sebep buysa, karşındaki de bu kararına saygı duyuyorsa ne ala.

Ama sen ne istediğini bilmiyorsun. Yani dönüp dolaşıp aynı kapıya çıkıyoruz. Ya tam yap ya da yapma. Yani senin öpüşmenden bize ne, bana kalsa evlenmeden önce cinsellik yaşamalısın fakat bu benim kültürümle, yetiştirilme tarzımla, düşünce yapımla alakalı.

Seninki hem ayranım dökülmesin, hem yoğurdum ekşimesin. Asıl seviyesizlik bu bence.

Helal cocuksa saygi duyuyordur size, muhafazakarsaniz evlenmeden önce karsiyim diyorsunuz bir karar verseniz mi yani. Hem cocuk öpmüyor diye sikayet ediyorsunuz hem de evlenmeden önce istemiyorum diyorsunuz. Kendinizle celisiyorsunuz sanirim.

Yeni ilişkiler çok tuhaf , siz sevmeyi sevilmeyi ne sanıyorsunuz ...

Cogunlukla katilmakla beraber elele tutusmak farkli bir seviye opusmek farkli bir seviye bence. Ikisini de esit gormemek lazim. O yuzden ben anliyorum konu sahibesini

%100 deger yargisiyla alakali bir soruyu buraya sormaniz yanlis olmus. Burada her kesimden insan var. Kaldi ki size cevap verenlerin dunya gorusunu bilmiyorsunuz. Misal Turkiyede evlenmeden cinsellik yasamak istememek cok normal karsilanabilirken Amerikalilar sen kacinci yuzyilda kaldin der.
Burada da bazi insanlar icin opusmemek cok garip bazilari icin normal. Karsinizdaki adamin deger yargilariyla alakali bir durum.

Elele tutusuyorsun ama opusmuyorsun bu ne celiski yorumlarina katilmiyorum. Tamam ikisi de dinen uygun olmayabilir ama uygunsuzlugun da dereceleri var yani. Ayni kefeye koymak garip.

Cogunlukla katilmakla beraber elele tutusmak farkli bir seviye opusmek farkli bir seviye bence. Ikisini de esit gormemek lazim. O yuzden ben anliyorum konu sahibesini
Dinen esit. Eğer inanıyorum diyese eşittir. ( Eşim ilk tanismamizda bana kimse nikahsız benim elimi tutamaz demişti) Şu an ilk gün bunu demesine gülüyoruz ama ben ne demek istediğini anlamıştım. Çünkü benim inancimda aynı onun gibiydi.
Konu sahibi tam bir araf profili. Ben sekulerim dese cinsel hayat yaşasa sorgulamam.

bu senin bileceğin bişey sonuçta kendini kötü hissedeceksen tabiki bunu söylemekten çekinmemelisin sağlıklı ilişki budur zaten. o da sana saygı duymuş ne güzel. illa sevgini öpüşerek mi belli edeceksin ne yani ? olabilir bu düşünce ,doğaldır.

valla ev dekor vs. videolarını çok izlerim
orada da (chicago) "she is a christian and living with her boyfriend, holy crap" filan diyorlar, (yorumcular bölgeyi (evin mahalesini vs) bilen, amerikan isimli, görünümlü kişiler, dolayısıyla bunu diyenlerin endonazyalı filan olduğunu sanmıyorum)

muhafazakar her yerde var yani ABDde de epey var.

dinen her günahı da işlemek istemeyebilir insan. buna da katılıyorum. ben bir günah işledim diye illa diğer günahları da mı işlemek zorundayım. içki içerim ama yalan söylemem (atıyorum). birini yapıyorum diye hepsini yapmak zorunda mıyım?

ama
işte bu bakireyim demek için anal seks yapmak
elimde gitmesin diye göstermek ama elletmemek gibi şeylere gidebiliyor, bu noktalarda iyi tartmak lazım -bence.
inan kendisi istemiyorsa yapmıyorsa tamam. günah sınırını öyle çekiyorsa, eyvalllah. ama "onu da yapmasam sevgilimi elimde tutamam" bu çok hoşlanmadığım bir kriter.

Derece olduğunu hiç duymamıştım daha önce ya uygundur ya değildir.

Tamam gunah da rica ediyorum nasil esit derecede gunah olabilir? Ornek olarak sadece elini tutanla biriyle cinsel birliktelik yasayan birinin gercekten esit derecede gunaha girdigini dusunuyor musunuz? Bu mudur adalet? Ak ile kara?

Neyse dini konu yasak banlanmak istemiyorum. Ama ikisine de esit derece gunah demek adil degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…